Dodaj do ulubionych

Zmiana na nosie psa

31.07.22, 17:48
WRAŻLIWE ZDJĘCIA!
Witam, mam 15 letniego pekińczyka. Przy ostatniej kontroli weterynarnej dostał biegunki z nerwów, kołatanie serca wiec ze względu na wiek i stres pojechałam w czwartek z samym zdjęciem nosa psa żeby weterynarz zobaczył, myśleliśmy ze na spacerze sie zadrapał i wdało sie zakażenie. Powiedział, ze wyglada to na nowotworowa zmiane i przepisał do smarowania fiolet, tak tez przez weekend robiliśmy. Zmiana była „strupkiem”, troche sie powiększała teraz pękła, jakby sie wylała. Pies ma apetyt, ma siły na przygody z miśkiem, gdyby nie zmiana nie zauwazylibysmy żadnej zmiany w zachowaniu. Jutro idziemy do kontroli z pieskiem przed gabinet żeby oglądnął na żywo, ale pewne jest ze w tym wieku pies nie będzie usypiany, bo może sie nie wybudzić. Czy ktoś ma wiedzę, może kogoś piesek miał coś podobnego i wie czy to napewno nowotworowe ? Serce mi pęka, nie wytrzymam do jutra cały dzień płacze.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Zmiana na nosie psa 01.08.22, 21:21
      dlaczego
      pies ma sówj wiek
      czy no noowtwór oceni lekarz
      z tym możn azyć z 2 do 3 lat
      operacja to bgyłoby zabójstwo dla psa
      • dbipz Re: Zmiana na nosie psa 02.08.22, 11:47
        Dlaczego zabójstwo ? Morfologia i echo serca pod operacje w normie. Ta narośl cały czas mu rośnie, skąd pewność ze całego nosa nie zajmie ? Jeśli to nowotworowe to mogą być przerzuty wiec jakie 2/3 lata ?
        • sp9tcu Re: Zmiana na nosie psa 03.08.22, 01:46
          i co bedzie miał operacje
          jesli tak daje 3 miesiące rzycia
          • addart Re: Zmiana na nosie psa 03.08.22, 11:43
            Korespondujesz z prawdziwym ekspertem, poniżej cytat:

-------------------------------------------------------------------------------------------

sp9tcu 06.10.21, 21:28 napisał:

"Informuje że z dniem dzisiejszym kończe działalność na forum
            weterynaria ......
            .....więc ja też sram na to forum
            forum zrobiło się dziadostwem
            tylko reklama i wykolenieńcy
            Żegnam ozieble "
            • sp9tcu Re: Zmiana na nosie psa 04.08.22, 01:25
              ale jak jest madry temat to pisze

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się