Dodaj do ulubionych

Liceum po nauczkę! - komentarz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:40
...tragedia wytrzymalem kiedys w tym burdelu ktoremu przewodniczy dyr. Mioduszewska 1,5 roku.. i odszedlem za co do dzis Bogu dziekuje!! Bylem zmuszony powtarzac klase przez ta walnieta germanistke i przez jeszcze jedna psychopatke od chemii ale z tego co wiem to juz tam nie pracuje.. No bo jak mozna inaczej nazwac kobiete u ktorej 70% klasy jest zagrozona i przez ktora zarwalem ladnych pare nocy siedzac w ksiazkach a mimo to przez 1,5 roku nie dostalem z tego przedmiotu ZADNEJ pozytywnej oceny!!!!! SAME NIEDOSTATECZNE.. paranoja szkoda gadac.. Juz dawno powinni sie wziac za te czerwone DUPY "pedagogow"..
Obserwuj wątek
    • Gość: cyt Kurtor powinien się tym zająć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 00:47
    • Gość: szuszu Kutator ! czym on sie zajmuje???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 00:51
      Kurtor powinien się tym zająć! To kolejny przykład niewykonywania przez
      kuratorium nadzoru nad szkołami. Ostatnie afery w warszawskich szkołach
      wskazują na całkowity brak nadzoru przez kuratorium. Podoba mi się pomysł PO
      likwidacji kuratoriów oświaty, bo jak widać do niczego nie są potrzebne!A słyną
      glównie z nieformalnych relacji pomiedzy wizytatorami a dyrektorami szkół.
      • Gość: uczennica Dobisza co wy mówicie??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 16:07
        Otóż artykuł, który ukazał się w gazecie wyborczej jest bardzo krzywdzący.
        Został on napisany bez wysłuchania oskarżanych. Zajęcia te dodatkowe sa
        organizowane jako kurs przygotowawczy do MATURY. Jest on taki sam jak w innych
        szkołach. Zgadzam się z tym, iż powinni go prowadzić nauczyciele z innej
        szkoły. Wychowawczyni ta przekazała informacje rodzicom, która została
        zrozumiana na opak. A co do kuratorium to ono odiwedziło naszą szkołę. Poza tym
        pieniądze które dostaje szkoła nie mogą zostać przeznaczone na dodatkowy kurs
        językowy, ponieważ jest zastrzeżenie, że muszą one zostać spożytkowane na
        poszerzanie wiedzy(a kurs językowy podobno nie podlega temu zastrzeżeniu). Więc
        gdzie tu wina naszej szkoły??
    • Gość: tez byla dobiszka Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: 5.5R* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 13.12.04, 05:28
      Chodzilam, skonczylam, wspominam dobrze. Germanistke tez! Wbila mi niemiecki do
      glowy skutecznie bardzo. Korepetycji nie potrzebowalam, chociaz w modzie byly.
      I bez dodatkowych oplat dostalam sie na UW. A po niemiecku porozumiewam sie bez
      zadnych klopotow. A chemiczka... Owszem, zagrozona bylam. Popracowalam i po
      klopocie. A chemiczce do konca zycia wdzieczna bede za uswiadomienie mi, ze
      tyle mojego, co w glowie mam!
      • Gość: edek Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:09
        KONFIDENT, szkoda gadac,trzeba było dzieciaka do innej skzoły wysłac
    • zaba31 Re: Liceum po nauczkę! - komentarz 13.12.04, 08:22
      Byłam uczniem tej szkoły i rzeczywiście w kalsie maturalnej płaciłam za zajęcia
      dodatkowe z polskiego, które odbywały się po lekcjach z moją polonistką. Co
      ciekawe to przez 3 lata polonistka była ciągle na zwolnienieniach, nie miałam
      ani jednej klasówki i nie napisałam przez 4 lata ani jednego wypracowania. A
      przed maturą nagle ozdrowiała, chociaż nie do końca bo na lekcjach też rzadko
      bywała, natomiast zawsze przychodziła na zajęcia po lekcjach.
      • Gość: felippe absolwent Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 17:11
        bo to nie jest szkola dla powiedzmy debili. skonczylem dobisza w zeszlym roku i
        wspominam, jako narazie moje najlepsze lata. atmosfera genialna, ludzie tez.
        nauczyciele roznie, ale moi wporzadku. na zajecia platne chodizlem z polskiego
        i 5 na maturce. z chemii nie mialem problemow a Pani L genialna kobieta - nie
        do zdarcia. zabawa na studniowce tez wporzadku - latajace przez okno talerze
        itp :>. po prostu szkola wymaga i jak nie jest sie w stanie sprostac to idzie
        sie do gorszej szkoly, jak kolega z 1 komentarza. eot.
        • Gość: matura_04 Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:36
          talerze...kieliszki i butelki w pewnej sali..co? hahaha...ale mialem pietra
          pozniej (i wczesniej :P), ale fakt-tego sie nie zapomni..

szkola ma swoj poziom...nie jest to szkola dla matolow...raczej dla madrych
          ludzi-choc nie kujonow..malo takich jest w tej szkole. a jak sie jacys pojawia
          to sie przenosza bo nie potrafia sie dostosowac do atmosfery panujacej w klasie
          • Gość: Zbyniu Dobisz-nauczyciele-nieporozumienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:48
            w tej szkole nie ma ani jednego normalnego nauczyciela,może po za panem od WOS-
            u i j.angielskiego pani K. reszta sie nadaje do odstawki..a nauczyciele powyżej
            pewnego wieku powinni przechodzic na emeryture a nie dorabiac i zabierac prace
            mlodszym pedagogom.co do jezyka niemieckiego to rzeczywiscie nauczanie stoi na
            bardzo niskim poziomie a pani leci z programem i niezauważa widocznych braków u
            wiekszej czesci uczniow.tak wlasnie robi m.in pani M.L. ktora niepowinna
            pracowac z mlodzieza, poniewaz nie nadaje sie do tego.Tym bardziej widac po tym
            jak probuje zmusic uczniow poprzez oceny niedostateczne do chodzenia na zajecia
            dodatkowe - oczywiscie platne..to jest czyste nieporozumienie i nie godne
            nauczyciela liceum.pozdrawiam...Zbyniek
    • Gość: uczennica Dobisz taki zły..? IP: *.aster.pl 13.12.04, 11:45
      Obecnie się uczę w tym liceum i bardzo zadowolona jestem z poziomu moich
      wiodących przedmiotów : biologii i chemii, natomiast język niemiecki faktycznie
      jest na słabym poziomie.. mimo ze nie mam wielkiej wiedzy na temat sposobu
      nauczania tego języka podstawy znam i jak widzę aż taka chaotyczność na lekcji
      to mnie szlag trafia. Poza tym matematyczka nasza tez jest bardzo kiepska. "Nie
      rozumiecie..? bo się nie uczycie przechodzimy do następnego tematu. Macie b.
      dobre książki z nich się nauczycie" to stała odpowiedz na prośbę wytłumaczenia
      jakiegoś niezrozumiałego tematu. Kpina! po co mam siedzieć w takim razie na
      lekcji skoro mam bardzo dobre książki..? Natomiast na historii 3/4 klasy śpi.
      kładzie się na ławce i zasypia. ale to tylko te 3 przedmioty są wyjątkami. Poza
      tym warto pochwalić polonistkę, chemiczkę i biologiczkę, bo one naprawdę
      potrafią przemówić do ucznia i zainteresować przy czym zachowując wysoki poziom
      zajęć.
      Tak na marginesie: artykuł przedstawił dobisza tylko od tej złej strony, a
      plusów ma naprawdę wiele.. szkoda ze artykuł jest tak jednostronny. przecież w
      każdej szkole są wyjątki. dobisz jest jednym z wielu szkół, w których występuje
      ten sam problem.
      Pozdrawiam
      Pozatym artykuł przedstawił dobisza tylko od tej złej strony. a plusow ma
      naprawde wiele.. szkoda ze artykuł jest tak jednostronny.przecież w każdej
      szkole są wyjatki. dobisz jest jednym z wielu szkół, w których wystepuje ten
      sam problem.
      Pozdrawiam
      • Gość: uczen Re: Dobisz taki zły..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:16
        też jestem z klasy biol-chem i uważam ze nasza wychowaczyni jest świetną
        nauczycielką. Polski również jest na b.wysokim poziomie czego nie mozna
        powiedziec o CHORYM,i nudnym języku niemieckim, Jak myśle o tej lekcji to
        niedobrze sie robi.
    • Gość: UFO Cudów nie ma!!! IP: 213.241.34.* 13.12.04, 12:52
      Sadząc po komentarzach uczniów do sprawy to w tej szkole źle się dzieje.
      Jest jednak i druga strona medalu i więcej winnych.Nauczyciel nie jest
      cudotwórcą.Jesli w liceum liczba godzin fizyki czy chemii(a w gimnzajum tez ich
      mniej!) dla wybierających się np.na politechnikę spadła dwukrotnie w ciągu
      ostatnich 25 lat, a nauka poczyniła pewne postępy, to cudow nie ma.Podobnie z
      matematyką.Kiedys w klasie humanistycznej(!) bylo w sumie więcej godzin fizyki
      niż ma ich dziś co drugi zdajacy poziom rozszerzony.Czy mozna porządnie
      nauczyc języka na 3 czy dwóch godzinach w tygodniu? Za to mamy religii więcej w
      liceum niż mają zdający na poziomie rozszerzonym wiele przedmiotów. Mamy tez
      michałki w rodzaju przedsiębiorczości(czy mozna nauczyc przedsiębiorczości
      teoretycznie;-)?)m wiedzy o kulturze czy 3 i4 godziny WF bez sal gimnastycznych
      i innych pomieszczeń, w ktorych te lekcje moglyby sie odbywać. Tu te godziny
      zniknęły i winni są kolejni ministrowie edukacji i politycy!!!
    • Gość: MaturzystkaDobisza więc skąd listy gratulacyjne z uczelni, cooo?! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 14:43
      Skoro nauczyciele nie umieją uczyć, to skąd Dobisz otrzymuje listy od SGGW z
      gratulacjami za znakomicie przygotowanych kandydatów? To dlaczego tylu
      absolwentów studiuje?! Jak w każdej szkole są nauczyciele lepsi i gorsi. Tych
      gorszych jest zdecydowana mniejszość. Szkoła jest wyjatkowo przyjazna. A jeśli
      mamusiom pierwszoklasistów się nie podoba sposób nauczania, to niech zabierają
      swoje ptaszynki w cholerę! Bo przez te przekupy bazarowe ja mogę stracić
      dodatkowe zajęcia przygotowawcze do matury z najlepszą Nauczycielką jaką znam i
      dzięki tym przewrażliwionym paniusiom kiepsko zdać maturę! A te zajęcia
      wynikają z MOJEJ woli i NIKT mnie do nich nie zmusza!
      • Gość: matura_04 Re: więc skąd listy gratulacyjne z uczelni, cooo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:16
        dokladnie. szkola bardzo dobrze przygotowuje uczniow. 3/4 mojej bylej klasy
        dostalo sie na studia dzienne panstwowe. to chyba o czyms swiadczyc musi.
        powtorki do matury z polskiego tez dobrze wspominam i zdaje sobie sprawe ze bez
        nich byloby mi o wiele trudniej. no ale przeciez to nie byl przymus...jak ktos
        nie chcial chodzic to nie musial.rzecz w tym ze kto jak kto ale nauczycielka
        polskiego najlepiej wie jak wyglada matura ustna w danej szkole i jak do niej
        przygotowac...

co do niemieckiego..nie uczyla mnie ta nauczycielka, ale sporo o niej
        slyszalem ...coz..tak jak wszedzie istnieje wyjatki i zawsze jest kilku
        nauczycieli ktorych moznaby wywalic na zbity pysk...ale swoja droga-pokarzcie
        mi kogokolwiek kto sie nauczyl jakiegos jezyka w liceum...
    • Gość: Dobiszak Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:21
      Pozdrawiam panią L. która postawiła mi 3 na semestr. Bez żadnych kursików. Ale
      zapiszę się na to i na pewno będzie lepiej w czerwcu :D
    • Gość: aa Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.chello.pl 13.12.04, 15:27
      mhm no dobra niemiecki moze i jest kiepski... ale jak nie zdałeś to wg mnie
      sam tego chciałeś ... bo dostac 2 mozna .... widocznie nie umiesz sie uczyc. a
      szkołą ogólnie jest dobra , nie ma szkoły z samymi idealnymi nauczycielami ..
      którzy potrafią nauczać
    • Gość: aa eh IP: *.chello.pl 13.12.04, 15:31
      boshe jakaś nagonka na to liceum ... ludzie gazeta robi wielki halo wyolbrzymia
      sprawe i wymysla głupoty jak zawsze brukowiec ...... Niemiecki faktycznie jest
      kiepski ale znajdzcie mi szkoła w której wszyscy nauczyciela potrafią dobrze
      uczyć ? nie ma takich ...Nie spotkałem osoby która bybyła zadowolona ze swoich
      wszystkich nauczycieli.. chodze do tej szkoła i jakos nikt nie proponował mi
      czy moim rodzicą jakich kolwiek korepetycje(nie przecze temu że może i mozna
      wziąść) ... i w kazdej szkole uczniowie biorą korepetycji ale czy to znaczy
      odrazu ze szkołą jest zła ? poprzewrcało sie wam w głowach
      • Gość: absolwentka Re: eh IP: *.chello.pl 13.12.04, 17:24
        Masz rację. Nagonka.
      • Gość: sceptyk Re: EHHHHHH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:32
        Gość portalu: aa napisał(a):
        >robi wielki halo : Biernik kogo co wielkie halo
        >znajdzcie mi szkoła : Biernik kogo co szkołę
        > osoby która bybyła ; partykule by przed czesownikiem piszemy rozdzielnie
        przed ktory stawiamy przecinek
        >czy moim rodzicą Celownik komu czemu rodzicom
        >wziaść piszemy wziąć
        i tak dalej i tak dalej. Tylko nie tlumacz sie dysleksja wystarczy kliknac w
        sprawdzanie. To jest ta dobra szkola????
        • Gość: wujek dobra rada Re: EHHHHHH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:42
          Ten uczen po prostu nie uczeszczal jeszcze na zajecia zorganizowane przez
          fundacje. Niepokoi mnie tylko ze moze im bardziej aktywna jest fundacja tym
          mniej aktywni sa nauczyciele w trakcie kursowych zajec. Moze niedlugo bez
          pomocy fundacji te szkole beda opuszczac analfabeci. I to ukonczona - fundacja
          zaproponuje tonacym brzytwe w postaci niemalej wplaty na konot. A swoja droga -
          czy ta fundacja nie nazywa sie Przyjazna Szkola?
          • Gość: absolwentka Re: EHHHHHH IP: *.chello.pl 16.12.04, 20:20
            ...ale brednie...
    • Gość: DOBISZAK Przeczytajcie se to, bo tu wyżej bzdury piszą!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 16:00
      Ta szkoła jest KOZAK! Uczą dobrze bo sam dostałem się na dzienne studia bez
      większych problemów! Nie wiem ską wziął się ten absurdalny artykuł?! To dobrze
      że nauczyciele którzy nas uczyli chcieli pomóc tym którzy tego nie zrozumieli
      (a powinni byli). Lepiej żeby korepetycji udzielał ten sam nauczyciel niż obca
      osoba nieznająca wymogów danej szkoły. Więć czapcie się innej szkoły. cHWWD!!!
      • Gość: matura_04 Re: Przeczytajcie se to, bo tu wyżej bzdury piszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:21
        z ust mi to wyjales...

a czemu gaztea pokazuje tylko zle strony szkoly...czemu nie pokaze ile %
        absolwentow dostaje sie na dzienne panstwowe studia?...czemu nie powiedza o
        chyba jednej z najlepszych atmosfer ze wszystkich liceow w warszawie?

tak sobie mysle ze problem wycigneli pierwszoklasisci i ich rodzice...w sumie
        pamietam jak to ze mna bylo w pierwszej klasie...jaka byla zgroza w tym
        liceum...polski..chemia...a juz nastepne 3 lata bylo tak fajnie :)
        • Gość: Keisy A o nas to tylko raz pisali! IP: *.chello.pl 13.12.04, 18:42
          Wiecie, że jestem zazdrosna? Jako wzorowa uczennica III klasy Gimnazjum jestem
          skłonna poświadczyć, że cała szkoła zgodnie nienawidzi pięciu różnych
          nauczycieli z mojej budy z różnych powodów, od (domniemanego) przyjmowania
          łapówek od uczniów, do (domniemanego) bicia uczniów. A jednak napisali o nas
          tylko jeden porąbany artykuł który ukazywał, że nasz kochana pani dyrektor jest
          wielce tolerancyjna (metalowców wyżuca się ze szkoły) i że mamy własną sale
          kinową (sala gimnaztyczna na której są poukładane składane krzesła, ekran jest
          z tektóry, a filmy otwarzane na rzutników podłaczonego do laptopa). Teraz
          wszyscy Gimnazjaliści z mojej budy powinni być zazdrośni. :) A tak swoją drogą,
          skoro wy teraz narzekacie, to nie wracajcie do gimnazjum, nie przeżylibyście
          nawet jednego tygodnia ;)
          Ok, na poważnie. Nie widzę naprawde powodu na oburzanie się rodziców. Coraz
          częściej są proponowane korepetycje z języków, ZWŁASZCZA z języków. Jeśli ktoś
          pyta co w tej chwili robi kuratorium, to odpowiadam: zastanawia się jak jezcze
          skrócić ilość materiału w gimnazjach, byśmy nie mieli nawet ochoty iść do
          Liceów, wiecie jaka to oszczedność? Czemu mają się przejmować tym, że są
          polecane dodatkowe korki? Tymsamym nie widzę powodu by oczerniać tutaj
          publicznie innych nauczycieli, po nazwiskach zresztą (naruszenie wartości
          mienia), skoro jest omawiana tylko jedna konkretna sprawa, może niesłuszna.
          Z tego co słyszę, w tej chwili Dobisz to jedna z niewielu szkół, które próbują
          czegoś nauczyć ludzi, a jeżeli rodzice uwarzają, że ich dzieci są genialne i
          nie potrzebóją kursów dodatkowych, a nawet uwarzają to za obrazę, to ja
          przepraszam, nie widzę żadnego powodu by dzieci takich rodziców uczyły się w
          liceum!
          Powiem wam, że jak patrze na tych wszystkich nauczycieli języków obcych, to
          mnie coś bierze. Ja mam nadzieje, że licealiści są znacznie dojrzalsi, bo to co
          u nas się dzieje... Do germanistki nic specjalnie nie mam, jest moją
          wychowawczynią, tylko, że ona strasznie pędzi z tematem. Połowa grupy nic nie
          rozumie, a jeśli ropzumie, to zaraz zapomina. Co do angielskiego, to w tej
          chwili mam czwartego nauczyciela z szkole, a jedenastego w życiu.

No dobra, dobra, ale co według was może sądzić Gimnazjalistka, która na razie
          zamierza się do tej szkoły dostać. Siostra zdała maturę z wyróżnieniem, sąsiad
          który też zdał w ostatnim roku też mocno chwalił placówkę. No i kupa znajomych,
          też absolwenci. Hm... jak to się dzieje, że tylu ludzi wyraża o tej szkole
          pochlebne opinie...? :]

• Gość: Ja Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.chello.pl 13.12.04, 16:03
      Jestem uczniem dobisza i wydaje mi się że inne osoby poza uczniami i
      uczennicami naszego liceum nie mają prawa oceniać naszej szkoły. Uważam że w
      naszej szkole jest wyjątkowo dobra i przyjazna atmosfera zawsze między sami
      uczniami i najczęsciej również na linii uczeń - nauczyciel co wyróżnia nas na
      tle innych szkół. Nie wiem na jakich podstawach ludie mówią że z naszą szkoła
      żel się dzieje. Myśle że poprostu "jakiejś mamusi" coś nie pasowało i poszła
      poskarżyla sie gazecie. To nie pierwszy taki przypadek. Już na początku roku
      rodzice pierdaków dali znać o sobie starając się o calkowity zakaz wychodzienia
      na przerwach na dwór(co im sie udało). w zeszłym roku jakoś nikomu to nie
      przekadzało. W naszej szkole źle sie dzieje? To ciekawe dlaczego przy
      poprzedniej rekrutacji było u nas najwięcej kandydatów w Warszawie...Jeśli
      chodzi o nauczycieli to faktycznie germanistka to dość "trudny"
      nauczyciel,jesli chodzi o chemie jest juz lepiej poprostu trzeba sie uczyć.
      Poza tymi przypadkami pozostali nauczyciele są spoko a profesorów od Polskiego
      i WOSu uważam za zajebistych znają sie na tym co robią i potrafią to przekazać
      w odpowiedni sposób.Kursy które są prowadzone po lekcjach najczęściej dotyczą
      przygotowania do matur (osobiście nie slyszałem o tych korepetycjach dla
      pozostałych klas)są organizowane przez przyszkolna fundacje i prowadzone przez
      naszych nauczycieli.Nie widzę w tym nic złego. To chyba dobrze że mamy
      zorganizowane przygotowania do matur we właśnej szkole i nigdzie nie trzeba
      jeżdzić? a że sa płatne to chyba również normalne bo to zajęcia pozalekcyjne.
      Pozdro dla wszytkich prawdziwych Dobiszaków
      • Gość: matura_04 Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:32
        jak to? jest zakaz wychodzenia na przerwach na zewnatrz???? no to teraz to juz
        rzeczywiscie widze ze sie zle w tej szkole dzieje...pamietam jak na duzej
        przerwie zawsze do pobliskiego sklepiku sie szkola na ciastko i yogurt :] hehe

ta szkola ma (a moze miala jeszcze w zeszlym roku?) swietna atmosfere. i tak
        jak kolega powiedzial-na linni uczen-uczen,a nawet uczen-nauczyciel (zdarzylo
        mi sie z jednym nauczycielem pic-poza szkola oczywiscie i juz po maturze). nie
        ma czegos takiego jak "fala"-wiele pierwszoklasistow mialo zawsze znajomych w
        najstarszych rocznikach i na odwrot, samorzad dobrze sie sprawuje,dba o
        uczniow.naprawde atmosfera swietna.oczywiscie zawsze sa jakies odjeby i wsrod
        uczniow i wsrod nauczycieli, ale co zrobic..
    • Gość: edek Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:06
      Co wy chrzanicie, wogóle ta WASZA GAZETA to jednen wielki burdel...Walcie sie
      od naszej budy!!!!
      NIe mieszać sie BRUKOWIEC!!!!!
    • Gość: Były(Dobiszak):P Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:14
      To ty naprawde jakis ułomny musiałes byc... Ja chodziłem do tej szkoły przez 4
      lata i nic złego na nia nie moge powiedziec, zdałem mature bez kursów,na
      całkiem przyzwoite jak na mój umysł oceny...;P a ty widac musiałes być
      straaasznie głupi Kadra nauczycielska była całkiem spoko duzo mnie nie nauczyli
      ale to była tylko i wyłacznie moja wina teraz studiuje to co chce i miło
      wspominam czasy liceum... Kursy nie były obowiazkowe jak ktos sie chcciał
      nauczyc to sie nauczył nie musiał na nie chodzic. Jakby kuratorium wiecej kasy
      dawało nauczycielom to by takich akcji nie było!!! a ze oni tylko dla siebie
      ciagna kase to juz nie wina nauczycieli przeciez oni musza z tej pensji
      utrzymac siebie i rodzine... nie bede tego dalej komentował bo sensu nie ma:/
      wkurzył mnie ten artykuł
    • Gość: Osa Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: 217.153.35.* 13.12.04, 16:16
      Chodziłam do Dobsza i wiem, że tak źle tę szkołe wspominają tylko osoby, które
      jej z różnych powodów nie skończyły. Pani od chemii naprawdę uczyła chemii i
      nie dawała się za fryko prześlizgiwać nieukom. Wszyscy z mojej klasy dostali
      się na dzienne studia (w wtedy nie było tak dużo prywatnych uczelni) bez
      korepetycji i wszyscy je skończyli. Szkołę tę wspominam lepiej niż większość
      moich rówieśników swoje ogólniaki. Może byłeś za słaby żeby się w niej uczyć.
      Ciekawe gdzie się z Dobisza wyniosłeś - chyba nie do Batorego ani Rejtana?
      Sprawę Fundacji i korepetycji pomijam, bo nie wypowiadam się na tematy, których
      do końca nie znam.
    • Gość: uczen Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:21
      liceum jest super, A ta gazeta to BRUKOWIEC, ale jeszcze sie odwdzięczymy
      drogiej AGORZE...spokojnie poczekacie na zemste
      DOBISZ RULEZ
    • Gość: absolwentka Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.chello.pl 13.12.04, 16:28
      To co Ty robiłeś przez półtora roku, skoro dostawałeś tylko 1??? W ogóle
      przychodziłeś na lekcje?

Ten artykuł to absurd i obrzydliwa potwarz. W tym liceum NIE MA tych płatnych
      godzin dodatkowych o których była tu mowa. Jest to bzdura wyssana z palca.
      Przypuszczam, że jak zwykle jakaś mamusia czegoś nie dosłyszała a potem
      zrozumiała to źle i doniosła do gazety.

Uważam, że rodzice nie mają prawa mścić się na nauczycielach za indolencję
      swoich dzieci, a gazet nie ma prawa drukowania niesprawdzonych informacji. Jest
      to sprzeczne z etyką dobrego dziennikarstwa.
    • Gość: Dobiszanka85B Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:33
      Co to za farmazony ta gazeta(osh przepraszam szmatławiec!!!!!!!!!!)
      uskutecznia???DOBISZ jest najlepszy!!!!Nauczyciele jacy sa tacy są,ale żeby tak
      ich mieszać z błotem???To niedopuszczalne!!!4lata w Dobiszu to najlepsze lata
      mojego życia!!!Maturka zdana bez żadnych dodatkowych kursów,dodatkowych
      wysiłków i innych pierdół!!!Ale Agora mnie wkoorza!!!!DOBISZ rulezzzzzzz!!!!!!!
      • Gość: Przew.Samorzadu Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 17:31
        WITAM WSZYSTKICH JESTEM BYLYM PRZEWODNICZACYM SAMORZADU W DOBISZU I JESTEM
        OBUZONY TYM CO PRZECZYTALEM W GAZECIE OBOK TAKICH KŁAMSTW NIE MOZEMY PRZEJSC
        OBOJETNIE BRONMY NASZEGO LICEUM !!!
        OTO NUMER DO REDAKCJI 841 05 75
        DZWONCIE PROSCIE O SPROSTOWANIE BO TO CO NAPISALI OBRAZA NAS ABSOLWENTOW
        UCZNIOW NASZYCH RODZICOW A PRZEDE WSZYTSKIM GRONO PEDAGOGICZNE
        JA JUZ NAPISALEM MAILA DO REDKACJI I OPISALEM IM JAK WYGLADA dOBISZ
        WPISUJCIE SIE NA FORUM PISZCIE MAILE DZWONCIE NIE MOZNA TAK TEGO ZOSTAWIC
        POZDRAWIAM R.S
    • Gość: Padre Wu absolwent Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.chello.pl 13.12.04, 17:26
      jako student najbardziej renomowanej uczelni w kraju,absolwent dobisza i
      niekwestionowany autorytet musze stwierdzic że te dodatkowe zajęcia z polskiego
      bardzo sie przydawały bo na 3 lekcjach polskiego w tygodniu nie dało się
      przerobić całego materiału do matury.tak sie z reszta robi w wiekszosci liceów
      wiec wara od dobisza Michnik!
    • Gość: felippe absolwent Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 17:39
      w pelni zgadzam sie z Panem Padre Wu, jako ze rowniez zaszczycam moja
      obecnoscia najlepsza uczelnie techniczna w Polsce + znam Pana Padre ^^. wara od
      dobisza, bo szkola jest wypasiona. swiadczyc o tym moze chciazby liczba
      kandydatow, z ostatnich 4 lat.
      • Gość: Padre Wu absolwent Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.chello.pl 13.12.04, 17:43
        dziekuje za poparcie Panie Felippe
      • Gość: paranoiq PROTEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:45
        Jako absolwent dobisza, student najlepszej uczelni technicznej w tym kraju i
        bliski znajomy Padre i Felippe, podpisuje sie pod wszystkim postami ludzi
        popierajacych Dobisza.

Jednoczesnie chcialbym tez zaproponowac tak jak byly przewodniczacy by wysylac
        do Gazety maile z prosba o sprostowanie i...urzadzic pod siedziba Agory protest
        w obronie Dobisza.
        • Gość: Przew.Samorzadu Re: PROTEST IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 17:51
          Poczekajmy z tym protestem ale wysylac maile i dzwonic do redakcji trzeba nie
          wolno Nas tak obrazac!!! Powiadomcie innych absolwentow musimy dzialac wspolnie
          im nas wiecej tym lepiej
          Musi byc sprostowanie!!!
          • Gość: paranoiq Re: PROTEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:03
            to ja bym proponowal zalozyc jakas stronke z gotowym tekstem do wyslania do
            Agory. kiedys byl taki serwis, gdzie w ten sposob mozna bylo sie pod protestem
            podpisac.ale adresu nie pamietam
            • Gość: Przew.Samorzadu Re: PROTEST IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 18:08
              Ja niestety nie mam pojecia o zakładaniu stron ale pomysl dobry
              • Gość: paranoiq Re: PROTEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:14
                cos sprobuje poszukac..
                • Gość: paranoiq Re: PROTEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:22
                  moglbys mi przeslac na paranoiq(at)ANTYSPAMpoczta.tp.pl tresc gotowego maila i
                  adres na ktory to wysylac?
        • Gość: buhahhahahah Re: PROTEST IP: *.238.65.169.adsl.inetia.pl 17.12.04, 00:01
          Hahaha. Piekne. Chodze do tej szkoly i sie normalnie wstydze za was. "Obrona
          dobisza" hahahaha. Niezle. Jestescie beznadziejnymi spolecznikami. Po co to cale
          halo? Po co protesty? Co to da? Czego bedziecie bronic? Blagam dajcie spokoj.
          Szkola jest jaka jest i tyle. Szkoda ze pisze sie o tym co dzieje sie w niej z
          nauczycielami a nie pisze jak zachowujemy sie my - uczniowie. Dzointy w kiblach
          i browar na lekcjach. Ze niby tego tam nie ma? Ale o tym cicho. Bo jeszcze
          wyjdzie ze syn pani Kowalskiej nalezy do tych "gorszych". Walic to wszystko.
    • Gość: maturzysta Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:51
      wlasnie!!! zostawcie nasza szkole- to juz przegiecie!!! nauczyciele jacy sa,
      tacy sa, ale ja wiem, ze juz za pol roku bedzie mi ich brakowalo!!!

licze, ze niedlugo zobacze sprostowanie tych obelg!!!

ludzie, przecierz to naprawde swietna szkola- stala sie zbyt popularna to
      przyszlo jakies zmanierowane leniwe bydlo:/ uczcie sie to nie bedziecie miec
      zagrozen!!!

gratuluje madrym mamusia! jak cos nie psuje to zabierzcie dziecko ze szkoly, a
      nie psujcie nam naprawde porzadnej placowki.

pozdrawiam wszystkich dobiszakow i naszych kochanych nauczycieli:)
    • Gość: Basia Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: 217.153.134.* 13.12.04, 18:23
      wreszcie ktoś postanowił zająć isę tą sprawą.Czy nawet nauczyciel juz nie może
      być przyzwoity i uczciwy?.Powoli jednak ta bezkarność się skończy <miejmy
      nadzieję> Gdy ja kończyłam to liceum to nie podjęto żadnych kroków ale jednak
      coś ruszyło.Pwoinni być ukarani winni,czyli dyrekcja LO oraz nauczyciele którzy
      godzili się na taki stan rzeczy.Najbardziej jednak porażające jest to że w tym
      kraju nawet grono pedagogiczne próbuje sobie dorobić "na lewo".Po co wtakim
      razie ma sens szkoła,kompletna strata czasu,może lepiej tylko przychodzić na
      płatne zajęcia dodatkowe.Podziekujmy chociaż tym którzy byli odwarzni
      zareagować na to.Nie bójmy się to nie PRL :)
      • Gość: paranoiq Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:27
        ja tam im sie nie dziwie...kazdy wie ile nauczyciele zarabiaja...poza tym..nie
        jest to zarabianie na lewo...nie biora lapowek..sa poprost zatrudniani przez
        fundacje
        • Gość: Przew.Samorzadu Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 18:36
          stoleczna@agora.pl
          • Gość: Przew.Samorzadu Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 18:38
            co do tresci to trzeba troche pomyslec zeby to bylo sensowne i powazne a ja
            zaraz musze wyjsc i bede po 22 ale pomysle.........
            • Gość: paranoiq Re: Liceum po nauczkę! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:29
              dobra, to bede czekal i cos z ta strona sklece w miedzyczasie. proponuje zrobic
              taki skrot z tych wszystkich komentarzy (+komenatrz o efektach)
    • Gość: DoBiSzAnKa.17 DOBISZEWSKI PO AFERZE--->SKUTKI IP: *.chello.pl 13.12.04, 19:01
      Uczę się w Dobiszu i z tego co wiem, ten artykuł bardzo uderzył w godność
      nauczycieli. Wiem także, że Wyborcza wysunęła bezpodstawne zarzuty w kierunku
      naszych profesorów. Bezpodstawne, bo przez nikogo wiarygodnego nie sprawdzone.
      Podobno w całej aferze chodzi tylko o to, że połowa klasy pierwszej "b" jest
      zagrożona z niemieckiego... i właśnie dlatego jakiś rozkapryszony bachor
      doniósł swoim "wpływowym" rodzicom, że pani L. chcąc zgermanizować leniwe i
      puste główki Kotów, zaproponowała kursy=dodatkowe lekcje, o wiele, wiele tańsze
      niż korki organizowane przez jakieś prywaciarzy. Uważam, że to szansa dla
      ucznia, który nie chce całego swojego czasu spędzać przed książką, wkuwając nie
      zrozumiałe mu pojęcia. Moim marzeniem jest przebrnięcie z jakąś pozytywną przez
      maturę rozszerzoną z polskiego. "Afera Wyborczej" anulowała moje wymarzone
      kursy na które już wkrótce miałam organizować grupę chętnych. Należy
      wspomnieć,że korepetycje nauczycieli z Dobisza organizowane są nie tylko dla
      uczniów tej szkoły, i głownie z myślą o pozytywnym przejściu przez koszmar jaką
      jest matura rozszerzona. Uważam,że kursy przyszkolnej fundacji(działającej
      zgodnie z prawem) założonej przez SAMYCH RODZICÓW są organizowane w DOBRYCH
      INTENCJACH i są bardzo pomocne. Nasi nauczyciele chcą przekazać coś więcej niż
      ścisły harmonogram lekcji. Może niektórzy z nich są troche walnięci, ale
      porównanie Dobisza do 'maszynki do zarabiania pieniędzy' jest mocno
      przesadzone! Plamiąc dobre imię szkoły, rozpieszczony kot z 1b może być z
      siebie dumny. Pani Sałwacka też.
      • Gość: paranoiq_matura04 Re: DOBISZEWSKI PO AFERZE--->SKUTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:22
        tak podejrzewalem, ze moze do tego dojsc...ja uczeszczalem na kursy, podobaly mi
        sie, zdalem mature z polskiego na 4 i 5 (to byla moja pierwsza w zyciu 5 z
        polskiego w tym liceum :P nie jestem humanistom).

ale spokojnie, z kolega bylym przewodniczacym samorzadu organizujemy mala akcje
        protestacyjna -strone protestcyjna z mozliwoscia wysylania maili do agory.dzis
        powinna sie pojawic...oburzajace jest to ze przedstawiaja szkole tylko w zlym
        swietle..
    • Gość: felippe absolwent nie dla wszystkich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 19:17
      no coz, moze ta "afera" da do myslenia dzieciaczkom, ktore chca isc do dobisza
      bo jest modny. zeby czuc sie tam dobrze i nie musiec skarzyc sie mamusi, ze
      PANI ZLE UCZY, trzeba byc na jakims poziomie intelektualnym i torche sie
      przylozyc. my (moja klasa i ja) nigdy sie za duzo nie uczylismy, a jednak
      wyniki byly - najlepsza 4 klasa w roku 2004 ;]. przy okazji bawilismy sie ze
      soba za*ebiscie, vide chociazby wycieczka do Pragi.
      wniosek prosty - dobisz nie jest dla glabow.
      • Gość: paranoiq Re: nie dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:24
        dokladnie!! dobisz jest dla ludzi wyluzowanych ale jednoczesnie chcacych cos w
        zyciu osiagnac! powiem wiecej-niedosc ze sie strasznie duzo nie
        uczylismy,bylismy najlepsza klasa w 2004 roku, to jeszcze prawie 3/4 dostala sie
        na dzienne studia panstwowe...o czyms to chyba swiadczy

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka