Dodaj do ulubionych

Psychologia niestacjonarne

12.04.16, 22:08
Hej wszystkim,
czy ktoś studiuje/studiował może psychologię w trybie sobotnio-niedzielnym w Warszawie/Poznaniu/Łodzi (na uczelni państwowej/prywatnej) i mógłby podzielić się spostrzeżeniami? Interesuje mnie głównie poziom nauczania i ciekawość prowadzenia zajęć, nie ukrywam że kwestia czesnego również gra rolę. Obecnie kończę magistra na innym kierunku.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Psychologia niestacjonarne 13.04.16, 17:18
      unsure-gurl napisał(a):

> Hej wszystkim,
      > czy ktoś studiuje/studiował może psychologię w trybie sobotnio-niedzielnym w Wa
      > rszawie/Poznaniu/Łodzi (na uczelni państwowej/prywatnej) i mógłby podzielić się
      > spostrzeżeniami? Interesuje mnie głównie poziom nauczania i CZY ZAJĘCIA SĄ CIEKAWE, nie ukrywam że kwestia czesnego również gra rolę. Obecnie kończę mag
      > istra na innym kierunku.

Słowa "ciekawość" nie można użyć w takim znaczeniu.

Ad meritum: zdecyduj się, jakie i gdzie, bo jest tego od metra.

Z mozliwych uczelni najwyżej w rankingach jest UW.

Atrakcyjności zajęć nie badałam, bo uważam, że studia nie są dla rozrywki i wygody studentów.

Czesne można sprawdzić na stronach uczelni, uczelnie można wyszukać. Co jako student(???) powinieneś umieć zrobić sam.
      • unsure-gurl Re: Psychologia niestacjonarne 13.04.16, 19:53
        Fakt, mój błąd, miałam na myśli czy zajęcia są prowadzone w ciekawy sposób :) Niestety dużo mi nie pomogłaś, bo owszem, na stronach jest podane czesne (i tak, sprawdziłam je zanim zadałam pytanie:)) ale chcę się dowiedzieć czegoś więcej od samych studentów, na przykład czy cena jest adekwatna do jakości. Zaś co do tego "zdecyduj się" - właśnie po to zadałam pytanie, bo jestem niezdecydowana i chcę, żeby ktoś mi rozwiał moje wątpliwości ;) Ponadto mylisz się co do tego, że studia muszą być nieatrakcyjne. Istnieją jeszcze wykładowcy, który potrafią zainspirować i zachęcić do pogłębiania wiedzy :) Pozdrawiam.
        • taki-sobie-nick Re: Psychologia niestacjonarne 13.04.16, 21:31
          unsure-gurl napisał(a):

> Fakt, mój błąd, miałam na myśli czy zajęcia są prowadzone w ciekawy sposób :) N
          > iestety dużo mi nie pomogłaś, bo owszem, na stronach jest podane czesne (i tak,
          > sprawdziłam je zanim zadałam pytanie:)) ale chcę się dowiedzieć czegoś więcej
          > od samych studentów, na przykład czy cena jest adekwatna do jakości.

A to bardzo przepraszam. Wzięłam Cię omyłkowo za takiego "studenta", co formalnie studiuje, ale biblioteki od środka nie widział. Jest ich tu zatrzęsienie, więc statystyka zadziałała przeciwko Tobie. :-)

Zaś co do
          > tego "zdecyduj się" - właśnie po to zadałam pytanie, bo jestem niezdecydowana i
          > chcę, żeby ktoś mi rozwiał moje wątpliwości ;) Ponadto mylisz się co do tego,
          > że studia muszą być nieatrakcyjne.

Ja nie twierdzę, że studia MUSZĄ być nieatrakcyjne, tylko że NIE MUSZĄ być atrakcyjne - ale mogą. :-)

Stanowczo polecam UW, a w ogóle polecałabym UJ, bo on ma wyższe notowania w międzynarodowym rankingu wyższych uczelni, ale o Kraków nie pytałaś.

Wprawdzie zarówno UW, jak i UJ, wloką się w ogonie tego rankingu, ale UJ nieco mniej. ;-) Polskich szkół prywatnych nie ma tam w ogóle, te dwie przynajmniej są w rankingu wymienione.
          • unsure-gurl Re: Psychologia niestacjonarne 13.04.16, 23:27
            Rozumiem, dzięki za odp. ;-)
            • unsure-gurl Re: Psychologia niestacjonarne 13.04.16, 23:49
              I zapraszam również innych do wypowiedzenia się :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka