Dodaj do ulubionych

Od poniedziałku korki jeszcze większe

07.06.07, 15:02
Juz teraz sa takie korki ze nie mozna przejechac to co to bedzie od
poniedzialku???!!!
Obserwuj wątek
    • 1a40 Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 18:36
      Pieklem, to byla ucieczka 104 w Kamienna.Zabrano mieszkancom Fordonu mozliwosc
      szybszego przemieszczania sie, z peryferyjnej dzielnicy Bydgoszczy, do centrum.
      A wlasnie takie dzielnice powinny miec mozliwosc bezposredniego polaczenia z
      cenrtum miasta. Dzisiejsze korki spowodowane sa rozwojem cywilizacyjnym naszego
      pieknego miasta, i jego rozbudowy.System A+T niech sobie funkcjonuje,ale
      autobusy bezposrednie musza wrocic do normalnosci.
      • karun Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 19:18
        chaos.... a ja kocham chaos....
        • kretynos Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 19:21
          Proste rozwiązania, które nie wejdą w życie z lenistwa:
          Rower dla tych, ktorzy maja blisko i jest mozliwosc zostawienia go na te pare
          godzin pracy
          Autobusy i tramwaje dla większości
          Zabierać współpracowników ze sobą w jednym samochodzie...

Znacznie zmniejszy się liczba stojących w korku
          • izka_74 Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 19:26
            Super. Może trzeba ogłosić konkurs na to, co jeszcze można zamknąć.
            Szczególnie, zeby inwestorzy w supermarkety i hale ludowe mieli czas, by zdążyć
            przed żniwami, to znaczy przed świętami.
      • kuna_sogobi Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 08.06.07, 11:08
        "Od dzisiejszego poranka, dzień wcześniej niż planowano, został odblokowany
        przejazd przez zamknięte dwa pasy na rondzie Jagiellonów."

Dla mnie to nie zamyka sprawy! Redaktorze Aładowicz, czekam na "bombardowanie"
        prezydenta i szefa ZDMiKP pytaniem, czyje głowy poleciały w tej instytucji za
        to, że tego remontu nie skoordynowano z terminem Ligi Światowej - imprezy
        sportowej corocznie gromadzącej największą widownię w Bydgoszczy - a potem, w
        obliczu afery z parkingami, cynicznie nawoływano nas do dojazdu na Łuczniczkę
        komunikacją miejską, choć dla północnej i zachodniej części miasta ta
        komunikacja została przecięta remontem Bernardyńskiej!
        Prezydencie Dombrowicz, już drugą pańską kadencję czekam na zrobienie porządku z
        nierobami i bezmózgami zatrudnionymi za nasze (podatników) pieniądze w
        najbardziej wrogiej mieszkańcom bydgoskiej instytucji, czyli ZDMiKP!!!

Jako realista wiem, że raczej się nie doczekam......
        -----
        Spamer 1a40 tradycyjnie zaśmiecił wątek swoim subiektywnym i samolubnym
        "widzimisię". :/
        Wprowadzenie systemu A+T i wycofanie 94 z Jagiellońskiej odciążyło korki na tej
        ulicy (i na zapowiadanym objeździe) o jakieś (tak na oko) paręset kursów
        dziennie długich i mało zwrotnych autobusów. Ja uważam to za duży plus!

ka_zet, ponawiam wniosek, który jakiś czas temu ktoś już składał na forum: aby
        nagminne wpisy niejakiego 1a40 na temat "ucieczki 104 w Kamienną" traktować jako
        spam i usuwać z forum! Chyba już wszyscy jesteśmy zmęczeni tym ciężkostrawnym
        zrzędzeniem nawiedzonego pacjenta, który w dodatku ma nas wszystkich w
        głębokim... poważaniu, traktując nas instrumentalnie jako motłoch zmuszony
        wysłuchiwać jego bajdurzenia. Z moich obserwacji wynika, że 1a40 NIGDY nie
        podejmuje dyskusji z forumowiczami, którzy próbują ją nawiązać, odpowiadając na
        jego posty. On tylko wchodzi na wątek (z reguły jako jeden z pierwszych),
        zaśmieca go swoim spamem i nigdy nie wraca...
        Proszę o jakąś odpowiedź.
        • altstadt Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 08.06.07, 16:53
          1) Przylaczam sie do wniosku, kolejne wpisy 1a40 tylko zasmiecaja forum
          2) A o spadajacych glowach to raczej trzeba zapomniec. Slyszalem, ze skonczylo sie na slownej reprymendzie
    • mac_byd Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 20:07
      Dziękuję Panie prezydencie. Zostawiłem auto i przesiadłem się na rower.
      Docieram wszędzie na czas i bez problemu. Teraz rozumiem, Bydgoszcz miastem bez
      spalin, Bydgoszcz ekologiczna. Tylko gdzie te ścieżki rowerowe?
    • clough Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 20:32
      Panowie dziennikarze, nie podgrzewajcie atmosfery tytułami. Mnie, i nie tylko
      mnie interesuje kto tym wszystkim dyryguje, ale po nazwisku, po stanowisku.
      Jakie są koncepcje komunikacyjne w Bydgoszczy, bo na razie to wszystko jest
      podporządkowane marketom a odpowiedzialni zachowują się jak dzieci w
      piaskownicy. Co z tirami na Toruńskiej, Kujawską, przelotowością Kamiennej,
      Nakielską, wąskim gardłem na moście przez Brdę przy Łęczyckiej, pewnymi korkami
      na rondzie Jagiellonów i Jagiellońskiej po otwarciu Drukarni. Można jeszcze
      dorzucić dziesiątki miejsc, których nie wymieniłem. Czy ktoś nad tym panuje?
      Mam wątpliwości. Kto jak nie dziennikarze powinni o to pytać aż do skutku.
      Niepotzrebne mi są informacje o tym, że prezydent raz utknął w korku, dla mnie
      to mógłby w tym korku tkwić do końca kadencji. Żenujące jest, że przyjmujecie
      okrągłe bzdety i bajania niejakiego Grentza z Zarządu Dróg i przepisujecie to w
      gazetach. Zróbcie coś aby w końcu ktoś opanował ten bałagan. Przecież Bydgoszcz
      to nie grajdoł, remonty dróg są konieczne ale trzeba to robić z głową. Mam już
      dosyć tych codziennych gazetowych informacji, z których nic nie wynika,
      zwłaszcza kto nam ten burdel funduje.
    • ewak33 Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 21:01
      Od poniedziałku jeszcze bardziej lubię swój rower:)
      • nike_air_max Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 10.06.07, 09:09
        A ja jeżdżę w poprzek i nie mam korków. Wzdłuż Bydgoszczy to aktualnie chyba najlepiej łódką..
    • altstadt Bez paniki 07.06.07, 21:24
      Ja bym tak nie panikowal. "Piekla" pewnie nie bedzie bo Jagiellonska juz jest zwezona do jednego pasa, a objazd z tego co sie orientuje zostanie tak poprowadzony, ze nieprzetnie zadnego kierunku ruchu - poludniowa jezdnia Sienki. Wieksze korki generowal przejazd na r Jagiellonow. Coz, poniedzialek zweryfikuje nasze opinie. Chcialbym miec jednak racje, bo to oznaczaloby, ze bydgoszczanie mniej czasu straca w "piekielnych" korkach.
    • bromberg1 Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 21:27
      To się nazywa - strategia prowadzenia inwestycji i remontów w Bydgoszczy.
      Normalnie ręce opadają, a co na to radni i Dombrowicz? znów cisza, jest okazja
      panie i panowie żeby ulżyć kiewrowcom, a przy tym choć troszkę się wykazać.
    • paletz Od poniedziałku korki jeszcze większe 07.06.07, 23:12
      Chociaż korki mamy jak w Nowym Jorku...
      Żeby tak jeszcze zamienić Dombrowicza na Bloomberga albo Giulianiego.

bydgoski.blox.pl
    • pawellic Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 08.06.07, 08:23
      Proponuję wszystkim rowery. Sam docieram nim do pracy i nie narzekam. Kondycja
      już jest lepsza a i lepiej się czuć zaczynam.. :)

Nawiasem mówiąc jedno mnie zastanawia. Czy prezydent naszej Bydgoszczy jest
      ślepy czy głupi, żeby nie widział konieczności budowy (natychmiast!!!)
      skrzyżowań wielopoziomowych???

Panie prezydencie... proszę się obudzić, założyć okulary nie wiem co... byle
      tylko zaczął pan budowę tak bardzo oczekiwanych przez Bydgoszczan skrzyżowań
      wielopoziomowych...
      • bob.x Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 08.06.07, 09:32
        ...ka_zet .....gdzie jestes ..uracz nas swoimi hymnami pochwalnymi dla naszego
        kochanego Konstantego i jego ekipy
    • jamnik.szorstkowlosy Na Sieńki pojedziemy po angielsku 08.06.07, 09:39
      www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=618&NrSection=1&NrArticle=68039&IdTag=85
    • kubokus Na rower!!! :):):) 08.06.07, 11:11
      Bo nic innego chyba nam nie pozostanie......
    • unsatisfied6 straty a zyski 08.06.07, 17:11
      nikt nie liczy strat każdego z mieszkańców , bo taka to niby to demokracja ,
      w której koszt straconego czasu obywatela prażącego się w korkach na słońcu
      wynosi zero - tyle co wartość samego obywatela w postaci jego bezimiennej
      taniej siły roboczej .

czy ktoś zastanowił się nad tym jak ruch uliczny będzie wyglądał , gdy już
      inwestycja zostanie ukończona , bo zwiększy to ruch uliczny wokół focus park-
      czego na pewno życzą sobie właściciele ? czy ktoś zadał to pytanie inwestorom
      przed podjęciem decyzji wybudowania tego kompleksu w samym centrum . wątpię -
      bo kogo to może obchodzić to , że przeciętny Kowalski zapłaci za to codzinnie
      kilka minut swojego czasu , który i tak jest gó.. warty , zatem nie
      uwględniany w kosztach realizacji inwestycji naszej to niby demokracji .

czas , mawiają w demokracji , że to pieniądz - nie w naszej , bo nasza
      demokracja jest tylko z nazwy , o czym świadczy fala emigracji Polaków za
      poszukiwaniem tej prawdziwszej demokracji jak i fakt nie liczenia się z czasem
      przeciętnego obywatela nie tylko w przypadku realizacji budowy focus park .

-
    • iron_84 Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 08.06.07, 18:35
      - Apelujemy do kierowców, aby w miarę możliwości omijali ulicę Jagiellońską i
      korzystali z innych, alternatywnych dojazdów - mówi Janusz Śmigielski, zastępca
      dyrektora Zarządu Dróg Miejskich i Komunikacji Publicznej.

To są jeszcze w Bydgoszczy alternatywne objazdy?
      Bo jak na razie którędy się nie pojedzie to trafia się na korek.
      Chyba już nikt nad tym nie panuje.
    • jk1956 Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 08.06.07, 19:12
      Mam zamiar przejechać w sobotę (jutro) przez wasze piękne miasto. Jadę z
      południa na północ (Konin - Gdańsk). Czy te korki ograniczają ruch na tej
      trasie? Będę jechał około południa.
      Jurek
      • niebieski.kapturek Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 08.06.07, 19:18
        Weekend - sobota w południe, główna przelotówka pn-pd.

Powinno być bezstresowo :)
        • jk1956 Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 08.06.07, 19:27
          Dzięki, mam nadzieję, że będzie bezstresowo!
          Jurek
          • gracz_nr_1 Re: Od poniedziałku korki jeszcze większe 09.06.07, 13:55
            www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=619&NrSection=1&NrArticle=68150&IdTag=85
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka