muzkat
16.05.18, 09:47
Witam Was, dziewczyny. Chciałam zapytać czy ktoś z Was robił badanie immunofenotypu? Piszę dlatego, ze sama poroniłam 3 razy i niestety w Bielsku-Białej nikt nie potrafił odnaleźć przyczyny. Dodam, że to były bardzo wczesne poronienia. Sama nie miałam pojęcia co było przyczyną gdyż wszystkie badania( a wierzcie, uzbierała się gruba teczka) wychodziły w porządku. Żaden z ginekologów w Bielsku nie poinformował mnie o możliwości wykonania badania na immunofenotyp. chciałabym uświadomić te pary, które nie mają nadziei na znalezienie przyczyny nawykowych poronień. W efekcie pomogła nam Pani ginekolog z Pyskowic. W badaniach okazało się, że posiadam zbyt dużo komórek NK (natural killers), które zabijają zarodka! Wówczas przy staraniu sie otrzymywałam kroplówkę z intralipidem i jak zaszłam w ciąże to do 5 miesiąca. Napiszcie proszę czy słyszeliście o takim badaniu i leczeniu? Urodziłam dzięki temu córeczkę w kwietniu i chciałabym pomóc parom, które tak samo nie moga znaleść przyczyny. Wiem, że ginekologowie z Bielska nie zlecają takich badań. W Szpitalach na Wyspiańskiego i w Wojewódzkim lekarze o tym mam wrażenie nie wiedzą! Poniżej umieszczam link do centrum, w którym robiłam badanie na immunofenotyp.
Jestem jednocześnie oburzona i w szoku, że nikt w B-B mnie o takim badaniu nie poinformował. Mówiono mi tylko, ze przyczyny można nie znaleźć lub że wszystkie badania są ok i trzeba się starać. Ale jak tu się starać skoro trzykrotnie się nie udało?
cytolab.pl/poronienia