Dodaj do ulubionych

Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie

06.02.18, 13:00
Zakłądam ten wątek, ponieważ na innym wątku dotyczącym tej szkoły jest tyle nieprawdziwych opinii, że o mały włos popełnilibysmy przez nie duży błąd. Sugerując się nimi, nie posłaliśmy tam od razu dziecka. Po dwóch miesiącach w szkole państwowej wiedziałam już, że to błąd i zaczełam znowu przeglądać wszystkie szkoły z rewiru ochoty. Odrzuciłam wiele STO z czołówki, bo panuje tam zamordyzm, włącznie z tym, że STO na Astronomów odpisało, że do nich zapisuje się w kolejce nawet dwuletnie dzieci. Dziękuję, postoję. Szukałam szkoły, która buduje wartość dziecka a nie swoją.
I co? Po porównaniu kryteriów wyszło, ze Vizja ma najlepszą ofertę programową, lokalową i fajnych nauxczycieli. Przenieśliśmy tam dziecko w ciagu tygodnia i dzisiaj wiem, że to była najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć. Dlatego wklejam poniżej opinię, którą pod swoim nazwiskiem zostawiłam na Facebooku - mozna więc osobiście mnie zapytać o zdanie, zamiast czytać wpisy trolli, którzy nawet nie mają odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem i wypisują bzdury o papierze w kotletach (btw, szkoła ma własną kuchnię w swojej szkole wyższej w Wawie).
A zatem, z perspektywy rodzica, który ma tu dziecko, uważam, że Te Vizja Ochota to wspaniała szkoła i zaangażowani nauczyciele. Przenieśliśmy tu dziecko po dwóch miesiącach w szkole państwowej, gdzie zamiast świetlicy była przechowalnia... Z Vizji córka nie chce wychodzić - po lekacjach ma ciekawe zajęcia dodatkowe, na świetlicy zawsze odbywają się zajęcia kreatywne. Klasy nie są liczne, dzieci mają wiele zajęć wspólnych (przygotowanie przedstawień, konkursy sportowe), więc dzieciaki znają się między klasami, starszaki wykazują się opiekuńczością wobec młodszych dzieci, co c zesto obserwuję w szatni czy na korytarzu.
Nie bez znaczenia jest tez fakt, że w programie jest tyle języków obcych (np. w zerówce 6h angielskiego/tydz i 2h hiszpańskiego lub niemieckiego), że nie trzeba tego uzupełniać dodatkowymi zajęciami - oznacza to, że po odebraniu dziecka ma ono już czas na pobyt z rodziną i odpoczynek, zamiast być wożone po dodatkowych zajęciach wieczorem.
Kontakt z nauczycielami i kadrą zarządzającą jest bardzo dobry. W sytuacjach wymagających wyjaśnienia dyrekcja reaguje błyskawicznie. Dodatkowo my trafiliśmy na wspaniałego wychowawcę 0-3, a przecież taka osoba ma ogromny wpływ na stosunek dziecka do szkoły.
Sam budynek szkoły jest bardzo przyjazny. Czysty i przestronny, wypełniony pracami dzieci. Szkoła zapewnia ciągłość nauki - jesli dziecko chce po podstawówce zostać w Vizji, jest też liceum.
Przeniesienie tu dziecka było najlepszą decyzją, jaką mogliśmy podjąć. Drugie na pewno też tutaj wyślemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kambit Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.18, 17:14
      Potwierdzam to, co jest napisane powyżej. Moja córka również chodzi do TE Vizja. Również zastanawiałam się nad wieloma szkołami, ale ta najbardziej przypadła nam do gustu - szczególnie za sprawą pani psycholog szkolnej (teraz już pani Dyrektor). Szkoła nastawiona na dzieci, a pani Paulinka - wychowawca klas 0-3 jest niesamowitą osobą. Polecam serdecznie.
      • Gość: KamBit Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.18, 23:11
        Komentuję mój własny wpis- po pierwszym roku nauki naszej córy. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Dzieci rozwijają się, robią masę różnorodnych i ciekawych rzeczy. Cały czas coś nowego - to konkursy, to wyjścia, to różne dni tematyczne, nawet smażenie naleśników (na dzień dziewczyn chłopcy razem w wychowawczynią smażyli:)) czy nocowanki. Widać, że nauczycielom w tej szkole zależy bardzo na przekazaniu swojej wiedzy w sposób ciekawy i zrozumiały (przynajmniej ci, z którymi do tej pory mieliśmy do czynienia). W dalszym ciągu polecam szkołę.
    • sterka03 Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie 05.06.18, 11:57
      Moja córka chodzi do Te Vizji już od 3 lat. Ze szkoły jesteśmy bardzo zadowoleni - wysoki poziom, świetna kadra pedagogów. Nigdzie indziej nie spotkałam się też z tak rozbudowaną ofertą zajęć dodatkowych ( w ramach czesnego ).
    • Gość: czarnavizja Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.24.126.152.ipv4.supernova.orange.pl 26.03.20, 02:24
      Niestety na ul. Okopowej zupełne przeciwieństwo. Szkola ta pokazala nam jaki klient, czytaj uczeń jest tu preferowany. Słaby, ktorego już inna szkoła nie przyjmie, z takimi choć sąduże problemy to nie ma problemu z rodzicami. Poziom nauczania bardzo niski. Warto też poczytać opinie nauczycieli. Stracony czas.
      • Gość: Monika12345 Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.dynamic.mm.pl 20.04.20, 20:59
        Czy mogę poprosić o więcej informacji? Właśnie zastanawiamy się nad tą szkołą ;/
        • Gość: Rozczarowany rodzi Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.centertel.pl 24.04.20, 23:06
          Uciekajcie! To koszmarne nieporozumienie
      • Gość: Darek Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.centertel.pl 24.04.20, 23:10
        Potwierdzam. Szkoła ma żenujący poziom. A dyrektor i jego zastępczyni mają tak rozbuchane ego, że obdzielić można kilkanaście innych osób. Niestety rodzic jest dla nich tylko petentem, którego nie szanują i nie liczą się z nim. Dzieci mają tylko przynosić dochód. Żadna z obietnic z dni otwartych nie została zrealizowana. Kłamstwa, puste obietnice w pięknie opakowanym marketingu. To nie szkoła, tylko pazerna i źle zarządzana firma...
        • Gość: Monika12345 Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.dynamic.mm.pl 26.04.20, 19:00
          mogę prosić o jakieś konkrety? co Państwu nie odpowiadało, co się stało, że macie złą opinię itd? Co to znaczy żenujący poziom i czego - nauki? jak to Państwo sprawdziliście? Co nie zostało zrealizowane? Jest masa pozytywnych fałszywych komentarzy ale te negatywne też nie wyglądają wiarygodnie ;/ nie chcielibyśmy się naciąć - ale z wypowiedzi "szkoła to koszmar" nic nie wynika
          • Gość: czarna vizja Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.24.129.250.ipv4.supernova.orange.pl 19.06.20, 07:15
            Poziom nauki, brak realizacji programu potwierdzają sami nauczyciele w korespondencji z rodzicami, to że szkoła nie zrealizowała swoich obietnic dawanych na dniach otwartych bardzo łatwo zauważyć- przede wszystkim brak kadry nauczycielskiej, częste zmiany nauczycieli, eksperymentowanie kosztem dzieci, brak zajęć dodatkowych, niewywiązanie się z oferowanej liczby godzin, brak pomocy naukowych w klasach, brak przez wiele miesięcy laboratoriów, biblioteki, stołówki (katering koszmarny). Może tylko marketing jest ok, ale jakim kosztem? Kosztem naszych dzieci. Nie polecam, mogę podać wiele konkretów.

• Gość: Zainteresowany Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: 89.174.81.* 14.07.20, 15:10
              Witam, czy ktoś może podać jakieś konkretne przykłady obietnic, których szkoła nie realizuje? jak to wygląda w przypadku nauczania wczesnoszkolnego? Zastanawiam się nad klasą pierwszą dla mojego dziecka. Z góry dziękuję.
              • Gość: czarnavizja Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.24.148.158.ipv4.supernova.orange.pl 19.02.21, 07:17
                Niestety szkoła nie realizuje żadnych obietnic, począwszy od nauczycieli, a co za tym idzie realizowania programu nauczania, metod nauczania i kompletne nieradzenie sobie z problemami wychowawczymi. Szkoła, która niszczy młodego człowieka. Nastawiona jedynie na pieniądze i jest to jedyna wartość jaką dostrzegają właściciele tej organizacji. Stracony rok i bardzo poważne konsekwencje dla ucznia.
                • Gość: Mama01 Re: Szkoła TE VIZJA Ochota - rzetelne opinie IP: *.centertel.pl 19.04.21, 22:35
                  Cześć, też się zastanawiam nad tą szkołą - jak jest z angielskim? To klasa dwujęzyczna mnie skusiła i "relatywna" bliskość zamieszkania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka