matek299 30.09.19, 23:13 Jak dbacie o auto? Jak myjecie, żeby nie było smug? Jak zabiezpieczacie tapicerkę przed zabrudzeniami ? W jakich sklepach internetowych kupujecie ? Słyszałem, że w ten jest spoko blyszczacajazda.pl/, ktoś zamawiał tam ?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel88er Re: Jak pielęgnować auto? 30.09.19, 23:17 Ważne są dobrej jakości szampony do mycia itp nie warto myć najtańszym czy też płynem do mycia naczyń często się tak zdarza, że ludzie tak myją auta ;p Kilka takich podstawowych rzeczy; -nie myj auta na słońcu w tedy produkt szybko nam zasycha i zostawia smugi, albo może nawet uszkodzić nam lakier -przed myciem należny spłukać auto wodą -używamy gąbki specjalnej, a nie jakieś co znajdziemy w garażu Ja wszystkie produkty kupuje blyszczacajazda.pl/ tutaj są spoko ceny też w porządku. Pamiętaj czasem lepiej wydać więcej kasy, ale przynajmniej nie uszkodzisz sobie lakieru :) Odpowiedz Link Zgłoś
matys92 Re: Jak pielęgnować auto? 04.11.19, 19:21 Kosmetyków do detailingu jest całe mnóstwo ale trzeba mieć trochę rozeznania i w markach i przede wszystkim wiedzieć do czego kosmetyk ma służyć . Ostatnio zamowilem swietny preparat do czyszczenia felg blyszczacajazda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
justitta Re: Jak pielęgnować auto? 01.10.19, 11:05 Ja zlecam raz w roku kompleksowe czyszczenie i zabezpieczenie aut firmie Krygol z Płocka. Powłoka ceramiczna daje radę i auto wygląda jak nowe od kilku lat, tutaj link do oferty: www.krygol.pl/oferta/powloka-ceramiczna-lakieru Odpowiedz Link Zgłoś
artyrm Re: Jak pielęgnować auto? 09.10.19, 11:13 Ja chemię do swojego auta i nie tylko kupuję w tej hurtowni jgdetailing.pl/159-kosmetyki-auto-detailing a że biorę do firmy to mam spore upusty. Odpowiedz Link Zgłoś
bizplanner Re: Jak pielęgnować auto? 16.12.19, 01:18 czym impregnujecie alcantarę? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kik Re: Jak pielęgnować auto? 25.09.20, 23:33 Ja zlecam pielęgnację mojego samochodu parę razy w roku firmie MW DETAILING i za każdym razem auto wygląda jak nowe z fabryki. Polecam to każdemu, kto ceni sobie czystość i estetyczny wygląd samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek00 Re: Jak pielęgnować auto? 22.10.20, 21:50 Ja stosuje się do porad na megatool.pl/porady/ żeby nie uszkodzić niczego Odpowiedz Link Zgłoś
marek_1985 Re: Jak pielęgnować auto? 03.03.21, 07:22 A zimą też myjecie auta? Wbrew pozorom trzeba to robić nawet częściej niż latem, więc polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jak pielęgnować auto? 22.06.21, 14:44 Jak pielęgnujecie swoje auta? Ja co 2-3 miesiące wcieram w karoserie wosk pielęgnacyjny z dodatkiem wosku Carnauba- jest to najtwardszy wosk naturalny stosowany miedzy innymi do konserwacji dzieł sztuki, pozyskiwany jest on z palmy brazylijskiej. Elementy karoserii nabierają połysku, tworzy się na nich warstwa ochronna chroniąca lakier, zauważyłem też że potrafi on doskonale maskować drobne zarysowania, których po wtarciu wosku nie widać. Preparat z zawartością Carnauby można już kupić za kilkanaście zł, dołączona jest zwykle cienka gąbka uławiająca dozowanie środka. Szyby- przednią i boczne zabezpieczam niewidzialną wycieraczką, która powoduje że powierzchnia szyby staje się hydrofobiczna- odpycha wodę , która nie rozlewa się swobodnie po jej powierzchni tylko gromadzi się w większych kroplach- zwiększa to znacząco bezpieczeństwo, bo w przerwach między cyklami pracy wycieraczek widoczność przez szybę jest zachowana, nawet w czasie intensywnego deszczu. Przy prędkościach rzędu 100 km/h i więcej możemy w deszczu w ogóle nie używać wycieraczek- woda sama szybko spływa z szyb. Co kilka miesięcy przecieram plastiki substancją konserwującą do plastików, tapicerka skórzana - też co 2-3 miesiące konserwowana jest balsamem do skóry, dzięki temu skóra jest elastyczna i przyjemna w dotyku, mimo że auto ma już kilkanaście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmichal40 Re: Jak pielęgnować auto? 07.07.21, 13:23 Macie jakąś sprawdzoną poradę w kwestii dbania o silnik? Odpowiedz Link Zgłoś
onar80 Re: Jak pielęgnować auto? 12.07.21, 12:25 Idealny zestawik dla osób które chcą zadbać o swój samochód - premo.pl/zestaw-kosmetykow-samochodowych Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jak pielęgnować auto? 12.07.21, 19:55 Może on i idealny ten zestawik, ale co najmniej pięć razy za drogi. Za trzy stówy mnożna już komuś kupić tani rower, zestaw narzędzi do majsterkowania przy samochodzie albo małą spawarkę do spawania drutem osłonowym- to są konkretne rzeczy do a nie zestawik kosmetyczny za 300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bob79 Re: Jak pielęgnować auto? 25.08.21, 14:11 Jeśli zależy Ci na dużym wyborze i profesjonalnym doradztwie, to polecam zakupy w tym sklepie: 2407.pl/srodki-czyszczace-scierne/ Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jak pielęgnować auto? 25.08.21, 15:24 bob79 napisał(a): > Jeśli zależy Ci na dużym wyborze i profesjonalnym doradztwie, to polecam zakupy w tym sklepie: 2407.pl/srodki-czyszczace-scierne/ Sądząc z treści to jesteś trollem reklamowym, a jeśli ta firma potrzebuje przy sprzedaży takich trolli, to lepiej ją omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś