Dodaj do ulubionych

Jakie kosmetyki samochodowe ?

14.05.05, 15:15
Witam .. zaniedługo wybieram się w podróż do Chorwacji i chciałbym wypucować
swoją Cordobę. Jakie proponujecie kosmetyki? chodzi mi o: płyny czy pianki do
czyszczenia tapicerki (chce wyczyścić siedzenia, dywaniki), spraye do cocpitu
(tzn plak, mojeauto itp.), jakieś czernidła do opon i zewnętrznych części
plastikowych i ewentualnie cos jeszcze ...
Pozdrawiam
ukasz
Obserwuj wątek
    • macwall Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 14.05.05, 17:08
      Dzizas! Problem masz widze niemaly. Zacznij od umycia auta - zanim dojedziesz
      do Chorwacji bedzie taki brudny jak przed myciem wiec odpusc sobie czernidla
      (paskudztwo!) i inne cuda. Nie kumam - pytasz jak posprzatac samochod? Bierzesz
      odkurzacz i reka machasz w przod i w tył. A jezeli chodzi o te rzeczy ktorych
      chcesz nakupic to nie ma znaczenia co bo wszystko jest takie samo i tak.
      • ukasz-d Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 14.05.05, 20:24
        Dziękuję bardzo za pomoc :] .. chodzi o to ze auto nie jest już nowe i to i owo
        w środku szczególnie nie ma juz takiego koloru jak powinno miec i jest
        poplamione gdzieniegdzie .. a owe kosmetyki do auta się różnią
        • macwall Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 15.05.05, 00:49
          Jak masz plamy to je umyj... mozesz uzyc kazdego srodka do czyszczenia. Pianki
          i spraye dzialaja na manijesze zabrudzenia. Jak cos sie wbilo gleboko to albo
          oddaj do zakladu gdzie czyszcza tapicerki albo pokombinuj z urzadzeniami do
          prania dywanow (poczekaj jednak na lato i 30 st.)
          • adamczyq10 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 04.09.14, 09:30
            Bez woskowania nie ma co robić. To jest dziś podstawa, aby lakier się nie zużywał i blaknął w krótkim czasie. Pozdrawiam.
    • tkanigos Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 15.05.05, 17:35
      witam pomogę ci bo trochę sie na tej tematyce znam zacznij od zakupu szmponu
      moje auto z woskiem następnie płynu od mycia felg felix K2 do czyszczena
      kokpitu polecam również moje auto kokpit matowy do czernienia opon polecam
      oponexa organiki jednak jak juz wcześniej ktos napsiał nie ma sensu czernienie
      opon bo to ładnie wygląda przez 5 minut a potem kicha jak już umyjesz auto
      szampone polecam dokładnie wytrzeć do sucha a i jeszcze zakup wosk na mokro
      atsu ta sama firma co robi plaka nie jest to takie same woskowanie jak pasty
      ale też sporo daje szyby najelpeij umyć clinem taki co robi piankę ale jednak
      lepsyz jest spryskiwacz kwestia uznania radzę jak będziesz mył auto zrób to
      bardoz dokłądnie odkurzając nie zapomnij o bagażniku i innych zakamarkach
      dywaniki wytrzep i również umyj a do mycia tapicerki polecam tapis K2 moim
      zdaniem te kosmetyki które wymiłem są najlepsze są niestety dość drogie ale
      naprawdę sie opłaca wydac raz i na rok mieć spokój jak by co to pisz co jesze
      potrzebujesz jeśli mogę ci jakos pomuc to wal śmiało pozdrawiam
      • ukasz-d Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 15.05.05, 21:36
        dzięki wielkie. wlasnie o to mi chodziło. zanotuje i jutro zapytam w sklepie
        czy są takowe. o to wlasnie mi chodziło :)
        • tkanigos Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 15.05.05, 21:44
          witam ponownie radzę ci Łukaszu jeżeli coś pomyliłem wybacz najlepiej jeżeli
          masz w okolicy jakis hipermarket to tam sie udaj w sklepach motoryzacyjnych
          moze być drogo a w marketach są promocje i może wpadni ci cos jeszcze jeszcze
          jeżeli masz mocny zniszczony lakier tzw. jakieś przebarwnia zmatowienia rysy to
          radzę kupić T-cut kolor fast dobiera się ten środe do konkretnego lakieru jest
          z tym sporo roboty ale efekt jest super jest to droga substancja 0,5 l kosztuje
          37 zł ale warto wydać pozatym jeżeli niechcesz wydawać takiej sumy ogromen to
          kup sobie pastę polerską TEMPO FIRMY K2 jest przy ty roboty ale efkt jest
          całkiem całkiem jeżeli chcesz wiedzieć coś jeszcze wal śmiało intersuje sie tą
          tematyką i mogę ci trochę podpowiedzieć pozdrawiam
    • zosiasamosiatoja Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 01.12.14, 10:29
      Proponuje zerknąć na ten portal: www.autowarto.pl/
      W sumie sporo rożnych produktów (w tym kosmetyków), o których istnieniu nie miałam wcześniej pojęcia no i sporo rad jak dbać o samochód.
      • bolo-myjnia Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 26.02.15, 16:46
        cen też dobre bo wysokie
        www.bolo-myjnia.cba.pl
        Pozdrawiam i zapraszam

zosiasamosiatoja napisał(a):

> Proponuje zerknąć na ten portal: www.autowarto.pl/
        > W sumie sporo rożnych produktów (w tym kosmetyków), o których istnieniu nie mia
        > łam wcześniej pojęcia no i sporo rad jak dbać o samochód.
    • re-en Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 17.02.15, 13:41
      ja jestem bardzo zadowolony z serii nanoprotech do pielegnacji samochodu - korzystalem z ich srodka antykoryzjnego i do smarowania. rewelacja :)
      • kuuban Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 19.04.15, 13:47
        ja od pewniego czasu kosmetyki samochodowe z magmar car kupuje.. zamawiam onine bo nie mam czasu tam coś znajdziecie pewnie
        • 4crimson Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 11.10.15, 21:24
          Większość potrzebnych znajdziesz tutaj - czesci-usa.com.pl/akcesoria-kosmetyki/. Po amerykańsku jakościowo i ciekawy wybór. A nazwą się nie sugeruj, w kwestii długiej dostawy, bo do dużych miast idzie w dzień ^^
    • innydarek Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 29.12.15, 11:40
      Ja używam tylko szamponu z woskiem, plaka do plastików i od czasu do czasu myję tapicerkę.
    • pan_samochodzik21 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 21.01.16, 16:21
      Ja polecam produkty z Shinny Garage tutaj mają ciekawą oferte www.motochemia.pl/shiny-garage-m-153.html . Ceny bardzo dobre :P
    • 86dawid Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 23.01.16, 18:37
      Ja teź uzywam nano szampon jest zaj....... olmoprotect , zresztą mają w pyte srodki zerknijcie ja tam zamawiam na fb.grema trading
    • marekqaz Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 31.05.16, 21:46
      Witam
      Ja jakieś 6 miesięcy temu również miałem ten sam problem z moim autem. Szukałem dobrych kosmetyków do auta, ale jakoś nic mi nie odpowiadało. Moja znajoma poleciła mi firmę DetailKing, początkowo sceptycznie byłem nastawiony, ale zaryzykowałem i jestem pod ogromnym wrażeniem. Szampony, woski, preparaty do opon to tylko część produktów jakie oferują, świetnie sobie radzą z różnymi zabrudzeniami. Używam ich od pół roku i na pewno nie zamienię ich na żadne inne. Jeśli ktoś byłby zainteresowany podaję link www.maszynyparowe.com
    • pan_samochodzik21 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 18.07.16, 14:31
      Produkt z TV Mango, to ja podziekuje :D
    • dawideko1 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 21.07.16, 12:21
      Polecam kosmetyki do pielęgnacji samochodów na stronie chemiadoczyszczenia.pl
    • kaskadeross Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 22.07.16, 10:17
      Ostatnio czyściłem czarną tapicerkę w Skodzie pianką K2 i powiem że sam się zaskoczyłem efektem. Nabrała super barwy i wypucowało wszystkie mniejsze i większe plamki, a chciałem jechać na parowe mycie a tu prosze w swoim garażu mogłem bardzo ładnie doprowadzić autko to czystości.
      • pan_samochodzik21 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 04.08.16, 14:58
        Do odświeżenia Tapis może być, do wiekszy zabrudeń TuffStuff z STp
    • kabalowa Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 28.08.16, 21:42
      rewelacyjne płyny do czyszczenia samochodu ale i sprzęt znajdziesz tu maszynyparowe.com/. Sa,mi się tam zaopatrujemy takze do naszej myjni
    • michalkozibak Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 04.09.16, 19:36
      Karoserie wyczyść para wodna i załóż twardy wosk, wnętrze proponuje środki FM group są mega dobre zwłaszcza do plastików, reszta wedle uznania :)
      • pan_samochodzik21 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 12.09.16, 17:35
        A para nie uszkodzi lakieru?
    • marcoskola Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 03.03.17, 14:28
      Kolega wyżej ma rację chemia do plastików FM daje radę, spray mat wygląda tak oziway.com/au19.html
    • pan_samochodzik21 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 04.04.17, 13:12
      Witam, zastanawiam się nad nowym woskiem, pogoda ma w ten weekend dopisać więc warto było by zabezpieczyć lakier. Soft99 Fusso Coat kozystał ktoś z tego wosku, jakieś opinie, aplikacja trudna, ile mniej wiecej isę trzymał na dobrze przygotowanej powierzchni?
      • pan_samochodzik21 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 05.04.17, 13:45
        Ewentualnie jeszcze wosk coli, podobno również jest niezły. Używał ktoś coś? albo poleca coś innego?
    • pan_samochodzik21 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 18.04.17, 16:32
      Wydaje mi się że już raczej był w tej chorwacji bo post z 2005 :P
    • qrogal Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 10.03.18, 17:58
      Chemia samochodowa w Polimer24.pl to miejsce, z którego zamawiam zarówno chemię samochodową jak i chemię profesjonalną na użytek domowy (nie firmowy). Zadzwoń do nich, to Ci poradzą, ja nie wiem, która chemia samochodowa będzie najlepsza do Twojego auta. PS. Jak Ci nie pomogą, to daj znać- będziemy myśleć razem.
    • hadrian86q Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 18.04.18, 10:52
      Czesc, wiem troche nie na temat, ale moge prosic o pomoc w badaniu o samochodach i wypelnienie ankiety, link ...forms/WTAgpwq74uaxT94K2 dziekuje adrian
    • mariuszowydom Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 02.07.18, 15:04
      Zobacz sobie te kosmetyki z ProElite - ja uzywam ich juz od dluzszego czasu i swietnie sie sprawdzaja. Spray do felg to w ogole mistrzostwo :) A ceny maja ludzkie
    • sylwiagizi Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 14.11.18, 11:03
      ja jestem fanką kosmetyków do pielęgnacji samochodu od K2 - mają najlepszy środek do czyszczenia tapicerki skórzanej K2 auron strong youtu.be/fk4aeRkkMlM
    • bombino Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 15.11.18, 21:07
      Jeśli chodzi o wosk to polecam Soft 99, chyba najlepszy w obecnej chwili :)
    • igimar Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 28.11.18, 11:23
      Całą profesjonalną gamę produktów można znaleźć na stronie www.premo.pl.
      Jest wszystko czego potrzeba do czyszczenia, pielęgnacji i detailingu.
    • igimar Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 30.12.18, 13:29
      Wszystko po wypucowania samochodu znajdziesz na www.premo.pl To polska marka bardzo dobrych kosmetyków samochodowych. Zamów na www.premo.pl i odbierz 5% rabatu na pierwsze zamówienie.
    • celinkajol43 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 30.08.19, 13:57
      Ja również lubię motoryzację i też staram się dbać o swojego Mercedesa SLK także jak mam dzień wolny i pogoda dopisuję to też staram się go porządnie umyć i wysprzątać w środku. Jeśli chodzi o sam wybór kosmetyków, szamponów z woskiem itd. to warto sprawdzić Hek Cosmetics bo ceny nie są wysokie i pod względem składu oraz jakości działania również na duży plus.
      • kowalskaanna999 Re: Jakie kosmetyki samochodowe ? 31.12.19, 11:13
        Ja też mam mercedesa - CLA 220 Coupe 4MATIC . Dbam o niego - wiadomo - bo jest nowy.

Odp do:
        Ja również lubię motoryzację i też staram się dbać o swojego Mercedesa SLK także jak mam dzień wolny i pogoda dopisuję to też staram się go porządnie umyć i wysprzątać w środku. Jeśli chodzi o sam wybór kosmetyków, szamponów z woskiem itd. to warto sprawdzić Hek Cosmetics bo ceny nie są wysokie i pod względem składu oraz jakości działania również na duży plus.

--------
        Na co dzień zajmuję się ocieplaniem domu.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka