Dodaj do ulubionych

badanie immunofenotypu - nawykowe poronienia

16.05.18, 09:47
Witam Was, dziewczyny. Chciałam zapytać czy ktoś z Was robił badanie immunofenotypu? Piszę dlatego, ze sama poroniłam 3 razy i niestety w Bielsku-Białej nikt nie potrafił odnaleźć przyczyny. Dodam, że to były bardzo wczesne poronienia. Sama nie miałam pojęcia co było przyczyną gdyż wszystkie badania( a wierzcie, uzbierała się gruba teczka) wychodziły w porządku. Żaden z ginekologów w Bielsku nie poinformował mnie o możliwości wykonania badania na immunofenotyp. chciałabym uświadomić te pary, które nie mają nadziei na znalezienie przyczyny nawykowych poronień. W efekcie pomogła nam Pani ginekolog z Pyskowic. W badaniach okazało się, że posiadam zbyt dużo komórek NK (natural killers), które zabijają zarodka! Wówczas przy staraniu sie otrzymywałam kroplówkę z intralipidem i jak zaszłam w ciąże to do 5 miesiąca. Napiszcie proszę czy słyszeliście o takim badaniu i leczeniu? Urodziłam dzięki temu córeczkę w kwietniu i chciałabym pomóc parom, które tak samo nie moga znaleść przyczyny. Wiem, że ginekologowie z Bielska nie zlecają takich badań. W Szpitalach na Wyspiańskiego i w Wojewódzkim lekarze o tym mam wrażenie nie wiedzą! Poniżej umieszczam link do centrum, w którym robiłam badanie na immunofenotyp.
Jestem jednocześnie oburzona i w szoku, że nikt w B-B mnie o takim badaniu nie poinformował. Mówiono mi tylko, ze przyczyny można nie znaleźć lub że wszystkie badania są ok i trzeba się starać. Ale jak tu się starać skoro trzykrotnie się nie udało?
cytolab.pl/poronienia
Obserwuj wątek
    • muzkat Re: badanie immunofenotypu - nawykowe poronienia 16.05.18, 09:55
      Ginekolog była z Przyszowic. W Pyskowicach pracuje.
    • maretka4 Re: badanie immunofenotypu - nawykowe poronienia 08.08.18, 08:46
      Dziękuję za poruszenie tego tematu. Ja mam podobną historię, dokładnie tyle samo poronień, na razie badania wychodzą ok, czekam na wyniki kariotypu. Nie udało mi się poznać do tej pory przyczyny moich niepowodzeń. Nie znalazłam w BB lekarza, który wiedziałby co zrobić. Czy mogę prosić namiary na tą panią ginekolog?
      • muzkat Re: badanie immunofenotypu - nawykowe poronienia 30.09.18, 21:53
        Oczywiście. To Pani Patrycja Fiegler-Rudol. Dzwoń, umawia się. W Katowicach możesz zrobić badanie immunofenotypu. Podaj maila to się spiszemy
      • muzkat Re: badanie immunofenotypu - nawykowe poronienia 30.09.18, 21:55
        Nr tel na rejestrację do Pani Doktor 505 140 915

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka