Dodaj do ulubionych

Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar...

04.01.10, 12:04
żaden bóg nie lubi konkurencji :)

A swoją drogą niezła schizka w tym pubie, tylko do końca w nią nie
wierzę. Czesi to zwykle zbyt wyluzowana ekipa, żeby doszło do takich
reakcji. Spłukał marihuanę w ubikacji? A oni ubikacje tam mają na
środku sali konsumpcyjnej?
Lipa
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: 160.44.247.* 04.01.10, 12:04
      no do czego to doszlo, ze bracia Czesi boja sie naszych
      policjantow :D

boki zrywac po prostu :) nie sadzilem, ze mamy taki respect za
      Olza :D
      • krycha_z_gazowni Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m 04.01.10, 18:14

A kopert nie zaczeli od razu podsuwac?
        • Gość: nemo666 Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: 213.156.124.* 04.01.10, 19:30
          dobre, dobre bo nie wytrzymam
          • Gość: Apostoł Apostolis Pan Bóg jest ciągle nawalony jak widzę po Jego dzi IP: 193.238.180.* 04.01.10, 21:33
            ełach to jak może nie lubić marihuany???
          • krzych.korab Nie boimy się Boga a jego urzędników,Bóg pozwala 05.01.10, 07:15
            robić wszystko i za to co robimy rozliczy nas po śmierci. Urzędnicy Pana B. są
            ważniejsi w życiu doczesnym niż ON.
            • Gość: miro Re: Nie boimy się Boga a jego urzędników,Bóg pozw IP: 80.82.149.* 05.01.10, 15:24
              Mladý kolego,souhlasím s tebou,to jen některým v hlavách není dovoleno myslet mozkem,ale jen učením nějakých katolických farářů.
            • Gość: taki tam Re: Nie boimy się Boga a jego urzędników,Bóg pozw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 13:47
              Tak Bóg to wielki księgowy liczy dodaje odejmuje musi mu wyjśc na zero..
      • 300zl Nauczeni przez Ziobrę pierwszego kabla IVRP 04.01.10, 18:37
        • Gość: diler snickersów niezły towar zarzucacie, że takie artykuły po nim IP: *.chello.pl 04.01.10, 22:52
          piszecie

przyznajcie się, że wyjaraliście 2 gramy tego gówna i bez wychodzenia z domu napisaliście ten obiektywny art.

• 300zl boli a jakże, że Polacy nie sa lubiani? dziwi? 04.01.10, 23:49
            a kto lubi kabli i donosicieli, chyba tylko Polacy
            • Gość: ee Re: boli a jakże, że Polacy nie sa lubiani? dziwi IP: *.chello.pl 05.01.10, 08:59
              niemcy, zydzi i komunisci a nie polacy
    • Gość: Bóg Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 12:07
      Bzdura!
      Uwielbiam marihuanę
    • Gość: Pszoniak Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: 93.179.207.* 04.01.10, 12:16
      No... Czesi mają szajbę na punkcie religii. Nigdy w Polsce się tyle o Bogu
      i religii, katolicyzmie nie nasluchalem co w Czechach.

Polacy są przyjaźnie nastawieni do Czechów, ale Czesi Polaków nie lubią;
      znając tę relacje żal mi patrrzeć na różne czechofilskie pomysły. Nigdy
      nie dowiedzialem sie za co konkretnie Polaków nie lubią. Niby za
      katolicyzm Polaków, ale konkretnie nie wiem o co.

Polacy są chyba bardziej otwarci. Wiecej jeździmy po swiecie, interesujemy
      się innymi krajami, przywitamy u nas biedniejszych Białorusinów, Ukraińców
      z większą sympatią niż Czesi nas.

Czesi są bardziej tolerancyjni - to fakt, ale to wynika z ich ogólnej
      postawy zamknięcia, nosa w kołnierz i spuszczonego wzroku. Nie będą
      oficjanie wtrącać się do Twoich realizacji, ale na ich akceptację nie licz.

Mam wrażenie, że są też bardziej skłonni donosić na siebie... chociaż
      cholera wie.

Czesi statystycznie odnoszą więcej sukcesów niż Polacy, są lepiej
      rozpoznawalni na świecie dzięki Pradze, Piwu, Szkodzie, sportowcom,
      naukowcom, Szwejkowi.

My moglibysmy im dorównać, gdybyśmy zamiast bić się o miejsce w kolejce do
      autobusu KZK zastanowili się, czemu do autobusu KZK jest kolejka i czemu w
      niej stoimy. <- Szersze spojrzenie
      • Gość: Stodolnia jest OK Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: 188.33.152.* 04.01.10, 12:31
        Ty to chyba w zyciu w Czechach nie byles,mam wieku przyjaciol glownie w Ostravie i nigdy nie spotkalem sie ze zlym nastawienie do slazakow,nikt nie lubi jak sie cojs komujs narzuca,wiec sie nie dziw ze MOCHEROWE BERETY i tam czkawka sie odbijaja!!! Zapraszam na Stodolnie ! Zielona Ostrava!!!!
        • Gość: merej Potwierdzam! Stodolni jest niesamowita! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 17:06
          Potwierdzam! Stodolni jest nie samowita!
      • Gość: lucip. Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: 195.116.94.* 04.01.10, 18:23
        > Czesi Polaków nie lubią;
        > znając tę relacje żal mi patrrzeć na różne czechofilskie pomysły. Nigdy
        > nie dowiedzialem sie za co konkretnie Polaków nie lubią

Nie chodziłeś do szkoły? Nie wiesz, dlaczego Czesi nie lubią Polaków? Polacy napadli ich w 1938 razem z Hitlerem i dokonali rozbioru ich kraju. Następnie najechali w 1945 roku i zagarnęli tzw. Czeski Kątek - okolice takich miejscowości jak Lázně Chudoba czy Velká Čermná (pol. Kudowa-Zdrój, Czermna) zamieszkane głównie przez Morawian. W 1968 roku Polacy napadli na Czechosłowację razem ze Związkiem Radzieckim, NRD i Węgrami. To chyba wystarczające powody, aby nie lubić Polaków...
        • Gość: merej Polacy najechali Czechow w 1945?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 19:32
          Czlowieku, ty juz chyba sobie dobry towar palisz! Ale chyba za ciezki na twoja glowe.
          A poczytaj sobie, co robily czeskie jednostki pod Raciborzem lub na ziemi glubczyckiej w 1945?
          W 1920, na terenie Zaolzia, byla znaczna przewaga ludnosci polskiej. Byla ona przesladowana przez administracje czeska, dlatego tak radosnie witali wojsko polskie w 1938. Nawiasem mowiac, rzad czeski zrzekl sie zaolzia. Zajecie zaolzia, bylo legalna akcja!
          Mniej palic, wiecej czytac! A najlepiej przyjechac na zaolzie i porozmawiac ze starymi ludzmi, poki jeszcze zyja.
        • ojca Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m 04.01.10, 19:38
          Gość portalu: lucip. napisał(a):

> Nie chodziłeś do szkoły?

..widze,że ty chodziłes,ale chyba jakoś wybiórczo

Nie wiesz, dlaczego Czesi nie lubią Polaków? Polacy na
          > padli ich w 1938 razem z Hitlerem i dokonali rozbioru ich kraju.

Prawdopodobnie mówisz o terenach, które zajeli Czesi podczas wojny Polsko -
          sowieckiej w latach 20tych. Nie bredź zatem o jakimś "rozbiorze"

Następnie naje
          > chali w 1945 roku i zagarnęli tzw. Czeski Kątek - okolice takich miejscowości j
          > ak Lázně Chudoba czy Velká Čermná (pol. Kudowa-Zdrój, Czermna

uuuu....poszukaj słonko, a znajdziesz kilka takich "chwytów" w 1945 ze strony
          Czeskiej.

) zamieszkane głów
          > nie przez Morawian. W 1968 roku Polacy napadli na Czechosłowację razem ze
          Związkiem Radzieckim, NRD i Węgrami. To chyba wystarczające powody, aby nie lubić Po
          > laków...

wiec za 68 nie lubią Polaków :], ta?
          • Gość: merej Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 19:47
            Ojca,
            Masz piwo u mnie! Dobry cepovany: "Bernard". Nie pasteryzowany! Ufam, ze polubisz! :D
      • Gość: brathanek Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: 217.98.85.* 04.01.10, 18:37
        Skąd takie wiadomości u Ciebie? Mieszkałem 8 lat w Czechach i moje odczucia są
        diametralnie inne niż Twoje....Religia? Większość księży to Polacy, nawet w
        bazylice w Velehradzie /złota róża JP II/ wycieczki z Polski zamawiają sobie
        msze po polsku. Jest to po prostu kraj laicki, kościoły w Czechach są prawie
        puste, na Morawach jest więcej wierzących, ale i tak jest to tylko ok.20%
        Morawiaków. Z pewnością Czesi jeżdżą po świecie częściej niż Polacy, bo ich po
        prostu na to stać /i ich biura podróży nie zdzierają z nich skóry jak nasze../.
        • Gość: Pszonka Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: 93.179.207.* 04.01.10, 19:36
          Chyba sie nie zrozumielismy.

Wiem, ze Czechy to laicki kraj, wiem, że jednym z celebrytow czeskich jest
          ksiadz Zbigniew z Polski. Ja tylko mowie o tym, ze w Polsce o religii przy
          piwie sie raczej nie rozmawia albo przynajmiej rzadko. Po prostu nudny
          temat, a w Czechach stale ktos mnie o religie wypytywal, komemntowal,
          ocenial, szydzil. Ja do kosciola nie chodze i mi w sumie kosciol wisi, ale
          w Czechach niemal zaczalem do niego chodzic - troche z przekory, troche z
          solidarnosci.

(P.S wiesz, ze Polki nigdy nie kochaja sie przed slubem? Ze jak Czesi
          dostaja na urodziny rower to Polacy dostaja miejsce na cmentarzu przy
          grobie swojej Babci? ze w Polsce 95% Polakow to Katolicy - to wiedziala
          nawet malo rozgarnieta mloda Czeszka)

Na pewno podoba mi sie w Czechach to, ze jesli sa wierzacy, to sa szczerze
          i z usmiechem.

Wiem, ze Koscol Katolicki jest symbolem ciemięstwa w Czechach.

Pod Białą Górą stracili prawie całą swoją szlachtę. W tej wojnie były dwa
          stronnictwa - jedno protestanckie, drugie katolickie - oba niemieckie.
          Czesi byli w protestanckim, które później i tak wygrało, ale czeską
          szlachtę zastąpiono Niemcami. Mimo zwycięstwa czeskiego stronnictwa, Czesi
          te wojnie okrutnie przegrali. Poza stratą elit, wyludnił się też kraj; z 2
          milionów zostało 800.000 (ponoć).

Myślę, że
          dlatego Czesi już wiedza, ze nie mają szans w wojnie, bo sąsiedzi są
          silniejsi, dlatego poddają się bez walki, dlatego też są tacy zamknięci.
          Ogólnie mówiąc, nie pokonają sąsiada i tyle co mogą zrobić, to się do
          niego "nie odzywać".

Chyba wszyscy Polacy, ktorych znam, byli w Czechach, Malo który Czech,
          którego poznalem, byl w Polsce. Polacy czasem zapuszczają się na wschód,
          ktory dla Czechow jest po prostu biala plama.

Czesi blizej geograficzdnie i kulturowo maja do Austrii i faktycznie
          spotykalem się z osobami studiującymi w Austrii, Szwajcarii, mającymi tam
          domy, mężów Szwajcarów (bo na żonę, to chyba za biedni Czesi są).

Co do biur podrozy nie mam zdania, ale moge przyznac, ze szukanie pracy
          przez internet w Czechach, jest milsze. Ogloszenia sa pelne, prosto od
          pracodawcow, z numerem telefonu, e-mailem, co wiecej - odpowiadaja na e-
          maile czesciej niz u nas.

U nas ogloszenia o prace zwykle sa dawane przez posrednika, zero kontaktu,
          tylko "sie zarejestruj i wypelnij formularz" a on jak mu cos odwali, to
          sie odezwie.

Ktos tu jeszcze pisal o kompleksach Czechow i bogactwoe Polaków

Czesi są bogatsi od Polaków o 50% i to widac po ludziach, po miastach, po
          zachowaniu ludzi, zachowaniu urzedow.

Ale faktycznie z perspektywy Czech Polska ma 50.000.000 mieszkancow (takie
          przekonanie jest tam). Czechy to lokalny kraj, a Polska... za mala na
          wileka polityke, za duza, zeby tylko bic brawo.
      • agaj.agaj Czesi maja kompleks Polski 04.01.10, 18:56
        Czesi nie lubia Polakow bo maja kompleksy. Polska jest odbierana
        jako wiekszy kraj, bogatszy i dominujacy w tej czesci Europy. Czesi
        sie nas po prostu boja. Nawet politycznie Polska jest lepiej
        ustawiona od Czechow. Tak wiec kompleksy w stosunku to silniejszego
        i bogatszego sasiada sa przyczyna niecheci. Mniej wiecej sa to te
        same powody dla ktorych Polacy nie lubia Niemcow.
        • Gość: merej Czesi maja kompleks Polski. A to ciekawe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 19:42
          Musisz byc strasznie zapatrzony w Polske.
          Czesi sie z nas smieja! Smieja sie z jezyka ( a my z czeskiego), emigracji (w Londynie latwiej dogadac sie po polsku niz po angielsku) i fanatycznego katolicyzmu.
          Na pewno nie maja kompleksu Polski.
        • krawiec6661 Re: Czesi maja kompleks Polski 04.01.10, 20:55
          Może nie lubią Polaków właśnie za takie myślenie tzn. przeświadczenie o własnej
          wyższości i kompleksach innych z tego powodu. Poza tym Czesi są zupełnie inni
          niż my, widać to na przykładzie historii.
        • marguyu Re: Czesi maja kompleks Polski 04.01.10, 22:53
          agaj.agaj napisał:

Czesi nie lubia Polakow bo maja kompleksy. Polska jest odbierana
          jako wiekszy kraj, bogatszy i dominujacy w tej czesci Europy. Czesi
          sie nas po prostu boja. Nawet politycznie Polska jest lepiej
          ustawiona od Czechow. Tak wiec kompleksy w stosunku to silniejszego
          i bogatszego sasiada sa przyczyna niecheci. Mniej wiecej sa to te
          same powody dla ktorych Polacy nie lubia Niemcow.

A gdzies ty to wyczytala? Polacy sa Czechom doskonale obojetni i nie
          maja im niczego do pozazdroszczenia.
          Od dwoch lat lat mieszkam na poludniowych Morawach, przeprowadzilam
          sie tu po osiemnastomiesiecznym pobycie w Polsce i mam doskonale
          porownanie. Czesi nie unicestwili swojej sluzby zdrowia tylko ja
          zaadaptowali do potrzeb nowego systemu.
          Kompleksow nie maja zadnych, bo jest im dobrze tu gdzie sa. Nic
          dziwnego, bo to piekny i zadbany kraj, ktory jest najwieksze na
          swiecie zageszczenie obiektow znajdujacych sie na liscie UNESCO.
          Najwazniejsze jest to, ze nie pograzyli kilku generacji w
          bezsensownej nienawisci, bo dla nich liczy sie przyszlosc.
          Przyjedz tu, pomieszkaj, zobacz jak funkcjonuja a, byc moze,
          przestaniesz pisac bzdury.
      • Gość: OBCY Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.10, 21:54
        Malo kto lubi Polakow. Zreszta, sami sie nie lubicie, wiec co wam to
        przeszkadza? Wystarczy poczytac te warczace i pieniackie komentarze...
        Zagryziecie sie kiedys, lub na skrzyzowaniu noz w plecy wbijecie. Tak jak dzisiaj...
        • Gość: hg Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: 93.179.207.* 04.01.10, 22:16
          ojej, a ty nie-polaku kim jestes? Swietnie polski znasz. Dziwne,
          schizofreniczne podjescie... zle piszesz o Polakach, ale jezyka sie
          nauczyles.
          • Gość: Kaziorudek Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.10, 03:11
            Tak, „uwielbiam” takie posty, narzekające na „ten kraj” i piszące „polska” małą
            literą.

A co Ty zrobiłeś dla Ojczyzny, żeby było w niej lepiej, hę?
      • gruby_rycho Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m 05.01.10, 09:32
        Czesi i kosciol? Odzucili dawno temu sile kosciola i na dobrze im to wyszlo, a za co nie lubja za '56.
    • Gość: Mike Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: *.airproducts.com 04.01.10, 12:50
      To wszyscy siedzieli w kiblu?! to faktycznie wiele się nie
      zmieniło ... ale jak w tym kibly zmieściło się tyle ludzi, stoliki,
      bar, barman ...
      • krusty_the_clown Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m 04.01.10, 13:04
        nie wstyd wam tak imprezę psuć? polak też by nie był zadowolony
        gdyby go czeski dziennikarz pytał czemu tyle wódki pije i zonę bije.
        • megasceptyk Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m 04.01.10, 17:30
          Oj, ale cię zabolało,
          że polak katolik
          alkoholizuje się ciężkimi narkotykami
          a potem agresywny bije żonę
          a wykształcony i bogaty Czech
          pali nieszkodliwą marihuanę.
    • Gość: a Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: *.elgrom.laz.digi.pl 04.01.10, 15:25
      a ja mysallem ze w czechach wszyscy pala jointy, a nie z lufki .. papirki
      dostaniesz w kazdym sklepie:)
    • Gość: Aquasky Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: 83.142.127.* 04.01.10, 15:36
      Oj pismaki,cieniutka ta Wasza niby historyjka.Zabierzcie się lepiej
      do normalnej pracy.
    • Gość: gienio Czesi kocham was za odrobinę normalności IP: *.tktelekom.pl 04.01.10, 16:28
      ateistyczny kraj i taki spokojny co na to polscy bogobojni dewoci?
    • Gość: hjh Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: 86.47.59.* 04.01.10, 16:35
      fantazje to sie ma- juz to widze jak ktos spuszcza ziele w kiblu
      • Gość: lucip. Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: 195.116.94.* 04.01.10, 18:07
        To jeszcze wszystko nic. Ten roślinny susz, zamknięty szczelnie w plastikowym
        strunowym woreczku, momentalnie zatonął, jak to siano i plastik mają w zwyczaju...

...po prostu wolał się utopić na myśl, iż ktoś będzie o nim takie głupoty
        opowiadał.

• arahat1 dziennikarze nim weszli do puba byli juz na "haju" 04.01.10, 16:57
      gdyz takich bredni nie da sie pisac na trzezwo... a reportaz musial powstac bo
      wzieli kase za to..
    • Gość: Maria H. Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: 81.219.154.* 04.01.10, 17:24
      Jak człowiek dobrze najarany, to zobaczy nawet kibel na środku knajpy.
      • Gość: zdenek Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m IP: *.net.upc.cz 04.01.10, 18:18
        Gość portalu: Maria H. napisał(a):

> Jak człowiek dobrze najarany, to zobaczy nawet kibel na środku knajpy.

powiem ci krotko

pie...sz
      • najaremo Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m 05.01.10, 09:16
        ale ty jesteś głupia...
    • Gość: zaza Mam kumpla jankesa który jeździ po świecie IP: 67.158.171.* 04.01.10, 17:47
      z racji swojej pracy. Opowiadał ze Czesi to dość nieprzyjemny naród. Zamknięci
      w sobie, zero serdeczności, o gościnności nie ma mowy. Niewiem czy to prawda,
      bo nie miałam okazji być w Czechach.
      • Gość: pepe Re: Mam kumpla jankesa który jeździ po świecie IP: 193.0.72.* 04.01.10, 18:09
        Obcokrajowcy zdecydowanie lepiej czują się w Czechach, niż w
        Polsce. W CZ ludzie spokojniejsi, bardziej tolerancyjni. W
        autobusach i w tramwajach nie przyglądają się nachalnie ludziom o
        innym kolorze skóry. Poza tym malutkie Czechy to piękny, zadbany
        kraj, w którym atrakcji turystycznych jest znacznie więcej, niż w
        dużej i drogiej Polsce.
        • najaremo Re: Mam kumpla jankesa który jeździ po świecie 05.01.10, 09:16
          dostęp do morza też mają nie? :)
          • Gość: rt Re: Mam kumpla jankesa który jeździ po świecie IP: 94.75.121.* 05.01.10, 11:25
            aleś błysnal narajemo, idź się ... i nie odzywaj się tydzień
    • Gość: Ja Do Autora! IP: *.subscribers.sferia.net 04.01.10, 18:28
      Tytuł sugeruję, że opinia wyrażona jest przez naród, a to opinia tylko kilku
      chłopaków z pubu.
      Sugerowałbym zmianę tytułu, gdyż w moim odczucia buduje on
      stereotyp Polaka Katolika i Czecha ateisty.
      Bój się Boga!
      • entropia Re: Do Autora! 05.01.10, 00:08
        Też się zastanawiałem szczerze mówiąc, o co autorowi chodziło.
    • jerzy.zywiecki Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... 04.01.10, 18:39
      Bóg nie lubi marihuany?Coś mi tu nie pasuje.Jezus udał się na laury
      pustelnicze na Górę Kuszenia( tak dzisiaj nazywaną).Góra ta jak i
      oaza Jerycho , w czasach Heroda Wielkiego była jednym wielkim
      obszarem upraw narkotyków ,głównie opium.Na narkotykach 2 tysiące
      lat temu też dobrze się zarabiało,no i można było głód stępić w
      czasie postów.
      • jamesonwhiskey Re: Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi m 04.01.10, 19:37
        panowie co wy braliscie, spuszcza ostentacyjnie w kiblu ,
        powstrzymac sie od smiechu nie moge , moze ktos wam kwasa dojebal do tej kawy ,
        poprostu nie wierze w te brednie, palenie z lufek , znikajaca ze stolow ganda i
        takie klimaty
        • najaremo nie dziennkikarze tylko psiepsiułki 05.01.10, 09:00
          co drugi raz w życiu poczuli zapach zioła w knajpie, albo znają go
          tylko z opowiadać (słodkawy zapach hmmm)...

bajera słaba, wciskacie kit straszny, narobiliście obory to i może
          sie wszyscy pokitrali, ale skąd wiedzieliście że to zioło zostało
          spuszczone w kiblu... ja pie... ale bzdury piszecie
    • wislok1 Ostrzegam 04.01.10, 19:41
      90% Czechów nie bierze marychy, a tym bardziej nie bierze jeszcze większych świństw.
      Czeski Cieszyn to większości miasto wierzących, tak jak całe Zaolzie.
      Około 20% mieszkańców to Polacy.
      W mieście jest kilka lokali, gdzie marychę z czystej głupoty biorą miejscowi zaćpani debile i szczeniaki z Polski.
      Od czasu do czasu czeska policja RAZEM z polską wpada do .....( jest kilka adresów ) i robią jazz.
      Czesi miejscowych ćpunów się nie czepiają, bo ci miejscowi od razu wtedy kablują,na Polaków z Polski.
      Zakablują szczeniaka z Polski, tego złapią potem polscy policaje, i jest hasło, że policja walczy z narkotykami.
      Dlatego jak para dziennikarzy z Polski sie pojawiła, to ich wzięli za jakiś super agentów, nie wiadomo kogo i zrobili przedstawienie.
      To jest bardzo nieciekawe towarzystwo marychowe
      i szybciej wylądujecie na komisariacie, niż się acieszycie z marychy.
      Polecam wycieczkę na Vaclavske Namesti i okolice do Pragi. Wieczorem są tam setki zaćpanych, zerzyganych, opitych meneli z całej Europy, dealerzy murzyni, itp.
      Policja ma to w d... lub bierze łapówki i dlatego zezwolili ma na małe ilości narkotyków.
      Jak Niemcy sie wku.wią na nowe przepisy ( a w Niemczech kazda ilość twardych narkotyków jest surowa karana i Bawarczycy robiłą łapanki na ćpunów wracających z Czech ), to za 3 miesiące Czesi grzecznie się z tego wycofają
      • honzik12 STOP DROGÁM! 04.01.10, 21:22
        Legalizace drog je horší než legalizovat krádeže či násilí (ovšm jen malé než větší).

Nechat zabíjet a zdravotně se poškozovat hlavně mladé lidi - a často i děti - je zločin na budoucnosti národa.

Dnešní marihuana svým obsahem
        návykových látek nemá nic společného s marihuanou 60. let. Nejen asijské gangy rozšiřující sazenice této marihuany dobře znají její účinky a připravují si tak generaci lidí závislých na této droze.

• szabelka33 bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... 04.01.10, 19:48
      o boże oni nas postrzegają jak jakiś oszołomów, ekstremistów
      religijnych, ale winni sami sobie jesteśmy: radio maryja, kler,
      bojące się kleru wszystkie rządy w IV RP, i generalnie prymitywne
      bogubojne spoleczenstwo - i dlatego tu nikt nie będzie inwestował bo
      jak widać kraje wyznaniowe omija biznes szerokim łukiem np. iran,
      afganistan, jemen - my polacy jestesmy w tej samej kategorii. i ci
      czesi nas się poprostu przestraszyli tak jak wszyscy boją się
      muzułmanów w hustach. chcialbym doczekać czasu kiedy polska wypowie
      konkordat, opodatkuje kler i zlikwiduje symbole religijne w
      panstwowych miejscach. ale zrobi to juz następne pokolenie, te ktore
      teraz jest w podstawówce: powodzenia dzieciaki!!! polska na was
      liczy!!
      • wislok1 Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... 04.01.10, 19:56
        Nie wiem, co bierzesz, ale mocne rzeczy
        • wislok1 Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... 04.01.10, 20:01
          Człowieku, Polska to dla tych ludzie to samo miasto, Cieszyn, ale po drugiej stronie Olzy.
          Jedna część miasta jest w Polsce, druga w Czechach.
          Poza kilkuset ćpunami, reszta czyli z 26 000 mieszkańców Czeskiego Cieszyna i 35 000 polskiego Cieszyna
          ma cały ten problem gdzieś.
          ma w d... zarówno cpunów jak i księzy
          • marguyu Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... 04.01.10, 22:57
            wislok,
            nie przesadzaj, bo w koncu Czechy to nie tylko Cieszyn.
            • wislok1 Cóż 04.01.10, 23:10
              To raczej kto inny przesadza.
              I to mocno.
              Cały czas piszę, że Czeski Cieszyn to coś innego niż Praga czy Ostrawa.
              To samo dotyczy każdego małego miasta w Czechach, na Śląsku czy Morawach.
              Już mnie cała heca z nowym prawem zaczyna wku.wiać, bo będzie najazd półgłowków z głębi Polski szukających w Cieszynie tanich dragów.
              Opinia czeskiego Las Vegas mnie nie rusza, bo w hazardzie nie widzę strasznej rzeczy, ale Cieszyn jako miasto narkomanów ?!
        • szabelka33 Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... 04.01.10, 21:24
          nic nie biorę bo nie zrobie tego w kraju katolickim bo będą mnie
          karać i poniewierać tak jak Piesiewicza - więc tu w Polsce nie
          biorę!!! myslisz ze przesadzam z tym chorym polskim katolicyzmem i z
          krajem wyznaniowym. Zobacz ja tu kler wpieprza się do wszystkiego
          jak boją go sie politycy, jak przed wyborami wszyscy zabiegają o
          poparcie koscioła i te nasze spoleczenstwo: zacietrzewione,
          nienawidzące każdej inności: intelektualnej, seksualnej,obyczajowej,
          rasowej itd. TO JEST KRAJ KATOLICKI!!! wyznaniowy i czesi boją się
          takiego sąsiada - generalnie nieobliczalnego i niezrozumialego.
          • wislok1 Taaa 04.01.10, 21:32
            Zdrowo przesadzasz.
            Czesi to nie anioły,a Polacy to nie diabli.
            A na granicy ci "czesi" z tej knajpy to często Polacy.
            Czesi są bardziej ksenofobiczni i rasistowscy niż Polacy.
            Nienawiść do Romów, murzynów, Wietnamczyków bije tam rekordy.
            Przy tym polski stosunek do tych grup to wzór tolerancji.
            Nienawiść ta ma niestety wiele obiektywnych przyczyn, np. romskie slumsy.
            Problem w tym, że ja żyję na granicy,a ty żyjesz stereotypami
            • marguyu Re: Taaa 04.01.10, 23:01
              wislok,
              no teraz to ostro pojechales po bandzie! Czyzbys znizyl sie do
              poziomu niektorych dyskutantow?
              Tak, zgadzam sie z tym, ze dla wielu Czechow Polska jest krajem,
              ktory zaliczaja do katolickiej ekstremy. I nie oni jedni, bo taka
              opinia o Polsce przewaza na swiecie.
              To ty zyjesz stereotypami.
              • wislok1 Re: Taaa 04.01.10, 23:16
                Polska nie jest dla większości Europejczyków krajem katolickiej ekstremy. Może jest dla Ciebie, ale taka opinia to absurd.

Nigdy nie spotkałem się w Niemczech i we Francji z taką opinią.
                Owszem, krytykowano, często słusznie zbytni wpływ biskupów na politykę. Ale nigdy ta krytyka nie przekroczyła poziomu krytykiza to sami Irlandii. A w Austrii, gdzie mieszka moja siostra, ten problem nie istnieje.
                Tak samo jest na Słowacji.
                Ludzie w większości mają w d... to,czy ktoś chodzi do kościoła. Tak jest w Polsce. I stereotypem jest zakładanie, że Polacy to religijny naród.
                Takim samym stereotypem, że Czesi to narkomani i ateiści
              • wislok1 Re: Taaa 04.01.10, 23:26
                Co do Romów to trudno zaprzeczyć, że to raczej znienawidzona nacja.
                Szczerze sobie na to zdaniem wielu zasłużyli. Wystarczy np. zobaczyć jaki chlew zrobili z ładnych domków w Karwinie.
                Murzyn - dealer i handlarz panienkami - typowe dla Pragi - okropne dla porządnych Afrykanów - ale takie są fakty.
                Wietnamczycy - tu staję w ich obronie, bo to bardzo pracowici ludzie i dealerzy Wietnamczycy to mniejszość
              • wislok1 Holandia 04.01.10, 23:47
                Znajomy był w Holandii i szukał coffee shopu jako atrakcji turystycznej.
                Mówili mu, że jest ich całe mnóstwo, a tu nic. Prawie nic nie było.
                90% pozamykali w ostatnich latach.
                O twardych narkotykach można zapomnieć w Holandii, kary straszne.

Nie wiem, czy Finlandia, Szwecja, Norwegia to katolicki ciemnogród,
                ale kary za marychę sa tam takie jak w Polsce.

Wiadomo, że karanie szczeniaków za to, że mają przy sobie zioło, jest głupotą.
                Ale prawo zakazujące posiadania narkotyków w Polsce zostało zaproponowane przez ś.p. Marka Kotańskiego.
                To jest jedyny sposób, żeby karac dealerów.
                Inaczej kazdy dealer powie, że ma na własne potrzeby przepisową ilośc.
                • Gość: tay Re: Holandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 01:00
                  No to ci pierdół znajomy naopowiadał. Byłem niedawno w Holandii i coffe shopy co
                  krok, a dodatkowo smart shopy a i handlarz twardymi dragami się znalazł na ulicy.
                • Gość: jełop Re: Holandia IP: 94.254.142.* 05.01.10, 01:33
                  Raz piszesz sensownie, a raz farmazony.

Co do stosunku Czechów do mniejszości etnicznych - bardzo obiektywnie (wystarczy zobaczyć co się dzieje w Bohuminie).

Ale dragów nie trawisz więc zaczynasz wypisywać fantazmagorie (chyba jest jakaś druga Hollandia i dosłownie przed chwilą zmieniono prawo w krajach skandynawskich - tam się jeśli jest sens wpierw leczy, a potem wsadza).

Pewnie mieszkasz w Cieszynie, a jakoś zapomniałeś wspomnieć, że to przez wycieczki naszych (rodzimych) żuli na czeską stronę władze Czeskiego Cieszyna zakazały walenia do basa pod chmurką na swoim terenie.

Co do ćpunozalewu, ćpunoataku, czy ćpunonajazdu - nic takiego nie będzie miało miejsca. Będzie owszem zmożona kontrola graniczna na wypadek gdyby ktoś chciał sobie przywieźć jakąś pamiątkę ale i tak (jak kiedyś) ludzie będą jeździli na Stodlonii.

A Cieszyn jak jest fajny tak fajny pozostanie.
                  • wislok1 Re: Holandia 05.01.10, 19:11
                    Nie trawię dragów, bo już kilku znajomym rozpier... życie.

Co do Holandii i Skandynawii, to nie mam podstaw nie wierzyć temu, co jest w prawie i to, co mi ten facet opowiadał.

Co do żuli, to polscy i czescy menele się uzupełniają, są w mniej więcej jednakowych proporcjach
          • Gość: olla Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:51
            jak dla mnie osoba wypowiadajaca sie w art jest cwiercmozgiem i ja bym sie opiniami takimi nie przejmowala. ty tez
          • andrzejto1 Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... 05.01.10, 09:25
            szabelka33 napisała:

> nic nie biorę bo nie zrobie tego w kraju katolickim bo będą mnie
            > karać i poniewierać tak jak Piesiewicza - więc tu w Polsce nie
            > biorę!!! myslisz ze przesadzam z tym chorym polskim katolicyzmem i z
            > krajem wyznaniowym. Zobacz ja tu kler wpieprza się do wszystkiego
            > jak boją go sie politycy, jak przed wyborami wszyscy zabiegają o
            > poparcie koscioła i te nasze spoleczenstwo: zacietrzewione,
            > nienawidzące każdej inności: intelektualnej, seksualnej,obyczajowej,
            > rasowej itd. TO JEST KRAJ KATOLICKI!!! wyznaniowy i czesi boją się
            > takiego sąsiada - generalnie nieobliczalnego i niezrozumialego.

Jak na razie to ty najwięcej krzyczysz i wyzywasz innych od debili i prymitywów.
            Jakoś stoi to mocno w sprzecznosci z tym co o sobie myślisz. Jak to jest? Że
            innych możesz obrażać najgorszymi słowy, a ty oczywiśćie jesteś święty?
            Powiedz no mi jakie prawo ostatnio wprowadził kler?
            A to że wyrażają swoją opinię na ten czy inny temat to jest ich prawo. W
            demokracji każdy ma prawo mówić to na co ma ochotę. A to, ze ich w
            przeciwieństwie do ciebie ktoś chce słuchać, to twój problem a nie ich...

A w czym to się nas Czesi boją? możesz to objasnić? Bo mam wrażenie, jakby ci
            się w głóce poprzestawiało i wydaje ci się, że cała Europa nas potępia itp...
            A moze ma to gdzieś?
      • krawiec6661 Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... 04.01.10, 21:02
        Nie przesadzajmy, tak tragicznie nie jest. Wśród przyjaciół mam masę buddystów,
        ateistów, pogan i innych. Możesz bez problemu kupować i robić co chcesz, religia
        w szkołach nie jest obowiązkowa. Oczywiście chciało by się ograniczenia władzy
        kleru i bardziej chrześcijańskiej a nie katolickiej Polski, ale co zrobić. KK to
        kościół grzeszników, upadłych, odrzuconych, pewnie więc sporo takich u nas i
        taka instytucja jest potrzebna.
      • Gość: olaaaaaaaaaaaaa ja bym sie taka opinia cwiercmozdzkow nie przejmow IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:46
        ja bym sie taka opinia cwiercmozdzkow nie przejmowala tak:DD usmialam sie z wypowiedzi czecha. przyjechali z polski policjanci dziennikarze zeby scigac czeskich grzesznikow, robia zdjecia, pozniej pokaza panu bogu w dniu sadu. no nie miesci sie w glowie
      • Gość: kaczoland atakuje Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 05.01.10, 04:45
        Niestety, "szabelka" ma racje... Polska bardzo czesto jes postrzegana jako cos w
        rodzaju europejskiego "skansenu"!
        • andrzejto1 Re: bo polska to kraj wyznaniowy, niestety... 05.01.10, 09:31
          Gość portalu: kaczoland atakuje napisał(a):

> Niestety, "szabelka" ma racje... Polska bardzo czesto jes postrzegana jako cos
          > w
          > rodzaju europejskiego "skansenu"!

To ciekawe, bo niektórym podoba się akutar to i owo...
          Na przykład mała ilosć kolorowych na ulicach i parę innych rzeczy też...
    • three-gun-max Czesi poznali się na "dziennikarzach" z Wyborczej 04.01.10, 20:02
      Mają rację, że nie chcą gadać z dziennikarzami. Nigdy nie wiadomo czy ich zdjęcie nie przyozdobiło by kolejnego artykułu z nagonką na sklepy z dopalaczami.
    • krawiec6661 Prawidłowo się zachowywali 04.01.10, 20:50
      Nie zapominajmy, że to palacze, więc mają schizy. Normalne. Poza tym kto
      zagwarantuje, że to faktycznie nie tajniacy? Poczęstujesz kogoś i idziesz
      siedzieć za "sprzedawanie".

Myślę, że Czesi nas ogólnie mało lubią, to też pewnie miało wpływ. Inna
      mentalność trochę. Oni szybko uporali się z lustracją, kraj mają w pełni
      świecki, są bardziej wyluzowani...

PS. Ci z lufkami to pewnie byli Polacy. To nasz, oszczędny sposób palenia,
      normalnie robi się wszędzie jointy.

---
      www.politycznie.pluru.pl
    • Gość: stacho Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: *.cable.ubr04.aztw.blueyonder.co.uk 04.01.10, 21:00
      smieszny ten was artykul
      najbardziej rozbroila mnie koncowka
    • Gość: DEEEEPO Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: *.dka.pl 04.01.10, 21:01
      hehehe dawno sie tak nie usmialem czytajac artykuł w gazecie historia wyssana
      z palca bzdura historia dilera masakra podobne wypracowania pisałem w
      podstawówce poziom artykułu dno kompletne!!!!!!!! LUDZIE BÓJCIE SIE BOGA W
      CZECHACH PALĄ GANDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • szakez Czesi olali Wyborczą 04.01.10, 21:06
    • honzik12 Mladí Češi vedou v užívání marihuany a extáze 04.01.10, 21:12
      Mladí Češi podle studie Evropské unie vedou mezi evropskými zeměmi v užívání konopí a extáze. Zatímco míra užívání konopí v řadě evropských zemí klesá, poslední výsledky u české populace obecně i mladých dospělých do 34 let svědčí o nárůstu. Marihuanu někdy v životě kouřilo 44 procent mladých Čechů. Evropský průměr přitom činí 30,5 procenta.
      První místo zaujímají mladí Češi také v užívání extáze. Tuto drogu vyzkoušelo téměř 15 procent Čechů, evropský průměr je necelých šest procent.

www.lidovky.cz/mladi-cesi-vedou-v-uzivani-marihuany-a-extaze-fad-/ln_noviny.asp?c=A091106_000020_ln_noviny_sko&klic=234086&mes=091106_0
      • Gość: robić dzieci! I proszę, nie przeszkadza to w robieniu dzieci a IP: 193.238.180.* 04.01.10, 21:37
        to u Pana Boga grunt!
      • Gość: brathanek Re: Mladí Češi vedou v užívání marihuany a extáze IP: 217.98.85.* 04.01.10, 21:38
        Vidis honziku, Tvuj pohled na teto veci je stejny jako muj. Myslim , ze behem
        nekolika mesicu to se bude menit - pro zdravi ceske mladeze...
      • czarny.no Re: Mladí Češi vedou v užívání marihuany a extáze 04.01.10, 21:38
        Nic to ovšem nemění na faktu, že článek je zcela nedůvěryhodný.
        Možná že skutečně mnoho (ve srovnání s jinými zeměmi) Čechů fetuje.
        Ale nelze říct, že teď celé Česko je bordel, kde na každém rohu
        stojí drogisté...

Nejzajímavější jsou úryvky o tom, že se Česi báli Poláků,
        protože "Poláci bojí se Boha, a Boh nemá rád marihuanu, proto
        nevědí, jak Poláci využijou fotografii v budoucnosti", nebo "to
        mohli být polští policisté" (polští policisté v Ostravě??????). Text
        do prdele, na úrovni Blesku. Gratuluju...
        • Gość: blby novinari Re: Mladí Češi vedou v užívání marihuany a extáze IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.02.10, 17:21
          mas pravdu, taky neverim v ni jedno slovo v tom textu...
      • czarny.no Re: Mladí Češi vedou v užívání marihuany a extáze 04.01.10, 21:52
        Možná že skutečně mnoho Čechů (ve srovnání s jinými zeměmi) fetuje.
        Nelze ale říct, že Česko je bordel, kde na každém rohu stojí
        drogisté, a také nic to nemění na faktu, že tenhle článek je zcela
        nedůvěryhodný. Přece psání o tom, že Češi se báli Poláků,
        protože "Poláci se bojí Boha, a Boh nemá rád marihuanu, tedy oni
        nevědí, jak Poláci využijou fotografii v budoucnosti", nebo "mohli
        to být polští policisté" (polští policisté v Ostravě?! co oni by
        mohli dam udělat?!) jsou na ůrovni Blesku (a to snad není nejvyžší
        úrověň :) )
    • Gość: karol Czesi: Polacy boją się Boga, a Bóg nie lubi mar... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:24
      mogliscie zajarac zeby byc bardziej dopasowani do klimatu i robic
      swoje a nie jak idioci sie zachowaliscie hehe
    • Gość: watchman Knedle to jakas zalękniona nacja IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:26
      Gość pali zioło i się zastanawia co będzie za pół roku!? Jakieś lewe te
      sadzonki tam mają pepiki;-)
    • Gość: sams To musi być fikcja dziennikarska IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:46
      Nie wierzę, że autor artykułu naprawdę był w tym pubie. Jak czesi mogli bać się polskich dziennikarzy? Mam rozumieć że polskich polcjantów boją się tam bardziej niż swoich? No i do pełni brakuje mi chociaż zdjęcia uliczki (no bo przecież w pubie panowała konspiracja) z dopiskiem "tu bawią sie narkomani".
      • wislok1 Nie musi 04.01.10, 22:01
        Może być, ale ja tu nie widzę nic dziwnego.
        Dziennikarzy byli OBCY, więc się ich bali.
        Z tych gości w knajpie nie jeden mieszka po polskiej stronie.
        Dadzą wywiadzik,a jutro fotki w Fakcie.
        Wierzysz w to, że oni zażywali tylko marychę ?
        Miejscowa policja po obu stronach Olzy dobrze się zna i zna dobrze stałych bywalców. Chodzą RAZEM na patrole.
        To są ZNAJOMI.
        Czasem policja kogoś złapać musi.
        OBCY to wróg, jak d... będzie zagrożona, to stali bywalcy zakablują jakiegoś głupola, co przyjechał na marychę np. z Krakowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka