Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku...

03.12.09, 00:07
... i okolicach:)
Podzielcie się informacją z innymi forumowiczami - gdzie chodzicie
na dobrą kawę, pizzę, do restauracji?

Moje typy:
-Cafe Oscar na Starym Rynku, (kocham ich od lat za szarlotke na
ciepło i kawy:))
-pizzeria Stodoła na Hulance, - za pizzę która nie zmienia jakości
od lat i pyszne sałatki
-Sushi Do w naszej nowej Świątyni Handlu i Lansu zwanej Sferą2
-kebab Aladyn w Międzybrodziu - nie wiem czy w zimie otwarty...
zeszłej zimy nie był, kiedyś tak. W każdym razie moje kubeczki
smakowe pokochały to miejsce:)

Obserwuj wątek
    • Gość: mirabelka Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 00:27
      Cafe Oskar jest okay. Ja lubię jeszcze przaśny, acz kultowy, bar
      Pierożek (dobry, tani i można tam bez obawy zabrać nawet piątkę
      dzieci ;-), czasem Nowy Świat (kiedy nie ma ludzi i kucharz gotuje
      tylko dla mnie :-) i absolutnie przepyszne dania w knajpce na 1
      piętrze w centrum Gemini, gdzie siedzi się przy stolikach, na które
      kelnerki bezpośrednio podają dania z kuchni. Nazwy niestety nie
      pamiętam.
      Pozdrowienia dla smakoszy!
      • Gość: mirabelka Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 00:40
        Już wiem! Ta knajpka nazywa się swojsko - Rondel. :-) Ale pisze się
        to jakoś wymyślnie.
      • Gość: Sziroki 40 Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.wizja.net 12.05.10, 15:21
        Witam.Obecnie jest dużo restauracji w Bielsku, w których można dobrze
        zjeść,aczkolwiek ja polecałbym Restauracje
        Bielsko
        Hotel Sahara.
        • Gość: mysiopysio Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 17:02
          > Witam.Obecnie jest dużo restauracji w Bielsku, w których można dobrze
          > zjeść,aczkolwiek ja polecałbym Restauracje
          > Bielsko
          Hotel Sahara.

Wyjątkowo tandetny sposób pozycjonowania. Robi to wam złą opinię.
          • Gość: ferdynand Odpowiedź na takie pozycjonowanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 15:04
            > Wyjątkowo tandetny sposób pozycjonowania. Robi to wam złą opinię.

Eee tam wyjątkowy - w odpowiedzi lepiej zrobić tak :)

Najgorsza restauracja
    • Gość: maciek Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: 160.44.247.* 03.12.09, 09:54
      kawiarnie: Oskar, karafka, cafe mucha, cafe 6, farma
      restauracja: odnowione jemioly, nowy swiat + rynek 28(29?)+pod dobra
      data+karczma rogata+wrzosowa chata+karczma w straconce+nad dachami

pizzerie: margerita :)
    • Gość: Mary Lu Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 11:03
      Jest jeszcze super Pierogarnia Rodzinna w samym centrum, prawie
      naprzeciwko Prezydenta. Mają ŚWIETNE pierogi, naleśniki - i nie
      tylko! I najsympatyczniejszych właścicieli, jakich kiedykolwiek
      poznałam.
    • Gość: muszka Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 14:25
      pizzeria stodoła:) piramida no i oczywiscie rogata:)
    • Gość: gość Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: 217.149.249.* 03.12.09, 15:07
      Moja ulubiona Restauracja i pizzeria Wrzosowa Chata, ma swój klimat, super ogród, bardzo dobre jedzenie i pizzę prosto ze zwykłego pieca, w którym pali się drewnem. Polecam.
    • bielszczanka1 Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku 07.12.09, 23:37
      Nowy Świat - jak dla mnie ideał - szczególnie zupa krem pomidorowa
      oraz zupa z borowików mniaaaam

oprócz tego Margarita - pyszna pizza, makaronz brokułami i szynką!

ale najlepsza pizza jaką jadłam, jest na Złotych Łanach w Gallo Nero

jeśli chodzi o słodkości jak na bielszczankę przystało: deser mikołaj
      w Delicjach;) żaden deser go nie przebije
      • Gość: punix Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 11:58
        Oczywiscie "Mikołaj z truskawkową gałką"
    • Gość: Lucy Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: 77.223.200.* 12.12.09, 13:13
      Na Starówce to oczywiście Karafka i Oscar, a w ścisłym centrum Babiniec na Cechowej. Niedawno otwarta sklepokawiarnia gdzie mozna przyjsc z dzieckiem, bo dla dzieci jest specjalna sala i co ważne-dzieci bawią się tam gratis:)
      No i podają najlepszą gorącą czekoladę jaką kiedykolwiek piłam :)
    • Gość: sim Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: 195.93.134.* 12.12.09, 15:09
      Jesli włoskie żarcie to tylko u rodowitego włocha na piastowskiej,
      nie wiem jak nazywa się knajpa, generalnie wyglada jak totalna
      porażka ale wsród znajomych hasło "jedziemy do włocha" jest już
      kultowe i zawsze smakuje :)
      Deser - tylko mikołaj i tylko w Delicjach, wszytskie plastikowe
      kawiarnie powstajace jak grzyby po deszczu w centrach handlowych nie
      mają się z czym równać.
    • Gość: Radar Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 13.12.09, 01:39
      Pizzeria Retro - najlepsza pizza w mieście i piwko po 4,5 :)
    • Gość: 10,5 Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.chello.pl 13.12.09, 14:00
      Pizza tylko "u Włocha" na Piastowskiej (oficjalna nazwa pizzerii to Sorrento).
      Rzeczywiście wystrój w środku trochę kiczowaty, właściciel to taki "smutny
      gość" ale jedzenie rewelacja.
      • Gość: Mama33 Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 13:46
        Z nowych miejsc cafe empik w Sferze2: przemiła, uważająca obsługa,
        pyszne tosty, wraps, ciasta, kawa, zimowa pycha herbatka, fajne
        promocje! Można się zaszyć w wygodnym fotelu wśród książek i gazet:-)
        Najlepszy i co najważniejsze świeży, bez przypraw z konserwantami
        kebab, sałatki, tortille w Kebab Ali Baba (kiedyś Cechowa, teraz ul.
        Łukowa obok Klimczoka).Świetne rodzinne miejsce, właścicielka
        przemiła, dużo klientów, ostatnio również z dowozem. 3mam kciuki,
        żeby im dobrze szło. Oczywiście jestem tam stałym gościem i
        wszystkim polecam:-) Nowy Świat poziom światowy - prosto z klasą.
        Delicje;-)) Hmmm... zgadzam się z każdym kto wielbi to miejsce: krem
        orzechowy czy mikołaj jadłam 20kilka lat temu do dziś smakuje
        świetnie. Panie niezmiennie w tych samych fryzurach;-) W lecie
        chłodek od klimatyzacj:-)
    • Gość: :) klubowiczka Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 02:31
      też lubię większość z tych miejsc:)
      Polecam Ci jeszcze Klub Salamandra, tam możesz na prawdę świetnie się pobawić.
      Klub jest ładnie zrobiony, jest duży można potańczyć i ceny mają przyjemne, bo
      najniższe jakie kiedykolwiek widziałam.
      wejdź sobie na strone: www.clubsalamandra.pl
      Klub znajduje się tam gdzie był kiedyś tlen, niedaleko rzeźby Reksia na 11
      listopada.
      • krusty_the_clown Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku 17.12.09, 08:19
        pytanie małej paskudy brzmiało: "gdzie chodzicie
        na dobrą kawę, pizzę, do restauracji? " a tu taka piękna reklama
        klubu salamandra oczywiscie autorstwa "niezaleznego, zadowolonego
        klienta/tki". bardzo wiarygodne i w idealnym miejscu.
        • Gość: Była Klubowiczka Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 09:08
          To mówi samo za siebie o SALAMANDRZE:
          forum.gazeta.pl/forum/w,53,103841991,103841991.html?v=2&f=53&w=103841991&a=103841991&wv.x=2
          • Gość: Fan SALAMANDRY Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 09:11
            Sorki pomyłka co do linku. Tu jest poprawny:

www.bielsko.biala.pl/forum/viewtopic.php?id=80058
    • Gość: k Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.10, 21:35
      A znacie może jakieś miejsce w Bielsku, gdzie można by np. pograć dodatkowo w
      lotki, bilard itp.? :-)
      • Gość: aloha Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.146.42.71.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.10, 11:09
        gallo nero II to na ul.czecza w halcnowie - wysmienite jedzonko i maja bilard,
        lotki z tego co pamietam tez tam staly
    • Gość: Magda Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 13.06.10, 15:06
      Moje ulubione miejsce to Retro;)
    • graviter Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku 13.06.10, 15:15
      Genialna pizza była w Veronie na Piastowskiej, obok skrzyżowania z Mickiewicza.
      Niestety już zlikwidowana. Ceny nie za wysokie, dobra lokalizacja, pizza jakiej
      nie spotkałem nigdzie więcej w Bielsku.
      • Gość: Anka29 Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.10, 21:55
        Svejk:) Od lat dobry poziom, swietna obsluga i piwo!
    • Gość: sarna Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 23:19
      A znacie "deka smak" w Sferze 2? Dla mnie bomba: niedrogo
      (naprawdę!), smacznie, wybór ogromny (naleśniki, ryby, mięsa,
      sałatki, różne dodatki - od ryżu i zapiekanych ziemniaków do klusek
      śląskich). A że warto, niech świadczy to, co dzisiaj zobaczyłam:
      kupowała tam sobie lunch dziewczyna z jakże szeroko reklamowanego
      Sushi Do! :-)
      • Gość: Mika Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.10, 18:26
        jeżeli żaden z powyższych lokali Wam nie odpowiada polecam wypad do
        Pszczyny i kawiarnię Dolce Vita, najlepsze desery jakie kiedykolwiek
        jadłam, wystrój elegancki i bardzo przyjemny.
        Polecam!
      • Gość: dziewczyna z Sushi Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.10, 10:17
        Hej, faktycznie jemy obiady w różnych knajpkach w Sferze bo jedzenie codziennie
        sushi to byłaby lekka przesada, jak zresztą jedzenie jakiejkolwiek rzeczy
        codziennie:) Inna sprawa, że my możemy sobie jeść gdzie chcemy, a wiem że w
        niektórych innych knajpkach w Sferze właściciele KATEGORYCZNIE tego zabraniają,
        no i ludzie jedzą dzień w dzień to samo. Pozdrawiam i zmykam do roboty :D:D
    • arkadiuszkon Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku 25.06.10, 22:08
      Moja ulubiona kafejka to Karafka(atmosfera, dobra kawa i czekolada na gorąco). Najlepszy kebab: Ali Baba, jedzenie wegetariańskie to Green Way i Nirvana, sródziemnomorskie-Rodos w Sferze 2 i bar Pierożek. Szczerze polecam też stronę gastronauci.pl. Pozdrawiam wszystkich zakochanych w naszym pięknym mieście.
      • Gość: klient Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku IP: *.jkns.pl 30.06.10, 20:31
        jak szukam szybkiego info co i jak to szukam na www.kameralnie.com bo widać że
        goście łażą po mieście i kumają co i jak z imprezami, a papu wegetariańskie w
        green way i barrrrrdzo smacznie w deko smaku w Sfera2 na górze
    • Gość: ewelincia restayracja IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.12.14, 11:34
      A co myslicie o "100 Lat Restauracja- karczma" ? Czy ktos ma doświadczenia i może polecić? Bo rózne opinie słyszałam wczesniej, a teraz poczytałam opinie na gowork i mam mieszane myśli aktualnie....
    • paulka798 Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku 30.11.17, 15:59
      Jak chcesz fajną randkę zaplanować to weź pod uwagę zadaszone siedziska na Promenadzie. Widok na jezioro możesz połączyć z piciem kawy lub zjedzeniem słodkiego deseru. Smaczne rzeczy na miejscu serwują i obsługa coraz lepsza. Wzięli sobie do serca ograniczenie kolejek. Mój młodszy brat jest tam praktycznie codziennie na placu zabaw. Dojeżdża sam rowerem. W sumie od niego się zaraziłam, bo jest fantastyczny klimat.
    • gabolex Re: Wasze ulubione knajpki, restauracje w Bielsku 03.07.23, 17:58
      Moim zdaniem super restauracją w centrum Bielska-Białej jest Magenta Colorfood & Liquids. Mają bardzo fajną szamkę, piękny lokal i profesjonalne kelnerki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka