poborowy102 07.07.09, 20:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Moxie Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.07.09, 21:33 Kocham gazete ale co za bzdurny artukul ktory wydaje sie opowiadac po stronie sprzataczek. W szatni na basenie jak najbardziej mozna sie rozbierac do naga. Nie rozumiem zazenowania. Szatnie sa do przebierania. Przeciez tak samo w szatni na silowni do naga mozna sie rozbierac, a jak kto nie chce to nie musi. A ze dziecko zobaczy nagie cialo to co - jak rodzicowi sie to nie podoba, to niech rodzic idzie do psychologa bo to raczej z nim cos nie w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio a szatnie koedukacyjne? IP: *.chello.pl 08.07.09, 12:31 byłem w jednym aquaparku i pani przy mnie bez zażenowania ściągła majty!! Mnie to nie przeszkadza :D Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny A czego sie nauczysz w szatni to bedziesz umial?! 08.07.09, 14:49 Chyba czas na wymyslenie nowego okreslenia. "Koedukacyjne" to takie, gdzie sie obie plcie ucza. Tu sie nikt niczego nie uczy. Moze by jezykoznawcy ruszyli glowa? Termin "uniseks" bylby logiczny, ale obroncy "naszej, czystej, polskiej itd" by mnie zjedli... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Ale żenada 08.07.09, 15:34 Ale żenada. Chodziłam na baseny we wioskach w samym sercu katolickiej Bawarii i nikt tam nie robił problemu z chodzenia na golasa. Gorzej: pod prysznicami był napis, żeby brać prysznic nago! Jeszcze gorzej: Dział z saunami był koedukacyjny, i brak stroju był obowiązkowy. Jeszcze, jeszcze gorzej: co niedziela na całym basenie były godziny textilfrei, czyli pływania nago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ale żenada IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 16:06 nie trzeba aż do bawarii!!! zapraszam na wiejski basen w katolickiej słowacji! ja dość dobrze spenetrowałem te w okolicy bratysławy szukając miejsca gdzie mógłbym popływać na wysokich obrotach. jedna szatnia z przebieralnią , ale jakby nie używana. a kobiety jak i męższczyźni od 3 do 80 lat bez zażenowania przebierali się spokojnie ze sobą rozmawiając... tylko to polskie zakłamanie, a może część mieszkanek z bielska - białej ma po prostu w poprzek? ja nawet wiem z której części miasta kobiety mogą być inne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ale żenada 08.07.09, 16:42 A faktycznie, na Słowacji też tak jest (byłam w Beszeniowej), tylko bez tych godzin textilfrei. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Ale żenada 13.07.09, 12:27 Beszenowa.. Fajne miejsce. Podobal mi sie ten basen z woda goraca jak zupa. Golasy w szatni? Kurde.. Nie zwrocilem uwagi. Moze nie jestem tak "bezpruderyjny" jak ani z art.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkl Re: Ale żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:51 na czym to polskie zakłamanie polega? Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Ale żenada 08.07.09, 22:07 No na tym, że są jednostki (grupki?), które udają, że panowie nie mają nic anatomicznie innego niz kobiety. Nie, wogóle tam nic nie ma, a na wszelki wypadek nie patrzymy. Były takie historyczne kpiny o szczególnie wstydliwych chłopcach, którzy wchodzili do toalety z zamkniętymi oczami. Teraz się okazuje, że nie są historyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ale żenada 08.07.09, 22:12 lucusia3 napisała: > No na tym, że są jednostki (grupki?), które udają, że panowie nie mają nic anat > omicznie innego niz kobiety. Nie, wogóle tam nic nie ma, a na wszelki wypadek n > ie patrzymy. Były takie historyczne kpiny o szczególnie wstydliwych chłopcach, > którzy wchodzili do toalety z zamkniętymi oczami. Teraz się okazuje, że nie są > historyczne. To ci z poobijanymi głowami. Jak dorośli zostali politykami LPR'u :D Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Moje zdanie 09.07.09, 00:01 Ja tam czułem skrępowanie kiedyś na basenie do przebierania się do naga, ale teraz mi to nie przeszkadza, a nawet ułatwia, nie trzeba taszczyć ubrań za kurtynkę, jedną z dwóch na całą męską szatnię. Nie widzę też problemu żeby pod prysznicem myć się nago. No a panie szatniarki powinny według mnie wchodzić kiedy nie ma w środku nikogo. Dla mnie krępująca jest ich obecność podczas pobytu w przebieralni czy jestem ubrany czy nie. Po prostu mi to nie odpowiada. A dla Pana z dzieckiem - proponuję korzystać z szatni dla osób niepełnosprawnych (jeżeli władze basenu się zgodzą). Nie jest to rozwiązanie idealne, ale przynajmniej będzie mógł Pan oszczędzić dzieciom widoku którego Pan tak nie znosi. Ps. Małe dzieci do bodaj 13 roku życia w ogóle nie mają poczucia seksualności. Więc nawet jak zobaczą gołą osobę płci przeciwnej to jest dla nich normalne i nie mają przez to żadnych problemów. Tylko starsze dzieci i dorośli mogą gorszyć się na widok osoby drugiej płci. Także mnie to tam nie przeszkadza. Ale też czuję skrępowanie kiedy w szatni są dzieci i wtedy idę za zasłonę. Mam jednak nadzieję, że władze basenu wymyślą rozwiązania które pozwolą każdemu przebierać się tak jak chce. Albo mogą wyznaczyć przecież zakazy, każdy wybierze basen z takimi regułami jakie mu będą odpowiadać. Przecież basenów Panie pod dostatkiem, a kraj wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abnegacek iść za kurtynę to obciach :) IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.07.09, 09:08 iść za kurtynę to obciach :) gdy wszyscy rozbierają się publicznie... ,chyba że ktoś kuca przed tobą i bez twojej zgody liczy ci łoniaki na jajach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavle no zaraz, to po co są oddzielne szatnie? 10.07.09, 07:38 Po co się buduje oddzielne szatnie dla pań i panów? Skoro szefoostwo basenu uważa, że należy biegać za zasłonkę tudzież owijać się ręcznikiem? I może jeszcze też prysznic brać w gaciach, co? Jeśli tak, to uprzejmie informuję że zbudowanie oddzielnych szatni było marnotrastwem publicznych pieniędzy i powinien zająć się kierownictwem basenu prokurator! (a na moim basenie, w Warszawie, szatnię męską sprząta pan, a damską pani. Nawet gdyby było na odwrót, nie robiłoby mi to problemu). Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: no zaraz, to po co są oddzielne szatnie? 10.07.09, 14:28 > Po co się buduje oddzielne szatnie dla pań i panów? Skoro szefoostwo > basenu uważa, że należy biegać za zasłonkę tudzież owijać się > ręcznikiem? > Jeśli tak, to uprzejmie informuję że zbudowanie oddzielnych > szatni było marnotrastwem publicznych pieniędzy i powinien > zająć się kierownictwem basenu prokurator! Zgadzam się w 100% :-) Skoro mamy się przebierać w kabinach, to po jaką ciężką cholerę osobne szatnie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidere Re: no zaraz, to po co są oddzielne szatnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 11:42 w Łodzi np. na basenie 'wodny raj' jest jedna szatnia dla wszystkich. koedukacyjna. jak komuś nie chce się bawić z owijaniem ręcznikiem to można skorzystać z kilku kabin.. na początku jak ludzie poszli na ten basen byli zdziwieni jak to kurna jest że obok mnie stoją i faceci i kobiety i się przebierają.. potem każdy się przyzwyczaił.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola patolik a tak z innej beczki... IP: 80.54.202.* 11.07.09, 11:54 to skoro po szatni sie lata nago bez krępacji, to po cholere brać kostiumy do pływania i potem mokre ciuchy ze soba targać :) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: a tak z innej beczki,ale w czepku lub mycka 11.07.09, 14:27 Gość portalu: kola patolik napisał(a): > to skoro po szatni sie lata nago bez krępacji, to po cholere brać kostiumy do > pływania i potem mokre ciuchy ze soba targać :) Rozeźlony na nagość Rydzyka cep. To nawet majtki włoży na łeb. Babcia widokiem bardzo rozeźlona. Za grzech jej majtki cierni korona. Szanujmy wartości pseudo laickie. Jak jesteś goły to załóż myckie. My popatrzymy czyś obrzezany. Czy naród polski tobie zakazany. Lecz gdy mycka jest klechy strojem. To golas może latać ze spokojem. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Polacy powinni rodzi się w futerkach 11.07.09, 14:53 Trzeba ogłosić ogólnonarodowe modły do Pana Boga i Wszystkich Świętych aby Polacy rodzili się w futerkach, a nie nago. Szansa na to aby przestali być pruderyjni oraz aby mamy nie wprowadzały synów do damskich szatni jest nikła. Dulszczyzna ciągle panoszy się w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BADIEGO Re: Ale żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 15:11 U nas na siłowni bydgoszcz to różnie bywało z tymi zakazami i normami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo i ponuro Re: Ale żenada ! IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 08.07.09, 19:56 "Ale żenada. Chodziłam na baseny we wioskach w samym sercu katolickiej Bawarii i..." ... ale katolicka Bawaria nie stoi wciaz w tym samym miejscu co (kiedys) pelna pruderii i dulszczyzyny, ultra-katolicka Polska(II Rz.P.) swietnie opisana przez Boy'a-Zelenskiego. A obecna Polska jest pod wzgledem spoleczno-obyczajowym praktycznie taka sama jak tamta, przedwojenna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh niestety, racja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:55 nawet kk tak samo się panoszy, brakuje tylko bojówek Akcji Katolickiej, ale już niewiele potrzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: niestety, racja 11.07.09, 11:14 Podobno mają powstać odddziały specjalne. Kryptonim: ŻB (żółte barchany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yago Kochani, fajnie się Was czyta... IP: *.lanet.net.pl 11.07.09, 12:30 Zdrowe, otwarte, umysły, wszystko jasne i proste. Tylko... dlaczego, kiedy idę na basen, najczęściej jestem jedynym (na ok. 20 osób), który bierze prysznic nago? Ludziom nie zależy na higienie, czy aż tak się wstydzą? Chyba to drugie, bo resztę ciała jednak myją. Może cierpią na jakąś sekretną przypadłość i lekarz zalecił chlorowane kompresy... Ale żeby wszyscy? Żeby nie było, że tylko faceci takie flejtuchy lub wstydliwce, moja żona ma z damskiej części podobne wrażenia. Co oznacza, że przeciętna pani, pływająca w jednoczęściowym kostiumie, zmywa po basenie chlor tylko z głowy i kończyn. Jeśli jeszcze wraca do domu komunikacją miejską, gratuluję współpasażerom. A wracając do tematu, albo forumowicze są otwarci i bezpruderyjni tylko w teorii, albo... tłok w kolejce do jedynej kabinki robią ci inni, nie pisujący na forum, za to usilnie popierający apel z Bielska-Białej... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Kochani, fajnie się Was czyta... 11.07.09, 13:31 Mnie nie martwi, czego nie zmywają z siebie ludzie po basenie. Mnie martwi, czego nie zmywają z siebie przed basenem. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kochani, fajnie się Was czyta... 11.07.09, 15:38 Proponuję chodzic na basen tylko w okolicach katolickich świąt, wtedy wszyscy są wykąpani. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajka Re: Kochani, fajnie się Was czyta... IP: *.lanet.net.pl 11.07.09, 16:43 dotyczy to obu sytuacji, przed i po basenie, ot o higienie kiedyś mówili, ale dawno to było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm.. Re: Ale żenada IP: *.lanet.net.pl 11.07.09, 11:45 dla mnie to normalne, że człowiek się przebiera zwyczajnie, nie robiąc z tego cyrku, przebieranie pod ręcznikiem? kupa śmiechu :) czy ludzie naprawdę powariowali? pod prysznicami u nas też towarzystwo zazwyczaj pierze na sobie stroje, pralki w domu nie mają? wygląda na to, że klientelę basenową stanowią wyznawcy radia maryśka albo umysłowy beton rodem ze średniowiecza Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Ale żenada 11.07.09, 15:31 Za to u nas będą piktogramy "uwaga, pod prysznic wyłącznie w skafandrze kosmonauty". Odpowiedz Link Zgłoś
trisenna Re: Ale żenada 13.07.09, 10:57 Dokładnie. Tak samo jest np. na Węgrzech, gdzie ludzie sie denerwuja, gdy ktos zajmuje miejsce pod damskimi lub meskimi prysznicami w budynku i sie nie rozbiera (ponieważ do tego sa te na zewnatrz). W ogole za granica nagosc jest rzecza normalna - jak ktos nie chce, to sie przeciez nie musi przygladac;-) Ale coz sie dziwic artykulowi, skoro nawet na tym forum pojawialy sie watki o tym jak bulwersujace (sic!) sa dwulatki na plazy bez majtek...;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ric Re: Ale żenada IP: 195.114.161.* 13.07.09, 22:58 A ja właśnie wróciłem z basenu w Mikołowie, w męskiej szatni na 6 osób 5 było nago, każdy stal i wycierał się ręcznikiem ;) Co do dzieci, uważam że one najmniej przejmują się nagością, ja i tak zawsze jestem obrócony przodem do szafki, wiec jak coś widza to mój tyłek. Chciałem zwrócić uwagę rodzicom którzy uważają że dobrze robią chroniąc dziecko przed widokiem nagiego ciała. Kiedy taki np chłopak dorośnie w życiu nie raz przez ten "wstyd" będzie miał ogromne problemy... Np wizyta u urologa, niektórzy tego tak się obawiają że wola cierpieć. Nie raz młodzież ma stulejkę, ile to stresu za nim się człowiek upora z własnym wstydem zęby o tym powiedzieć rodzicowi. Kolejny przykład to prysznic po zajęciach WFu, jeśli chłopak się wstydzi własnego ciała to pewnie nie będzie brać prysznica przy kolegach. Można by tak długo wymieniać, ale zwróćcie uwagę jak w innych krajach to się przyjęło. Tam nagość uznana jest za coś normalnego i nikt nago po mieście nie lata. Jeszcze dużo wody upłynie za nim Polska kultura dogoni Europe. W Niemczech na basenie przed wejściem do wody obowiązkowo trzeba brać prysznic NAGO! Jak ktoś się myje w kąpielówkach nie dość że robi z siebie pośmiewisko to jeszcze najczęściej jest zawracany na powtórny prysznic NAGO. U mnie na basenie w męskiej szatni są aż 2 przebieralnie, gdyby każdy chciał się tam przebierać to tracił bym 20min na stanie w kolejce. Skakać jak idiota owinięty ręcznikiem nie będę, jeszcze mi nie odbiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mti Re: A czego sie nauczysz w szatni to bedziesz umi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 00:33 > Chyba czas na wymyslenie nowego okreslenia. "Koedukacyjne" to takie, > gdzie sie obie plcie ucza. Tu sie nikt niczego nie uczy. W każdym razie na pewno nie nauczą się interpunkcji, co wnioskuję ze zdjęcia tej wywieszonej kartki informacyjnej ;P Swoją drogą zawsze myślałem, że po to są osobne szatnie dla obu płci, żeby się w nich przebierać. Skoro i tak nie wypada się w nich pokazywać nago, to po co ten podział? Za parawanem lub pod ręcznikiem można się przebrać wszędzie, nie trzeba do tego dzielonych szatni. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Rajskie? to takie katolickie i oddaje ducha 11.07.09, 08:42 kroliklesny napisał: > Chyba czas na wymyslenie nowego okreslenia. "Koedukacyjne" to takie, > gdzie sie obie plcie ucza. Tu sie nikt niczego nie uczy. Moze by > jezykoznawcy ruszyli glowa? Termin "uniseks" bylby logiczny, ale > obroncy "naszej, czystej, polskiej itd" by mnie zjedli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Beznadziejny artykół! IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 14:34 Ewidentnie o ludziach nie mających ze sportem nic wspólnego! Wyobrażacie sobie, żeby np. po treningu cała grupa ustawiała się w kolejce do przebieralni? Właśnie po to szatnie są podzielone na damskie i męskie, żeby można było się w nich spokojnie przebierać, bez takiego cyrku. Na większości basenów są oddzielne szatnie rodzinne dla takich nadgorliwych rodziców. A swoją drogą, skoro ta mamusia źle się czuje, gdy jej synek jest w damskiej szatni, to czemu nie pójdzie z nim do męskiej? Ona też się wstydzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cała prawda Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy IP: 96.9.179.* 08.07.09, 20:47 To jest proste, ci wszyscy wyowiadajacy się na tym forum że te golasy to nic złego to nikt inny jak zboczeńcy, oni się rozbierają przed innymi, pokazują co mają pod bielizną i jeszcze chcą oglądać innych nagich - prosta zasada, dlatego popierają niemoralność. Ale co tu się rozpisywać. Ci ludzie i tak zagładę na siebie ściągną jak ci w Sodomie i Gomorze, bo nie mają już żadnych zasad moralnych a już wkrótce żadnych zasad prawnych! Podoba ci się nagość to paraduj we własnym domu a nie wśród ludzi. Powinni ich wszystkich łapać tak jak tych zboczeńców co po Bielsku kiedyś latali nago albo na placu Chrobrego się kąpali w fontannie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy IP: 217.147.104.* 09.07.09, 09:46 A kim wg ciebie jes matka, która prowadzi do DAMSKIEJ szatni swoich synów i ma pretensje do innych KOBIET tam będących, że się przebierają? Generalnie niech każdy robi co chce - rozbiera sie czy nie. Ae wkurza mnie ta DEBILKA, która uważa siebie za jedyną mądrą, jedyną nieomylną, co to widzi drzazgę w cudzym oku a w swoim belki nie dostrzeże. Kim ta debilka jest, żeby innym dorosłym ludziom dyktować jak mają się zachować? To może niech idzie do MĘSKIEJ, skoro ma synów? Albo ja z córką pójdę do damskiej, co? Ani mnie ani mojej córce nie będą przeszkadzały inne kobiety, czy to gołe czy nie! Aluzję poniał? Nie? To napiszę WPROST - DEBILKA powinna dostać po mordzie od innych kobiet, które nie życzą sobie MĘŻCZYZN - jej synów - w damskiej szatni. Ale przecież ona ma dzieci i co ona może, niech się świat dostosuje, bo jej się głupiej cipie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy 10.07.09, 07:42 > dostać po mordzie od innych > kobiet, które nie życzą sobie MĘŻCZYZN - jej synów - w damskiej Ale jakich MĘŻCZYZN, człowieku, to dzieciaczki jakieś są! chłopiec w wieku, powiedzmy, 10-12 lat jest już w stanie sam się obsłużyć i nie musi biegać z mamusią do szatni żeby go przebrała. A jeśli musi (tudzież mamusia tak każe), to dopiero właśnie to jest zgorszenie i ktoś powinien się temu procederowi z troską przyjrzeć (dla dobra dzieciaka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy IP: *.chello.pl 11.07.09, 11:51 wyzej wypowiedz prostaczki.Znajdz sobie inne miejsce do pokazywania tylka jak ci na tym zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzaga Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 12:46 nie wiem kim jestes, ale jestes zajebisty xD zgadzam sie w 1000% Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy 10.07.09, 07:56 > Powinni ich wszystkich łapać tak jak tych zboczeń > ców co po Bielsku kiedyś latali nago i do obozów, do komór, co? Dziękujemy już za transmisję CAŁEJ PRAWDY prosto z Torunia, czy swoją hiper-pruderią próbujesz zamaskować jakieś swoje problemy emocjonalne? Czegoś w sobie nie akceptujesz? Hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RMF Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy IP: 80.50.54.* 11.07.09, 13:07 > i do obozów, do komór, co? Dziękujemy już za transmisję CAŁEJ PRAWDY > prosto z Torunia, czy swoją hiper-pruderią próbujesz zamaskować > jakieś swoje problemy emocjonalne? Czegoś w sobie nie akceptujesz? > Hmm? To skoro tak chętnie z kuta.ami i piczami paradujecie to może zlikwidować jakikolwiek rodzaj ubrań i niech wszyscy z ptakami na wierzchu po ulicach chodzą.Jeżeli nie zauważyłeś to basen jest miejscem PUBLICZNYM i wszystkich paradujących tam na waleta powinni karać mandatami.Gostek dobrze napisał,chcesz sobie paradować z gołym dups.iem to rób to w swoim miejscu zamieszkania.I na tym właśnie polega moralność.I już na koniec przystopuję Twoje podejrzenia:nie,nie jestem mocherem z RM.Jestem normalnym człowiekiem który ma w sobie zasady moralności i etyki.W przeciwieństwie do Ciebie.Idź do wojska tam się gołymi tyłkami świeci pod zbiorowym prysznicem.Bo tam wolno,sami faceci.Bez zgarszania dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysty przebieralnia na basenie służy do przebierania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 13:14 i jest specyficznym miejscem w którym każdy ma prawo się przebrać. Jeżu malusieńki, czy to takie dziwne i trudne do pojęcia? "Jeżeli nie zauważyłeś to basen jest miejscem PUBLICZNYM i wszystkich > paradujących tam na waleta powinni karać mandatami." Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy 11.07.09, 14:51 Gość portalu: RMF napisał(a): > Bo tam wolno,sami faceci.Bez zgarszania > dzieci. Co w/g ciebie oznacza "zgorszenie dziecka"? Widok penisa? Jest gorszący w aspekcie przebierania się w przebieralni? Widok nagich piersi? Jaki w ogóle w tym wypadku jest mechanizm owego "zgorszenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sono Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 15:15 Zgorszenie dziecka, to odstawianie takich szopek, traktowanie ciała jako czegoś nieczystego, pruderia itd. Generalnie efekt jest taki, że dziecko jest "zgorszone" (żeby nie powiedzieć wprost gorsze:zepsute, to gorzej funkcjonujące i niewłaściwie odbierające seksualność i sprawy z tym związane). Czyli rodzice psują swoje dzieci, bo dziecko samo się nie zgorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.hyde Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy 11.07.09, 16:07 facet ale ty masz pokręcona psychikę. Naprawdę współczuję. Ty to pewnie jak lejesz do pisuaru, to wstydzisz się spojrzeć na swojego penisa i patrzysz tępo w kafelki. Odpowiedz Link Zgłoś
piano_barti Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy 12.02.10, 20:54 idź się lecz:)))) tylko prędko. A już na pewno zanim udasz się gdziekolwiek poza rzeczpospolytą. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright cala prawda? gvwno prawda. 11.07.09, 08:55 co zlego jest w widoku nagiego ciala? Nic. Jedynie porabani maja z tym klopoty. Idz, popatrz, potem w domu sie poonanizuj. Spodoba ci sie, bedziesz chciala wiecej. Podobno Bog nas takimi stworzyl. Przeciez w Raju nie bylo sklepow ani akcji charytatywnej kosciola katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbie2 Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy 11.07.09, 12:28 Koles,Ty jestes chory na glowe.Dla Ciebie czlowiek to diabel.Bede sia za Ciebie goraco modlil i dam na ofiare, zebys na oczy przejzal.Bog stworzyl czlowieka na podobienstwo swoje, ale zapomnial dac mu rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
euforiusz Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy 11.07.09, 15:03 Przyjdzie taki czas, że Ci co teraz latają goli po Bielsko-Białej będą w tym samym stroju tajgę zimą kraczować. Niech tylko Zbyszek Ziobro wróci do Nas z europy. E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Po szatni bez majtek? - zboczeńcy IP: *.play-internet.pl 09.01.12, 12:07 Jak nisko można upaść. Tego nawet nie daje się skomentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pruderyjny idiota Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.netcologne.de 09.07.09, 13:58 ..a po co szatnia w plywalni? I po co plywalnia? A w domu w wannie, nie mozna sie pomoczyc? I wielmozne panie sprzataczki nie beda narazone na widoki, ktore je podniecaja! Taka panie sprzataczka napatrzy sie w szatni golizny roznej i co? Zachciewajka ja wezmie. Nie godne to, a poznie trzeba sie godzinami spowiadac u jego eminencji proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo 11.07.09, 08:58 Gość portalu: Pruderyjny idiota napisał(a): > Taka panie sprzataczka napatrzy sie w szatni golizny roznej i co? Zachciewajka > ja wezmie. > Nie godne to, a poznie trzeba sie godzinami spowiadac u jego eminencji proboszc > za. o to chodzi, ze ksiadz kaze sobie opowiadac godzinami, z detalami, po dwa trzy razy. A czaas ucieka. Taka spowiedz to udreka. Zwlaszcza, ze ksiadz siedzi w kabince i tylko przez mala kratke zerka. Reszty nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo 11.07.09, 11:16 Tytuł "eminencja" jest zarezerwowany wyłącznie dla kardynałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 22:12 Od tego jest szatnia zeby sie przebierać!!! ludzie zajmijcie sie prawdziwymi problemami bo głupota ludzka nie zna granic!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.aster.pl 26.08.11, 10:30 Bardzo słuszna rada, psycholog będzie miał w tym chorym kraju dużo roboty żeby Polaczkom wytłumaczyć że kąpać należy się nago:). Jeżeli komuś się nie podoba że ich dzieci widzą nagie ciała to są zawsze przebieralnie rodzinne. Słów mi brakuje, jak można się wstydzić ludzi tej samej płci? Ludzie normalności trochę, z takich moherowych beretów później wyrastają zboczeńcy dla których widok nagiego człowieka jest równoznaczny z widokiem kosmity:). My z żoną po kąpieli chodzimy po domu przez chwilę nago, nie będę się ubierał w zaparowanej łazience. I nasz syn nie zwraca na to wcale uwagi bo dla niego to normalne. Jednym słowem, zamiast oburzać się na innych, normalnych ludzi, zacznijcie wychowywać swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Do Pawła 28.08.11, 12:57 tak wstydzę się patrzeć na golasów męskich , zwłaszcza z grubymi brzuchami , obleśnymi satyrami . Tak w ogóle to pewni ludzie nie powinni pokazywać się nawet w strojach kąpielowych ( dwuczęściowy kobiety i majtki mężczyźni ) w publicznych miejscach . Budzą odrazę swoim widokiem . Czy tego oni nie widzą, nie czują , że to nieestetyczne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh... Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 21:57 No więc jak mam sobie umyć członka po basenie? No przecież muszę się rozebrać żeby nie trzymać tych zarazków pod ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 22:48 zabieraj wode utleniona :)) Odpowiedz Link Zgłoś
noducks czlonka w bielsku myjemy w domu 07.07.09, 22:56 kapielowki ubieramy tez w domu. na basenie sciagamy tylko spodnie. przy wyjsciu zakladamy spodnie na mokre kapielowki. przeciez proste :D z artykulu jasno wynika, ze skarza sie glownie seniorzy. stara baba ktora zobaczy pare jednych piersi i posladkow ma prawo byc przeciez zdenerwowana. a jesli dzieci/chlopcy takiej pani sa wystarczajaco male zeby moc przebywac w damskiej przebieralni nie powinno byc problemu. jesli problem jest to najwyrazniej sa na to juz zbyt duzi. i na koniec, to klient plywalni powinien czuc sie zazenowany, kiedy do meskiej przebieralni wchodzi kobieta-sprzataczka i to klient ma podstawy, zeby sie skarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panfujarka Re: czlonka w bielsku myjemy w domu IP: 188.33.126.* 08.07.09, 12:22 a co będzie na tym piktogramie? ;-) chcecie mnie skreślić?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panipitka Re: czlonka w bielsku myjemy w domu IP: 188.33.126.* 08.07.09, 12:23 a co ze mną będzie?? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość uwolnic członka - uwolnic członka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:38 Dajcie spokój, ja sie tutaj po prostu dusze, ja chce wreszcie wyjść,,,CZŁONEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abnegacek basen to muszla klozetowa... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.07.09, 09:15 a które członki myjemy na basenie? Powinni przed wejściem do wody obcinać nie umyte "członki" ;))))))) W ogóle, jeśli basen jest mniejszy od Oceanu, to czuję się jak w dworcowej muszli klozetowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska Re: czlonka w bielsku myjemy w domu IP: *.chello.pl 11.07.09, 11:53 nie jestem seniorka i tez nie mam ochoty patrzec na twoj kuper Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo 11.07.09, 11:23 Przed basenem trzeba myć. Po basenie, zresztą, też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony to jest w ogóle skandal te baseny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.07.09, 06:59 Kto to widział, żeby w ogóle paradowć publicznie w samych majtkach! Za moich czasów, za ck Franza Józefa w ogóle się kąpano, a jeśli już to w porządnych długich pantalonach. A może wystarczy wyznaczyć godziny dla starszych osób, które nie życzą sobie rozbierania się i porozbieranych nagusów wokół siebie? Inaczej zdziczenie obyczajów nie pozwoli im na godną starość w niepodległej, odzwyskanej z takim trudem Najjaśniejszej Rzeczpospolitej. Proponuję w szatni powiesić duże krycyfiksy i w porozumieniu z pobliską parafią zagrozić ekskomuniką. Poza tym szatnie są monitorowane. Zrobić fotografię takim bezwstydnym delikwentom i wywiesić na tablicy przy wejściu na pływalnie. Skoro się nie wstydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 a na straży moralności postawić posła Stanisława P 08.07.09, 07:04 już tam zaden zboczeniec nie bedzie biegał po szatni z fiutkiem na wierzchu kiedy zobaczy posła Stanisława z maczetą w ręce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony to w ogóle skandal te baseny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.07.09, 07:01 Kto to widział, żeby w ogóle paradowć publicznie w samych majtkach! Za moich czasów, za ck Franza Józefa w ogóle się kąpano, a jeśli już to w porządnych długich pantalonach. A może wystarczy wyznaczyć godziny dla starszych osób, które nie życzą sobie rozbierania się i porozbieranych nagusów wokół siebie? Inaczej zdziczenie obyczajów nie pozwoli im na godną starość w niepodległej, odzwyskanej z takim trudem Najjaśniejszej Rzeczpospolitej. Proponuję w szatni powiesić duże krycyfiksy i w porozumieniu z pobliską parafią zagrozić ekskomuniką. Poza tym szatnie są monitorowane. Zrobić fotografię takim bezwstydnym delikwentom i wywiesić na tablicy przy wejściu na pływalnie. Skoro się nie wstydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenika żalosne IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.07.09, 08:46 mój boże, pruderia niektorych ludzi siega wyzyn, to na basenie nie mozna normalnie sie przebrac i wziąc prysznica bo sie to jakims zramolalym, zdewocialym idiotom nie podoba? Ludzie, nie osmieszajcie naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: żalosne 08.07.09, 13:31 Wiesz, ja np. z golizną też nie mam większego problemu, ale zczaj sytuacje. Siedze se w szatni na siłowni. Ide pod prysznic (wszystkie mają kotarki). Stoi jeden klient, kotarka odsłonięta, przodem do korytarza i zadowoleniem mydli fiuta ;]. Co mnie to. Wziąłem prysznic w kabinie obok. Przychodze do szatni spowrotem. Siadam przy szafce. Koleś od mydlenia fiuta wraca. Farfocel na wierzchu. Ja siedze na ławce, a tu się okazuje, że kolo ma szafke niedaleko mnie. No i ja se siedze a koleś mi farfoclem 30cm od twarzy wywija :D No nibyu golizna sama w sobie mi nic, ale sytuacja żenująca lekko ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gre Re: żalosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 09:04 To Ty jesteś jakimś kryptogejem, że się wpatrujesz w fajfusy facetów na siłowni? To miej pretensje do siebie, że akurat wzrok tam Ci wedruje. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: żalosne 10.07.09, 07:46 > No i ja se siedze a koleś mi farfoclem 30cm od twarzy wywija :D Ale Ci się utrwaliło! Spodobało się, hm? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Ha,ha,ha,ha.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:24 I tutaj właśnie wychodzi buractwo do potęgi polaczków. Potem takie buraki wychowują wnuczki i dzieci na jeszcze większe zakompleksione i wstydzące się własnego ciała buraki, mordujące i bijące potem swoje dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trysil Re: Ha,ha,ha,ha.... IP: *.banqu1.dynamic.dsl.tele.dk 08.07.09, 11:10 Dokładnie! Żyjemy na świecie, gdzie mamy dwie płci ludzi, bo natura nas tak stworzyła. Nie ma się czego wstydzić, nie ma czego ukrywać i nie jest to jakiś gorszący widok - to naturalne! Dzieci pewnie nawet tą nagością w szatni nie byłyby zainteresowane, gdyby nie zakaz dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Ha,ha,ha,ha.... 08.07.09, 13:36 Wyobrażam sobie babinke krzyczącą do wnuczka: "Wnusiu! Nie patrz tam bo tam jest goła ci...!" :DD Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Ha,ha,ha,ha.... 08.07.09, 22:22 Mnie zresztą zastanawia jak te babcie wychowują swoje wnusie, że nie potrafią sobie same, gdy są już jako tako podrośnięte (młodszym to obojętne co widzą, najwyżej im się przypomina posiłek)zdjąc czy włożyć ubranie. No i pamietać, że maja ręczniczek i mokre kąpielówki ze sobą wziąc. Odpowiedz Link Zgłoś
i_po_makale Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba 08.07.09, 09:52 Zamiast oburzać się, że ktoś zobaczy goły tyłek, po oburzał bym się na suche palce co w chodzą na basen. Bo średnio mi się uśmiecha, że ktoś nie weźmie prysznica i nie wyszoruje porządnie rowka, a wchodzi do basenu. I kto jest kulturalny?? hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.dublin.corp.yahoo.com 08.07.09, 11:03 w czym problem, znowu odzywa sie polska skręcona mentalność i pseudo katoliccy obroncy praw moralnosci, zabierac 4latka do damskiej szatni? zdaje sie ze z tą kobietą cos jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccp Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: 217.147.104.* 09.07.09, 09:55 Nie gdzie tam, z panią nie tak? No przecież ona ma dzieci, synów, to jej się należy! Jak ona ma inaczej? Przecież to cały świat ma się do niej dostosować, bo przecież ona postanowiła zabrać dzieci na basen. Nie rozumiesz? A tam jakas inna baba ośmieliła się przyjść w tym samym czasie, i jeszcze chce się przebrać Skandal normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
para-solka Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba 08.07.09, 11:05 nie wiem w czym jest problem. Bylam przyzwyczajona,ze w czasach komunistycznych basenow wszyscy sie przebierali n agolasa w szatni. Nikogo to nie razilo. Po to jest szatnia,zeby moc sie przebrac. Nie jest koedukacyjna, wiec w czym problem? A ludzie z dziecmi mnie denerwuja-robia problem z widoku golasow-dlaczego?? Co jest zlego w nagosci?W sztniach powinny sprzatac panie i panowie-wtedy nie ma problemu z zazenowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.de.ibm.com 08.07.09, 11:56 > nagosci?W sztniach powinny sprzatac panie i panowie-wtedy nie ma > problemu z zazenowaniem Mozna powiedziec, ze to ryzyko zawodowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Ten kraj jest jednak zacofany IP: *.chello.pl 08.07.09, 15:38 i to fest a fest . Mam dwóch synów i w domu nie ma problemu z nagością , zero wstydliwości ! Wiem dobrze że gdybym z nimi poszedł na taki basen traktowali by nagość z całkowitą normalnością !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur 20 Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:02 Calkowicie sie zgadzam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na golasa Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.pool.einsundeins.de 09.07.09, 09:23 racja Odpowiedz Link Zgłoś
hal_gravity co dalej ??? co bedzie kolejnym krokiem .. 08.07.09, 11:08 niemożność chodzenia w kąpielówkach na plaży , a może przymus noszenia szat jak muzułmanie. nie rozumiem w czym problem krycia sie z golym cialem , kazdy w sumie ma to samo .. ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basenowicz A pod prysznicem to jak się myją ??? IP: *.pl 08.07.09, 11:13 Generalnie ludzie zawsze na basenie myli się pod natryskami przed wejściem i po wyjściu z basenu. I zawsze było to normalne. A sprzataczki to powinny się pytać czy ktoś jest po natryskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Białostoczanin Po prostu nie chcesz patrzec to nie patrz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:18 sorki za capsa... zazenowana sprzataczka niech robi swoje i patrzy sie na swoja robote a nie na meskie bulwersujace rozneglizowane ciala... Ludzie w jakim kraju my zyjemy? To w szatni mam sie rozbierac pod recznikiem a moze przynosic ze soba pomoce w postaci pudla po telewizorze kineskopowym co by nie gorszyc innych wokolo...? wychodze z zalozenia, ze niech sie wstydzi ten kto widzi:) nie mam problemu ze swoja nagoscia i innych nagosc tez mi nie przeszkadza zupelnie - po prostu na nich nie patrze i tyle... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewidujący Niedługo lekarze będą narzekać na nagość pacjentów IP: *.pl 08.07.09, 11:38 I będą badać lub operować tylko ubranych. W niektórych specjalizacjach może to być naprawdę trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Niedługo lekarze będą narzekać na nagość pacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:45 najlepiej napisać, żeby wpuszczać tylko w krawatach. Klient w krawacie jest mniej awanturujący się... po prostu nie wierzę w to co czytam... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba 08.07.09, 11:19 Na tzw. zachodzie a i na wschodzie kazdy wie, co ma "tam" facet a co kobitka, zatem z przebierania sie na basenie nikt nie robi draki. Ludzie akceptuja swoje cialo. Biedne zas sa wnuki, ktore juz od dziecka beda nauczone ze ludzkie cialo i jego wypustki to cos brudnego i grzesznego. Najlepiej schowac cielsko pod dlugie szaty kapielowe, jak na poczatku XX w. a na leb dodac turban. A tak w ogole- po co basen, po co sie kapac? Przeciez woda skraca zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:28 Jestem ginekologiem i stanowczo protestuje!! Nie zycze sobie żeby po moim gabinecie , w mojej obecnosci biegały gołe baby,, badanie bede przeprowadzał tylko wtedy jak pacjentka bedzie ubrana w narciarski kombinezon Bo sie wstydze i juz Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo 08.07.09, 13:57 Rozumiem Cie kolego. Ja ten zart niestety mam na codzien w formie rzeczywistosci. Okutane muzulmanki, ktore nie akceptuja zwyczajow europejskich, ale akceptuja nasze brudne pieniadze, musze osluchiwac poprzez ich liczne wielometrowe zawoje. Przezylem szok, gdy jedna pozwolila mi pomacac bolace kolano. Ale kuzyn z dzikim wasem i blyskiem w oku nadzorowal bacznie! Podejrzewam zreszta, ze ten blysk w oku dostal na widok kolana, a nie mojego obmacywania, chociaz diabli wiedza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Przymusu chodzenia na basen nie ma ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:22 Paranoja ! Sprzataczki niekoniecznie muszą pchać się ze szmatą do szatni w czasie przerwy, na sprzątanie wystarczy im czasu gdy klienci są w basenie. Swietoszkowaci rodzice/dziadkowie. Nie chcą, niech nie chodzą. Najzabawniejsze są mamuśki pchające się za synkiem do męskiej szatni. Na taką to aż korci się wypiąć. Ale z drugiej strony - robić jej za darmo frajdę? Skoro sie pcha, to wie, po co. A może baseny otwierać tylko nocą, a w szatni i pod natryskami wykrecać żarówki? Istny cyrk, co nawiedzeni moralisci potrafią wymyslić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Przymusu chodzenia na basen nie ma ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 17:40 Baseny pozamykać w diabły.Kiedyś ludzie się nie myli i też żyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania, lat 60 Panie szatniarki IP: 195.184.82.* 08.07.09, 11:22 powinny się ucieszyć, że mają okazję trochę więcej ładnego męskiego ciała obejrzeć i przestać się krępować. Pan Bóg nas nagimi stworzył. Szkoda, że większość ludzi lepiej wygląda w ubraniu niż bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.icpnet.pl 08.07.09, 11:28 A mnie właśnie denerwują panie ładujące się do damskiej szatni z przerośniętymi synkami. Nie nauczą ich się samodzielnie ubrać i potem biedny, ubezwłasnowolniony chłopak siedzi w damskiej szatni i mu głupio, a matce się wydaje, że do osiemnastki będzie go tam zabierać. Szatnia jest po to, żeby się przebrać, a żeby założyć ubranie, trzeba zdjąć mokry strój kąpielowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basenowiec Czasami wręcz nakazują myć się nago ! IP: *.pl 08.07.09, 11:33 Na niektórych basenach wiszą/wisiały instrukcje typu: "Przed wejściem na basen należy rozebrać się do naga i dokładnie umyć całe ciało." Ale cóż, widać dziś niektórzy wolą pływać w "zupce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccp Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: 217.147.104.* 09.07.09, 10:09 Gość portalu: Karolina napisał(a): > A mnie właśnie denerwują panie ładujące się do damskiej szatni z > przerośniętymi synkami. A mnie dziwi, że kobiety takie jak Ty, widząc to, nie narobią rabanu na cały basen, tak, żeby mamuśce się głupio zrobiło i więcej nie przylazła wcale. No sory. Dzieciak siedzi i mu głupio. Inne kobiety się przebierają, ale z ich zdaniem nikt się nie liczy, prawda? Bo mamuśka ma dziecko. Ja kiedyś wywinąłem numer jak jeden tatuś przyszedł z córką do męskiego i dymił, że przebrałem gacie przy szafce. To pojechałem mu z tekstami, że gość do rękoczynów się rwał ale grupa innych - starszych i młodszych stanęła za mną murem (a tego się nie spodziewałem). Koleś zabrał córkę i opuścił lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.sn.pl 08.07.09, 11:41 Typowo polskie i parafiańskie. Zaścianek i zadupie. Na całym świecie (cywilizowanym naturalnie) nikt nie ma problemów z nagością. Nagość w przebieralni jest czymś zupełnie naturalnym i nie powinna nikogo bulwersować. Zapewne większość z „oburzonych” użytkowników nie miała okazji przebywania zagranicą i dlatego nie potrafi normalnie reagować na widok drugiego człowieka. Jak powiedział Terencjusz: „człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce." Zakrywanie oczu dzieciom to wychowywanie dziwaków i ludzi zakompleksionych. Przeciwnie należy od najmłodszych lat uczyć dzieci, że nagość jest czymś normalnym i naturalnym, a nie czymś zdrożnym, grzesznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Only Założyć atrapę kamery w korytarzu i nie będą latać IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 11:41 Atrapa kameryw korytarzu załatwi problem. Ludzie będą się hamować z lataniem nago. Wytłumaczeniem obecności kamery może być - rejestrowanie czy ktoś nie kradnie w szatni, i nie wchodzi bez biletu. Kamera tak usytuowana aby nie było zastrzeżeń że nagrywa kogoś w szatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Założyć atrapę kamery w korytarzu i nie będą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:49 A po co atrapa ! Prawdziwa kamera, najlepiej HD i telebim na zewnątrz oraz w środku, a najlepiej od razu na satelitę HotBird. No i do najbliższej parafii też... A wytłumaczeniem może być - piętnowanie publiczne rozpasanych i niemoralnych obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monitor Re: Założyć atrapę kamery w korytarzu i nie będą IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.09, 10:40 nieźle trzeba miec zoraną łepetynę przez proboszcza żeby sądzic że jak sciągam majtki w szatni to czcę gogoś zgorszyc a kamera mnie powstrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Założyć atrapę kamery w korytarzu i nie będą 10.07.09, 14:27 A po co atrapa i po co w korytarzu, skoro szatnie są faktycznie monitorowane, kamery są zamontowane i odpowiednie ogłoszenia wiszą? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremiasz Nie ludziom tylko moherom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:50 ludzie nie wstydzą się swojego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Nie ludziom tylko moherom IP: 94.246.142.* 08.07.09, 11:58 Pani z Jaworzna do Bielska na basen jezdzi? Lool dobre sobie.. Moze jej gole tylki w Jaworznie przeszkadzaly.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia z Warszawy Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:04 Ale o co chodzi? Nadzy mężczyźni powinni byc normalnym widokiem dla chłopców, tak samo jak nagie kobiety dla dziewczynek. Jesli czyjeś dzieci-chłopcy sa za mali, aby byli sami w sztani, to matka przede wszystkim powinn zapytac sie inne kobiety, czy życzą sobie w damskiej sztani mężczyzn - nawet małych. To one mają sie prawo krepowac nie wprowadzeni tak chłopcy! Druga sprawa to nagość w szatni. Ta jest czymś NORMALNYM w szatniach. Po to właśnie są szatnie, aby się w nich przebierać NORMALNIE. A nie stać w kolejce do kabiny lub WC czy wyczyniać hopasy w ręczniku. Nie opalam się naga na publicznych plażach, na plaże dla nudystów też nie chodzę (bo wolę gre wyobraźni niz kawę na ławę), ale w szatni bywam naga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi bareja żywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:10 Może panie sprzątaczki wchodziłyby do szatni kiedy nie ma już tam nikogo - to chyba naturalne, ale w cywilizowanym świecie. Tekst jak z... "Misia". Co do synów w damskiej przebieralni, to chyba mama, jak nie chce, żeby oglądali damskich wdzięków, niech ich tam nie zabiera - logiczne? A wnuki, co nie mogą oglądać w męskiej szatni golasów? Co to w ogóle za absurdy!!! Wiadomoścći z d... wzięte? Odpowiedz Link Zgłoś
myfanawy Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba 08.07.09, 12:20 a tak na serio, to nie bardzo wiem o co chodzi - w przebieralniach ludzie sie przebieraja, prawda ? czy maja sie chowac po katach, zakladac kostium na majtki, nie brac prysznica (w wielu plywalniach prysznice nie sa zasloniete). chodze do finskiej sauny ktora jest na terenie finskiego kosciola (nie w Polsce oczywiscie), wszystcy tam w przebieralni biegaja bez majtek, bo jak inaczej ? :) rozumiem, ze to zgnily zachod i zgnily luteranizm :P Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo 08.07.09, 12:31 a tego nie rozumiem. ludzi oburza nagość ale nie oburza, że mamusie zaciągają synków do damskiej szatni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:35 pan bóg stwarzajac czlowieka ze wstydem odwracał głowe Fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: 195.205.23.* 08.07.09, 12:31 jak sie komu nie podoba moja fujara to won, ja sie chce umyc jak czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo 08.07.09, 12:37 www.youtube.com/watch?v=7F84qYsE5_4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipina Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: 94.254.139.* 08.07.09, 13:18 Boże co za zaścianek! Przebieralnia jest po to żeby się przebrać i po to szatnie są damskie i męskie żebym mogła wziąć prysznic nago i żebym to ja nie czuła się zażenowana a nie ktoś kto na mnie patrzy! a poza tym jak mój tata zabierał mnie w dzieciństwie na basen to nie szłam do męskiej przebieralni, pomimo ośmiu lat, chyba dziecko w tym wieku potrafi samo się ubrać (a jak nie to widać byłam genialna) i jakoś miałam gdzieś inne gołe kobiety. To jest chore zabraniać ubrać się po ludzku w przebieralni. Byłam już na wielu basenach głównie w 3mieście i nigdy o takiej głupocie nie słyszałam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.Red-83-59-6.dynamicIP.rima-tde.net 08.07.09, 15:45 Co za bzdury, glupia lasia zabiera swoich synow do damskiej szatni i ma pretensje jeszcze, ze patrza na na nagie kobiety. Szatnia jest od przebierania sie. Poza tym to panowie powinni byc zazenowani ze ich szatnie sprzataja kobiety, a nie sprzataczki, ze musza patrzec na facetow. Typowy polski zascianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podoba IP: *.cable.ubr05.sgyl.blueyonder.co.uk 08.07.09, 12:46 to jakas wiocha, 2 kabiny do przebierania na basenie, a reszta ma sie przebierac publicznie??? to mi sie kojarzy z komora gazowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Po szatni bez majtek? To się ludziom nie podo IP: *.lanet.net.pl 11.07.09, 12:00 Aniu, przebieralnia, to przebieralnia, do czego służy, jak nie wiesz, to zajrzyj do słownika :lol: nie rozumiem po diabła w przebieralniach tracić miejsce na kabiny? nie lepiej tam szafki postawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario77 po szatni bez majtek IP: 212.244.160.* 08.07.09, 12:52 należy współczuć dzieciom, które są tak wychowywane - nie oglądają nagich dorosłych bo co? To gdzie i od kogo (jak nie od rodziców mają dowiadywać się o tym jak z dziecka staną się dorośli?)A wszystkim pragnę przypomnieć, że wiele religii, nie tylko katolicka używa Starego Testementu, a tam jest napisane, że człowiek został stworzony na wzór i obraz Boga! Więc co jest nie tak? Skądinąd wiadowmo, że są w tym kraju małżeństwa z 20, 25-letnim stażem, w którym mąż nigdy nie widział swojej żony nago, a ona jego. I mają dzieci ... znaleźli w kapuście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: po szatni bez majtek IP: 217.147.104.* 09.07.09, 10:16 > wiadowmo, że są w tym kraju małżeństwa z 20, 25-letnim stażem, w > którym mąż nigdy nie widział swojej żony nago, a ona jego. I mają > dzieci ... znaleźli w kapuście? A sprawdzałeś, czy te dzieci są ICH WSPÓLNE? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś