kassia07 19.11.05, 10:48 CZy jeśli zamiast drapać zamrożone szyby, poleję je letnią (nie gorącą)wodą, to będzie to miało jakiś ujemny skutek dla mojego autka? Polewanie zajmuje mi znacznie mniej czasu, niż skrobanie ;-) Dziękuję za pomoc Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
souls_hunter Re: Zamrożone szyby-wodą? 19.11.05, 10:55 Zawsze tak robie ale tylko jesli temp jest w okolicy 0. Faktycznie letnia woda "odmraza" natychmiast. Jesli temp. jest ponizej 0 to nie radze. Znacznie latwiej jest zeskrobac szron niz cienki lod ktory zrobi sie natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
dwat59 Re: Zamrożone szyby-wodą? 21.11.05, 18:49 tylko gorącą wodą i póżniej nie wstawiaj nowej szyby, nie będzie problemu z zamarzaniem Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkoboldmoto Re: Zamrożone szyby-wodą? 25.11.05, 19:27 polej se wrzątkiem, a potem będziesz jeździć w goglach narciarskich, żeby ci nie wiało. a jak myślisz po co wymyślono skrobaczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
rapid130 Re: Zamrożone szyby-wodą? 21.11.05, 20:02 Lepiej kupi sobie odmrażacz, ale taki w atomizerze (a la zraszacz do kwiatów), a nie w dezodorancie ;))) Strumień odmrażacza ze spreju nie doleci do szyby przy silnym wietrze!! Przy kilkustopniowym mrozie woda znów prędko zamarznie. Skrobaczką tylko porysujesz szyby! Wystarczy, że te są tylko trochę brudne. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkoboldmoto Re: Zamrożone szyby-wodą? 25.11.05, 19:30 walić te odmrażacze! skrobaczka jest najskuteczniejsza. Ja czasem przykładam łapę do szyby i lód się topi. Tylko wtedy ogrzeję se rękę i gitara! Odpowiedz Link Zgłoś
gzielony Re: Zamrożone szyby-wodą? 21.11.05, 22:59 mozna w ten sposob pozbawic sie szyby, przy gwaltownej roznicy temperatur powstaja naprezenia wewnetrzne i szyba peka... Osobiscie stosuje odmarzacz Odpowiedz Link Zgłoś