tajotay 27.10.05, 14:33 mam 3 letnie auto a awari dziesiatki,czy kazde punto to szmelc jak kazdy fiat??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszek801 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 28.10.05, 10:13 Osobiście nie jestem zwolennikiem fiatów ale mam taki służbowy samochód więc pomykam nim. Mój samochódjest z z 2000 roku silnik 1,2 8v przebieg 150kkm i poza wymianą takich rzeczy jak olej, filtry, klocki, tarcze, szczęki itp czyli rzeczy eksploatacyjne jeszcze nic się nie zepsuło. A raz przepaliła się żarówka od podświelania pokrętła ogrzewania. Tylko jedna zasada - o samochód trzeba dbać i robić wszystkie przeglądy na czas to nie powinno być problemów. Życzę powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lew123 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 28.10.05, 10:30 to jest bardzo dobry samochód jak na ta klase tak jak przedmówca pisał o samochód trzeba dbac wszystko robic na czas miałem fiata i volkswagena ,teraz jezdze renówka i nie nazeka ale jest warunek trzeba dbac Odpowiedz Link Zgłoś
espiero Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 28.10.05, 10:47 Te wszystkie stereotypy o jakości poszczególnych marek są diabła warte, ludzie którzy się nimi posługują demonstrują tylko swoje ograniczenie. Kilka lat jeździłem Puntem I, praktycznie bezusterkowo, teraz w dalszym ciągu mam z nim kontakt i wiem, że nadal nie ma z nim żadnych kłopotów (a ma już swoje lata!). Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 30.10.05, 16:52 Bzdura z tymi usterkami. Sam jeżdżę PII z 2004 r., od lutego przejechałem 17 kkm i nic się nie dzieje. Kolejny bzdurny stereotyp o Fiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 01.11.05, 10:40 stereotypy?należysz do sekty fiata?podaję fakty:rok 1996 punto 1,3 75KM prawie 40 tys zł.przejechałem w 2,5 roku 65 tys km przygody;rozsypany alternator,rozrusznik,czujnik położenia wału,uszkodzenie cpu (holowanie),łuszczący się lakier na masce i zderzakach,tyle zawieszenie tragedia,nawet nie można było wymienić silentblocków,tylko całe wachacze,ciężko wchodzące biegi,wycieki oleju,kiepskie ogrzewanie i prawdziwy kwiatek:zamarzające amortyzatory.wg fachowców wszystko normalne i twierdzisz,że to niesłuszne sterotypy?w dniu w który sprzedawałem to gó.. jeszcze się tłumik rozsypał.ps do tego ponad normatywne spadek wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
atlon Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 31.10.05, 15:53 Witam. Mam takie samo zdanie jak przedmówcy, jeżdzę Puntem od trzech lat i absolutnie nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
waskes29 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 31.10.05, 15:59 Zawsze prawda lezy po srodku fiat robi bardzo nierowne samochody jedne sie psuja na potege inne potrafia w miare bezproblemowo jezdzic , ja raz w zyciu mialem fiata i pomijam juz tandetne i niedokladne wykonczenie bo to tania marka ale wieczne problemy co prawda bzdury ale tak liczne ze potrafily mnie nieraz doprowadzic do szalu .Juz nigdy nie wroce do tej marki.Tak proste samochody jak fiat nie powinny psuc sie prawie wcale . Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 01.11.05, 10:27 pierwsza zrównoważona opinia.fiat robi nierówne jakościowo samochody.miałem punto w 1996 roku.nowy za kupę kasy.sypało się w nim wszystko,ale za numer z alternatorem przysięgłem sobie,że nigdy już nie kupię fiata.prawdę mówiąc myślałem,że za kpiny z milionów klientów to dziadostwo upadnie,ale niestety.... . Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 24.02.06, 20:50 Zgadzam się, co do jakości fiata. Dodam jeszcze, że fiat od lat tak produkuje samochody, jak produkowano polonezy - jeden przejechał 200 tys bez problemów, drugi po 50 tys sie rozwalił. Kupowanie fiata, nawet nowego to ryzyk fizyk. Zamiast fiata wolałbym zdecydowanie np. nawet hyunadia, który jest równie tandetnie wykończony, ale przynajmniej bardziej bezobsługowy i mniej zawodny. Odpowiedz Link Zgłoś
awisniowski Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 01.11.05, 07:04 Mam służbowe Punto, rok prod 2002, przebieg 39 tys. km. - po prostu tragedia. Przeciekające uszczelki, usterki układu elektrycznego to codzienność. Nie mówiąc o otwierającym się na każdym wyboju schowku i wielu innych rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
baloun1 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 01.11.05, 09:18 Dolacze sie do dyskusji. Mam Punto II z 2001 roku. 72 TKM. Czytam opinie na temat tego auta na forach i ciegle czekam az cos sie zepsuje. Ale u mnie nic. Wymianiam materialy eksploatacyjne leje paliwo i jade. Moim zdaniem jakosc Punto zalezy od dziennej formy chlopakow w fabryce. Znam ludzi ktorzy wyjechali nowka z salonu i sie na pierwszym skrzyzowaniu rozkraczyla. Znam tez kolege, ktorego egzemplarz ma 285 TKM i jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 01.11.05, 10:30 na sorry.załamałem się.co mnie obchodzi forma chłopaków z fabryki?płacę i wymagam.już wiem.jak mi sie sypnie samochód to go pogłaszczę i powiem:tyś punto najlepszy na świecie tylko cie źle poskładali.nowa definicja jakości Odpowiedz Link Zgłoś
baloun Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 01.11.05, 13:52 Teee, Darek to oczywiscie zart. Oczywiscie, ze nabywcy forma chlopakow w fabryce nie interesuje. Ja tak sobie tlumacze zabawny fakt, ze jedne sie sypia jak piasek a jedne jezdza i juz. Kiedys sie tak Polonezy kupowalo. Byle nie z poniedzialku. Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 01.11.05, 20:06 mój stosunek jest do tego tematu taki,gdyż najpierw miałem takie numery z maluchem i dwoma poldkami,a potem z punto i strasznie mnie to kosztowało,a miał to być wspaniały nowy samochód z tzw zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 20.12.05, 14:05 W każdym samochodzie,nie tylko punto,występują usterki.Takie są nasze drogi będące ich główną przyczyną.Większość usterek nie objawia się z nienacka.Są pewne symptomy na które trzeba zwracać uwagę,zwłaszcza jeśli nie serwisuje się regularnie auta.Poza tym każda,mechaniczna rzecz wymaga tzw.kultury technicznej.Jeżeli ktoś nie wie co to takiego to mu nawet lexus się będzie rozkraczał co 1000 km.Mam punto 1,9 JTD /b.dobrze wyposażone więc,teoretycznie dużo do psucia/,od r.2001 /prod./,tylko 1 usterka-Zbyt duży opór na dźwigni zmiany biegów.Krótka wizyta w serwisie.drobna kwota i po problemie.Jeżdżę codziennie głównie po mieście.Serwisuję,jednak regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 24.02.06, 20:58 > W każdym samochodzie,nie tylko punto,występują usterki.Takie są nasze drogi > będące ich główną przyczyną.Większość usterek nie objawia się z nienacka. Co ma stan nawierzchni do wycieków oleju z silnika, albo awarii elektryki? Zawieszenie to rozumiem, oczywiste, ale niedomagania czy awarie silnika z winy drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
fiskars Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 12.02.06, 20:49 Witam! mam Punto II od lipca 2000 roku. Jeżdzi sie nim dobrze.wymieniłem tłumik, bo zgnił, ale to wina soli, którą drogowcy wylewają na drogi.Przepaliła się żarówka i wymieniłem gałki/ koncówki drążków/Wymienię klocki na wiosnę, przewody wysokiego napięcia i świece, ale to normalne. Samochhód mało pali, na trasie ok. 4,5 a w mieście ok 7 w zimie. Ja jestem narazie zadowolony.O samochód należy dbać, zgadzam się z poprzedniakmi. Odpowiedz Link Zgłoś
dbacz Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 08.02.06, 10:29 mam 3 rok punto II 8 zaworów 60 KM, ponad 60kkm i tylko dwa razy żarówkę wymieniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarus280 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 06.03.06, 19:29 co to za przebieg?? jak dla mnie zaden wyznacznik dobrego auta Odpowiedz Link Zgłoś
uki145 Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 08.02.06, 14:51 Witam! nierówan jakosc modeli to nie tylko przypadłosc fiata. Volkswagen ma z tym równiez powazne problemy. a wracajac do punto ,to uzytkuje model 2002 1.2 16v i uwazan ,ze to bardzo trwałe i wytrzymałe auto. pojazd ma w tej chwili przejechane 130 tys km i w zawieszeniu nie było wymieniane jeszcze nic!!!(auto jezdzi po polskich drogach.podobnie trwałe sa tarcze hamulcowe.sprzegło wykazuje juz oznaki zuzycia ,ale da sie jeszcze jezdzic. auto miało pare niedociagniec, ale drobne usterki zostały usuniete jeszcze na gwarancji. pojazd jezdzi duzo i nigdy nie zawiódł na trasie .reasumujac uwazam , ze w porównaniu z Punto I to bardzo dopracowany i bezawaryjny pojazd. Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Dlaczego punto2 ma tyle usterek? 27.02.06, 10:27 Samochody psują się wtedy gdy się jeżdzi do mechaników.Ja nie jeżdzę nawet na przeglądy gwarancyjne i nie mam problemów (3 samochody w rodzinie).Tylko wymiana oleju filtrów klocków itp.Pilnuję żeby nie dotykali niczego więcej bo napewno coś zepsują.Jest bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur mam uniaka z 1999r 1.0 benzyna-gaz 06.03.06, 03:49 100 tkm, po 4 latach padł silnik krokowy przy wtrysku, po pięciu latach wysiadł akumulator, a po 6-ciu wymieniłem alternator bo szumiał, nie znam innych marek więc nie wiem czy to awaryjna wersja czy nie, ja tam w sumie nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś