Dodaj do ulubionych

PKP zawiesza kolejne pociągi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 08:55
jestem przeciwnikiem likwidacji połączeń ale faktycznie linia Bydgoszcz
Głowna - Fordon to jest kompletne nieporozumienie - wozi powietrze i kilku
kolejarzy, którzy i tak nie płacą za przejazdy - codziennie widzę jeden
pociąg z Fordonu i jeden do Fordonu jak jadę/wracam z pracy więc wiem co
piszę.

ale nie powinni likwidać połączeń poza Bydgoszcz, zwłasza w Bory Tucholskie,
do Kcyni, do Chełmży - bo to jest izolacja tych miejscowości kompletna.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaca Re: PKP zawiesza kolejne pociągi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 10:48
      Kolej to już przeżytek. jak beda strajkować, to znajdzie się okazja, aby
      rozebrać tory i zniknie klejny moloch, w który co roku bezsensownie pakuje się
      miliony złotych podatników. Puste pociagi zastąpią prywatni przewoźnicy i PKS.
      • Gość: kz Re: PKP zawiesza kolejne pociągi IP: *.teleplan.pl 28.04.04, 12:40
        Sam jesteś przeżytek.
        To co, te tiry co będą jeździć zamiast pociągów towarowych puszczamy ci pod
        oknem?

W Połańcu już próbowali elektrociepłownię zaopatrywać samochodami, bo spedytor
        dał w łapę.
    • Gość: eska Re: PKP zawiesza kolejne pociągi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.04, 12:40
      Zamykanie linii do Kcyni jest nieporozumieniem. Rzeczywiście będzie to izolacji
      miejscowości. Tam musi coś jeździć, bo złodzieje rozbiorą tory. Tak jak do
      Żnina.
    • Gość: kz Re: PKP zawiesza kolejne pociągi IP: *.teleplan.pl 28.04.04, 12:43
      > jestem przeciwnikiem likwidacji połączeń ale faktycznie linia Bydgoszcz
      > Głowna - Fordon to jest kompletne nieporozumienie - wozi powietrze i kilku
      > kolejarzy, którzy i tak nie płacą za przejazdy - codziennie widzę jeden
      > pociąg z Fordonu i jeden do Fordonu jak jadę/wracam z pracy więc wiem co
      > piszę.

W obecnej formie na pewno. Aczkolwiek paru płacących pasażerów jeździ. Wiem, bo
      sam jechałem :)
      Ale garstka dosłownie...

> ale nie powinni likwidać połączeń poza Bydgoszcz, zwłasza w Bory Tucholskie,
      > do Kcyni, do Chełmży - bo to jest izolacja tych miejscowości kompletna.

No cóż. Zobaczymy, co wyjdzie z tą spółką samorządową która teoretycznie ma
      jeździć od grudnia...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka