Dodaj do ulubionych

Fascynuja mnie..piloci :-)

16.08.11, 13:13
Podziwiam ludzi bedacych pilotami. Jakim to trzeba byc madrym, opanowanym i nieprzecietnym aby latac jako pilot linii pasazerskich :-) marzy mi sie poznanie jakiegos pilota blizej.. bardzo duzo podrozuje i lubie ich zawsze obserwowac :-) marzy mi sie i spotykanie sie z jednym z nich od czasu do czasu na przypadkowych lotniskach europejskich. Zazdroszcze zycia w ciaglym przemieszczaniu sie :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ee Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.11, 16:39
      to jedna strona medalu, ale jest jeszcze jedna - STRES... no i pewnie jeszcze coś by dorzucili...
    • Gość: soaring Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.adsl.alicedsl.de 15.09.11, 22:59
      I wierz mi nie jestes jedyna.. i wlasnie dlatego niekotrzy pilotami zostaja.. :D
      A ciagle przemieszczeanie sie to jest pikus.. kierowca tira jeszcze wiecej i dluzej sie przemieszcza.. a zyje w kabinie :-) i spi i je.. itd a jaki musi byc opanowany zeby to wytrzymac! woo..
      • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 30.09.11, 11:06
        wierze, ze nie ejstem jedyna. latanie mnie samo w sobie fascynuje. Auta czy tiry nie robia na mnie najmniejszego wrazenia.. ale samoloty tak :-)
    • Gość: akim Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.centertel.pl 30.09.11, 10:58
      A nie martwi Cię, że taki pilot bardzo często będzie Cię opuszczał i zostawiał samą bo np. będzie musiał lecieć do Singapuru? :). Hm.. a może fascynują Cię tacy wojskowi piloci w skórach i okularach? ;)
      --------------------
      tanie latanie
      • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 30.09.11, 11:07
        Jakbym miala czas to zabieralabym sie z nim.. lubie latac i staram robic sie to tak czesto jak to mozliwe. A jakos mnie to nie martwi.. nie lubie miec nikogo 24h na dobe :-) a co do wojskowych to nie wiem.. nie mam z nimi doswiadczenia hehehe
    • Gość: Ikar A mnie ladne dziewczyny :-) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.10.11, 09:34
      Obserwowanie ich na lotnisku to nieco nudne zajecie, ale obserwowanie takiego z bliska podczas wspolnie wykonywanych najbardziej wymyslnych figur, moze przyniesc inne doznania. Jesli przy tym nie wpadasz w panike, gdy poczujesz na wewnetrznej stronie ud gwaltownie poruszajacy sie stick, to moge Cie przeleciec.......powiedzmy na poczatek Super Decathlonem.......... aeroplanem do tego stworzonym.
      Ale o przypadkowych spotkaniach na europejskich lotniskach zapomnij. To nie moj kierunek.
      • msarabelka Re: A mnie ladne dziewczyny :-) 01.10.11, 14:53
        haha nie zwiazane to chyba z tematem.. ale tekst dobry hahaa
        • Gość: Ikar Re: A mnie ladne dziewczyny :-) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.11, 08:02
          Nie zwiazane? Krotkie "tak" powiedziane w pore, moglo spelnic jedno z Twoich marzen. ;o)
          • msarabelka Re: A mnie ladne dziewczyny :-) 02.10.11, 21:04
            jedno? czyli jakie? Bo chyba sie tu pogubilismy :-D
            • Gość: Ikar Re: A mnie ladne dziewczyny :-) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.11, 01:24
              Pierwsze?????????? A moze drugie?????????? Hmmm, zaczekaj niech policze..... Eeny, meeny, miny, moe........... :o)
    • marcepanna Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 01.10.11, 18:08
      Pilot jako mąż to jedno z lepszych rozwiązań
      Są to całkiem inteligentni mężczyzni i neizle zarabiający.
      Rozłaki nie są jakimś problemem bo nie trwają długo. Lata się 4 dni a 5 wolnego. Przynajmniej Moje Kochanie tak pracuje-)
      Mają trochę wielkie ego ale da sie ich zdobyć
      Zamiast lotnisk proponuję facebooka. Lotnisko to ich praca, tam się koncentrują na czym innym i szybko odlatują ...-)))
      • Gość: Ja Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.152.138.102.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.10.11, 14:30
        Znam wielu pilotów i większość z nich to debile zadufane w sobie. Żadna filozofia zostać teraz pilotem. Trzeba mieć tylko fundusze na szkolenie.
        • Gość: ja Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 22:48
          zawod pilota nie jest taki ciekawy jak sie tu nektorym panienkom wydaje a licencje latwo zdobyc jak sie ma kase no i zdrowie trzyma, a zarobki? hmm moze w takim katarze sa imponujace ale tyle to i informatyce zarabiaja w UE, takze marzenia panienek sa pisane na wzor marzen o ksieciu z bajki
          • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 04.10.11, 23:08
            zalezy kto czego szuka. dla mnie jest to ciekawe.. chodzi mi o przemieszczanie sie.. czy w powietrzu czy na morzu. Sama chcialam keidys pracowac na statku. Kasa to nie wszystko. Na to nie narzekam wiec ten aspekt mnie akurat nie kreci :-)
            • Gość: Gosia stewa Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.152.141.131.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.10.11, 23:53
              Piloci to wiesniacy!
          • Gość: robak Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 05.10.11, 19:38
            > a licencje latwo zdobyc jak sie ma kase no i zdrowie trzyma

Piramidalny nonsens.

Licencje wcale nie tak latwo zdobyc, trzeba okreslonej osobowosci, dyscypliny umyslu, i zeby sie dostac na najwyzszy szczebel trzeba nie lada samozaparcia. itp. Niestety podejrzewam ze 99% ludzi nigdy by nie bylo w stanie wykonywac tego zawodu, na szczescie wiedza to podswiadomie i sie za to nie zabieraja.
            • marcepanna Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 05.10.11, 20:03
              Dokładnie
              łatwo jest latać małym samolocikiem albo szybowcem ale nie pilotować benka.
              Co do zarobków to zależy od pzrewoznika, moj pilot nie narzeka wcale-) Ja przy nim tym bardziej-)
              • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 06.10.11, 08:10
                latwo to pojecie wzgledne. trzeba miec do tego predyspozycje. Jak umie sie szybowcem to i pasazerskim z czasem nie problem.
            • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 06.10.11, 08:13
              masz racje. do tego trzeba miec predyspozycje. lubie te cechy.. sama ich nie mam dlatego podziwiam wlasnie pilotow. A kasa to nie wszystko. Umiejetnosci kupic nie mozna.
        • Gość: F-akir Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.11, 01:07
          Gość portalu: Ja napisał(a):

> Znam wielu pilotów i większość z nich to debile zadufane w sobie. Żadna filozof
          > ia zostać teraz pilotem. Trzeba mieć tylko fundusze na szkolenie.

Drugie zdanie moglo by sugerowac, ze jestes albo geniuszem, albo kretynem. Pierwsze i trzecie zdanie dyskwalifikuja cie jako geniusza.
          • Gość: ja Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 20:34
            tak banialuki niektorzy pisza i tyle w tym temacie.
      • Gość: Ikar Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.11, 01:35
        Podoba mi sie Twoje praktyczne podejscie do zagadnienia utrzymania(...) takiej calkiem inteligentnej istoty z nieco przerosnietym ego ;o)
        • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 06.10.11, 08:12
          nie rpzeszkadzaja mi ludzie z przerosnietym ego. lepiej tak niz odwrotnie :-P
    • Gość: ja Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 23:23
      łatwo jest latać małym samolocikiem albo szybowcem ale nie pilotować benka.

dziewczynko malo wiesz, latwiej jest pilotowac samolot pasazerski niz samolot jak cesna, a wiesz dlaczego bo tam wszystkim steruje komputer od poczatku do samego konca, tylko odpowiedzialnosc wieksza bo odpowiada sie za ludzi.

a co do kasy jak ktos ma 200000 zl to co za problem zrobic licencje, chodzi sie szkoli, zdaje egzaminy i zadna wieksza filozofia.

co do przewoznika to owszem ale w tej brazny nikt na poczatku nie dostanie od razu kokosow, tu trzeba lat pracy aby miec lepszy fotel i lepsze pienadze, a informatyk nawe po studiach moze zgarniac do 30000 zl i wiecej nawet czego nawet najlepszy mlody pilot nie dostanie od razu.

Jeszce co do licencji ja jatwo zdobyc trudniej juz o prace, ktora jeszcze trudniej utrzymac ze zdrowiem.

Umiejetnosci sie nabywa, a z talentem czlowiek sie rodzi.

Pieniadze nie sa najwaznejsze ale trudno bez nich zyc, a w ogole jeszcze mloda jestes i nie wiesz co piszesz rabelko.
      A jak Ci tak bardzo fascynuja driver'zy statkow to sobie poderwij jakiegos.

Ja bynajmniej zony pilota bym nie chcial miec.
      • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 07.10.11, 07:34
        ehh chyba pomyliles adresatow. nie twierdze, ze latwo jest pilotowac male samoloty i wcale tego nie prownuje tylko moi poprzednicy. reasumujac.. podziwiam ludzi bedacych pilotami, za pasje, za wybor zawodu, za cechy charakteru.. na tym koniec mojego watku.
        A co do licencji to moim zdaniem jest je trudno zdobyc. Jezeli sie za cos placi wcale nie oznacza sie ze to zdaje. Do tego trzeba miec predyspozycje.. wiem co mowie. Powiedzmy, ze mialam w tym kierunku jakies dwoswiadczenia i wielce sie mylisz uzywajac do mnie zwrotu : "mloda jestes"..
      • marcepanna Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 07.10.11, 19:48
        Gdbyby komputer pokładowy wszystko robił pilot nie byłby potrzebny w kokpicie. Pilotowanie dużych samolotów rejsowych z komputerem na pokładzie to nie jest mały pikuś ale Pan Pikuś.

Cesną lata babcia Kora np. i daje radę. I żeby nią lecieć nie musiała wydać 200 tys zł ale jakieś 20tys. To świadczy o skali trudności i odpowiedzialności

Linie lotnicze będą potrzebować coraz więcej pilotów bo zakupują coraz więcej samolotów.
        • Gość: ja Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 17:32
          Jezeli sie za cos placi wcale nie oznacza sie ze to zdaje.

za licencje sie nie placi, placi sie za szkolenie (ono jest drogie bo godzina lotu kosztuje w granicach 300 zl, na podstawowa licencje, ktora rozpoczyna droge do fotela licencji pilota liniowego nalezy wylatac min. 45h, policz sobie 300 zl * 45 i to jest minimum bo jak ktos jeszcze nie opanowal czegos to musi cwiczyc wiecej wiec tych godzin trzeba wylatac wiecej) potem jest egzamin, takze za licencje sie nie placi i nikt Ci jej za pieniadze nie wyda, placi sie za calo szkolenie kiedys mozna bylo cos polatac w aeroklubach za free teraz tego nie ma, wiec droga do zawodu pilota jest jedna albo zrobisz uprawnienia na studiach na PRZ, PWSZ CHELM, za ktore placa podatnicy, albo zrobisz to samo ale oplacajac wszsytko z wlasnej kieszeni i tych i tych czekaja egzaminy koncowe w ULC. Za egzaminy w ULC i tak wszycy placa sami wiec troche pomylilas dywagacje na temat tych licencji i uzyskiwania uprawnien.
          Jakies predyspozycje oczywiscie tzreba miec, ale nikt nie robi testow sprawnosci jak do WSOSP, idziesz na badania jestes zdrowa dostajesz I klase zdrowia i dalej juz masz droge otwarta do szkolenia w kierunku licencji pilota zawodowego a nastepnie pilota liniowego.

Oczywiscie komputer wszystkiego nie zrobi, bo pewne nieprzewidziane sytuacje musi podjac sam pilot i to on odpowiada za wszystko wtedy, ale wiedz ze nastepna era samolotow dla wojska oparta jest o wizje statkow bezzalogowych, w ktorych nie ma pilota, steruje on nim z ziemi, takze nastepca w najnowszych samolotach po f-16 pilotow nie bedzie.

aBY MARZYC O LATANIU TRZEBA NAJPIERW WYDAC TE 20000 ZL ABY ZROBIC PIERWSZA I PODSTAWOWA LICENCJE PILOTA TURYTYCZNEGO OD TEGO SIE ZACZYNA.

Linie lotnicze będą potrzebować coraz więcej pilotów bo zakupują coraz więcej samolotów.
          a to jest tylko dobry znak ze jak kogos interesuje taka praca i tak chcialby zyc to moze probowac inwestowac w tym kierunku bo praca bedzie, ale czy bedzie tez spelnieniem marzen dla wszystkich?

powodzenia

sorry za literowki i bledy ale pisze czasami balaganiarsko
      • saturn5 Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 09.10.11, 21:19
        > a co do kasy jak ktos ma 200000 zl to co za problem zrobic licencje, chodzi sie
        > szkoli, zdaje egzaminy i zadna wieksza filozofia.

Bzdury wypisujesz I tyle.
        Tak, jedni zdaja egzaminy a drudzy nie, zobacz sobie jaki jest odsiew na takim egzaminie jak IFR.
        W zyciu pewnie zadnego egazminu lotniczego nie zdawalas i tylko pieprzysz trzy-po-trzy.
        • Gość: ja Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 22:17
          statystyk nigdy nie prowadzilem i nikt ich zapewnie nie prowadzi jaki % ludz zdaje, ponadto o jakim ty odsiewie mowisz.
          To ze sie czolgasz bo mailes plany zostac wielkim lotnikiem ale nic z nich nie wychodzi to twoj problem. ktos kto mysli powaznie i jest zdeterminowany to kazdy egzamin zda no chyba ze sie chodzi nie uczy i liczy na szcescie ze w ULC ci zalicza za wplate za egzamin no to sorry sa potem rozczarowani i pisza takie banialuki jak ty.
          • Gość: robak Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 09.10.11, 23:31
            Banialuki to Ty wypisujesz. Wrodz do swojej piaskownicy albo zapoznaj sie z lotnictwem i jak to wyglada w praktyce.
          • Gość: F-akir Glupich nie sieja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.10.11, 23:49
            forum.gazeta.pl/forum/w,531,127963101,129499214,Re_Fascynuja_mnie_piloci_.html
            • Gość: ja Re: Glupich nie sieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 20:35
              tak banialuki niektorzy pisza i tyle w tym temacie.
      • Gość: Pi-lot Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.as13285.net 16.10.11, 01:05
        > informatyk nawe po studiach moze zgarniac do 30000 zl i wiecej

Ciekawe gdzie. Na pewno nie w Europie. Może to roczna suma zarobków? Nikt młodemu informatykowi tyle nie zapłaci, a nawet wśród doświadczonych może jeden na stu tyle zarabia.
        • Gość: Maryś Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.183.229.247.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.10.11, 02:30
          Latam od kilku lat i z kazdym lotem przekonuje sie o tym, ze pilot=dupek. Wstyd i kompromitacja... Już pomijam to, ze lamia przepisy i naklaniaja do dluzszej pracy... Ostatnio musialam pracowac 20 godzin przez takiego jednego...
          • Gość: Pi-lot Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.as13285.net 16.10.11, 12:06
            Od kiedy to piloci są pracodawcami? Lecz się na nogi, kobieto. I jaki to ma związek z postem na temat zarobków informatyków na który odpowiadasz?
            • qzz8 Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 16.10.11, 21:00
              I ja podziwiam pilotow za sile charakteru, pasje, otwarty umysl i decyzje o wykonywanym zawodzie. Sama uwielbiam latac. Kiedys czesciej podrozowalam i nigdy nie moglam doczekac sie oczekiwanego lotu.
              Sama chcialabym kiedys poznac pilota... sa inni, ciekawi i oryginalni :-)
              • Gość: Pi-lot Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.as13285.net 16.10.11, 21:32
                A ja trochę ostudzę Twoje zapały - piloci to niestety ludzie, a więc są różni. Znam kapitanów B747, albo instruktorów w podrzędnych szkołach latania, którzy są niesamowicie ciekawymi sympatycznymi ludźmi. Znam także pilotów o międzynarodowej sławie, którzy są zwykłymi bucami. Na pewno łatwiej znaleźć bardzo ciekawego człowieka wśród pilotów niż wśród pasażerów autobusu w przeciętnym mieście, ale nie ma gwarancji.
                • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 16.10.11, 22:33
                  Pi-lot masz stuprocentowa racje..
          • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 16.10.11, 22:35
            Marys, masz racje.. tak niestety jest..wiec lepiej zyc w nieswiadomosci..:-/
            • Gość: qzz8 Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.home.aster.pl 17.10.11, 20:06
              Zgadza sie.
              Mialam jednak na uwadze osobowosc sympatyczna i ciekawa :)
              Inna opcja to zmiana zawodu i wykonywanie obowiazkow sterwardessy, a podjecie takiej decyzji niestety latwe nie jest...
    • Gość: E Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.play-internet.pl 18.10.11, 17:26
      liaszek, irving sua wieczorami ponosi
      • Gość: ja Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.11, 22:38
        > informatyk nawe po studiach moze zgarniac do 30000 zl i wiecej

Ciekawe gdzie. Na pewno nie w Europie. Może to roczna suma zarobków? Nikt młodemu informatykowi tyle nie zapłaci, a nawet wśród doświadczonych może jeden na stu tyle zarabia.

Wiesz jaka jest roznica miedzy inforatykiem a pilotem, informatyk nie potrzebuje, az tylu papierow aby pracowac w zawodzie i zarabiac duzo kasy wystarczy ze sie na czyms zna - pilot aby wykonywac zawod pilota potrzebuje wielu uprawnien, zaden pilot nie dostanie na poczatku swojej kariery najwyzszego wynagrodzenia nawet jesli jest tak cholernie dobry bo w tym zawodzie liczy sie zdobyty nalot i doswiadczenie, informatyk jesli tylko ma wiedze i udowodni, ze potrafi robic cos bardzo dobrze dostanie wysokie wynagrodzenie. Stawki 20000-30000 zl/mc dostaja i polscy informatyce bez porzeby szukana pracy na zachodzie. Poszukaj ofert pracy dla ludzi od SAPa, programistow, administratorow Oracl'a czy dla ludzi od bezpieczenstwa IT. Bedac pilotem musisz pracowac wiele lat na fotel kapitana i zarobki wysokosci ponad 20000 zl w PL, ale bedac informatykiem nawet mlodym mozesz te pieniadze dostac od razu swojej kariery.

Na pewno łatwiej znaleźć bardzo ciekawego człowieka wśród pilotów niż wśród pasażerów autobusu w przeciętnym mieście, ale nie ma gwarancji.

na zadowolenie i podejscie sklada sie wypadkowa wielu czynnikow, status zycia, praca, zarobki = ciekawy czlowiek - nie dziwota wiec ze pilota jako czlowiek zadowolony z zycia nie przejawa frustracji, agresji itd.
        Kiedy czloiwke musi utrzymac rodzine za 1200 zl wiecej musi myslec o problamach jak sobie z nimi poradzic niz przyjemnosciach na ktore moze sobie pozwolic pilot.
        Taki kraj, takzie zycie, ze dysproporcje ogromne
        • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 13.11.11, 16:20
          Z tymi informatykami to jakis mit :-) jezeli chcecie porownywac zarobki to zobaczcie ile zarabiaja robotnicy na budowie. Bez sensu rozmowa. Nie wszystko przelicza sie na pieniadze. Najwazniejszy jest prestiz.
          • Gość: ja Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 22:03
            to nie mit to prawda

jezeli chcecie porownywac zarobki to zoba
            > czcie ile zarabiaja robotnicy na budowie

ale gdzie w norwegii, np? tam na budowie zarabiaja wiecej niz polscy mlodzi piloci.

Prestiz jest wszedzie tam gdzie za plecami jest kasa, ktore nie sa najwazniejsze w zyciu ale moja droga trudno bez nich zyc.

p.s. trzeba myslec o perspektywach na zycie i to co daje najlepsze korzysci, a z idealow i marzen trzeba czasami zrezygnowac na rzecz willi dla dziwczyny z ogrodem, samochodu klasy F+, drogich wakacji w Azjii bo tego wymagaja wlasnie dziewczyny.
            • Gość: marzenie Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: 78.133.215.* 21.03.14, 09:52
              a ja pracuję w magazynie za 1200 zł i żyje :)
          • myniek1 Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 18.12.11, 14:49
            Autorko wątku... zjawisko, o którym piszesz nazywam "parciem na kokpit". Wybacz ale to smutne, że ktos interesuje cię przez pryzmat jego stanowiska pracy, a nie to jakim jest człowiekiem.
            Z racji zawodu znam wielu pilotów, a wśród nich, po tylu latach w branży, tylko jednego, z którym chciałabym się związać. Tylko, że gdyby był np.: mechanikiem (i to samochodowym nie samolotowym :P), spawaczem, urzędnikiem, to też by mi się podobał...
            Jeśli chcesz mieć pilota - mentora: bardzo proszę ale czy sama jesteś w stanie go czymś zainteresować, czy będziesz tylko słuchać i dawać się zabierać w trasy (hehhh też nie takie proste)? I czy ty się w ogóle jako takim lotnictwem interesujesz? Czy tylko pilotami?
            • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 20.12.11, 09:21
              Nie rozumiem dopowiedzi. Hahaha. czytaj ze zrozumieniem zanim cokolwiek skomentujesz. Nie mam parcia na kokpit.
              Lubie ludzi z aspiracjami i tylko takimi sie otaczam. Wiec niestety najczesciej stanowisko=jakim jestes czlowiekiem. Moj zawod tez wiaze sie z moim typem osobowosci i nieprzecietnosci. Piloci oraz marynarze zawsze mnie fascynowali. Tak jak np policjanci czy wojskowi zawsze budzili moja pogarde.
              Nie rozwazam tutaj opcji czy podoba mi sie ktos konkretny czy nie. oczywiscie kazdy czlowiek ma swoje indywidualne cechy i to jest najwazniejsze.
              Tak, o trasach sie wiele nasluchalam bo mialam taka okazje ;-) tak, oczywiscie, ze interesuje sie przede wszystkim lotnictwem oraz technika. Chyba logiczne.
              • Gość: Rysia Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: *.183.224.210.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.12.11, 16:52
                Ale pusta jesteś dziewczyno!
    • jola102890 Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 25.03.12, 23:01
      ja niestety jeszcze nie miałam możliwości latać samolotem, ale mam bardzo pozytywne wyobrażenie o pilotach, jednak wolę gdyby był to jakiś młody mężczyzna. Oni mają świetnę ubrania i to powoduje, że chyba za niedługo polecę gdzieś. Z opowiadań koleżanek wiem ze jest na co popatrzeć jeżeli chodzi o pilotów:)

bralloso.com/
      • msarabelka Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 27.03.12, 13:22
        Bez przesady.. ludzie jak ludzie.. cala otoczka robi ejdnak wrazenie. Nic poza tym.
        • Gość: Anna Re: Fascynuja mnie..piloci :-) IP: 94.75.124.* 12.05.12, 21:57
          POGARDĘ budzą w Tobie policjanci i wojskowi???
          No patrzcie. A we mnie nawet grabarz nie budzi. Ani zbieracz złomu.
          Uczciwa praca budząca pogardę. Dobre!
        • mariuszmatysiak Re: Fascynuja mnie..piloci :-) 29.05.14, 13:56
          znam wielu pilotów wojskowych, to nie otoczka patrząc na nich widzę ludzi z pasją, którzy przekazują swoją wiedzę dalej. Z moich spostrzeżeń wynika, że piloci twardo pają po ziemi i potrafią trzeźwo i racjonalnie określić warunki i wydarzenia losowe:) Są opanowani!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka