volvo7000 26.05.10, 17:22 Generalnie fajnie. Ale jak nadal będą zmiany w rozkładach robione co miesiąc to wątpię, że wyszukiwarka będzie pomocna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigcharles Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 26.05.10, 18:30 WoW... Ale jazda, w końcu Bydgoszcz w necie.. Odpowiedz Link Zgłoś
raac Re: Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 27.05.10, 09:45 od dawna bydgoszcz jest w necie, polecam www.przesiadki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 26.05.10, 18:47 volvo7000 napisał: > Generalnie fajnie. > Ale jak nadal będą zmiany w rozkładach robione co miesiąc to wątpię, że > wyszukiwarka będzie pomocna... W Warszawie zmian jest znacznie więcej, a wyszukiwarka działa bardzo dobrze. Gdzie widzisz problem? > Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 26.05.10, 19:05 Jeżeli wyszukiwarka będzie rzetelnie i na bieżąco aktualizowana to nie ma problemu. Co do samej wyszukiwarki - bardzo przydatne, zwłaszcza gdy nie wie się gdzie jest dana ulica na którą mamy dojechać. Wypróbowałem i jestem zadowolony, Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bbydgostianin Re: Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 26.05.10, 20:47 Wyszukiwarka jest aktualizowana na bieżąco. Działa doskonale , korzystam w Warszawie. Nawet są lepsze informacje niż często na przystankach ! Bardzo świetne narzędzie. Brakuje mi jedynie połączenia Bydgoszczy z Toruniem przy tym planie. Zaznaczam punkt w BDG i w Toruniu i pokazuje połączenia, łącznie z kolejowymi, PKS itd. to by było coś. Odpowiedz Link Zgłoś
kr88 Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 26.05.10, 22:14 Wow, na stronie zdmikp jest coś takiego jak 'wyszukiwarka połączeń' Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 27.05.10, 00:02 kr88 napisał: > Wow, na stronie zdmikp jest coś takiego jak 'wyszukiwarka połączeń' Ale w bardzo uproszczonej wersji :) Odpowiedz Link Zgłoś
elek984 Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 27.05.10, 11:16 Póki co mało przydatna dopóki nie poprawią podstawowych błędów. Wytyczyłem trochę różnych próbnych tras i wyniki były dalekie od sensowności. Ale potencjał jest i jak błędy zostanę usunięte to może być całkiem ciekawe narzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 27.05.10, 15:49 elek984 napisał: > Póki co mało przydatna dopóki nie poprawią podstawowych błędów. Wytyczyłem > trochę różnych próbnych tras i wyniki były dalekie od sensowności. Hm, jakieś przykłady? Odpowiedz Link Zgłoś
elek984 Re: Komunikacja miejska z e-przewodnikiem 29.05.10, 03:30 Wysłałem kilka uwag przez ich formularz na stronie, niektóre widzę już zostały poprawione, np przebieg linii 80, która w stronę do dworca była ok, a do lotniska szła "na szagę" przez środek osiedla i przez cmentarz :) Teraz widzę że jest już poprawnie i to się chwali że czytają zgłoszenia ;) Inny przypadek to dość dziwne przystanki niektórych linii tramwajowych, np linia nr.1 ma trasę od LPWiK do Wyścigowej. Ale na planie pokazane są też przystanki przy Toruńskiej. Domyślam się że to są może jakieś zjazdy do zajezdni albo coś w tym guście, ale jest to ewidentnie poza trasą tej linii, szczególnie że nie ma żadnej linii łączącej te przystanki, choćby np przerywanej ze stosownym komentarzem. W "chmurce" po kliknięciu na przystanek, jest numer linii z gwiazdką ale do gwiazdki żadnego opisu nie zauważyłem, a jako że przystanki te nie są na trasie - niezorientowanego mogą (bez komentarza) mylić. Próbowałem też wytyczać kilka różnych tras, między całkiem przypadkowymi punktami i powiem krótko - jako pasażer sam bym niektórych z nich nigdy nie wybrał (co nie znaczy że wszystkie były be). Na przykład trasa od skrzyżowania Gdańska-Zamojskiego na lotnisko, zamiast tramwajem do Ronda Jagiellonów (jest kilka linii więc krótko się czeka i do przystanku Gdańska-Chodkiewicza blisko) i potem dalej A80, wytyczona została piesza wycieczka pół kilometra do przystanku A64 na Paderewskiego i potem przesiadka na Rondzie Kujawskim na A80. Tematów i moich prób było dużo więcej, nie chciałbym tu zanudzać, a cały serwis traktuję oczywiście (tak jak zostało napisane) jako wersję beta, dlatego stwierdziłem wcześniej że widzę jego potencjał po usunięciu błędów. Odpowiedz Link Zgłoś