robin241 04.02.09, 11:04 Kto zna wszelkie znane sukcesy i porazki wywiadu i kontrwywiadu PRL, w Polsce i za granica? Niech da znac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmc3i Re: sukcesy i porazki wywiadu PRL 04.02.09, 12:22 robin241 napisał: > Kto zna wszelkie znane sukcesy i porazki wywiadu i kontrwywiadu PRL, w Polsce > i za granica? Niech da znac Najbardziej znany i chyba jeden z najwiekszch, o dzialalnosc Mariana Zacharskiego w USA Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: sukcesy i porazki wywiadu PRL 04.02.09, 13:39 Zakup technologii mikrofonów elektretowych (obłożonych embargiem COCOM) w latach siedemdziesiątych. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: sukcesy i porazki wywiadu PRL 04.02.09, 21:38 Czy masz na mysli mikrofon kierunkowy o duzej czulosci dobry do podsluchiwania rozmow powiedzmy Ryska przylapanego na fotce w windzie? Rysiek na fotce w windzie to wlasnie pelnia sukcesu. Porazek jako takich to chyba nie odnotowano bo sluzby te same i zgodnie z wola wybranych same sie zniszczyly i pretensji nie mozna miec do nikogo. To byla naprawde dobra robota. Tak trzymac i nie popuszczac chociaz u samego ojca byl chlopiec dyskretnie kablujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: sukcesy i porazki wywiadu PRL 04.02.09, 22:25 Niestety nie, mikrofony te instalowano w zwykłych kaseciakach dla ludu... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
matrek [...] 04.02.09, 22:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
robin241 wywiad gospodarczy 05.02.09, 00:04 Ja slyszalem za nasi wykradli na zachodzie sposob produkcji proszku do prania IXI, jak i plany cukrowni francuskich, ktore potem z detalami odtworzono w ZSRR (ponoc klamki i srubki w drzwiach byly identyczne z francuskimi). Wpadki sa pewnie utajnione. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Ciekawe 05.02.09, 01:30 Co tez w tym poscie bylo niezgodnego z prawem lub regulaminem bo akurat pamietam ten post doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Ciekawe 05.02.09, 03:02 browiec1 napisał: > Co tez w tym poscie bylo niezgodnego z prawem lub regulaminem bo > akurat pamietam ten post doskonale. Też pamietam, i pamiętam moją odpowiedź, która w ogóle wyparowała, nie został nawet [...]. .................... na szczęście ostatnio archiwizuję wątki z moim udziałem i wyciągnę to jak mnie znowu zawiesi jak w październiku'08..... Pzdr (nie dotyczy admina) Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Sukces 05.02.09, 13:22 Moze chodzilo o wykradzenie recepty na produkcje pasztetowej z dodatkiem papieru toaletowego ktorego ilosc w masie byla zastrzezona patentem.(10 % na 100 kg masy mielonej) Najlepszy wywiad na swiecie to chyba KK. Miliony ludzi codziennie i od swieta kabluja besposrednio do ucha pelni pokory i samozadowolenia ze sluzby. To zwykli kablarze ale do tego trzeba dodac prowadzacych kapelanow a minimum jeden powinien byc opiekunem jednej instytucji i to poczynajac od prezydenta a konczywszy na sprzataczu biura. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Sukces 05.02.09, 15:12 może to nie wywiadu- 40% czarnych na usługach esbecji- częśc danych dla służb watykańskich- ale i sporo informacji dla mateńki-komuny. Odpowiedz Link Zgłoś