Dodaj do ulubionych

Dobra karma hipoalergiczna dla psa

27.01.22, 11:47
Witam, poszukuje dobrej i sprawdzonej karmy dla mojego alergika bez kurczaka. Wyglada na to, że kaczka i wołowina sa raczej bezpieczne, pozostałych mies się boję, byc może niesłusznie. Karmy weterynaryjne pewnie będą niesmaczne... szukam czegoś co posmakuje. Zakres cenowy - może byc wyższa półka, ale w granicach rozsądku..
Ktoś podpowie jakie fajne karmy (konkretne, nie tylko firma)?
Kolezanka z psem z podobnym problemem poleca Josere, ktos ma jakies doswiadczenia co do tej karmy??
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • kamilaka23 Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 27.01.22, 14:15
      Testy były robione? Niektóre karmy są bez kurczaka ale nadal mają tłuszcz drobiowy który też w niektórych przypadkach może uczulać. Ja testowałam u mojego cavaleria alergika od Josery Lamm Reis z jagnięciną i Ente & Kartofel z kaczką bezbożową. Z mojego doświadczenia to bardzo dobre karmy, alergia nie wystąpiła, problem ze świądem i luźnymi stolcami się skończył. dodatkowo na plus sierść - lsniaca i gesta. Pies zajada się do tej pory
    • bizonn19 Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 28.01.22, 12:03
      Farmina ND dynia i borówka b fajna. ekarmy24.pl/pl/p/FARMINA-ND-PUMPKIN-LAMB-BLUEBERRY-jagniecina-borowka-ADULT-MINI-800/949?fbclid=IwAR0lY4BQ4ESCwdQNHPwwRyuhra-vII9bJsMJAr6CD0V3xp5-_jWKHGc5D7g
    • mazurana Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 31.01.22, 15:00
      hej ja tez polecam Josere:) bardzo dobra jakosc w myśle przystępnej cenie na każdą kieszeń. jak bez kurczaka to może psinie zasmakuje Ente Kartofel? to jedna z nieiwielu która mojemu smakuje i sie nie nudzi po chwili, na + też poprawa sierści, kupki zwięzłe i kawałki wieksze zeby wolniej jadł :) :)
    • slawkot Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 31.01.22, 16:02
      Może Josera Lamm&Reis? Nie zawiera drobiu, ma dużo składników odżywczych. Jeśli nadal będą problemy to może pomyśl o Joserze Hypoallergenic?
    • tomasson70 Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 07.02.22, 18:43
      Skoro kaczka jest bezpieczna to polecę Ente&Kartoffel od Josery. Myślę, że to świetny wybór ze względu na bogaty skład.
    • amanda.rosiak Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 09.02.22, 13:53
      Z biofeed np z serii GRAIN FREE BREEDER LINE
    • kacperradwan Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 13.02.22, 18:36
      Jeżeli mówisz że Twój psiak to alergik to może Josera Lamm&Batate? Skald wydaje się być super, Z Josera mam do czynienia od dawna i nigdy nie było problemów, inne karmy uczulały a Joserę mogę podawać spokojnie bez stresu że coś będzie nie tak i że znowu trzeba będzie tygodniami wyprowadzać psa z alergii.
    • www.forumzoologiczne.pl Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 14.02.22, 13:14
      Bardzo ładnie jest tu opisane stacjazwierzak.pl/blog/karma-bezzbozowa-dla-psa
    • piotrradecki Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 22.02.22, 22:54
      U mnie Josera bardzo dobrze się sprawdza, mamy bardzo wybrednego alergika, już wyeliminowaliśmy wszystko co się dało i zostało nam białko owadzie które jak na razie jest super. Mieliśmy duże obawy co do karmy ale widzę, że pies bardzo dobrze na nią reaguje i ma dobre wyniki. udało nam się juz wyeliminować alergie pokarmowe i jesteśmy bardzo zadowoleni z takiego stanu rzeczy :)
    • joasiazalewska Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 03.03.22, 21:54
      Proszę zastanowić się nad Joserą Lamm&Reis, Joserę mamy z polecenia i w zależności od potrzeb psów dobieramy konkretne produkty. Gaja poza nietolerancją kurczaka ma tez opory jeśli chodzi o zboża, stąd wybór karmy pozbawionej tych składników. Pies rozwija się zdrowo, nie ma żadnych problemów trawiennych.
    • pioter7778 Re: Dobra karma hipoalergiczna dla psa 28.09.22, 17:44
      Bozita ma bardzo duży wybór świetnych karm. Dwie pierwsze z brzegu to Bozita bez dodatku zbóż ELK lub LAMB. Mojemu pieskowi smakują, a prze takim wyborze myślę że Ty również coś znajdziesz dla swojego pupila.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka