Dodaj do ulubionych

Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka

26.05.10, 21:11
"Na grobie będzie krzyż, chociaż nie wiadomo jakiego wyznania było
dziecko."

Polska... nieważne po co i dlaczego - krzyżyk na drogę musi być.
Ciekawe, czy jak zejdę, też znajdzie się jakiś nadgorliwiec tak
"dekorujący" miejsce gnicia moich zwłok. Pewnie tak, ale pozostaje mieć
nadzieję, że jednak nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lida Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 21:12
      Mam nadzieję, że znajdą kiedyś tego zwyrodnialca i bydlak poniesie
      zasłużoną karę.
      • Gość: pomagać żywym Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.05.10, 21:20
        To jest najprostrze, pielgrzymowac ,modlić się, stawiać pomniki.A ile dzieci
        jest głodnych,ile maltretowanych,czy ktoś sie nimi zajmuje?
        • Gość: gfgs Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 21:28
          otworz oczy szerzej i moze daj tez cos tym dzieciom od siebie. A nie tylko
          pretensje... choc faktycznie - opieka dla biednych dzieciaczkow moglaby byc
          lepsza. I tu sie z toba zgodze.
          • Gość: mrarm Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.chello.pl 26.05.10, 21:33
            To bardzo milo, ze sie zgodzisz. Moze jeszcze bys sie zgodzil z tym, ze trocche za duzo sie pomnikow buduje w Polsce. Sa wieksze problemy.
            • Gość: Lalka Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 21:40
              Łzy mi płyną z oczu... Dziekuję Panu za ten nagrobek dla tego biedactwa...
              Dziekuję, że są tacy ludzie jak Pan, jak hurtownik, który podarował materiał,
              jak ludzie, którzy uczestniczyli w pogrzebie i tak wychowali swoje dzieci , że
              podarowały biedactwu maskotke-przytulankę na Ostatnią Drogę... Mieszkam daleko,
              ale myslę o tym nieszczęsnym maleństwie, które umarło w takich męczarniach, tulę
              swojego synka i płacze na każdą wzmianke o Bezimiennym Chłopczyku...
              • Gość: B Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 26.05.10, 23:24
                Dokladnie to samo pomyslalem...Wielkie dzieki ode mnie dla kamieniarza
                ,hurtownika i wszystkich ludzi ktorzy odwiedzaja grob tego chlopczyka...Mieszkam
                daleko,pozdrowienia dla Wszystkich ludzi o dobrym sercu...Jeszcze raz ode mnie
                wiekie DZIEKUJE dla tych wspanialych ludzi...
              • Gość: Anka i Michal gdzie sasiedzi,rodzina chlopca aby go zidentyfikow IP: *.i05-17.onvol.net 27.05.10, 00:31
                Mam to samo uczucie,az mi lzy naplynely do oczy gdy znow
                przeczytalam o tym chlopcu.
                NIe wiem tylko jak to mozliwe ze chlopiec nie zostal
                zidentyfikowany,przez sasiadow, czy tez lekarza rodzinnego albo
                ksiedza miejscowosci. Na prawde,trudno jest mi to pojac..
                • mus-zek0 Re: gdzie sasiedzi,rodzina chlopca aby go zidenty 27.05.10, 06:50
                  Gość portalu: Anka i Michal napisał(a):

> Mam to samo uczucie,az mi lzy naplynely do oczy gdy znow
                  > przeczytalam o tym chlopcu.
                  > NIe wiem tylko jak to mozliwe ze chlopiec nie zostal
                  > zidentyfikowany,przez sasiadow, czy tez lekarza rodzinnego albo
                  > ksiedza miejscowosci. Na prawde,trudno jest mi to pojac..
                  Bo może było to dziecko księdza...
                  • Gość: hr Uszaszowski Glupie zarty zachowaj dla siebie! IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 07:10
                    Ojcem tego dziecka byla istota czlekopodobna, ktora nie zasluguje na
                    miano czlowieka, to samo dotyczy jego wyrodnej matki.
                    • alpepe Re: Glupie zarty zachowaj dla siebie! 27.05.10, 11:36
                      a skąd wiesz, jak było? O handlu kobietami słyszałeś? O zmuszaniu do prostytucji
                      lub żebractwa? Może to właśnie było dziecko jednej z takich niewolnic?
                      • Gość: hr Uszaszowski Wystarczajaco dlugo zylem w Polsce... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 12:06
                        do 1977 roku, DO TEGO CZASU TAKIE RZECZY W POLSCE przypuszczalnie
                        nie mialy miejsca, a jak sie zdarzaly, to byly marginalnymi
                        zdarzeniami ,bez wiekszego znaczenia.
              • Gość: Ewa Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.edica.pl 27.05.10, 10:26
                Mnie też łzy stanęły w oczach... Jak szkoda tego malucha! Patrzę na
                moją roczną córeczkę i nie potrafię w żaden sposób pojąć, jak można
                skrzywdzić takiego szkraba?! Przecież to takie ufne, bezradne,
                cudne...
          • Gość: do gfgs Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 08:04
            Cały czas cos daje od siebie, tylko juz nie mam co, kazdy chce pomagac tylko za
            cudze. pomagaj za swoje, nie z fundacji
      • kognitywna Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 26.05.10, 22:06
        Też mam taką nadzieję. Chciałabym nawet, żeby stało się to nad grobem Chłopczyka
        i było wieczną przestrogą dla zwyrodniałych rodziców, w których głowach lęgną
        się podobnie haniebne pomysły.
      • Gość: m Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: 194.99.117.* 27.05.10, 06:56
        i mam nadzieje że dostanie bardzo dłuuuuuugą odsiadkę. Już tam się nim zajmą.
        Dla takich bydlaków kara śmierci to zbyt litościwy wyrok.
    • Gość: who Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: 109.243.48.* 26.05.10, 21:16
      a co do tej pory zrobiła Policja? nieudacznicy. sytuacja w Warszawie w weekend
      potwierdza to. amatorszczyzna
      • impostor Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 27.05.10, 09:51
        Gość portalu: who napisał(a):

> a co do tej pory zrobiła Policja? nieudacznicy.

ale w kwestii nagrobka, czy motta?
    • Gość: i Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 21:16
      motto... aż serce ściska, łzy same lecą. Mam nadzieję,że oprawcy nie śpią
      spokojnie.
      • Gość: Gosc??? Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 21:27
        Wieczny Odpoczynek Racz Mu Dac Panie: Spoczywaj w pokoju Aniolku.....
    • Gość: gość Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 21:20
      A jeżeli to dziecko prostytutki zmuszanej do nierządu(jaki odsetek
      takich kobiet jest w Polsce?)? W naszym kraju rośnie akceptacja do
      korzystania z usług prostytutek, olbrzymia ilość osób uważa że to
      jest normalne,tylko nikt nie myśli o owocach tego procederu.
    • Gość: frrfr Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 21:21
      zamknij sie czlowieku, i daj dziecku spoczywac w spokoju. podaruj sobie swoje
      demagogie chociaz w obliczu tragedii niewinnego istnienia.
      • Gość: gość do frrfr IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 21:37
        Kto tu uprawia demagogię?Ile razy ty albo twoi kumple,krewni byli
        klientami burdeli i nie zastanawiali się na konsekwencjami
        swojej ,zabawy'? Sądzisz że prostytutki nie nie zachodzą w ciążę?
        Kolejny świętoszek.
        • Gość: do gosc Re: do frrfr IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 21:45
          co to ma wspolnego z krzyzem na grobie dziecka?
    • rudaga75 Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 26.05.10, 21:22

Wg Ciebie akurat to jest najważniejsze w tej sytuacji?Ten krzyżyk? Pytasz,
      jakiego wyznania był ten malutki chłopiec? To ma jakieś znaczenie w tym
      momencie? Nie jest ważniejszy ludzki odruch, którym jest pochylenie się nad
      czyimś cierpieniem? Żal mi Ciebie, człowieku.
      Rozumiem ateizm, antyklerykalizm, itp., ale takiej dzikiej napastliwości i
      głupoty nie pojmuję.

> "Na grobie będzie krzyż, chociaż nie wiadomo jakiego wyznania było
      > dziecko."
      >
      > Polska... nieważne po co i dlaczego - krzyżyk na drogę musi być.
      > Ciekawe, czy jak zejdę, też znajdzie się jakiś nadgorliwiec tak
      > "dekorujący" miejsce gnicia moich zwłok. Pewnie tak, ale pozostaje mieć
      > nadzieję, że jednak nie.
      • Gość: Śmigły To forum Wybiórczej przyciąga IP: 87.99.32.* 27.05.10, 00:04
        takie ateistyczne mendy. Zero rozumku i wypaczony lewacki światopogląd. Nic
        takim nie wytłumaczysz, szkoda czasu.
    • kopec.piotr zwyrodnialcy 26.05.10, 21:24
      Mam wielką nadzieję, że sprawiedliwość dopadnie tego który zabił tego chłopczyka.

"Życzę tobie temu któryś zrobił mu tą krzywdę, by spotkało Cię coś gorszego ty
      przeklęty człowieku i to szybko !!!!a zarazem by twoje cierpienie trwało
      długo, aż nastąpi twój koniec".
      • Gość: Abort Re: zwyrodnialcy IP: 212.160.68.* 26.05.10, 21:35
        Gdyby aborcja była legalna, z pewnością nie byłoby tego problemu,
        nie byłoby tej tragedii. Można się też było ew. lepiej zabezpieczać,
        skoro rodzice, delikatnie mówiąc, nie pragnęli dziecka. ...ale to
        taki Poland-Katoland. Mnożyć się, alleluja i do przodu, a potem
        krzyżyk na drogę, nieważne, jakiego kto był wyznania. Otwórzcie
        umysłki, ludzie, którzy wwaliliście tam krzyż - nie każdy jest
        chrześcijaninem z definicji, a tak wam się chyba wydaje.
        • Gość: frere Re: zwyrodnialcy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 21:47
          tak, zamordowanie nienarodzonego jest innym morderstem niz zamordowanie
          narodzonego? wiec powiedz mi, w ktorym momencie twoja definicja uznaje czlowieka
          za czlowieka.... to przeciez ciagle jest zwitek komorek...
          • Gość: gość Re: zwyrodnialcy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 21:57
            po 24 tygodniu,tak jak mówi prawo w UK.
            • Gość: Raf Re: zwyrodnialcy IP: 79.110.196.* 26.05.10, 22:01
              > po 24 tygodniu,tak jak mówi prawo w UK.

Prawo stanowione jest wtórne do naturalnego, nie może więc decydować o granicach
              czasowych człowieczeństwa.
              • Gość: Ech Kolejny ateistyczny tłuk IP: 87.99.32.* 27.05.10, 00:09
                Ciemnota tych ludzi poraża. Po prostu wszelkie przejawy logicznego myślenia
                przysłania im lewacka antykościelna ideologia. Nie odpowiadać bolszewickim trollom!
            • Gość: 3 grosze Re: zwyrodnialcy IP: *.toya.net.pl 26.05.10, 22:01
              Najmlodszy wczesniak, ktory jest dzis zdrowa dziewczynka, urodzil
              sie w 23 tygodniu ...
            • Gość: rerq Re: zwyrodnialcy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 22:02
              a przed 24 tygodniem co/kto to jest? nie czlowiek? to w takim razie w jaki
              sposob czlowiek powstaje z "czegos"? cudowna przemiana? czy moze po prostu to
              ciagle ten sam organizm, tylko definicje trzeba bylo przyjac odpowiednia dla
              potrzeb tego co nazywa sie prawem? i w jaki sposob chcesz ustalic DOKLADNA date
              poczecia, zeby przypadkiem granicy 24 tygodni nie przekroczyc? z tego co mi
              wiadomo i z tego, czego mnie uczono - czas poczecia moze byc co najwyzej wysoce
              prawdopodobny... (vide. Bartel, vide Kuryszko)
              • Gość: Raf Re: zwyrodnialcy IP: 79.110.196.* 26.05.10, 22:07
                > a przed 24 tygodniem co/kto to jest? nie czlowiek?

Jak to co? Problem! Problem, którego należy się pozbyć. A jeśli państwo
                nie pozwoli, to wtedy do hyc stawu. W końcu życie polega na bezmyślnej zabawie
                bez ponoszenia odpowiedzialności za swoje czyny.
                • Gość: rere Re: zwyrodnialcy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 22:11
                  Podziekuj rodzicom, ze nie pozbyli sie problemu (albo niech oni poprosza cie za
                  to o wybaczenie...)
                  Na przyszlosc: nie ma glupich pytan, sa za to odpowiedzi ktorych madrymi nazwac
                  nie mozna.
                • Gość: geere Re: zwyrodnialcy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 22:13
                  przepraszam, jesli zle zinterpretowalem twoja wypowiedz, ale przyznaje, ze
                  troche targaja mna emocje po przeczytaniu paru innych postow - stad jesli
                  urazilem, przepraszam.
              • aurita Re: zwyrodnialcy 27.05.10, 07:35
                > a przed 24 tygodniem co/kto to jest? nie czlowiek? to w takim razie w jaki
                > sposob czlowiek powstaje z "czegos"? cudowna przemiana?

To sie nazywa rozwoj, ewolucja, roznicowanie komorek...
        • Gość: Raf Re: zwyrodnialcy IP: 79.110.196.* 26.05.10, 21:59
          > Gdyby aborcja była legalna, z pewnością nie byłoby tego problemu,

Czyli dziecko to PROBLEM?

Zresztą mylisz się - w krajach, gdzie aborcja jest legalna, również dochodzi do
          tego typu morderstw. A uprawianie polityki na tragedii dziecka jest draństwem.
          • liwilla1 Raf 26.05.10, 22:53
            podpisuję sie pod każdym Twoim postem. jako ateistka, jako kobieta,
            jako matka i człowiek. NIE dla aborcji traktującej dziecko jako
            problem cywilizacyjny (przeszkoda w edukacji,karierze, konsumpcji na
            wymarzonym poziomie). NIE dla morderstw dzieci. Dlaczego lewicowcy
            starają się nam wmówić, że możliwy jest tylko wybór ALBO morderstwa
            takie jak to, ALBO aborcja. Czy pomiedzy tymi skrajnościami nie
            istnieją inne rozwiazania? A istnieją, tylko o wiele droższe i
            wymagające zaangażowania oraz prac na uwrażliwianiem społeczeństwa. o
            wiele prościej jest wyskrobać/zabić.
            • mus-zek0 Re: Raf 27.05.10, 07:00
              liwilla1 napisała:

> podpisuję sie pod każdym Twoim postem. jako ateistka, jako kobieta,
              > jako matka i człowiek. NIE dla aborcji traktującej dziecko jako
              > problem cywilizacyjny (przeszkoda w edukacji,karierze, konsumpcji na
              > wymarzonym poziomie). NIE dla morderstw dzieci. Dlaczego lewicowcy
              > starają się nam wmówić, że możliwy jest tylko wybór ALBO morderstwa
              > takie jak to, ALBO aborcja. Czy pomiedzy tymi skrajnościami nie
              > istnieją inne rozwiazania? A istnieją, tylko o wiele droższe i
              > wymagające zaangażowania oraz prac na uwrażliwianiem społeczeństwa. o
              > wiele prościej jest wyskrobać/zabić.
              To jest tylko i wyłącznie sprawa rodziców,czy chcą mieć dziecko,czy nie.
              • Gość: Raf Re: Raf IP: *.21.54.194.generacja.pl 27.05.10, 10:03
                > To jest tylko i wyłącznie sprawa rodziców,czy chcą mieć dziecko,czy
                > nie.

Nie do końca - oni też byli dziećmi, więc powinni wyrazić wdzięczność
                rodzicom poprzez przedłużenie łańcucha ludzkich istnień. Nie
                chciałbym, by państwo sankcjonowało egoizm, brak wrażliwości i
                odpowiedzialności za swoje czyny. Wiem, że postępowe państwo socjalne
                dąży do takiego "bezstresowego" modelu życia, ale efekty już widzimy
                w krajach zachodnich, mamy więc możliwość wycofania się, póki jeszcze
                możemy.
                • mus-zek0 Re: Raf 27.05.10, 10:39
                  Gość portalu: Raf napisał(a):

> > To jest tylko i wyłącznie sprawa rodziców,czy chcą mieć dziecko,czy
                  > > nie.
                  >
                  > Nie do końca - oni też byli dziećmi, więc powinni wyrazić wdzięczność
                  > rodzicom poprzez przedłużenie łańcucha ludzkich istnień. Nie
                  > chciałbym, by państwo sankcjonowało egoizm, brak wrażliwości i
                  > odpowiedzialności za swoje czyny. Wiem, że postępowe państwo socjalne
                  > dąży do takiego "bezstresowego" modelu życia, ale efekty już widzimy
                  > w krajach zachodnich, mamy więc możliwość wycofania się, póki jeszcze
                  > możemy.
                  Dziecko nic nie jest winne swoim rodzicom,a to czy ktoś chce brać udział w
                  "przedłużaniu łańcucha",to indywidualna sprawa każdego człowieka,żyje się po
                  to,żeby czerpać z tego przyjemność, a jeżeli są tacy,których kręci umartwianie
                  się,to ich wybór.
              • Gość: ja Re: Raf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:52
                nie jest sprawą 2 osób decyzja dotycząca życia innej istoty - możemy
                decydować tylko o tym czy MY chcemy żyć czy nie.
        • Gość: hr Uszaszowski Co moze obchodzic kogos twoje zboczenie religijne? IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 06:35
          Ten chlopczyk zyl i zginal na polskiej ziemii, a Polska jest
          chrzescijanskim krajem , a znakiem chrzescijanstwa zawsze byl i
          bedzie KRZYZ!
          • mus-zek0 Re: Co moze obchodzic kogos twoje zboczenie relig 27.05.10, 07:01
            Gość portalu: hr Uszaszowski napisał(a):

> Ten chlopczyk zyl i zginal na polskiej ziemii, a Polska jest
            > chrzescijanskim krajem , a znakiem chrzescijanstwa zawsze byl i
            > bedzie KRZYZ!
            To sobie go wytatuuj na czole.
            • Gość: hr Uszaszowski Nie musze tego robic.... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 07:20
              BO NIE JESTEM ZWIERZECIEM ,czyli prymitywnym glupkiem,TAKIM JAK TY.
        • Gość: kudlaty Re: zwyrodnialcy IP: *.chello.pl 27.05.10, 09:33
          za aborcja w 100% są ci, którym udało się jej uniknąć.
      • Gość: eryk Re: zwyrodnialcy IP: 109.243.20.* 26.05.10, 22:10
        nie oceniajcie tego kto go zabil,bo byc moze jak byl takim malym chlopcem to
        widzial przemoc,agresje,byl molestowany itp.itd. i nie wie co to miłośc ,uczucia
        • Gość: Raf Re: zwyrodnialcy IP: 79.110.196.* 26.05.10, 22:21

> nie oceniajcie tego kto go zabil,bo byc moze jak byl takim malym chlopcem to
          > widzial przemoc,agresje,byl molestowany itp.itd. i nie wie co to miłośc ,uczuci
          > a

Żaden argument. Bozia dała nam wolną wolę, by przezwyciężać tego typu sytuację.
          • Gość: eryk Re: zwyrodnialcy IP: 109.243.20.* 26.05.10, 22:29
            to jesteś ewenement w skali światowej-wszystko potrafisz przezwyciężyć.
          • Gość: gość Re: zwyrodnialcy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 22:45
            Kolejne świętoszki się odezwały:D.Lepiej używajcie prezerwatyw to
            będzie mniej niechcianych ciąż, a co za tym idzie mniej niechcianych
            dzieci.To jest typowe dla polskich facetów,prowadzić dywagacje na
            temat ,życia poczętego' a akceptować tych ,co nie wychowują swoich
            dzieci ani nie płacą alimentów i nie ineresują się bytem swego
            dziecka.
            • Gość: Raf Re: zwyrodnialcy IP: *.21.54.194.generacja.pl 27.05.10, 10:05
              > Lepiej używajcie prezerwatyw to
              > będzie mniej niechcianych ciąż, a co za tym idzie mniej
              niechcianych
              > dzieci.

Nasze dzieci są chciane.

> a akceptować tych ,co nie wychowują swoich
              > dzieci ani nie płacą alimentów i nie ineresują się bytem swego
              > dziecka.

Proszę o cytaty będące dowodem powyższego stwierdzenia.
    • Gość: Ania Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.182.97.51.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.10, 21:30
      Popłakałam sie jak czytałam ten wiersz... Spoczywaj w pokoju
      Aniołku ...
      • three-gun-max Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 26.05.10, 23:04
        Ten wiersz to chyba programem wygenerowali?
        • Gość: Li Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 26.05.10, 23:29
          Mysle ze ciebie omylkowo ktos wygenerowal programem i jestes jednym wielkim
          errorem na tym swiecie.Zrob wszystkim przysluge i skocz z 10 pietra z
          dachu,tobie nikt takiego nagrobka nie postawi mozesz byc spokojny.
          • three-gun-max Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 27.05.10, 11:19
            Jak się będe zbierał z tego świata to postawie sobie nagrobek full wypas :)
    • shroeder1970 Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 26.05.10, 21:31
      "Jak się jednak okazało, przepisy w takich wypadkach nie zezwalają na zbiórkę pieniędzy, czy fundowanie nagrobka przez osoby prywatne."

Bo co? Bo durna skarbonka potrąci zmarłemu podatek od nieujawnionego dochodu?
      Takie własnie zakazy pokazują, jaki jest stosunek państwa, urzędników, ustawodawcy do obywatela: DUPĄ.
      Powinniśmy się przeciwiać takiemu czemuś, bo to nie my jesteśmy dla państwa, dla urzędów, ale one są dla nas.
      Uważam, że tu jest wymaganie nieposłuszeństwo obywatelskie.
      • Gość: :D Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.chello.pl 26.05.10, 22:00
        dokładnie, wystarczy reakcja odpowiedniego urzędnika i pisemna prośba o
        zaniechanie poboru skarbowego, US ma mozliwośc zaniechania!
        • Gość: Rydz W realnym socjalizmie IP: 87.99.32.* 27.05.10, 00:12
          chcesz walczyć z państwem? Brawo za odwagę!
      • Gość: hr Uszaszowski Polska jest ... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 07:47
        wlasnie takim dupowatym panstwem, gdzie wiele ludzi ma rozum w dupie.
    • allspice Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 26.05.10, 21:32
      Ta smutna i tragiczna historia o,ironio ma pozytywne przesłanie.
    • Gość: messer Jakiego wyznania może być 2-letnie dziecko? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 21:36
      Chyba kogoś głęboko pojebało. Takie dziecko pierwsze zdania mówi, a tu
      dziennikarzyna bredzi o "wyznaniu". Małe dzieci są agnostykami z
      definicji małego dziecka.
      • Gość: z nie nie są IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 22:04
        W naszej kulturze przyjęło się (niestety) że to rodzice decydują o wyznaniu dziecka, zatem chcąc/nie chcąc i nie mogąc podjąć samodzielnie decyzji dziecko takie staje się członkiem Kościoła przez Chrzest. Oczywiście, że lepiej byłoby gdyby takie decyzje były podejmowane świadomie, ale długo by pisać dlaczego jest właśnie tak - chociażby egzorcyzmy związane z Chrztem.
        Mnie krzyż nie razi, chociaż daleko mi do katola. To symbol wiary i pamięci. Wartości uniwersalne.
        Nie rozijając tematu, tak jak i inni, chciałbym podziękować kaminieniarzowi, jak i wszystkim innym którzy pomogli, za postawienie pomnika. Takie gesty są potrzebne, aby wciąż mieć wiarę w ludzi...
        • Gość: z to chyba ten zakład IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 22:11
          maps.google.com/maps/place?client=opera&rls=pl&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&q=granmar,+cieszyn&fb=1&hq=granmar,&hnear=cieszyn&cid=16700739064908711380
          strony internetowej brak
          Może jakiś kolega po fachu, lub darczyńca zechciałby się skontaktować.
          Pojęcia nie mam czy to prawidłowe namiary.
        • metall Re: nie nie są 26.05.10, 22:55
          Gość portalu: z napisał(a):

> W naszej kulturze przyjęło się (niestety) że to rodzice decydują o wyznaniu dzi
          > ecka,

A niby kto ma decydować?

> zatem chcąc/nie chcąc i nie mogąc podjąć samodzielnie decyzji dziecko tak
          > ie staje się członkiem Kościoła przez Chrzest.

Dziecku nie pozwalamy też samodzielnie podejmować wielu innych decyzji.

> Oczywiście, że lepiej byłoby gdy
          > by takie decyzje były podejmowane świadomie, ale długo by pisać dlaczego jest w
          > łaśnie tak

Równie długo można by pisać, że lepiej wcale by nie było.
      • Gość: Raf Re: Jakiego wyznania może być 2-letnie dziecko? IP: 79.110.196.* 26.05.10, 22:13
        > Chyba kogoś głęboko pojebało. Takie dziecko pierwsze zdania mówi, a tu
        > dziennikarzyna bredzi o "wyznaniu". Małe dzieci są agnostykami z
        > definicji małego dziecka.

Sądząc po wpisach na tym forum, ateiści i agnostycy chętnie by to dziecko
        usunęli jeszcze w trakcie ciąży. Wobec powyższego dobrze się stało, że zostało
        ono pochowane po chrześcijańsku.
      • Gość: hr Uszaszowski Nie pieprz glupot , nieboraku! IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 08:06
        AGNOSTYCYZM jest pojeciem filozoficznym i nie dotyczy DZIECI, istot
        o ograniczonej swiadomosci.
    • Gość: goga Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.tvk.torun.pl 26.05.10, 21:36
      kurcze, poryczałam się po tym wierszu.wspaniali ludzie i kretyńskie
      przepisy-jakie to polskie. no i ani śladu po rodzicach. gdyby to było sławne
      dziecko, rodziców spod ziemi by wyciągnęli. ech...
    • Gość: Tato Jedrka I Niny Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 21:36
      Spij spokojnie ,placze po Tobie -jestes ukochanym synkiem nas wszystkich...
    • Gość: kass Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.15.connectic.pl 26.05.10, 21:40
      Dla mnie to bardzo smutne,jeśli niektórzy nie mają uczuć,to tragedia,niech ci
      którzy dopuścili się tego najpierw zostaną znalezieni i zlinczowani - to klątwa
      • mus-zek0 Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 27.05.10, 07:10
        Gość portalu: kass napisał(a):

> Dla mnie to bardzo smutne,jeśli niektórzy nie mają uczuć,to tragedia,niech ci
        > którzy dopuścili się tego najpierw zostaną znalezieni i zlinczowani - to klątwa
        Swoje klątwy,to ty możesz sobie wsadzić,wiesz gdzie.
      • three-gun-max Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 27.05.10, 11:32
        Czy oprócz rzucania klątw wróżysz z fusów? Podaj cennik. Dzięki.
    • Gość: tomcio Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.toya.net.pl 26.05.10, 21:40
      ondskan ... odrażające stwierdzenia. szkoda, że taki wpis umieścił administrator
      na forum. Mam 2 chłopców w wieku 3 i 8 lat. szkoda, że mieszkam w Łodzi bo
      pewnie często bym zaglądał z chłopcami na ten grób. ... a wracając do tekstu
      wuersza, przejmujący i ściskający za serce.
      • Gość: gość To lepiej wychowaj swoich IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 21:49
        synków na normalnych ludzi, a nie pisz płaczliwych postów.A i naucz
        ich korzystania z antykoncepcji.
        • Gość: ftrwe Re: To lepiej wychowaj swoich IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 21:58
          nazywa sie to w twoim przypadku "brak uczuc wyzszych".
          • three-gun-max Re: To lepiej wychowaj swoich 26.05.10, 23:08
            Facet ma racje. Po co ma jęczeć jak baba? Jego dziecko?
            • Gość: hr Uszaszowski Ty to jestes prawdziwy ... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 08:36
              'mezczyzna' , taki bezmyslny kafar, maszyna prosta.
              • three-gun-max Re: Ty to jestes prawdziwy ... 27.05.10, 11:19
                Odezwało się emo :) Tylko się nie potnij.
                • Gość: hr Uszaszowski Ty to jestes prawdziwy ... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 12:21
                  POLSKI CIUL!Z CIULEM NIE MA O CZYM DYSKUTOWAC, bo to strata czasu.
                  • three-gun-max Re: Ty to jestes prawdziwy ... 27.05.10, 13:20
                    a ty jakim ciulem jesteś? chińskim? :)
        • Gość: tatus Re: To lepiej wychowaj swoich IP: 109.243.20.* 26.05.10, 22:06
          Gość portalu: gość napisał(a):

> synków na normalnych ludzi, a nie pisz płaczliwych postów.A i naucz
          > ich korzystania z antykoncepcji.

idz sie lecz człowieku
          • Gość: gość Re: To lepiej wychowaj swoich IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 22:58
            Rozumiem że ty już się wyleczyłeś?Jak autor jest ojcem to jego
            obowiązkiem jest wychować swoje dzieci a nie zwalać odpowiedzialność
            np. na żonę.Jeżeli dzieci będą chciane i wychowywane przez obojga
            rodziców to takich sytuacji jak w artykule będzie mniej.A wychowanie
            obejmuje także odpowiedzialność za sferę seksualną.
        • Gość: hr Uszaszowski Jestes tylko... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 08:27
          zoologicznym glupkiem,sprzetem czleko-podobnym.
    • Gość: Jendraz Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.217-149-115.enivest.net 26.05.10, 21:53
      Jesteś nie g%#pi a bezdennie g%#pi ! Ja też nie jestem osobą
      nadgorliwie wierzącą, ale nie piszesz o jakimś gnijącym mięsie, lecz
      o dziecku niewinnym w bestialski sposób zamordowanym. Każdy z nas
      składa się z tych samych składników - lecz tu chodzi o POMNIK -
      SYMBOL. Człowiek który temu dziecku to ufundował miał pełne prawo do
      tego, nawet gdyby to dziecko było z pochodzenia wyznania
      prawosławnego, żydowskiego, muzeumaninem to tutaj chodzi o pewnien
      symbol.

Skoro oglądałeś (jak wnioskuję po Twoim nicku ) film Ondskan - nie
      łatwy lekki i przyjemny to wnioskuję, że jesteś osobą inteligentną,
      lecz nie rozumiem dlaczego napisałeś takie bzdury. Ty nie zgadzasz
      się na żaden symbol na Twoim nagrobku więc nie będziesz zapewne miał,
      lecz to dziecko z pewnością w swoim krótkim życiu nie wyrażało takiej
      woli....woli innej niż żyć bawić się, uśmiechać się, kochać i być
      kochanym...Naprawdę z wielkim żalem przeczytałem Twój post.
    • Gość: ats vienna spij przyjacielu IP: 213.47.93.* 26.05.10, 21:53
      moje serce tez jest z toba stasiuxx@wp.pl
      • Gość: press vienna Re: spij przyjacielu IP: 213.47.93.* 26.05.10, 21:59
        z wielkim bolem ciebie zegnamy .obcy i kochany
    • ankecenamon To Jest HORROR 26.05.10, 21:55
      Jakie przepisy sa w tym kraju , ze ubezwłasnowolniają ludzi
      chcących upamietnić to zamordowano dziecko. Jak czytałem czego w tym
      kraju zabraniają przepisy to włos ni się na głowie jeży. Do czego
      żeście doprowadzili Wy, wyborcy ten kraj! Jak mogliście swoimi
      głosami przez 20 lat wybierac takich biurokratów! Kiedy wyślecie to
      towarzystwo partyjnych potworów w kosmos!Zagłosujcie na kogoś kto ma
      1% poparcia czyli inaczej niż chca sądażownie , tv, ,gazety i
      wszyscy żli ludzie w tym kraju !
      • metall Re: To Jest HORROR 26.05.10, 23:11
        ankecenamon napisał:

> Jakie przepisy sa w tym kraju , ze ubezwłasnowolniają ludzi
        > chcących upamietnić to zamordowano dziecko. Jak czytałem czego w tym
        > kraju zabraniają przepisy to włos ni się na głowie jeży. Do czego
        > żeście doprowadzili Wy, wyborcy ten kraj!

Do socjalizmu, w którym wszystko musi zrobić państwo. Niedawno był sondaż, w
        którym chyba 80% Polaków stwierdziło, że prywatni przedsiębiorcy, to szubrawcy i
        złodzieje. Dwóch z tych szubrawców właśnie zafundowało nieznanemu dziciakowi pomnik.

> Jak mogliście swoimi
        > głosami przez 20 lat wybierac takich biurokratów! Kiedy wyślecie to
        > towarzystwo partyjnych potworów w kosmos!Zagłosujcie na kogoś kto ma
        > 1% poparcia czyli inaczej niż chca sądażownie , tv, ,gazety i
        > wszyscy żli ludzie w tym kraju !

Ludzie są za leniwi, wolą siedzieć przed TiVi i wierzyć, że prawda to tylko to
        co, tam zobaczą.
        Jest jeden facet, który nazwałby takie przepisy debilizmem - no bo przecież to
        jest debilizm i każdy się z tym zgodzi, ale ludzie na niego nie głosują, bo on
        ... tylko od złodzieji i debili wyzywa. Taka to jest logika w tym narodzie,
        wyuczona przez reżim.
    • Gość: Raf Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: 79.110.196.* 26.05.10, 22:02

> Polska... nieważne po co i dlaczego - krzyżyk na drogę musi być.

W naszej cywilizacji (nie tylko polskiej, ale także europejskiej) krzyż jest
      symbolem cierpienia i zbawienia. Dziecko nie wyglądało na Araba, więc krzyż był
      jak najbardziej na miejscu.
    • old.european 6 tyg. to nie (tylko) tradycja ale i koniecznosc 26.05.10, 22:29
      Z umieszczeniem pomnikow czy plyt odczekuje sie ok. 6 tygodni, aby wykopaniem
      i zasypaniem grobu swiezo poruszona ziemia mogla osiasc, inaczej pomnik czy
      plyta najprawdopodobniej skrzywilyby sie lub nawet przewrocily.

• Gość: Postronny Re: 6 tyg. to nie (tylko) tradycja ale i konieczn IP: *.proxy.aol.com 26.05.10, 22:56
        Sledziac ten temat z samego pczatku, dochodze do pewnych wnioskow.
        Dzecko bylo w miare bardzo dobrze ubrane, czyli to nie bylo
        niechciane dziecko. Dziecko prostytutki tez raczej odpada.
        Dlatego,ktora matka bierze dziecko na takie wojaze?
        A co do wyznania to nie powinno byc tematem przewodnim w tej
        dyskuscji. Z wiadomych przyczyn.
        A co do zbiorki na postawienie malego pomnika lub nawet plyty
        nagrobkowej to zakrawa na jawne kpiny. Ale dlaczego inne organizacje
        na tragediach ludzki robia kokosowe interesy (Caritas.) i do tego
        pelny stek klamstw i oszustw. To jest legalne?
        To moze delikatnie wku....... Tu w tej sytuacji ludzie nie moga
        zebrac funduszy na tak maly pomnik? Na cmentarzu!
    • Gość: Max Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.lublin.mm.pl 26.05.10, 22:35
      Po pierwsze - WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PANA JANA I INNYCH OSÓB
      OKAZUJĄCYCH SERCE DLA MALEŃKIEGO CHŁOPCZYKA!!!
      APEL - do służb wyjaśniających tę tragiczną sprawę - ZRÓBCIE COŚ
      WRESZCIE, NIE SZUKACIE WŁAŚCICIELA PIESKA, TYLKO OPIEKUNÓW DZIECKA,
      KTÓRE PRZEZ PONAD ROK ŻYŁO, ŚMIAŁO SIĘ, PŁAKAŁO, BYWAŁO POZA DOMEM!!!
      I PROŚBA do internautów - ta sprawa jest tragedią maleńkiego,
      niewinnego DZIECIĄTKA - zostawcie obok temat wiary, ateizmu itp.
    • Gość: teki przeciez to niemozliwe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.10, 22:37
      by dotąd nic nie ustalono,miał rodziców dziadków,sasiadów..
      nie wierze
      • three-gun-max Re: przeciez to niemozliwe 26.05.10, 23:01
        A ty codzień liczysz czy sąsiadom dzieci nie ubyło?
    • Gość: coddie Czy ja juz nie moge sie pomodlic? IP: 62.237.32.* 26.05.10, 22:37
      Jak w temacie. Do mojego Boga, za duszę tego dzieciaka? Jesteś ateistą - miej
      swoją refleksję. Jesteś Żydem, pomódl się do Jahwe. Jesteś muzułmaninem - Allah
      cię wysłucha. Modlitwa buddysty nie uczyni tego dziecka buddystą. Trochę
      tolerancji, ludzie, szczególnie spod znaku anty-PIS (do którego zresztą sam się
      zaliczam).
      • three-gun-max Re: Czy ja juz nie moge sie pomodlic? 26.05.10, 23:03
        Jeśli twój bóg jest niekompatybilny z jego to niestety modły nie zadziałają.
    • Gość: rx Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:37
      I to ma być qwa wiadomość dnia? Było minęło, fakt stała się
      tragedia, ale co to kogo dziś obchodzi. A zdanie "wykona za darmo"
      znaczy teraz, że kamieniarz ma bezpłatną reklamę w mediach
      ogólnopolskich i o to pewnie chodziło, bo kawałek kamienia to nie
      jest majatek. Zresztą lepiej te pieniądze dać naprawdę
      potrzebującym. Podobnie było z tym pogrzebem chłopczyka. Biała
      trumna, delegacje miasta, tony kwiatów i wieńców, telewizja katowice
      itp. Na co te szopki. Fakt zmarłemu należy się szacunek i pamięć,
      ale tę kasę na kwiaty lepiej było wydać na biedne dzieci.
      • Gość: Abort Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: 212.160.68.* 26.05.10, 22:46
        Do wszystkich święcie oburzonych aborcją:

nie jest to dla mnie polityka, tylko niezbywalne prawo kobiety, tak
        jak prawem jest móc oddychać czy jeść.
        Zlepek komórek dla mnie osobiście staje się człowiekiem gdy płód
        urodzi się żywy (tak jak w polskim prawie - dziecko dziedziczy o ile
        mieliśmy do czynienia z urodzeniem żywym). Wcześniej jest to
        taplający się w wodach płodowytch PŁóD - kiedy to wreszcie do Was
        dotrze...
        Czy mieliście kiedyś okazjępomieszkać w jakimścywilizowanym kraju? W
        UK w TV będą reklamy aborcji. I co? I dobrze, niech informują
        społeczeństwo o ich prawach. U nas - zaścianek i jesień
        średniowiecza.
        • liwilla1 Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 26.05.10, 23:01
          cywilizowanym krajem nazywasz te kraje? I ty pewnie tez sie za
          cywilizowana osoba uwazasz?otóz nie moja droga, jesteś właśnie
          barbarzyńcą. kobieta nie ma prawa decydowac o zyciu drugiej istoty,
          chociaz ta istota rozeija sie i zyje dzieki jej cialu. dziecko to nie
          syf, ktory mozna wycisnac. i uwierz mi na słowo matki dwojga dzieci -
          w 14 tygodniu ciazy lekarz stwierdzil plec mojego pierworodnego, a
          corka w 21 tc wygladala jak maly czlowiek, a nie zlepek komorek.
          CZŁOWIEK, rozumiesz?
          • Gość: gość Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 23:11
            To właśnie prawo do aborcji jest wyznacznikiem stopnia cywilizacji i
            demokracji danego państwa.Jakby twoja ciąża pochodziła z gwałtu to
            też byś powiedziała że nie masz prawa decydować o życiu drugiej
            istoty?Skąd się biorą tacy ludzie?
            • metall Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 26.05.10, 23:22

> To właśnie prawo do aborcji jest wyznacznikiem stopnia cywilizacji i
              > demokracji danego państwa.

"Skąd się biorą tacy ludzie?" No właśnie skąd.
              • Gość: gość do metall IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.05.10, 00:43
                To rozumiem że gdyby twoja dziewczyna zaszła w ciążę to ty ochoczo
                oświadczyłbyś się jej,powiedział że razem wychowacie to dziecko i
                będziecie razem szczęśliwą rodziną,czy raczej ,przypilnowałbyś' aby
                urodziła i podziękował za ,współpracę' przy pierwszych problemach i
                dał nogę?I od czasu do czasu płacił parę groszy alimentów .Ale
                oczywiście jesteś przeciw aborcji, najważniejsze aby się tylko
                urodziło,bo reszta to problem matki.Prawo do aborcji nie jest
                wyznacznikiem demokracji? A czym jest?Wyznacznikiem zacofania?
                • metall Re: do metall 27.05.10, 08:35

> To rozumiem że gdyby twoja dziewczyna zaszła w ciążę to ty ochoczo
                  > oświadczyłbyś się jej,powiedział że razem wychowacie to dziecko i
                  > będziecie razem szczęśliwą rodziną,czy raczej ,przypilnowałbyś' aby
                  > urodziła i podziękował za ,współpracę' przy pierwszych problemach i
                  > dał nogę?I od czasu do czasu płacił parę groszy alimentów .Ale
                  > oczywiście jesteś przeciw aborcji, najważniejsze aby się tylko
                  > urodziło,bo reszta to problem matki.

Nic nie rozumiesz.

Mam żonę i dziecko, staramy się o drugie. Ale to nie ma nic do rzeczy.

> Prawo do aborcji nie jest
                  > wyznacznikiem demokracji?

Prawo to na ziemiach polskich wprowadził Adolf Hitler - równolegle z demokracją.

> A czym jest? Wyznacznikiem zacofania?

Jest prawem do zabijania istoty niewinnej i prawa kobiet nie mają tu nic do
                  rzeczy, bo w trakcie dokonywania aborcji z ciałem kobiety niewiele się dzieje.
        • Gość: gość Dobry post IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 23:02
          ale Polacy uwielbiają te swoje zaściankowe piekiełko,bo inaczej nie
          mieliby na co narzekać:/
          • liwilla1 Re: Dobry post 26.05.10, 23:13
            zaściankowe bo zaściankowe. osobiście byłabym bardziej zadowolona,
            gdyby potępienie aborcji nie wywodziło się u nas w Polsce od
            zdewociałych ciotek kościelnych, ale ze świadomego społeczeństwa.
            Odbieranie szansy na życie, to jedna z najokrutniejszych
            zbrodni,jakie możemy sobie wyrządzić. Znam osobiście kilka kobiet po
            skrobance - niektóre cyniczne, inne zagubione. Jeden wspólny
            mianownik - w środku ziejąca pustka i samotność.
            • Gość: Serpiente a ja znam... IP: 109.243.39.* 27.05.10, 00:31
              A ja znam kilka kobiet, które z różnych powodów musiały urodzić dzieci.
              Są wśród nich:
              -niepracująca matka siedmiorga dzieci żyjąca na wsi z tego, co jej i jej mężowi
              wyrośnie na polu plus z dorywczej roboty męża. W wieku +/- 45 lat ma może 1/3
              własnych zębów.
              -dziewczyna, która mając szanse na studia i wyrwanie się z zaścianka, zostaje
              tych szans pozbawiona, wychodzi za mąż na ojca swego dziecka, zmuszona wcześniej
              do tego przez swoją zdewociałą rodzię
              -dziewczyna o lekkim stopniu uposledzenia, pierwsze dziecko zostało jej zabrane
              po miesiącu (braku) opieki, pozostałe - od razu po urodzeniu. Teraz jej w piątek
              ciaży, a na jej dzieci siedzące w domach dziecka i wykazujące te same cechy, co
              mamusia idzie kasa z Twoich podatków.

To są prawdziwe ofiary aborcji - czyt. sytuacji aborcyjnej w Polsce.
              Pozdrawiam,
              szczęśliwa matko-Polko, nie wszyscy Twoje szczęście są w stanie podzielać.
              • Gość: gośc dzięki za ten post, IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.05.10, 00:48
                to są realia kobiet w tym zakłamanym społeczeństwie,które widzi
                tylko to,co chce widzieć.
              • metall Re: a ja znam... 27.05.10, 08:44
                Tylko czy to wszystko co opisujesz daje prawo do zabijania dzieci, które
                potencjalnie mogą być nieszczęśliwe. Tylko potencjalnie, bo jak potoczy się ich
                życie nie wie nikt.
        • metall Re: Granitowe serce dla bezimiennego chłopczyka 26.05.10, 23:19
          Miałem coś napisać, ale jak mówił klasyk: " Z głupkami się nie dyskutuje".

Pozdrawiam.
        • Gość: qaz byście sobie darowali gadki o aborcji IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 23:59
          tutaj morderstwo dziecka, piękny gest kamieniarza, a wy w tematy poboczne uciekacie o których można rozmawiać w milionie innych wątków w internecie...
          wstyd
      • Gość: hr Uszaszowski Z takiej 'praktycznosci'... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 09:18
        POWSTALA IDEOLOGIA KOMUNIZMU, NAJWIEKSZEGO SCIERWA LUDZKOSCI!Nawet
        faszyzm byl bardziej ludzki, jak to gowno.
        • mus-zek0 Re: Z takiej 'praktycznosci'... 27.05.10, 10:43

> POWSTALA IDEOLOGIA KOMUNIZMU, NAJWIEKSZEGO SCIERWA LUDZKOSCI!Nawet
          > faszyzm byl bardziej ludzki, jak to gowno.
          Według Ciebie,natomiast ja i wielu innych,uważamy,że był to całkiem fajny ustrój.
          • Gość: hr Uszaszowski Chyba sie nie rozumiemy... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 11:11
            Ustroj,system KOMUNISTYCZNY w Polsce mial bardzo krotkie nozki,trwal
            zaledwie kilka lat , do 1956 roku.To, co bylo pozniej, to bylo
            pogmatwanie z poplataniem,A NIE KOMUNIZM.
            • mus-zek0 Re: Chyba sie nie rozumiemy... 27.05.10, 12:18

> Ustroj,system KOMUNISTYCZNY w Polsce mial bardzo krotkie nozki,trwal
              > zaledwie kilka lat , do 1956 roku.To, co bylo pozniej, to bylo
              > pogmatwanie z poplataniem,A NIE KOMUNIZM.
              Wielu ludzi,nie odróżnia komunizmu od socjalizmu.
              • Gość: hr Uszaszowski Prawdziwego.... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 12:39
                komunizmu jeszcze nigdzie nie bylo i przypuszczalnie nie bedzie, bo
                to jest utopia.SOCJALIZM TO TAKIE SAMO SCIERWO, TAKI NIEDOGOTOWANY
                KOMUNIZM.
                • mus-zek0 Re: Prawdziwego.... 27.05.10, 13:39

> komunizmu jeszcze nigdzie nie bylo i przypuszczalnie nie bedzie, bo
                  > to jest utopia.SOCJALIZM TO TAKIE SAMO SCIERWO, TAKI NIEDOGOTOWANY
                  > KOMUNIZM.
                  Jak i kapitalizm.
                  • Gość: hr Uszaszowski Kapitalizm u swych poczatkow... IP: *.VIC.netspace.net.au 27.05.10, 22:17
                    byl ohydnym systemem spolecznym,chociaz lepszym od bezwzglednego
                    feudalizmu. W WYNIKU POPULARNOSCI ideologii socjalistycznych i
                    komunistycznych, kapitalizm stopniowo sie przeksztalcal,ucywilizowal
                    i obecnie jest mozliwie najlepszym systemem spolecznym.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka