Dodaj do ulubionych

WSCIL W Warszawie - opinie

11.05.10, 10:09
Proszę o opinie na temat tej uczelni?
Łatwo czy trudno,egzazminy ustne czy pisemne. Nie znalazłem tez informacji o
opłatach dodatkowych o poprawki itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Edyta Wyższa Szkoła Cła i Logistyki w Warszawie IP: *.171.190.106.static.crowley.pl 13.08.10, 15:45
      Jeżeli chodzi o edukację na Wyższej Szkole Cła i Logistyki, to powiem szczerze,
      że jeżeli chodzi o kierunki studiów, to uczelnia jest w tym momencie
      bezkonkurencyjna na rynku warszawskich szkół wyższych. Owszem, są uczelnie
      proponujące kandydatom logistykę, lecz WSCiL, jak sama nazwa wskazuje jest
      ukierunkowana tylko i wyłącznie typowo na logistykę międzynarodową i służbę
      celną, co jest właśnie dla mnie bezkonkurencyjne. Ponadto na Uczelni wykładają
      wykładowcy, będący ekspertami w dziedzinie cła i logistyki, mogący pochwalić się
      renomą nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Uważam, że to, iż prowadzą oni
      wykłady właśnie w tej uczelni jest dla nas, osób tam studiujących ogromnym
      zaszczytem i to też przemawiało za tym, iż wybrałam tę uczelnię. Nie żałuję, bo
      uczelnia cieszy się niesamowitą renomą wśród ludzi zajmujących się od lat ta
      tematyką. Wiadomo, opinie studentów są różne, zawsze tak było i będzie, w gusta
      ludzkie się nie trafi - tak, aby wszyscy byli zadowoleni. Ale najważniejsze jest
      to, aby ludzie zajmujący się danymi dziedzinami mieli dobre zdanie o uczelni. Ja
      myślę, że samo słowo KADRA stanowi powód do dumy. Ponadto uczelnia leży w
      dogodnej lokalizacji - Jagiellońska 82, co stanowi świetny punkt komunikacyjny z
      każdego miejsca w Warszawie. No i posiada świetny, nowoczesny budynek,
      przestronne sale wykładowe, z klimatyzacją i innymi udogodnieniami, także to
      również stanowi poniekąd wizytówkę uczelni. Dla mnie wybór był oczywisty -
      WYŻSZA SZKOŁA CŁA I LOGISTYKI. Lider! Nic więcej nie muszę dodawać.

Polecam zajrzeć na stronkę Uczelni:

www.wscil.edu.pl
      • Gość: Robert Re: Wyższa Szkoła Cła i Logistyki w Warszawie IP: 213.77.7.* 07.10.10, 08:44
        Jeśli ktoś chcę nauczyć się logistyki na pewno nie powinien wybierać tej uczelni. Tego kierunku po porostu na niej nie ma. Nazwa to pomyłka.
        Twierdzenie, że uczelnia jest bezkonkurencyjna jest zwyczajnie śmieszne.
        Pan Wiatr i dawni koledzy z PZPZR zrobili sobie dobry biznes i tyle.
        Gość Edyta ( były student) pracuje obecnie w dziale PR i stara się dobrze wypełniać obowiązki zawodowe.
        • Gość: Krzysztof Re: Wyższa Szkoła Cła i Logistyki w Warszawie IP: *.centertel.pl 07.05.13, 13:13
          Zgadzam się z autorem.Nie polecam tej szkoły!!!!Ogólny burdel i ciągłe wyciąganie kasy!!!!
          Nie wróże tej placówce jakiejkolwiek przyszłości!!!!!
      • karol_66 Re: Wyższa Szkoła Cła i Logistyki w Warszawie 07.10.10, 18:35
        Edyta pisze brednie. Ta uczelnia nie jest ukierunkowana na logistykę, bowiem nie ma na niej takiego kierunku. Jest tylko możliwość wyboru takiej specjalności a to ogromna różnica.
        Jestem studentem tej uczelni i polecam osobom zainteresowanym międzynarodowymi stosunkami gospodarczymi. Wcześniej ukończyłem logistykę na innej uczelni kształcącej w tym kierunku, różnica jest zasadnicza. W WSCiL brak kilkunastu istotnych przedmiotów z zakresu logistyki. Osoby zainteresowane pracą w logistyce mogą tę szkołę omijać z daleka.
      • Gość: eva Re: Wyższa Szkoła Cła i Logistyki w Warszawie IP: *.przeworsk.mm.pl 28.06.11, 14:44
        opowiadasz bzdury kolżanko. 5 lat studiowania i jakos nie pamiętam, żebym miałą wykłądowców o renomie w kraju, nie mówiąc o zagranicznej. jest wiele lepszych szkół logistycznych, jak chocby SGH, natomiast z wscil odchodza ostatnio wykłądowcy mający sporą wiedzę i doświadczenie.ta szkoła to strata pieniędzy. przyjemnie sie studiuje i dyskutuje, ale poza tym niewiele można się nauczyc. poza tym minusami są: fatalnie zaopatrzona bibioteka, żle zorganizowane zjazdy i ogromny nacisk na pięniądze. i tak cię widzą władze tej uczelni- jako kasę.niewarto. trzeba się postarac dostac na państwowe studia.
        • Gość: studenciak Re: Wyższa Szkoła Cła i Logistyki w Warszawie IP: *.dynamic.mm.pl 26.12.12, 13:19
          czy wy jestescie normalni? kazda szkola prywatna cisnie o kase! bo z tego zyja! jak słoiki tego nie rozumiecie to postarajcie sie bardziej i zapraszam do szkoly panstwowej! poza tym o szkole moge powiedziec ze z biegiem czasu jest faktycznie co raz lepiej, lepsze planowanie, i w miare dobra kadra.
      • Gość: studentka Re: Wyższa Szkoła Cła i Logistyki w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 11:47

chyba ktoś z pracowników wygłasza tak pochlebne komentarze.Logistyka na stosunkach międzynarodowych ... jak dla mnie to za mało. Czuję się jakbym studiowała politologię .Jeżeli chodzi o egzaminy to luz trzeba się dobrze postarać żeby nie zaliczyć.
    • Gość: Edyta Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.171.190.106.static.crowley.pl 13.08.10, 15:45
      Jeżeli chodzi o edukację na Wyższej Szkole Cła i Logistyki, to powiem szczerze,
      że jeżeli chodzi o kierunki studiów, to uczelnia jest w tym momencie
      bezkonkurencyjna na rynku warszawskich szkół wyższych. Owszem, są uczelnie
      proponujące kandydatom logistykę, lecz WSCiL, jak sama nazwa wskazuje jest
      ukierunkowana tylko i wyłącznie typowo na logistykę międzynarodową i służbę
      celną, co jest właśnie dla mnie bezkonkurencyjne. Ponadto na Uczelni wykładają
      wykładowcy, będący ekspertami w dziedzinie cła i logistyki, mogący pochwalić się
      renomą nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Uważam, że to, iż prowadzą oni
      wykłady właśnie w tej uczelni jest dla nas, osób tam studiujących ogromnym
      zaszczytem i to też przemawiało za tym, iż wybrałam tę uczelnię. Nie żałuję, bo
      uczelnia cieszy się niesamowitą renomą wśród ludzi zajmujących się od lat ta
      tematyką. Wiadomo, opinie studentów są różne, zawsze tak było i będzie, w gusta
      ludzkie się nie trafi - tak, aby wszyscy byli zadowoleni. Ale najważniejsze jest
      to, aby ludzie zajmujący się danymi dziedzinami mieli dobre zdanie o uczelni. Ja
      myślę, że samo słowo KADRA stanowi powód do dumy. Ponadto uczelnia leży w
      dogodnej lokalizacji - Jagiellońska 82, co stanowi świetny punkt komunikacyjny z
      każdego miejsca w Warszawie. No i posiada świetny, nowoczesny budynek,
      przestronne sale wykładowe, z klimatyzacją i innymi udogodnieniami, także to
      również stanowi poniekąd wizytówkę uczelni. Dla mnie wybór był oczywisty -
      WYŻSZA SZKOŁA CŁA I LOGISTYKI. Lider! Nic więcej nie muszę dodawać.

Polecam zajrzeć na stronkę Uczelni:

www.wscil.edu.pl
      • Gość: aniq Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.chello.pl 17.08.10, 21:17
        Jeśli już chcesz pisać taką oczywistą reklamę szkoły to chociaż
        mogłabyś się trzymać prawdy. Sprawdziłam tę szkołę i nie ma tam nawet
        kierunku logistyka!!! Absolwent tej szkoły będzie miał napisane na
        dyplomie, że ukończył kierunek: Stosunki międzynarodowe. Także
        uważajcie na takie szkoły, które już na początku ściemniają...
        • Gość: kasia Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 14:25
          A studiowałaś tam, żeby tak mówić? ;/. Mój brat ukończył tą uczelnie i nie miał
          żadnego problemu z obroną i pracą. Jak nazwa wskazuje Wyższa Szkoła Cła i
          Logistyki, więc nie pisz bredni, że nie ma tam takiego kierunku.... Szczerze
          polecam, naprawdę warto :)
          • Gość: aniq Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.chello.pl 19.08.10, 21:53
            Ale ja nie mówię niczego co wymaga ode mnie studiowania w tej szkole. Nie
            piszę również żadnych bredni. Weszłam po prostu na stronę podaną przez
            wcześniej wypowiadającą się osobę, a tam jest napisane, że jeden jedyny
            kierunek jaki mają to stosunki międzynarodowe. Logistykę mają dopiero na
            specjalnościach. Oznacza to, że nie można tam w tej chwili ukończyć
            kierunku logistyka (nie wiem jak było wcześniej). Nazwa szkoły nie ma tu
            nic do rzeczy, bo była nadawana kiedyś tam i nie musi mieć odwzorowania w
            dzisiaj oferowanych kierunkach.
            Nie piszę również że są tam jakieś problemy z pracą albo z jej obroną, bo
            tego nie wiem, ale jeśli w tej szkole kiedyś również był tylko
            kierunek "stosunki międzynarodowe", to twój brat nie mógł kończyć kierunku
            logistyka, a jedynie specjalność "logistyczną" co z punktu widzenia
            wykształcenia jest sporą różnicą.
            Niestety sporo ludzi myli ciągle specjalność z kierunkiem, a to kierunek
            jest głównym trzonem późniejszego dyplomowego wykształcenia.
            • Gość: Edi Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.171.190.106.static.crowley.pl 24.08.10, 12:34
              Gdybyś poczytała troszkę więcej, to wiedziałabyś co to za uczelnia i jak
              prestiżowa. To nie jest zwykła jakaś tam prywatna uczelnia, tylko jedna z
              nielicznych i chyba jedyna w Warszawie kształtująca na tak specyficznych
              specjalnościach. I właśnie dlatego, że tak specyficznie kształci nie musi sobie
              robić bogatych ofert, multum zbędnych kierunków!!

Odnośnie nazwy to jednak przeważnie nazwa ma dużo wspólnego z tym jak kształci
              swoich podopiecznych, więc takie brednie w stylu że nazwa nadawana kiedyś ttam i
              nie musi miec nic wspólnego z kierunkiem kształcenia, to jakaś brednia. Sorry,
              ale trochę się pograżyłaś!!
          • Gość: Edi Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.171.190.106.static.crowley.pl 24.08.10, 12:30
            Dokładnie. Łatwo jest krytykować coś, bo taka mentalność Polaków, że zawsze
            tylko widza złe strony i pojeżdżać jest łatwo, a żeby coś pozytywnego
            powiedzieć, to strasznie ciężko. Ale cóż nigdy nie jest tak, że w każde gusta
            się trafi. W moje trafia, dlatego tyle ciepłych słów. I koniec :)
          • Gość: basiq Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.przeworsk.mm.pl 28.06.11, 14:47
            ale ja studiuje i rzeczywiście- kierunek jest "stosunki miedzynarodowe", dopiero specjalizacja jest z logistyki. więc nie obrażaj innych. poza tym w przypadku tego typu szkół nazwa czestokroć mija sie z prawda.
          • Gość: rd Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.static.ip.netia.com.pl 24.06.15, 08:41
            Tak się składa, że ja ukończyłem tą szkołę i faktycznie nie ma kierunku logistyka, są tylko stosunki międzynarodowe, poziom bardzo niski, przy odrobinie wysiłku dostałem stypendium, teraz żałuję że wybrałem tą uczelnię.
        • Gość: Edi Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.171.190.106.static.crowley.pl 24.08.10, 12:29
          Moja Droga to ni8e jest reklama i nie będę Ci się nawet tłumaczyć, bo widzę, że
          nie warto. Albo wiesz co w sumie to może być i reklama - łyso Ci?, Tak jak ta
          uczelnia mi pomogła to nie wierzę , że w jakiejkolwiek innej jest tak jak tutaj.
          Jak jesteś tak ciemna, że nie mogłaś czegoś znaleźć, to Twoja sprawa.

Owszem jako kierunek są stosunki międzynarodowe, ale specjalizuje się w
          logistyce międzynarodowej lub obsłudze celnej. Chyba nie sadzisz, że szkoła
          nazywa się Wyższa Szkoła Cła i Logistyki a nie kształcą ani w jednej ani drugiej
          specjalności? Pomyśl trochę, błagam!!!

A jeśli dalej masz jakieś wątpliwości to z chęcią Ci podam swoje namiary i sobie
          porozmawiamy!!!!
          • Gość: Ola Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.edu.pl 25.08.10, 16:33
            Jestem studentką tej uczelnie szkoda, że Kolega nie wiem o tym, że dyplom z tej uczelnie daje bardzo duże możliwości. Mam znajomych, który 2 lata temu skończyli edukację w WSCiL z tytułem magistra. Teraz pracują w straży granicznej i nie żałują swojej decyzji z wyborem WSCiL, gdyż zarobki są bardzo dobre i mają przed sobą wiele możliwości dzięki ukończeniu kierunku w WSCiL. Jeśli dalej kolega ma jakieś wątpliwość proponowałabym aby zadzwonił do szkoły, tam na pewno dowie się rzetelnych informacji o kierunku i specjalizacjach CŁO i LOGISTYKA.
            Pozdrawiam
          • Gość: Paula Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 18:37
            A co trzeba zdać na maturze(chodzi mi o dodatkowe przedmioty) żeby dostać się do szkoły i jak wygląda rekrutacja?
      • Gość: Rafał Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.aster.pl 12.01.11, 17:30
        Jeśli wypisujesz takie pochwały o tej uczelni to albo Jesteś pracownikiem etatowym tej uczelni albo Jesteś popie...ną suką ty szmato.
      • Gość: Krzysztof Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.centertel.pl 07.05.13, 13:09
        Chyba ten komentarz napisała pracownica....Nie polecam tej tzw. szkoły!!!!
        Ogólny bałagan pracownicy aroganccy i bezczelni.Bałagan w księgowości
        robią jakieś dziwne dopłaty których w umowie nie było..STANOWCZO ODRADZAM!!!!
        Omijajcie szerokim łukiem tę boże się pożal niby uczelnię.
        • Gość: student Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.centertel.pl 22.02.14, 07:40
          Wyluzuj gościu, każda szkoła prywatna jest płatna, a pewnie oblałeś egzamin to i miałeś płatną poprawkę stąd dodatkowe opłaty. A powiedz mi na której uczelni są mili i przyjemni wszyscy wykładowcy czy pracownicy szkoły? A odnośnie nauki to przypomnę ponownie to jest szkoła prywatna!!! Każdy wie kto chce się czegoś więcej nauczyć niech idzie do szkoły państwowej. PROSTE!!! Pozdrawiam wszystkich studentów
          • Gość: piotrek Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 16:00
            Może mi ktoś powiedzieć na jakim poziomie jest fizyka w tej szkole?
            • Gość: alehandro Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.play-internet.pl 08.04.14, 23:26
              jeśli o budownictwo biega to zaliczyłem za 1 podejściem mogę ci podesłać przykładowe zadania jakie rozkminam na zajęciach podaj email
              • Gość: Magda Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.14, 08:48
                Witam,
                właśnie zaczynam naukę w tej szkole na kierunku "budowa i eksploatacja dróg"
                jeśli była bym możliwość bardzo bym prosiła o przesłanie jakiś materiałów. Będę bardzo wdzięczna z góry serdecznie dziękuję.
                pozdrawiam Magda
    • Gość: Edi Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.171.190.106.static.crowley.pl 24.08.10, 12:36
      Poczytaj na stronce: www.wscil.edu.pl a jeśli tam się nie doczytasz, to zapewne
      będzie jakiś nr tel to zadzwoń, nie zjedzą Cię :)
      • Gość: żyleta Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.edu.pl 25.08.10, 16:30
        a mi to wali bo jestem na fali pozdro 600
      • Gość: żyleta Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.edu.pl 25.08.10, 16:30
        a mi to wali bo jestem na fali pozdro 600
        oddajcie krzyż!!! zburzcie pałac!! kocham Jarka!!
      • Gość: Kazik Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.edu.pl 25.08.10, 16:40
        Pozwolę sobie wtrącić 3 grosze. Znajomi studiują Logistykę na "Prestiżowej"
        Uczelni Państwowej (nazwy nie podam), na wydziale Ekonomicznym. Kończą właśnie
        tam Licencjat i przenoszą się na Magisterkę właśnie do WSCiL, ze względu na
        koszmarne traktowanie studenta i rozmijanie się przedmiotów z nazwą kierunku. To
        chyba przemawia na korzyść tej Uczelni.
    • Gość: Tomek Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.aster.pl 13.11.10, 22:18
      Jestem studentem drugiego roku na WSCIL, do od października 2010 nie da się już studiować na tej uczelni, odeszło bardzo dużo dobrych wykładowców, obecnie zero szacunku dla studenta i jeden wielki PIERDOLNIK organizacyjny a wszystko to za sprawą nowej pani dziekan - stara komunistyczna świnia, zaprasza na uczelnie na jakieś okazyjne wykłady starych komuchów.
      ]Z CAŁEGO SERCA ODRADZAM, OMIJAJCIE TĘ UCZELNIE Z DALEKA!!!
      • Gość: obecny student Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 18:14
        Witam
        Chciałbym się podzielić swoją opinią o tej uczelni gdyż właśnie kończe poziom licencjacki. Szkoła jako jedyna w Warszawie jest w największym stopniu nastawiona na kształcenie przyszłych logistyków ze wszystkich uczelni Warszawskich. Przez pewien czas był na niej pie...ik tzn. na przełomie 2010/2011 gdyż zmieniała się wtedy władza. W tej chwili znowu jest inna i to na dobre wyszło tej uczelni. Rzeczywiście stara dziekan narobiła takiego burdelu że musieli ją poprostu zwolnić. Jeżeli chodzi o poziom kształcenia z dziedziny logistyki to jest on na wysokim poziomie. Wiadomo to jest tylko teoria więc nieoczekujmy że kończąc tą uczelnie bedziemy super logistykami ,ale uwazam że duzo mozna się nauczyć na tej uczelni. Wykładają tam specjaliści którzy na codzień zajmują się w firmach problemami logistycznymi więc kadrę uczelnia ma bardzo dobra. Dodatkowo czesne jak na taki poziom nauczania tez nie jest wygórowane. Ja zamierzam jeszcze iść na magisterkę na tą uczelnie także polecam też innym kto chce sobie przyswoić wiedzę na temat logistyki międzynarodowej. Z mojej strony oceniam uczelnie na 5-. Minus zewzględu na to iż czasami jednak dziekanat robi zadużo zamieszania no ale chyba na większości uczelni tak jest.
        Co do negatywnych opini to wydaje mi się że zawsze się znajdzie ktoś komu niebędzie pasować uczelnia ale według mnie to jest najlepsza uczelnia w Warszawie która kształci w spaecjalności logistyka międzynarodowa.
      • Gość: studentka Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.przeworsk.mm.pl 22.06.11, 11:25
        rzeczywiście po zmianie władz wiele się zmieniło na gorsze. koncze teraz mgr i ciesze sie z tego. brak dobrych wykładowców, przedmiotowe podejście do studenta, naciska na kase nie wprostproporcjonalny do wysiłku, jaki uczelnia wkłada w wykształcenie nas. omijajcie. lepiej iśc na państwowa i czegos sie nauczyc.
        • Gość: były student Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 20:36
          Wcześniej pisałem że ta szkoła jest wmiare dobra ale teraz odwracam co powiedziałem. W tej chwili to poziom nauczania się ostro opuścił. Praktycznie licencjat można dostać za friko. Ja się obroniłem i ne zamierzam iść na mgr. Jak ktoś chce miec tylko papier to może przychodzić śmiało na tą uczelnie ale i tak ten papier bedzie mało warty. Lepiej iść na jakąś państwową. Organizacja studjów to masakra. Zamiast sesje zrobić w maju max do połowy czerwca to sesja dopiero zaczeła się w lipcu. Część wykładowców odeszła bo już nie chciała się bujać z nowymi władzami które wymuszały na nich stawianie dobrych ocen za nic.Także suma sumarum odradzam.
      • Gość: iwka88 Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.07.11, 12:05
        Tak było ale jej kadencja trwała tylko 5 miesięcy i spadła
        teraz znowu jest facet i już nie jest tak źle
        • Gość: asik Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 09:13
          Mam pytanie do tych ktorzy studiowali w WSCIL. uzupelniające magisterskie logistyka miedzynarodowa. jak wyglada dyplom ukończenia studiów?? bedzie tam info ze studiowalam logistykę miedzynarodową ?? czy tylko wpisują kierunek bez specjalizacji.??
          bardzo prosze o odp.
          • Gość: ABSOLWENT Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.play-internet.pl 13.09.11, 16:03
            WITAM,
            JESTEM ABSOLWENTKĄ WSCIL. STOS. MNR. - LOGISTYKA MNR.
            MAM DO SPRZEDANIA NOTATKI Z CAŁYCH 5 LAT STUDIÓW. 3 DUŻE TORBY NOTATEK, ZESZYTÓW, KSERÓWEK ITP. GRATIS NOTATKI KTÓRE MAM NA KOMPUTERZE.
            CENA 200 ZŁ.
            KONTAKT: ksiazki_wscil@o2.pl
            • Gość: ewelina Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 21:01
              Witam chciałam zapytac jak jest z obecnoscia na zajęciach, chodzi mi o tryb zaoczny. Czy obowiązkowo trzeba byc na kazdym zjezdzie, sprawdzana jest obecnosć? I mniej więcej ile godzin spędza sie na uczelni w sobote i niedziele?
              • Gość: Nowa Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: 217.96.36.* 19.09.11, 15:30
                Ja zaczynam mgr logistyka miezynardowa i mam zajęcia w sobote od 8 do 17:15 i w niedziele od 9:40 do !6:15 co do obecności sam jestem ciekawa czy trzeba być na każdych zajęciach.
                • Gość: student 2 rok Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 19:13
                  ku... tylko na hajs lecą nic wiecej
                  • Gość: ewelina Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.11, 10:26
                    Jestem studentka tej szkoly od paru miesiecy i stwierdzam jedno. Na tej uczelni liczy sie tylko i wylacznie kasa. Studenta maja daleko gdzies i liczy sie tylko to zeby zaplacic a jak sie spoznisz z zaplata od razu skleslaja z listy. Jest 30 grudzien a oni do tej pory nie wyplacili stypendium socjalnego. Kasa pewnie na lokacie sobie lezy a studentow maja gdzies!
                    • Gość: do bani! Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 14:08
                      Jedynie czego można się nauczyć w tej szkole to tylko krętactwa. Nawet w dziekanacie namiawiają do oszukiwania i nie widzą w tym problemu. A co do stypendium to poprostu jest to kpina! Mowili, ze pod koniec kązdego miesiąca będą wypłacać a ja jeszcze ani za maj ani za czerwiec nie dostałam kasy! I nawet żadnej wiadomości nie wyślą, że pieniądze będą póżniej. Zero szacunku dla studentów! Niestety zdecydowanie nie polecam tej szkoły...
                      • Gość: Obroniony Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.205.24.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.12, 22:19
                        Co do kasy zgodzę się że lecą. Problemów ze stypendium nigdy nie miałem, zawsze wypłacane na czas. A jeżeli nie pasują Wam stosunki międzynarodowe to idźcie na VAT studiować chemie organiczną o specjalności logistyka. Jestem absolwentem i nigdy nie miałem problemów w tej szkole. Ogólnie prestiż tej uczelni jest bardzo wysoki. A na wykłady nie koniecznie musisz chodzić, zależy od wykładowcy.
                • Gość: mariusz Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 14:23
                  witam... czy ktos wysłałby mi aktualny plan na studia mgr logistyka międzynarodowa? Na adres mariusz511603@interia.pl
            • Gość: NOTATKI Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.play-internet.pl 31.07.12, 12:21
              WITAM,
              Mam do sprzedania notatki, zeszyty xerówki itp. (bardzo duzo!) Z 5 lat lat studiów ze stosunków międzynarodowych w WSCiL. Koszt 100zl. Wiecej zapłacisz za kopie notatek z punktu xero w szkole ale mi szkoda ich tak po prostu wyrzucać wiec cena jest i tak symboliczna.
              Info na maila notatki111@gmail.com
              Pozdrawiam.
              • Gość: ? Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 20:33
                Czy to jeszcze aktualne? jestem po pierwszym roku i faktycznie jest duzo materiałów w punkcie kserowania.
                • Gość: Patrycja Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.205.64.19.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.08.12, 10:01
                  Pomogę w napisaniu pracy licencjackiej lub magisterskiej z zakresu szkoły WSCiL.
                  patusia222@op.pl
    • Gość: Krzysztof Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.centertel.pl 07.05.13, 13:10
      Radził bym Ci wybrać inną uczelnię.Ta jest tylko do zarabiania kasy.!!!!
      • Gość: Kwiatula Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 19:27
        Witam, jestem zainteresowany studiami zaocznymi. Ktoś się orientuje jak wyglądają zjazdy?
        No i jakie mniej więcej opłaty?

Pozdrawiam :)
        • Gość: Artur Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.devs.futuro.pl 14.05.13, 21:16
          Zjazdy co 2 tygodnie. Nauka jak w większości szkół od 8.00 - (16.00-20.00). Atmosfera na uczelni bardzo fajna. Nie ukrywam, że łatwiej jest tym, którzy chodzą na zajęcia, ale u niektórych trzeba jakieś minimum mieć w głowie. Ogólnie nie jest źle. Ja jest bardzo zadowolony. U mnie jeszcze tylko obrona licencjata i będę na I roku magisterki (też na tej uczelni)
          • Gość: anett Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.180.81.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.02.14, 13:35
            Beznadziejna szkoła, nie polecam nikomu, w tym roku sie bronię a na magistra już nie idę. Żałuję, że nie odpuściłam sobie po I roku ale szkoda mi już było pieniędzy. Poziom zastraszająco niski, kasę za wszystko chcą, jest się dla nich tylko produktem... Żenada, każdemu odradzam kto chce iść. Mi polecił znajomy, że niby tak fajnie, eh szkoda gadać
            • Gość: alehandro Re: uth/wscil w warszawie, uth IP: *.play-internet.pl 08.04.14, 23:06
              witam na wstępie powiem ze studiuje na dawnej wscil (obecnej uth) kierunek budownictwo niestety na politechnikę warszawska sobie nie mogłem pozwolić ;/ (wcześniej studiowałem ekonomie) ale dostałem się na uth po pierwszym semestrze odpadła polowa osób. Nauki jest sporo ale są ciekawe laboratoria i zajęcia są prowadzone w przystępny sposób. uczelnia współpracuje z cebet i ibdim. wykładowcy są w większości z wat-u lub politechniki warszawskiej. pozdr
              • Gość: Adrian Manek Re: uth/wscil w warszawie, uth IP: *.165.enf.pl 24.04.14, 21:17
                Ja również studiuje na Uczelni Techniczno-Handlowej im. H. Chodkowskiej w Warszawie, ale logistykę międzynarodową. Nie zmienia to jednak faktu, że również uważam, że zajęcia prowadzone są interesująco. Wiadomo należy się uczyć nawet dużo, ale o to przecież chodzi na studiach by "wyciągnąć" z nich wszystkie najważniejsze rzeczy. Uczestniczę w wielu ciekawych zajęciach nie tylko teoretycznych, ale również praktycznych. Uczelnia ta daje bardzo duże możliwości nie tylko studentom dziennym, ale również zaocznym. Tak się składa, że dzięki temu, że UTH kładzie duży nacisk na praktykę, w tym momencie już pracuję w zawodzie, a jeszcze nie skończyłem studiów.
                • Gość: Kasia Re: uth/wscil w warszawie, uth IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.14, 20:06
                  Witam,
                  Znalazłam Twój wpis o UTH. Szuka jak najwięcej informacji na temat tej szkoły gdyż jestem bliska zdecydowania się na studiowanie tam, i właśnie też planuję Logistykę międzynarodową (mgr). Wstrzymują mnie jedynie opłaty( 35 0wpisowe, 3100zł semestr plus 800zł przy obronie). Zastanawiam się jeszcze nad szkołą SAN (Społeczna Akademia Nauk). Czy możesz mi pomóc?

Pozdrawiam Kasia
    • Gość: studentka Re: WSCIL W Warszawie - opinie IP: *.centertel.pl 23.06.14, 14:27
      Nikomu nie polecam, szkoda kasy! Baaardzo duzo kasy bo za wszystko sie placi. Z kazdym podwyzszaja oplaty za semestr, trzeba placic za poprawki gdzie student zadnej uczelni nawet prywatnej placic za nie nie powonien ale wladze szkoly sa tak bystre ze nazywaja te oplate oplata za karte do wpisu oceny z poprawki a nie oplata za poprawke, kolejna rzecz nie ma normalnej sesji na 3 roku tylko zerówki a jak ktos nie zaliczy to od razu platna poprawka. Rowniez jesli chodzi o oddanie pracy licencjackiej, aby przystapic do obrony trzeba zaplacic 660 zl za konsultacje z promotorem i dyplom!!!! Nigdzie indziej nie ma takich oplat! A jesli ktos sie nie wyrobi i nie odda pracy zostaje skreslony z listy studentow bowiem nie ma czegos takiego jak 2 termin. Chyba ze do terminu oddawania prac dostarczy rozlegle pismo na temat bardzo waznych powodow z jakich nie zdazy oddac pracy, pismo musi byc zatwierdzone przez promotora i wtedy moze je uwzglednia i przeloza termin za co trzeba dodatkowo zaplacic 500 zl. A i tak na koniec ZUPEŁNIE NICZEGO SIĘ NIE NAUCZYSZ. a te pozytywne komentarze to chyba sobie wykladowcy pisza. Pozdrawiam i ODRADZAM
    • 21student Re: WSCIL W Warszawie - opinie 17.07.14, 07:29
      To jest jakas kpina ta uczelnia. Stara komunistyczna s*** skresla wszystkich z byle powodu. Nic sie nie nauczycie. Chce tylko wyciagnać kase za wszystko. Obrona pracy tu kosztuje 700 zł a jak sie nie wyrobicie w czasie to do widzenia! Kobiety w dziekanacie chyba nie wiedza po co tam są, wszystkich traktuja jak smieci. Nikt z mojego roku nie wyraza sie dobrze o tej uczelni. Wszyscy wykładowcy odchodza po kolei. Nie ma normalnej sesji poprawkowej we wrzesniu dla 3 roku tylko po to zeby wyjebac jak najwiecej osob. Omijac ta "uczelnie" szerokim łukiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka