Dodaj do ulubionych

drgania auta, zwłaszcza na wolnym biegu

11.08.20, 11:52
Wymieniałam obudowę kluczyka samochodowego. Pech chciał, że trafiłam na niekompetentny serwis, który nie przeniósł immobilizera. Zanim doszliśmy do tego z "mechanikiem" sporo razy, bez skutku próbowałam odpalić auto.
Nawet zmobilizowałam się żeby wymienić już 8 letni akumlator na nowy.

No a co się teraz dzieje po tej przygodzie? Zwłaszcza na wolnym biegu auto co jakiś czas drga, to bardzo nietypowe.
Oczywiście wybierzemy się do speca w tej sprawie ale chciałam Was zapytać czy te wielo wielokrotne próby odpalania auta mogły w jakikolwiek sposób przyczynić się do obecnych drgań? Co obstawiacie?

dziekuję,
Obserwuj wątek
    • p.muzyka Re: drgania auta, zwłaszcza na wolnym biegu 08.06.22, 17:08
      Przyczyn może być wiele i diagnozowanie samochodu bez jego oględzin jest jak leczenie się przez wujka Google'a ;) Tutaj jest w miarę dobrze to opisane i mam nadzieję, że okaże się pomocne -> eurowarsztat.pl/wibracje-w-samochodzie-gdzie-szukac-przyczyny
      • maurry Re: drgania auta, zwłaszcza na wolnym biegu 07.08.22, 22:37
        Przyczyna drgań na jałowym biegu w twoim przypadku była zapewne wymiana akumulatora. Obroty wtedy lekko skaczą ale po dłuższej jeździe wszystko wraca do normy.
        • tbernard Re: drgania auta, zwłaszcza na wolnym biegu 08.08.22, 18:58
          Kiedyś miałem coś takiego w Pandzie po wymianie akumulatora i jak piszesz przeszło to po jakimś czasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka