Dodaj do ulubionych

Xanax a lęk przed lataniem

21.08.21, 21:59
Hey wszystkim, czy ktoś ma doświadczenia z xanax odnośnie panicznego leku przed łamaniem? Alko odpada... co może pomóc...rady typu zobacz że samoloty prawie w ogóle nie spadają itp nie pomagają .. czasem winda jadąca na wysokie piętro powoduje lęk.....
Obserwuj wątek
    • camaretto Re: Xanax a lęk przed lataniem 06.06.22, 19:53
      Lęk to proces psychologiczny, trauma. Nerwicę nie leczy się ani Xanaxem, ani lekomanii w ten sposób w ogóle.
      Można się za to per xanax uzależnić... w praktyce choddzi o tzw. inhibitory GABA, ale 'jednorazowo mamy do czynienia z innym wykorzystaniem siły systemu nerwowego, stąd należe zapoznać się najpierw z ulotką dot. wykorzystania tego rodzaju leków.
      Lęki typu lęk przestrzeni, klaustrofobia i te de to często trauma zamkniecia powstająca np. na skutek nadużyć itp.
      Wiedzę na ten lub inny dot. behawiorki i lekarstw chemicznych temat na pewno mają lekarze psychiartrzy, ale ja tutaj mam na skutek złych doświadczeń, głęboki szacunek do paru osób jedynie, tudzież weterynarzy, choć mój kotek na skutek traumatycznych przejść na drodze z kolegą -piratem drogowym - miał przez ok. miesiąc nerwicę mycia łapek po tym doświadczeniu.
      Inna sprawa, że - potraktowany psychologicznie zwierzęco i głaskany częściej wyzdrowiał bez leków, no i pomogło doświadczenie z ludźmi, gdzie ktoś nie karał kota w ogóle.
      To samo pies.Kiedyś niesłusznie karany, czasami wykazywał zdrowy dlaniego odruch strach i wycofania.
      Zastanów się, i nawiąż kontakt z osobą lękową, xanax pomoże ci wtedy kiedy organizm na 1 raz pozbiera wszystkie siły na drodze do uwolnienia od przyczyny- wtedy ma on zastosowanie.
      Inaczej - uzależniających leków - nie powinni polecać nawetn na dłuższą metę psychiatrzy, to błędna mitologia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka