Gość: mama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:56 Trzymam kciuki za mojego syna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:54 dziś był test humanistyczny. Nie vbył wcale taki trudny, a może był tylko tego nie zauwazyłam sory za błędy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:21 Jak dla mnie może nie był taki trudny, ale trochę pogmatwany... w kilku pytaniach pasowały mi np 2 odpowiedzi... Np z tym co jest najwazniejsze dla tego czlowieka co się wypowiadał w tekscie chyba II? Ja zaznaczylem, że tradycja, ale przeszłość niby też pasowało :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:39 ja tak samo zaznaczyłam tradycja ale przeszłosc tak samo mi pasowała... A co z wypracowaniem ?? Boje sie ze źle mam bo miało być zgodnie z ustawą.. a ja napisalam o papieżu... ;/ a jednak 5 lat od jego smierci nie minelo ;. Qrde :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszko Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:13 Mój kolega też napisał o papieżu tylko ze dał date listu 2019 i jest wpożo. Ja nie wiedziałem co było z tym pytaniem o plac: kiedy miał nazwę wareckeigo? i niby trzy odpowiedzi pasowały bo maił atką nazwę miedzy 1870 a 1820, ja zaznaczyłem I wojna światowa ale to pewnie źle.... no trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:33 jak zaznaczyłeś I wojna to dobrze. Powstanie styczniowe było w 1863, listopadowe w 1830, a II wojna światowa od 1939 do 1945, więc pasowała tylko I :) Mnie rozbawiło pytanie, z których lat moze być pierwsze zdjęcie - pod zdjęciem było źródło, adres strony, w którym pojawiało się "warszawa39". No i ciekawe z którego roku jest to zdjęcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:34 I nie między 1870 a 1820, tylko 1870 a 1920 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:32 A ja własnie w tym rzecz ze daty nie zmieniłam ;/ Ale to chyba bedzie tylko punkt rzeczowy no nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:30 dobrze zaznaczyłeś, bo to była I wojna światowa:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.orange.pl 11.01.06, 14:46 WCZORAJ MIAŁAM PRÓBNY TEST PO PODSTAWÓWCE "CHLEB" I WYNIKI SA W WYBORCZEJ. TYLKO JA NIE MOGE JEJ KUPIC WIEC MAM PYTANIE NA JAKIEJ STRONIE MOGA BYC TE WYNIKI? Odpowiedz Link Zgłoś
annakrystyna Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum 10.01.06, 15:25 Mój syn pisał sprawdzian dla VI klasy. Kolejny raz test nawiązywał do wsi. Było pytanie, w którym miesiącu sieje się zboże jare oraz w którym się je zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalista Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:00 Ja w tym pytaniu do tekstu II"Co było ważne...?" zaznaczyłem, że przeszłość, ale tam właśnie obie pasowały. Podchwytliwe było też pytanie o ta pierwszą jesień: chyba poprawna była odpowiedź, że w 1945, bo wojna zakończyła się w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:55 E tam, podchwytliwe. Jak ktos znał miesiac i rok zakończenai II wojny, to nie powinien mieć problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:20 nie wiecie gdzie znalezc w necie ten test? albo jeszcze lepiej odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta014 Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 17:29 ja w liście też napisałam o Papieżu, chyba tak jak większość... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta014 Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 17:31 aha- jutro w Gazecie Wyborczej będą wyniki. a jak przekształciliście to zdanie, w którym trzeba było zamienić na okolicznik czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:32 Izabela Łęcka, po zrobieniu zakupów u Wedla, skierowała się jeszcze w stronę sklepu Wokulskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NNNiuniAAA Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:31 no własnie własnie wiecie gdzie mozna znalezc odpowiedzi do testu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:29 hehe..pół mojej klasy napisało list o papieżu;) a zdanie nie pamiętam dokładnie, ale coś w stylu: Kiedy pani jakaśtam szła gdzieśtam..a resztę przepisałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:46 odpowiedzi nie jasne pasuje po dwie sama komisja gubi sie drukujac dzis inne niz wczoraj do humanistycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:30 ja własnie na tym poleciałem.... zaznaczylem 46' bo nie wiedzialem w jakim miesiacu sie wojna zakonczyla :/ lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarytka Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:33 a ja zamiast `I wojna światowa` zaznaczyłam `powstanie listopadowe` :D zdolnym być:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.chello.pl 10.01.06, 18:38 no, ja też powstanie listopadowe - niewiemczemu :) nie podobał mnie się ten test. po m (jak się pisze mieszkania) to pisze się kropkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:39 ja napisałem 25/5 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.chello.pl 10.01.06, 18:33 test był średni, najarali się na powstanie. napisałam o bonaparte. jesień 1945. :) zaznaczyłam przeszłość, że jest dla niego ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:36 Ja tez przeszłość, pisałem o Chopinie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:40 też napisałam 25/5 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:41 Trzeba sobie umiec radzic :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:42 hehe..a w liście pisałam o Kochanowskim:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:43 jutro to będzie pogrom:( nienawidzę bloku matematycznego;( zaraz idę wzory powtarzać:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:43 Te ba$ :P Masz moze ten test przed oczami? Bo ja tak i chcialem all odpowiedzi skonsultowac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:44 no nie mam właśnie..i nie mam też pomysłu, skąd go mogę wziąć:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:45 Lol :( Szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:46 ewentualnie można skonsultować odpowiedzi na gadu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:47 2641702 - zapraszam :P do 19 mozemy konsultowac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjum...blee=P Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:55 no faktycznie niektore pytania podchwytliwe...w pewnych momentach baaardzo=( u mnie prawie pol naszego rocznika pisalo w liscie o JP2; jedni z data np 2016 inni z dzisiejsza(w tym ja)ale ja podalam to jakko prosbe do rozpatrzenia =) jak myslucie duzo mi punktow poleci??=/ a najsmieszniejsze bylo z tym obrazem i dala pod spodem...loool polewka =)jeszcze jutro kolejny koszmar...ktorego sie bardziej boicie/baliscie?? =P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:59 jutrzejszego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:08 Ej ludki! A jak napisaliscie w zadaniu 23: Z akapitu 5 Tekstu II wypisz staly zwiazek frazeologiczny i objaśnij jego znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjum...blee=P Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:23 ja napisalam cos tam z sianem byloi chyba wypchac sie sianem,ze wywinac sie od czegos,wymigac,zapomniej umyslnie a Wy?? =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolak Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.06, 20:03 trzeba było napisać wymigać się sianem, moim zdaniem część humanistyczna była poje(...) wołę matmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalista Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:46 Po mieszkania w adresie pisze się kropkę, a ja jeszcze dowiedziałem sie, że pokićkałem formę listu, pomyliłem z podaniem, ale spox :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjum...blee=P Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:53 a nie wiesz czy mozna bylo napisac samo 25/5 ?? =D shit...ja chce odpowiedzi... =( a moze ktos ma przypadkiem odpowiastki do tego jutrzejszego??? =D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:52 raczej nie znajdziesz :/ no nic jeszcze sie poucze z fizy i z chemi i ide spac :) nie ma co sie zalamywac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Wasze wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:04 Ja sobie policzylem i mi wyszlo 46 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: Wasze wyniki? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 11:28 A może ktoś zeskanuje do neta odpowiedzi z dzisiajeszej wyborczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3klasistka Re: Wasze wyniki? IP: 212.244.84.* 11.01.06, 11:37 Nie wiem jak wam,ale ja osobiście zawaliłam test mat-przyr :( Według mnie była bardzo trudna....Ma ktoś może odpowiedzi z humana?Ja znam część np: jeżeli mieliście wątpliości czy zaznaczyć tradycje czy przeszłość,to poprawną odpowiedzią jest tradycja. zdjecie z lat 1933-39 Jeżeli chcecie znac jakies odpowiedzi to piszcie,troche pamiętam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:45 Mat-przyr nie był bardzo trudny, nie zobiłąm tylko zadania z rombami (myśleć mi sie już odechciewało), pewnie źle mam to ostatnie z chemii. Banalne były natomiast zadania z fizyki i to z pokojami. Aha, czy ktoś wie, czy w tajdze mieszka renifer? Bo mnie się wydaje, że w tundrze, więc go nigdzie nie napisałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Wasze wyniki? IP: 82.160.171.* 11.01.06, 11:49 A jak zrobiłaś te zadanie z pokojami? I z fizy wyszło ci że może czy nie może włączyć czajnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellemonika Re: Wasze wyniki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.06, 19:49 Z fizy nie zrobiłam, bo tego jeszcze nie przerabiliśmy. Pewnie przerobimy zaraz po feriach. Uch, tak samo było z humanistycznym, przecież dopiero mamy początek faszyzmu we Włoszech, a te dziady mi wyjeżdżają z II WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: Wasze wyniki? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 11:47 Ja zawalilam ścisłe totalnie. Wiem, że na pewno dobrze zadanie z gegry-19.08 Z fizy no to że się da, bo trzeba zsumowac moce tych urządzeń i jeszcze obliczyć moc całej instalacji, no i bedzie 9 i 8 pokoi. A ktra będzie dobra odpowiedź z tym zobojętnianiem, bo ja wzięłam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Wasze wyniki? IP: 82.160.171.* 11.01.06, 11:52 to dobrze zaznaczyłaś a z geogrą to trzeba było to dodać? bo ja odjęlam, będzie zato jakiś punkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Wasze wyniki? IP: 82.160.171.* 11.01.06, 11:53 A macie odp do humana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: Wasze wyniki? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 11:55 Trzeba było dodać, bo warszawa leży bardziej na wschód. Na pewno dostaniesz za dobra zamiane stopni na minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:04 Odjąć trzeba było. Dodaje się, jeśli jedno jest na półkuli wschodniej, a drugie na zachodniej. Wychodziło 8 pokoi dwuosobowych i dziewięć trzyosobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:05 Aaa, chyba że o godzinę chodzi :) Myślałam, że o długośc geograficzną. Jeśli o godzine, to trzeba było dodać i wyszchodziło, że w Warszawie jest 19.08. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: Wasze wyniki? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 12:06 Najpierw trzeba było odjąć, bo są na tej samej półkuli, ale później minuty trzeba było dodać do tej godz. 18. O to mi chodzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:33 Jesli chodzi o humanistyczny, to nie byl az taki zly... tylko ja, jako zdolne dziecko, nie wiedzialam w ktorym miesiacu skonczyla sie wojna i oczywiscie zaznaczylam, ze pierwsza byla jesien w 1946 :/ no i oczywiscie zamiast 1 wojna swiatowa, napisalam powstanie styczniowe :/ (przemilcze to, ze mam z historii 5) :p jesli chodzi o list to napisalam o Napoleonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:39 jesli natomiast chodzi test o mat-przyr. to jednym slowem MASAKRA! liczylam na to, ze lepiej mi pojdzie od humanistycznego, bo ogolnie wole scisle przedmioty...ale moje marzenia sie nie spelnily... ostatnie 5 zadan otwartych bylo straszne... te plytki, ci uczniowie w hotelu...ehh...szkoda gadac... juz nie wspomne o tym, ze na fizyce (ktora mamy praktycznieco 2 tygodnie, bo ciagle nam przepada, albo cala lekcje facet wystawianam oceny) nie mielismy jeszcze prawie niczego o natezeniu, napieciu, mocy itd...:| no...takze na zadaniach otwartych poleglam, ale za to zamkniete (choc nie wszystkie) byly calkiem spoko... HA:D jestem z siebie dumna, bo po kilkunastominutowym zastanawianiu sie, dobrze zaznaczylam ze euro jest we Wloszech i w Austrii :D ... sie rozpisalam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellemonika Re: Wasze wyniki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.06, 19:52 Może po kolei, moja odpowiedź do zadania z czasu słonecznego, babka od gegry sprawdziła i jest ok :P 21-4=17 17*4 min=68min 18:00+68min=19:08 No :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Wasze wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:45 lol trzeba bylo odjac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Wasze wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:45 odpowiedzi z humana macie na: www.oke.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:00 dobre Romeo, dobre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:47 moim zdaniem ten test humanistyczny był banalny...sprawdziłam sobie i mam 46 pkt. =D <jupi> <jupi> a dzisiaj ten matematyczy był okropny...w szczególności te ostatnie zadania..nom oprócz tego ile jest pokoi...to prościzna...i ten z gegry był łatwy z tym czasem =Di jeszcze z tym wykresem to było proste =D dla mnie testestowe z mat-przyr były proste oprócz zad.z rombami z fizyki i z chemi zawaliłam pomyliłam wzór kwasu solnego =/a gdzie się wybieracie do szkoły po gim??(chodzi mi głównie o Wawę) =P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:55 Do Dąbrowskiego najpewniej. Ale jak na teście mi pójdzie tak, jak na próbnym, to mogę sie z tym pożegnać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:16 do Reja albo Jose Marti... ale egzamin musi mi pojsc lepiej niz probny (tak jak dama:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: Wasze wyniki? IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:04 z humana wyszło mi ok 43 punktów, nie taki wynik chcę na egzaminie kwietniowym, alecóż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wasze wyniki? IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:05 trzeba było w końcu odjąć czy dodać w tym geograficznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellemonika Re: Wasze wyniki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.06, 20:08 Jeszcze raz podaję my answer do zadania z czasu słonecznego, babka od gegry sprawdziła i jest ok :P 21-4=17 17*4 min=68min 18:00+68min=19:08 No :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauuulinkaa :D :)) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.udn.pl 11.01.06, 14:06 Wg mnie to testy były raczej średnie. Proste na pewno nie były. Dużo osób miało problemy z kilkoma zadaniami. Wiem też, że niektórzy stracą punkty za datę 1946 (tak to jest, jak się nie wie, kiedy dokładnie się wojna skończyła...). Ogólnie Test z J.POLSKIEGO był w miarę łatwy (przynajmniej początek - zawsze można było strzelać), pomijając ostatnie polecenie - list. Każdy (podkreślam!) na pewno chciał pisać o Janie Pawle II. Jednak nie wszyscy się odważyli... W końcu ustawa jasno mówiła, że musi minąc 5 lat od śmierci danej osoby. Niektórzy zmienili datę pisania listu (od 2010 w górę), jednak jestem ciekawa, czy osoby sprawdzające im to policzą. Ja sama pisałam o Piłsudskim. Ledwo się wyrobiłam w czasie dosłownie. I tak wiem, że parę pkt mi poleci za ten list... :/ A to zdanie z Łęcką, to napisałam tak: Kiedy Izabela Łęcka zrobiła już zakupy u Wedla, kierowała się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: 87.207.130.* 11.01.06, 18:03 Kiedy zamieszczą odpowiedzi do matematyczno=przyrodniczego ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellemonika Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.06, 20:03 Pisałam o Mickiewiczu. Dwie czy trzy osoby z klasy pisały o Żeromskim, bo był rajd ku jego pamięci, to przy okazji wyuczyły się jego życiorysu. Jedna osoba pisała o Piłsudskim, o Mickiewiczu z 6, reszta o Papieżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauuulinkaa :D :)) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.udn.pl 11.01.06, 14:17 A co do testu z MATEMATYKI, to był o wiele trudniejszy od humanistycznego. Pierwsze 23 zadania dało się pokonać bez większego trudu. Wystarczyło policzyć ze wzoru, odczytać z wykresu. Raczej proste. Gorzej z pytaniami chemicznymi. Nie jestem pewna co do reakcji zobojętniania :( Z tego, co zauważyłam, to raczej każdy zrobił 23 zadania. Resztę - nieliczni. Niektórzy nawet nie próbowali - spojrzeli na treść i ... rozłożyli ręce. Aby rozwiązać te zadania trzeba było znać dużo wzorów, umieć je odpowiednio zastosować. Zadanie z wyliczaniem czasu słonecznego przysporzyło sporo problemów (jeden mówił, że trzeba odjąć, drugi że dodać, trzeci, że 1* to godzina - istny chaos). A zadanie o rombach to wyższa(!) szkoła jazdy. Nigdy na lekcji matematyki nie spotkałam się z podobnym zadaniem. Ale rozwiązałam - z mojej grupy (15 osób) tylko ja. Fizyka całkiem prosta, jeśli się zna wzór P=U*I . Zadanie o wycieczce i tych pokojach było chyba najłatwiejsze - przynajmniej większość z nas umie układy równań :) Wykres prosty. Ostatnie zadanie średnie. Nie wiem, jak zidentyfikować wodór :? Napisałam, że trzeba to zrobić przy pomocy zapalonego łuczywa - wodów spala się z charakterystycznym trzaskiem. Mam jedno zastrzeżenie: NIE BYŁO ODPOWIEDNIEJ ILOŚCI MIEJSCA PRZEZNACZONEGO NA BRUDNOPIS. TEN SKRAWEK U DOŁU STRONY, TO... :[ POWINNA BYĆ DOŁĄCZONA ODDZIELNA KARTKA WŁOŻONA W ŚRODEK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:37 rzeczywiscie zadania testowe nie byly trudne.. jesli chodzi o otwarte, to u mnie w klasie mysle ze wiekszosc osob albo wogole nawet nie zabierala sie za nie, albo napisala dane i koniec.. co do chemii: dobrze napisalas :) a jesli chodzi o brudnopis, to rzeczywiscie miejsca nie bylo duzo,ale jak dla mnie wystarczajaco...szczerze mowiac wykorzystalam mniej wiecej ten skrawek strony przyznaczony na brudnopis....po prostu w zadaniach zamknietych przy obliczaniu pisalam obok olowkiem swoje obliczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:39 A ja pisałam jeszcze na odwrocie. Szczerze móiąc, do głowy mi nie przyszło, żeby napisać o janie Pawle II ;) Chciałam napisać o Kaczmarskim, ale jako, ze od jego śmierci nie mineło 5 lat, napisałam o Herbercie. O Reju też myslę, ale tam podobno koszmarny wyścig szczurów jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba$ Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:02 ejjjj- dama_karo: ja też się wybieram do Dąbrowskiego:> :))) a jaki profil? ja zdecydowanie human jakiś, tylko nie ma chyba jeszcze dokładnie rozpisanych tych profili.. a co do testu: masakra. na pierwszy rzut oka- banał, ale okazuje się, że większość zawaliłam..do prądu się nawet nie brałam, bo nie mieliśmy tego jeszcze. (tak, wiem, no comments..) a z geografii..myślałam że będzie lepiej;( za to z humana b.dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:50 A ja slyszalam, ze baardzo fajna szkola...atmosfera podobno jest swietna :) tylko troche daleko jak dla mnie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksik Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:47 A nie uwazacie,ze ten test byl zrobiony troche na tzw."odwal sie"?? Byly jakies bledy gramatyczne(brakowalo czasownika w jakims tam zadaniu itp.), nie napisali wartosciowosci cynku(a MUSZA to robic,albo podac albo dac kawałek układu okresowego-wyjatek tlen itp.) i to zadanie z cukrzycą..cukrzyca to choroba,która polega na wahaniach ilościu cukru we krwi,więc osoby które mają poniżej normy również są chore... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:00 to zadanie z rombem było koszmarne! całkiem nieźle ogółem poszło, a z racji tego iż jestem humanistką, human rzeczywiście oceniam jako lepszy i łatwiejszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: 87.207.130.* 11.01.06, 20:06 Czy ktoś wiem gdzie są odpowiedzi do mat-przyr ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:19 Głupi jesteście, dla mnie te testy to był bnał zrobiłem je w godzine i wyszedłem. Wszyscy srają ze źle napisali a ja licze na pełe komplet punktów. Jak wy kujony jesteście które sie kują na pamięć wszystkiego a potem zapominają to współczuje. Ja mam super sposób uczenia tak ze na nauke dziennie poświecam około godziny, i wszystko mi zosatje w głowie. A tak naprawde to rzeczy w mat- prz to są podstawy amtematyki które każdy powienien znać (procenty, dzilenie). Ale jak wy sie wkuwacie, dosatjecie piątki i zapominacie to już tak jest. NA EGZAMINIE WYCHODYI KTO SIE UCYZ A KTO ZAKUWA Odpowiedz Link Zgłoś
dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum 11.01.06, 22:47 Ba$ - ja też human, najchętniej z rozszerzonym polskim, historią i wokiem :) Ellemonika - datę zakończenia II wojny światowej powinien znać średnio rozgarniety uczeń wychodzący z podstawówki, więc nie masz się czym chwalić, ze tego nie wiesz. Tomek - z łaski swojej, nie pisz o ludziach, o których nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:33 SLYSZELISCIE ZE ZMIENILI ODPOWIEDZI DO PIERWSZYCH DWOCH ZADAN Z HUMANA?? Zadanie 1 to powinno byc odpowiedz " do ojczyzny" a w drugim zadaniu to o mieszczanstwie cos jaja jak berety co oni wogole tam wyprawiaja?? niech sie zastanowią co na początku robią?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:58 super :/ nie wiem juz wkoncu jak powinno byc... :/ Tomek: Nie wiem do kogo skierowałeś swoje wyżalenia na temat innych osób...może mógłbyś sprecyzować swoje poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_karo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:23 Coś mi się nie wydaje. Skąd to wiesz? Link jakiś podrzuć, czy coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:47 To ściema! Tu macie oficjalne odpowiedzi: HUMANISTYCZNY: oke.waw.pl/assets/gimnazja/arkusze/GH/proby/GH_schemat_diag2006.pdf MATEMATYCZNY: oke.waw.pl/assets/gimnazja/arkusze/GM/proby/GM_schemat_diag2006.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Wyniki ostateczne, po podliczeniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:48 Mi wyszlo z Mat-Przyr 40pkt a z humana 45-46 a wam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek ODPOWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:23 www.oke.waw.pl/html/proba_2006.html#proba2006 tutaj macie odpowiedzi jak chcecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: ODPOWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:28 wybiera się ktoś z was może do takich szkól jak Maczek,Jose Martii,Lelewel,Domeyko...??tak z ciekawości pytam =P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: ODPOWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:25 Ja wybieram sie do Jose Marti...Mam tam znajomych i podobno fajna szkółka :) co do punktów to nie wiem ile będę miała i, szczerze mówiąc wisi mi to...Mogę mieć nawet 0...Niczemu te punkty nie slużą...Ważne żebym na tym prawdziwym egzaminie miała 80-100 pkt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimnazjalista Re: Wyniki ostateczne, po podliczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:49 Moje wyniki: z humana ok.40 i mat-przyr też ok.40. Nie najgorsze, ale na prawdziwym licze na 45 z każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimnazjalista Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:02 A u was w szkołach stawiają za te próbne testy oceny z przedmiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauuulinkaa :D :)) Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: 82.139.49.* 14.01.06, 19:15 u mnie tak. przynajmniej nauczycielka od polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszko Re: Próbne testy w podstawówce i gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:13 macie może wypracowanie z egzaminu, bo mam na czwartek napisać go ale mi sie nei chce za bardzo, jak macie to wrzućcie to na forum. może ktoś jeszcze skorzysta. Pozdrawiam i z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek spoczny ygygft IP: *.sulejow.sdi.tpnet.pl 02.02.06, 15:17 aja mam was w dupie Odpowiedz Link Zgłoś