Dodaj do ulubionych

Próbne testy w podstawówce i gimnazjum

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:56
Trzymam kciuki za mojego syna.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:54
      dziś był test humanistyczny. Nie vbył wcale taki trudny, a może był tylko tego
      nie zauwazyłam sory za błędy
      • Gość: Pablo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:21
        Jak dla mnie może nie był taki trudny, ale trochę pogmatwany... w kilku
        pytaniach pasowały mi np 2 odpowiedzi... Np z tym co jest najwazniejsze dla
        tego czlowieka co się wypowiadał w tekscie chyba II? Ja zaznaczylem, że
        tradycja, ale przeszłość niby też pasowało :/
        • Gość: :) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:39
          ja tak samo zaznaczyłam tradycja ale przeszłosc tak samo mi pasowała...

A co z wypracowaniem ?? Boje sie ze źle mam bo miało być zgodnie z ustawą.. a ja
          napisalam o papieżu... ;/ a jednak 5 lat od jego smierci nie minelo ;. Qrde :((
          • Gość: Tomaszko Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:13
            Mój kolega też napisał o papieżu tylko ze dał date listu 2019 i jest wpożo. Ja
            nie wiedziałem co było z tym pytaniem o plac: kiedy miał nazwę wareckeigo? i
            niby trzy odpowiedzi pasowały bo maił atką nazwę miedzy 1870 a 1820, ja
            zaznaczyłem I wojna światowa ale to pewnie źle.... no trudno
            • Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:33
              jak zaznaczyłeś I wojna to dobrze. Powstanie styczniowe było w 1863,
              listopadowe w 1830, a II wojna światowa od 1939 do 1945, więc pasowała tylko
              I :)
              Mnie rozbawiło pytanie, z których lat moze być pierwsze zdjęcie - pod zdjęciem
              było źródło, adres strony, w którym pojawiało się "warszawa39". No i ciekawe z
              którego roku jest to zdjęcie...
              • Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:34
                I nie między 1870 a 1820, tylko 1870 a 1920 ;)
            • Gość: :) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:32
              A ja własnie w tym rzecz ze daty nie zmieniłam ;/ Ale to chyba bedzie tylko
              punkt rzeczowy no nie ??
            • Gość: bubu Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:30
              dobrze zaznaczyłeś, bo to była I wojna światowa:D
      • Gość: Asia Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.orange.pl 11.01.06, 14:46
        WCZORAJ MIAŁAM PRÓBNY TEST PO PODSTAWÓWCE "CHLEB" I WYNIKI SA W WYBORCZEJ.
        TYLKO JA NIE MOGE JEJ KUPIC WIEC MAM PYTANIE NA JAKIEJ STRONIE MOGA BYC TE
        WYNIKI?
    • annakrystyna Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum 10.01.06, 15:25
      Mój syn pisał sprawdzian dla VI klasy. Kolejny raz test nawiązywał do wsi. Było
      pytanie, w którym miesiącu sieje się zboże jare oraz w którym się je zbiera.
    • Gość: gimnazjalista Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:00
      Ja w tym pytaniu do tekstu II"Co było ważne...?" zaznaczyłem, że przeszłość, ale
      tam właśnie obie pasowały. Podchwytliwe było też pytanie o ta pierwszą jesień:
      chyba poprawna była odpowiedź, że w 1945, bo wojna zakończyła się w maju.
      • Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:55
        E tam, podchwytliwe. Jak ktos znał miesiac i rok zakończenai II wojny, to nie
        powinien mieć problemu.
        • Gość: lutek Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:20
          nie wiecie gdzie znalezc w necie ten test? albo jeszcze lepiej odpowiedzi?
          • Gość: marta014 Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 17:29
            ja w liście też napisałam o Papieżu, chyba tak jak większość... :)
            • Gość: marta014 Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 17:31
              aha- jutro w Gazecie Wyborczej będą wyniki.
              a jak przekształciliście to zdanie, w którym trzeba było zamienić
              na okolicznik czasu?
              • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:32
                Izabela Łęcka, po zrobieniu zakupów u Wedla, skierowała się jeszcze w stronę sklepu Wokulskiego.
            • Gość: NNNiuniAAA Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:31
              no własnie własnie wiecie gdzie mozna znalezc odpowiedzi do testu??
              • Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:29
                hehe..pół mojej klasy napisało list o papieżu;) a zdanie nie pamiętam
                dokładnie, ale coś w stylu: Kiedy pani jakaśtam szła gdzieśtam..a resztę
                przepisałam:)
            • Gość: dora Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:46
              odpowiedzi nie jasne pasuje po dwie sama komisja gubi sie drukujac dzis inne
              niz wczoraj do humanistycznego
        • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:30
          ja własnie na tym poleciałem.... zaznaczylem 46' bo nie wiedzialem w jakim miesiacu sie wojna zakonczyla :/ lol
          • Gość: Margarytka Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:33
            a ja zamiast `I wojna światowa` zaznaczyłam `powstanie listopadowe` :D zdolnym
            być:]
            • Gość: m Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.chello.pl 10.01.06, 18:38
              no, ja też powstanie listopadowe - niewiemczemu :)
              nie podobał mnie się ten test. po m (jak się pisze mieszkania) to pisze się
              kropkę?
              • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:39
                ja napisałem 25/5 :D
          • Gość: c Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.chello.pl 10.01.06, 18:33
            test był średni, najarali się na powstanie.
            napisałam o bonaparte.
            jesień 1945.
            :) zaznaczyłam przeszłość, że jest dla niego ważna.
            • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:36
              Ja tez przeszłość, pisałem o Chopinie :P
              • Gość: Ba Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:40
                też napisałam 25/5 ;)
                • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:41
                  Trzeba sobie umiec radzic :P
                  • Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:42
                    hehe..a w liście pisałam o Kochanowskim:>
                    • Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:43
                      jutro to będzie pogrom:( nienawidzę bloku matematycznego;( zaraz idę wzory
                      powtarzać:>
                    • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:43
                      Te ba$ :P Masz moze ten test przed oczami? Bo ja tak i chcialem all odpowiedzi skonsultowac :P
                      • Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:44
                        no nie mam właśnie..i nie mam też pomysłu, skąd go mogę wziąć:P
                        • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:45
                          Lol :( Szkoda :(
                        • Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:46
                          ewentualnie można skonsultować odpowiedzi na gadu;)
                          • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:47
                            2641702 - zapraszam :P do 19 mozemy konsultowac :P
                            • Gość: gimnazjum...blee=P Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:55
                              no faktycznie niektore pytania podchwytliwe...w pewnych momentach baaardzo=( u
                              mnie prawie pol naszego rocznika pisalo w liscie o JP2; jedni z data np 2016
                              inni z dzisiejsza(w tym ja)ale ja podalam to jakko prosbe do rozpatrzenia =)
                              jak myslucie duzo mi punktow poleci??=/ a najsmieszniejsze bylo z tym obrazem i
                              dala pod spodem...loool polewka =)jeszcze jutro kolejny koszmar...ktorego sie
                              bardziej boicie/baliscie?? =P
                              • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:59
                                jutrzejszego :/
            • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:08
              Ej ludki! A jak napisaliscie w zadaniu 23: Z akapitu 5 Tekstu II wypisz staly zwiazek frazeologiczny i objaśnij jego znaczenie?
              • Gość: gimnazjum...blee=P Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:23
                ja napisalam cos tam z sianem byloi chyba wypchac sie sianem,ze wywinac sie od
                czegos,wymigac,zapomniej umyslnie a Wy?? =)
                • Gość: opolak Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.06, 20:03
                  trzeba było napisać wymigać się sianem, moim zdaniem część humanistyczna była poje(...) wołę matmę
    • Gość: gimnazjalista Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:46
      Po mieszkania w adresie pisze się kropkę, a ja jeszcze dowiedziałem sie, że
      pokićkałem formę listu, pomyliłem z podaniem, ale spox :)
      • Gość: gimnazjum...blee=P Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:53
        a nie wiesz czy mozna bylo napisac samo 25/5 ?? =D shit...ja chce odpowiedzi...
        =( a moze ktos ma przypadkiem odpowiastki do tego jutrzejszego??? =D
        • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:52
          raczej nie znajdziesz :/ no nic jeszcze sie poucze z fizy i z chemi i ide spac :) nie ma co sie zalamywac ;)
    • Gość: Romeo Wasze wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:04
      Ja sobie policzylem i mi wyszlo 46 :)
      • Gość: julita Re: Wasze wyniki? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 11:28
        A może ktoś zeskanuje do neta odpowiedzi z dzisiajeszej wyborczej ;)
        • Gość: 3klasistka Re: Wasze wyniki? IP: 212.244.84.* 11.01.06, 11:37
          Nie wiem jak wam,ale ja osobiście zawaliłam test mat-przyr :( Według mnie była
          bardzo trudna....Ma ktoś może odpowiedzi z humana?Ja znam część np:

jeżeli mieliście wątpliości czy zaznaczyć tradycje czy przeszłość,to poprawną
          odpowiedzią jest tradycja.
          zdjecie z lat 1933-39
          Jeżeli chcecie znac jakies odpowiedzi to piszcie,troche pamiętam :P
          • Gość: dama_karo Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:45
            Mat-przyr nie był bardzo trudny, nie zobiłąm tylko zadania z rombami (myśleć mi
            sie już odechciewało), pewnie źle mam to ostatnie z chemii. Banalne były
            natomiast zadania z fizyki i to z pokojami.
            Aha, czy ktoś wie, czy w tajdze mieszka renifer? Bo mnie się wydaje, że w
            tundrze, więc go nigdzie nie napisałam...
            • Gość: piki Re: Wasze wyniki? IP: 82.160.171.* 11.01.06, 11:49
              A jak zrobiłaś te zadanie z pokojami?
              I z fizy wyszło ci że może czy nie może włączyć czajnika?
              • Gość: ellemonika Re: Wasze wyniki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.06, 19:49
                Z fizy nie zrobiłam, bo tego jeszcze nie przerabiliśmy. Pewnie przerobimy zaraz
                po feriach. Uch, tak samo było z humanistycznym, przecież dopiero mamy początek
                faszyzmu we Włoszech, a te dziady mi wyjeżdżają z II WŚ.
          • Gość: julita Re: Wasze wyniki? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 11:47
            Ja zawalilam ścisłe totalnie. Wiem, że na pewno dobrze zadanie z gegry-19.08
            Z fizy no to że się da, bo trzeba zsumowac moce tych urządzeń i jeszcze obliczyć
            moc całej instalacji, no i bedzie 9 i 8 pokoi. A ktra będzie dobra odpowiedź z
            tym zobojętnianiem, bo ja wzięłam B.
            • Gość: piki Re: Wasze wyniki? IP: 82.160.171.* 11.01.06, 11:52
              to dobrze zaznaczyłaś a z geogrą to trzeba było to dodać?
              bo ja odjęlam, będzie zato jakiś punkt?
              • Gość: piki Re: Wasze wyniki? IP: 82.160.171.* 11.01.06, 11:53
                A macie odp do humana
              • Gość: julita Re: Wasze wyniki? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 11:55
                Trzeba było dodać, bo warszawa leży bardziej na wschód. Na pewno dostaniesz za
                dobra zamiane stopni na minuty.
                • Gość: dama_karo Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:04
                  Odjąć trzeba było. Dodaje się, jeśli jedno jest na półkuli wschodniej, a drugie
                  na zachodniej.
                  Wychodziło 8 pokoi dwuosobowych i dziewięć trzyosobowych.
                  • Gość: dama_karo Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:05
                    Aaa, chyba że o godzinę chodzi :) Myślałam, że o długośc geograficzną. Jeśli o
                    godzine, to trzeba było dodać i wyszchodziło, że w Warszawie jest 19.08.
                  • Gość: julita Re: Wasze wyniki? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 12:06
                    Najpierw trzeba było odjąć, bo są na tej samej półkuli, ale później minuty
                    trzeba było dodać do tej godz. 18. O to mi chodzi. :)
                    • Gość: agata Re: Wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:33
                      Jesli chodzi o humanistyczny, to nie byl az taki zly...
                      tylko ja, jako zdolne dziecko, nie wiedzialam w ktorym miesiacu skonczyla sie
                      wojna i oczywiscie zaznaczylam, ze pierwsza byla jesien w 1946 :/
                      no i oczywiscie zamiast 1 wojna swiatowa, napisalam powstanie styczniowe :/
                      (przemilcze to, ze mam z historii 5) :p
                      jesli chodzi o list to napisalam o Napoleonie...
                      • Gość: agata Re: Wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:39
                        jesli natomiast chodzi test o mat-przyr. to jednym slowem MASAKRA!
                        liczylam na to, ze lepiej mi pojdzie od humanistycznego, bo ogolnie wole scisle
                        przedmioty...ale moje marzenia sie nie spelnily...
                        ostatnie 5 zadan otwartych bylo straszne...
                        te plytki, ci uczniowie w hotelu...ehh...szkoda gadac...
                        juz nie wspomne o tym, ze na fizyce (ktora mamy praktycznieco 2 tygodnie, bo
                        ciagle nam przepada, albo cala lekcje facet wystawianam oceny) nie mielismy
                        jeszcze prawie niczego o natezeniu, napieciu, mocy itd...:|
                        no...takze na zadaniach otwartych poleglam, ale za to zamkniete (choc nie
                        wszystkie) byly calkiem spoko... HA:D jestem z siebie dumna, bo po
                        kilkunastominutowym zastanawianiu sie, dobrze zaznaczylam ze euro jest we
                        Wloszech i w Austrii :D ...

sie rozpisalam :D
                    • Gość: ellemonika Re: Wasze wyniki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.06, 19:52
                      Może po kolei, moja odpowiedź do zadania z czasu słonecznego, babka od gegry
                      sprawdziła i jest ok :P
                      21-4=17
                      17*4 min=68min
                      18:00+68min=19:08
                      No :]
                • Gość: Romeo Re: Wasze wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:45
                  lol trzeba bylo odjac!!!
        • Gość: Romeo Re: Wasze wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:45
          odpowiedzi z humana macie na:

www.oke.waw.pl
          • Gość: agata Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:00
            dobre Romeo, dobre ;)
            • Gość: olka Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:47
              moim zdaniem ten test humanistyczny był banalny...sprawdziłam sobie i mam 46
              pkt. =D <jupi> <jupi> a dzisiaj ten matematyczy był okropny...w szczególności
              te ostatnie zadania..nom oprócz tego ile jest pokoi...to prościzna...i ten z
              gegry był łatwy z tym czasem =Di jeszcze z tym wykresem to było proste =D dla
              mnie testestowe z mat-przyr były proste oprócz zad.z rombami z fizyki i z
              chemi zawaliłam pomyliłam wzór kwasu solnego =/a gdzie się wybieracie do
              szkoły po gim??(chodzi mi głównie o Wawę) =P
              • Gość: dama_karo Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:55
                Do Dąbrowskiego najpewniej.
                Ale jak na teście mi pójdzie tak, jak na próbnym, to mogę sie z tym pożegnać ;)
                • Gość: agata Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:16
                  do Reja albo Jose Marti...
                  ale egzamin musi mi pojsc lepiej niz probny (tak jak dama:))
                • Gość: cz Re: Wasze wyniki? IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:03
                  norwid, słowacki? :)
                  • Gość: cz Re: Wasze wyniki? IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:04
                    z humana wyszło mi ok 43 punktów, nie taki wynik chcę na egzaminie kwietniowym,
                    alecóż.
                    • Gość: m Re: Wasze wyniki? IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:05
                      trzeba było w końcu odjąć czy dodać w tym geograficznym?
                      • Gość: ellemonika Re: Wasze wyniki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.06, 20:08
                        Jeszcze raz podaję my answer do zadania z czasu słonecznego, babka od gegry
                        sprawdziła i jest ok :P
                        21-4=17
                        17*4 min=68min
                        18:00+68min=19:08
                        No :]
    • Gość: Pauuulinkaa :D :)) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.udn.pl 11.01.06, 14:06
      Wg mnie to testy były raczej średnie. Proste na pewno nie były. Dużo osób miało
      problemy z kilkoma zadaniami. Wiem też, że niektórzy stracą punkty za datę 1946
      (tak to jest, jak się nie wie, kiedy dokładnie się wojna skończyła...). Ogólnie
      Test z J.POLSKIEGO był w miarę łatwy (przynajmniej początek - zawsze można było
      strzelać), pomijając ostatnie polecenie - list. Każdy (podkreślam!) na pewno
      chciał pisać o Janie Pawle II. Jednak nie wszyscy się odważyli... W końcu ustawa
      jasno mówiła, że musi minąc 5 lat od śmierci danej osoby. Niektórzy zmienili
      datę pisania listu (od 2010 w górę), jednak jestem ciekawa, czy osoby
      sprawdzające im to policzą. Ja sama pisałam o Piłsudskim. Ledwo się wyrobiłam w
      czasie dosłownie. I tak wiem, że parę pkt mi poleci za ten list... :/
      A to zdanie z Łęcką, to napisałam tak:
      Kiedy Izabela Łęcka zrobiła już zakupy u Wedla, kierowała się...
      • Gość: shrek Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: 87.207.130.* 11.01.06, 18:03
        Kiedy zamieszczą odpowiedzi do matematyczno=przyrodniczego ??????
      • Gość: ellemonika Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.06, 20:03
        Pisałam o Mickiewiczu. Dwie czy trzy osoby z klasy pisały o Żeromskim, bo był
        rajd ku jego pamięci, to przy okazji wyuczyły się jego życiorysu. Jedna osoba
        pisała o Piłsudskim, o Mickiewiczu z 6, reszta o Papieżu.
    • Gość: Pauuulinkaa :D :)) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.udn.pl 11.01.06, 14:17
      A co do testu z MATEMATYKI, to był o wiele trudniejszy od humanistycznego.
      Pierwsze 23 zadania dało się pokonać bez większego trudu. Wystarczyło policzyć
      ze wzoru, odczytać z wykresu. Raczej proste. Gorzej z pytaniami chemicznymi. Nie
      jestem pewna co do reakcji zobojętniania :( Z tego, co zauważyłam, to raczej
      każdy zrobił 23 zadania. Resztę - nieliczni. Niektórzy nawet nie próbowali -
      spojrzeli na treść i ... rozłożyli ręce. Aby rozwiązać te zadania trzeba było
      znać dużo wzorów, umieć je odpowiednio zastosować. Zadanie z wyliczaniem czasu
      słonecznego przysporzyło sporo problemów (jeden mówił, że trzeba odjąć, drugi że
      dodać, trzeci, że 1* to godzina - istny chaos). A zadanie o rombach to wyższa(!)
      szkoła jazdy. Nigdy na lekcji matematyki nie spotkałam się z podobnym zadaniem.
      Ale rozwiązałam - z mojej grupy (15 osób) tylko ja. Fizyka całkiem prosta, jeśli
      się zna wzór P=U*I . Zadanie o wycieczce i tych pokojach było chyba
      najłatwiejsze - przynajmniej większość z nas umie układy równań :) Wykres
      prosty. Ostatnie zadanie średnie. Nie wiem, jak zidentyfikować wodór :?
      Napisałam, że trzeba to zrobić przy pomocy zapalonego łuczywa - wodów spala się
      z charakterystycznym trzaskiem.

Mam jedno zastrzeżenie:
      NIE BYŁO ODPOWIEDNIEJ ILOŚCI MIEJSCA PRZEZNACZONEGO NA BRUDNOPIS. TEN SKRAWEK U
      DOŁU STRONY, TO... :[ POWINNA BYĆ DOŁĄCZONA ODDZIELNA KARTKA WŁOŻONA W ŚRODEK...
      • Gość: aga Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:37
        rzeczywiscie zadania testowe nie byly trudne..
        jesli chodzi o otwarte, to u mnie w klasie mysle ze wiekszosc osob albo wogole
        nawet nie zabierala sie za nie, albo napisala dane i koniec..

co do chemii: dobrze napisalas :)

a jesli chodzi o brudnopis, to rzeczywiscie miejsca nie bylo duzo,ale jak dla
        mnie wystarczajaco...szczerze mowiac wykorzystalam mniej wiecej ten skrawek
        strony przyznaczony na brudnopis....po prostu w zadaniach zamknietych przy
        obliczaniu pisalam obok olowkiem swoje obliczenia...
        • Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:39
          A ja pisałam jeszcze na odwrocie.
          Szczerze móiąc, do głowy mi nie przyszło, żeby napisać o janie Pawle II ;)
          Chciałam napisać o Kaczmarskim, ale jako, ze od jego śmierci nie mineło 5 lat,
          napisałam o Herbercie.
          O Reju też myslę, ale tam podobno koszmarny wyścig szczurów jest.
          • Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:02
            ejjjj- dama_karo: ja też się wybieram do Dąbrowskiego:> :)))
            a jaki profil? ja zdecydowanie human jakiś, tylko nie ma chyba jeszcze
            dokładnie rozpisanych tych profili..
            a co do testu: masakra. na pierwszy rzut oka- banał, ale okazuje się, że
            większość zawaliłam..do prądu się nawet nie brałam, bo nie mieliśmy tego
            jeszcze. (tak, wiem, no comments..) a z geografii..myślałam że będzie lepiej;(
            za to z humana b.dobrze:)
          • Gość: agata Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:50
            A ja slyszalam, ze baardzo fajna szkola...atmosfera podobno jest swietna :)
            tylko troche daleko jak dla mnie... :/
      • Gość: ksik Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:47
        A nie uwazacie,ze ten test byl zrobiony troche na tzw."odwal sie"??
        Byly jakies bledy gramatyczne(brakowalo czasownika w jakims tam zadaniu itp.), nie napisali wartosciowosci cynku(a MUSZA to robic,albo podac albo dac kawałek układu okresowego-wyjatek tlen itp.) i to zadanie z cukrzycą..cukrzyca to choroba,która polega na wahaniach ilościu cukru we krwi,więc osoby które mają poniżej normy również są chore...
        :/
        • Gość: cz Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:00
          to zadanie z rombem było koszmarne!
          całkiem nieźle ogółem poszło, a z racji tego iż jestem humanistką, human
          rzeczywiście oceniam jako lepszy i łatwiejszy ;)
          • Gość: shrek Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: 87.207.130.* 11.01.06, 20:06
            Czy ktoś wiem gdzie są odpowiedzi do mat-przyr ????????
            • Gość: Tomek Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:19
              Głupi jesteście, dla mnie te testy to był bnał zrobiłem je w godzine i
              wyszedłem. Wszyscy srają ze źle napisali a ja licze na pełe komplet punktów.
              Jak wy kujony jesteście które sie kują na pamięć wszystkiego a potem zapominają
              to współczuje. Ja mam super sposób uczenia tak ze na nauke dziennie poświecam
              około godziny, i wszystko mi zosatje w głowie. A tak naprawde to rzeczy w mat-
              prz to są podstawy amtematyki które każdy powienien znać (procenty, dzilenie).
              Ale jak wy sie wkuwacie, dosatjecie piątki i zapominacie to już tak jest.

NA EGZAMINIE WYCHODYI KTO SIE UCYZ A KTO ZAKUWA
              • dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum 11.01.06, 22:47
                Ba$ - ja też human, najchętniej z rozszerzonym polskim, historią i wokiem :)
                Ellemonika - datę zakończenia II wojny światowej powinien znać średnio
                rozgarniety uczeń wychodzący z podstawówki, więc nie masz się czym chwalić, ze
                tego nie wiesz.
                Tomek - z łaski swojej, nie pisz o ludziach, o których nic nie wiesz.
    • Gość: koleżanka Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:33
      SLYSZELISCIE ZE ZMIENILI ODPOWIEDZI DO PIERWSZYCH DWOCH ZADAN Z HUMANA??
      Zadanie 1 to powinno byc odpowiedz " do ojczyzny" a w drugim zadaniu to o
      mieszczanstwie cos jaja jak berety co oni wogole tam wyprawiaja?? niech sie
      zastanowią co na początku robią??
      • Gość: agata Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:58
        super :/ nie wiem juz wkoncu jak powinno byc... :/

Tomek: Nie wiem do kogo skierowałeś swoje wyżalenia na temat innych osób...może
        mógłbyś sprecyzować swoje poglądy?
      • Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:23
        Coś mi się nie wydaje. Skąd to wiesz? Link jakiś podrzuć, czy coś?
        • Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:47
          To ściema! Tu macie oficjalne odpowiedzi:

HUMANISTYCZNY:
          oke.waw.pl/assets/gimnazja/arkusze/GH/proby/GH_schemat_diag2006.pdf
          MATEMATYCZNY:
          oke.waw.pl/assets/gimnazja/arkusze/GM/proby/GM_schemat_diag2006.pdf
    • Gość: Romeo Wyniki ostateczne, po podliczeniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:48
      Mi wyszlo z Mat-Przyr 40pkt
      a z humana 45-46

a wam?
      • Gość: lutek ODPOWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:23
        www.oke.waw.pl/html/proba_2006.html#proba2006 tutaj macie odpowiedzi
        jak chcecie
        • Gość: olka Re: ODPOWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:28
          wybiera się ktoś z was może do takich szkól jak Maczek,Jose
          Martii,Lelewel,Domeyko...??tak z ciekawości pytam =P
          • Gość: agata Re: ODPOWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:25
            Ja wybieram sie do Jose Marti...Mam tam znajomych i podobno fajna szkółka :)

co do punktów to nie wiem ile będę miała i, szczerze mówiąc wisi mi to...Mogę
            mieć nawet 0...Niczemu te punkty nie slużą...Ważne żebym na tym prawdziwym
            egzaminie miała 80-100 pkt...
      • Gość: Gimnazjalista Re: Wyniki ostateczne, po podliczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:49
        Moje wyniki: z humana ok.40 i mat-przyr też ok.40. Nie najgorsze, ale na
        prawdziwym licze na 45 z każdego.
    • Gość: Gimnazjalista Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:02
      A u was w szkołach stawiają za te próbne testy oceny z przedmiotów?
      • Gość: Pauuulinkaa :D :)) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: 82.139.49.* 14.01.06, 19:15
        u mnie tak. przynajmniej nauczycielka od polskiego.
        • Gość: Tomaszko Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:13
          macie może wypracowanie z egzaminu, bo mam na czwartek napisać go ale mi sie
          nei chce za bardzo, jak macie to wrzućcie to na forum. może ktoś jeszcze
          skorzysta.

Pozdrawiam i z góry dzieki
    • Gość: juzek spoczny ygygft IP: *.sulejow.sdi.tpnet.pl 02.02.06, 15:17
      aja mam was w dupie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka