Dodaj do ulubionych

Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opinie

06.04.16, 13:48
Poproszę o opinie rodziców na temat tej szkoły na kabatach im Linde ul. Rosoła 10. Szkoła prywatna. Jest nowa i mało co można o niej znaleźć w internecie.
Jak wygląda ocena opisowa, czy jest rzeczywiście taką oceną czy namiastką, jak w większości szkół bez ocen. Czy jest łatwy kontakt z wychowawcami i dyrekcją?
Czy szkoła bardzo naciska na wyniki w nauce? Zastanawiamy się czy na pewno jest ponad wyznaniowa jak deklaruje, bo założona jest przez Towarzystwo Ewangelickie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Smart21 Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.17, 19:20
      Chcialbym rowniez poprosic o opinie. Dziekuje
    • Gość: gosc Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.05.17, 11:45
      absolutnie ponadwyznaniowa i tolerancyjna, choc obowiazkowe sa opowiesci biblijne (1 godz. lekcyjna w tyg.), moje dziecko, niechodzace na religie, nie ma z tym problemu, nacisku na wyniki w nauce wielkiego nie ma,
      • Gość: rodzic.pl Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin IP: 192.132.229.* 23.05.17, 16:19
        Dzien Dobry - ja takze jestem zainteresowana tą szkołą, bardzo proszę rodziców dzieci z tej szkoły o podzielenie się swoją opinią
      • z.etka Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin 22.01.18, 21:05
        Zacznie się w 4 klasie.
    • Gość: sorento Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin IP: 165.225.84.* 18.07.17, 16:40
      Tez szukałem opinii, niewiele znalazłem poza tym do poczytania: bip.kuratorium.waw.pl/dokumenty/form/2-177385679179-1403_oip0o.pdf. Ciekawe...
    • beata7272 Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin 06.09.18, 13:22
      Szkoła nie jest zbyt wymagająca. Opiera się na systemie planu Daltońskiego (można w internecie poczytać) . Czyli głównie nacisk na współprace a nie rywalizacje. Absolutnie niewyznaniowa. Tyle tylko ze dosyć ciasna i na etapie budowania i tworzenia co może być uciążliwe.
    • Gość: Gość bis Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.23, 16:49
      Nie polecam. Po zmianie dyrekcji w zeszłym roku szkola zatraciła wartości, dbanie o dobro uczniów zamieniła na dbanie o pozycje, spokój. Dzieci nie maja tam za wiele do powiedzenia. Wyniki niestety też nie najlepsze.
      • Gość: Piotr Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin IP: *.dynamic-2-waw-k-2-2-0.vectranet.pl 15.03.23, 16:26
        Nie odniose sie do zarzadzania placowka. Natomiast wyniki egzaminow osmoklasity byly rewelacyjne, mocno powyzej sredniej warszawskiej i ogolnopolskiej. A dzieciaki? Lubia przychodzic do szkoly i to jest wazne.
        • Gość: Radosław P. Re: Szkoła podstawowa Linde Kabaty ul.Rosoła opin IP: 165.225.207.* 28.06.23, 16:40
          Również nie polecam, gdyż: 1) szkoła nie spełnia podstawowych standardów - nie ma hali gimnastycznej, nie ma nawet przyzwoitego boiska, nie ma stołówki, 2) dyrekcja nie dotrzymuje obietnic składanych rodzicom - podejmuje arbitralne decyzje, niekorzystne dla dobra uczniów, a w razie niewygodnych pytań maskuje się określeniami typu "źle nas państwo zrozumieliście", "musieliśmy się źle wyrazić" itp., 3) sekretarki zbywają rodziców zainteresowanych spotkaniem z dyrekcją, ogólnie szkoła specjalizuje się w tzw. "okrągłych gadkach" i "nawijaniu makaronu na uszy" rodziców wbrew faktom; ogólnie kierują się maksymą "puste frazesy zamiast konkretów"; 4) szkoła nie pozwala na wjazd na jej teren rodzicom powodując niebezpieczne sytuacje na wąskiej drodze przed szkołą i uciążliwość dla sąsiadujących posesji i sklepu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka