Gość: albert W. IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:25 No to narobili sobie bigosu, nie ma co.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niedoszly Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 09.07.03, 11:03 spójrzmy na to z pozytywnej strony - szkoła stała się jeszcze sławniejsza :D jestem dumny, że jestem jej absolwentem (i) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert W. Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.acn.pl 09.07.03, 11:34 TAk żeby ci tylko matury nie cofneli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszly Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 09.07.03, 19:27 LOL - przygotowalem sie i na to - nie maja mi czego cofnac (patrz nick) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morwa78 Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 11:40 Z jednej strony dobrze, że będzie kontrola, ale z drugiej... Żeby tylko nie skrzywdzono naprawdę świetnych nauczycieli szkoły. Ale mam pytanie: co z uczniami, którzy mieli wystarczającą ilość punktów, żeby się dostać, a jednak się nie dostali, bo ich miejsce zajęli ci z mniejszą ilością punktów?? Dyrektor ma być wykluczony z zawodu nauczycielskiego? Tutaj nie powiem, czy dobrze, czy źle, bo są lepsi i gorsi nauczyciele. Pacholec należał do tej drugiej kategorii. Chociaż nauczyciel powinien stanowić pewien wzór moralny, a w jego przypadku nie może być o tym mowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.pkobp.pl 09.07.03, 12:47 Wedlug niektorych jednak nie byl wcale zlym nauczycielem, tylko teraz wam odbilo i wieszacie psy na nim, a pamietajcie ze czlowiek jest niewinny do czasu kiedy nieudowodni mu sie winy - a wine udowadnia sad poprzez skazanie podejrzanego. Gość portalu: morwa78 napisał(a): > Z jednej strony dobrze, że będzie kontrola, ale z drugiej... Żeby tylko nie > skrzywdzono naprawdę świetnych nauczycieli szkoły. > > Ale mam pytanie: co z uczniami, którzy mieli wystarczającą ilość punktów, żeby > się dostać, a jednak się nie dostali, bo ich miejsce zajęli ci z mniejszą > ilością punktów?? > > Dyrektor ma być wykluczony z zawodu nauczycielskiego? Tutaj nie powiem, czy > dobrze, czy źle, bo są lepsi i gorsi nauczyciele. Pacholec należał do tej > drugiej kategorii. Chociaż nauczyciel powinien stanowić pewien wzór moralny, a > w jego przypadku nie może być o tym mowy... Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti 09.07.03, 13:18 nie odbiło mi (i wielu innym też) teraz tylko negatywne zdanie o Pacholcu mieliśmy od dawna, a teraz okazało się, że ten butny arogant był zwykłym przestępcom. matura '94 Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti 09.07.03, 13:19 przestępcą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 13:49 berserk75 napisał: > przestępcą ;) Jetem w tej szkole dopiero od roku, ale nie trzeba wiele czasu żeby poznac się na Pacholcu. Zawsze żle traktował uczniów i nauczycieli. Był chamski i arogancki. Według niego wszystko było ,,niezgodne z prawem". Wszystko oprócz tego co sam robił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1983 Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 09.07.03, 14:31 Z moich czasow rowniez sprawa wygladala podobnie ! Uczniowie nigdy nie byli szanowani przez dyrektora , nawet niektorzym nauczyciela obrywalo sie z sposoby prowadzenia lekcji , mimo ze podobalo sie to samym zainteresowanym (uczniowie) . Co do wydawnicta Wolnad , pana Pacholca , chodzily rozne sluchy - szczegolnie ze wiekszosc materialow maturalnych , czy pomocniczych byly wydawene przez to wlasnie wydawnictwo!Sprawa samochodu zawsze byla zagwostka dla wszystkich , szczegolnie ze dyrektor obwozil sie nim na lewo i prawo...Przez to lapowkarstwo szkola bedzie teraz naprawde malo popularna , chyba ze bedzie to szkola bananowej mlodziezy chodzacej do niej za lapowki ... To ze wypuszczono dyrektora na wolnosc , jest tylko dowodem tego ze jestesmy bezsilni w tej sprawie!Warto rowniez zwrocic uwage na sekretarke dyrektora , czyli jego prawa reke , bo jak plotki niosa ona rowniez byla wmieszana w takie koligacje , ale czy napewno - sledztwo pokaze. Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.man.polbox.pl 09.07.03, 16:31 Krzywa Zocha była, jest i będzie (nawet w 1984 kiedy zaczynałam tą szkołę;-)i kawe wtedy robiła dyrektorowi Ł, a potem jesczcze dyrektorowi S... Pewnie będzie jeszcze kilka innych zamieszanych osób jak np. cała "papierowa" komisja rekrutująca, która podpisywała Valdiemu w ciemno całe listy uczniów których do szkoły przyjąć... NB. Miałam przez rok polski z (nie)słynnym P. i wówczas uczył pierwszy rok po studiach i nie powiem lekcje były ciekawe, a facet w porzo. Ciekawa metamorfoza...trochę się zszokowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 09.07.03, 17:01 mnie uczył w tym roku. Czasem były lekcje ciekawe, czasem mniej humanistom nie jestem ale az tak źle nie było. U nas nikomu nic złego nie zrobił a nawet było sympatycznie. Co innego moralność a co innego umiejętność nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agresywna Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.03, 03:00 zgadzam sie z toba...kolego z klasy:P:P...tylko sie zastanawiam,ktorym z nich jestes:P i nei moge dojsc...no coz zmieni nam sie nauczyciel od Polaka..ale chyab to nie jedyne zmiany niestety...ale mam nadiozje,ze to jzu tylko plotki i pomowienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morwa78 Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 18:20 > NB. Miałam przez rok polski z (nie)słynnym P. i wówczas uczył pierwszy rok po > studiach i nie powiem lekcje były ciekawe, a facet w porzo. Ciekawa > metamorfoza...trochę się zszokowałam. Hej, to może Twoja klasa wyciągała Pacholcowi wkłady z długopisów na przerwach?? Podobno, kiedy zaczął uczyć w Jose zaraz po studiach, klasy, w których uczył, robiły mu niezłe dowcipy?? U nas na lekcjach najwięcej chyba czasu zajmowało mu opowiadanie historii ze swojego życia. Dzięki temu na studniówce mogliśmy zaśpiewać piosenkę biograficzną... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja TEGO FACETA ZŁAPALI NA GORĄCYM UCZYNKU - IP: 213.199.197.* 09.07.03, 18:00 CO TU UDOWADNIAĆ????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morwa78 Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 18:14 Gość portalu: j napisał(a): > Wedlug niektorych jednak nie byl wcale zlym nauczycielem, tylko > teraz wam odbilo i wieszacie psy na nim, a pamietajcie ze > czlowiek jest niewinny do czasu kiedy nieudowodni mu sie winy - > a wine udowadnia sad poprzez skazanie podejrzanego. > Masz rację - nie napisałam, że moim zdaniem nie był dobrym nauczycielem. Po prostu w jego przypadku dość łatwo mi uwierzyć w jego winę. Niestety, takim mi się wydał przez 4 lata, kiedy mnie uczył. Ja się osobiście nie spotkałam z jego łapówkarstwem, ale wiele na to wskazywało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 09.07.03, 16:35 Dlaczego przedstawiciele Wydziału Oświaty, badający sprawę tak się przejmują uczniami przyjętymi z rażąco niską punktacją? A co z tymi , którzy są na liście rezerwowej i śledząc całą sprawę są rozgoryczeni, że ktoś dostał się do szkoły za "kasę" a nie za poziom jaki soba reprezentuje? Przedstawiciel kuratorium w swej wypowiedzi mówi, że nie chce nikogo skrzywdzić. To znaczy, że oszustów trzeba wynagrodzić i przyklasnąć im za ich popularną dziś metodę "operatywności". GRATULUJĘ ZAJĘTEGO STANOWISKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bry Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 09.07.03, 19:26 musze przyznac ze lubilem Pacholca, dlatego zszokowala mnie lekko informacja o lapowkarstwie, ale jest tak jednoznaczna ze nie mozna nie wierzyc. nigdy nie spotkalem sie z tym zeby zle traktowal uczniow. mam wrecz przeciwne zdanie, ale lapowka lapowka.... kara sie nalezy jak nic... teraz sobie przypominam pewna sytuacje... rok 91 idziemy do 1 klasy do Jose. kolezanka z podstawowki nie dostala sie do mat- fizu, byla w klasie ogolnej i nagle... na rozpoczeciu roku okazuje sie ze jednak jest ze mna w matfizie... inna sprawa ze po pol roku nie miala juz szans i wyleciala ze szkoly... ale... teraz inaczej widze to sprawe... niestety :(((( lubilem Jose... i wielu nauczycieli... na czele oczywiscie ze wspaniala fizyczka Pania Lewczuk, matematykiem Zajacem i historyczka Lenard... no i oczywiscie mloda legenda czyli Noniewiczem (hehe, z nim mialem tylko jedna lekcje.... zastepstwo jakies.... a dotad pamietam omowiony wiersz "statek pijany") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 09.07.03, 17:04 ktoś przyjęty niezgodnie z regulamninem rekrutacji powinien ponieść kare w innym przypadku jest to usprawiedliwianie cwaniactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti 09.07.03, 18:09 O ile udowodni się, że dał łapówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert W. KTO natstepny????? IP: *.acn.pl 09.07.03, 20:07 Zastanawia mnie kto teraz zostanie dyrektorem XXII LO im Jose Marti... Myślę, że pana Waldemara P. powinien zastapic pan Janusz N., bądź pani Maria S.... wtajemniczonych prosze o składanie swoich propozycji:))) na koniec zrobie ranking:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.W.S. ;) Re: KTO natstepny????? IP: webcache:* / 192.168.1.* 09.07.03, 22:02 Gość portalu: albert W. napisał(a): > Myślę, że pana Waldemara P. powinien zastapic pan > Janusz N noniewicz dyrektorem? anarchia w Jose! (ale np non. z lenartowa w duecie mogliby te szkole postawic na nogi) na szczescie z pacholcem wiele nie mialem doczynienia. facet zawsze mi wygladal na kretacza. TWOJ CZAS SIE SKONCZYL, VALDI! Idzze ty juz lepiej na stadion x-lecia, tam twoje miejsce! Hu hu hu He he he! (a jaka role odegrala w calej sprawie pani wicedyrektor? o niczym nie wiedziala? przymykala oczy? brala swoja dole?) Cichy wielbiciel Sroki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baniewicz Re: KTO natstepny????? IP: *.chello.pl 10.07.03, 01:05 Noniek na dyra??? Kolo nienawidzący systemu! Kafka sie klania z pamietnych lekcji! Biurokracja babiolonem :D Glosuje za! hihihihihi A co z wice?? Co z nimi? PRzeciez cos musieli wiedzxiec! Sa czysci? Co z innymi liceami? PRzeciez tak jest prawie wszedzie! Nie oszukujmy sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bry Re: KTO natstepny????? IP: *.chello.pl 10.07.03, 11:02 Zajac..... o ile nadal uczy :)) czlowiek z glowa i zyczliwy dla ludzi.... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-uczen Re: KTO natstepny????? IP: 148.81.231.* 10.07.03, 11:21 Wydaje mi sie ze LZ bylby dobrym dyrem tyle tylko ze wtedy mniej by mogl uczyc a to chyba za duza strata dla tej szkoly (p.EL moim zdaniem jest swietnym nauczycielem - duzo jej zawdzieczam - ale to nie jest dyrektorski typ, raczej naukowiec), i z tych ktorych pamietam to chyba tylko p. od chemii wydaje sie nadawac na stanowisko, ale nie wiem. A moze ktos z zewnatrz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agresywna Re: KTO natstepny????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.03, 03:09 popieram w pełni ta kandydature;) Zajaczek na Dyra:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PG Re: KTO natstepny????? IP: *.bosbank.pl 23.07.03, 12:35 Z tgo co slyszalem Zajacowi sie w glowie poprzewalalo chociaz czlowiek byl OK przez bardzo duze "O" Podobno najlepiej "dogaduje sie" wlasnie z Pacholcem... ...oczywiscie z moich informacji! Gość portalu: bry napisał(a): > Zajac..... o ile nadal uczy :)) > czlowiek z glowa i zyczliwy dla ludzi.... > > pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mroczna_panna Re: KTO natstepny????? 20.08.03, 14:01 LZ sięwcale nie pprzewracało... SPrawa wygląda tak, że jakby nie patrzeć, to Valdi był jego szefem, więc trudno żeby ział do niego ogniem i był dla niego niemiły. Poza tym LZ to jedyny człowiek, w tej szkole, który stara sięsznowaćinnych...także uczniów. I nawet jeśli byłego dyra nie lubi, to głośno tego nie powie, bo nie wypada mu. Acha...popieram kandydaturę LZ na dyrektora!! Nadawałby się świetnie... Pozdrawiam Absolwentka 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Kto następny????? IP: *.wawpie.ext.ids.pl 10.07.03, 12:13 Bardzo przepraszam, że mieszam sie do dyskusji, która mnie nie dotyczy, ale chciałbym zwrócić uwagę, że funkcja dyrektora szkoły może być powierzona wyłącznie osobie posiadającej poza innymi kwalifikacjami także kwalifikacje formalne do zajmowania stanowiska kierowniczego - np podyplomowe studia z zarządzania oświatą. Tylko osoba spełniająca wszystkie wymogi może być brana pod uwagę w konkursie. Piszę o tym dlatego, że nie chciałbym, aby tocząca się tu dyskusja jeszcze bardziej podzieliła środowiska ... Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Mirowski dyrektor LXVII LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1983 Re: Kto następny????? IP: *.chello.pl 10.07.03, 14:11 Co wy ludzie , nawet jesli Profesor moglby zostac dyrciem , to pewnoby sie niezgodzil , bo to zbyt duzy obowiazek ! Najlepiej byloby gdyby on sie na ten temat wypowiedzial ! Najprawdopodobnie dyrektorem zostanie terazniejsza wice i tyle ... Z drugiej strony fajnie byloby aby pan Janusz nim zostal !! Mialem z nim polski i do tej pory wszystko pamietam , a czasu juz troche uplynelo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mroczna_Panna Re: Kto następny????? IP: *.acn.pl 10.07.03, 14:33 A ja na dyrektora zaproponowałabym Zajączkowskiego. Facet jest genialny, uczy pożądnie i stara się wszystkich zachęcić do nauki. Nie zapomnę, jak 6 lat temu, po pierwszej klasówce, gdy wszyscy dostali pały, powiedział: "To moja wina- źle was nauczyłem". Całe liceum był przyjacielem uczniów, stawał w naszej obronie, uczył nas, tłumaczył i pomagał. To dzięki niemu chciałam studiować i to dzięki niemu zyskałam wiarę w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert W. Super szkoła IP: *.acn.pl 10.07.03, 14:48 Niestety nie miałem lekcji z panem prof. Zajączkowskim, ale wydaje mi się, że był bardzo dobrym nauczycielem. Z grona pedagogicznego najmilej bedę wspominał panią profesor Lenard, panią profesor Palińską oraz pana profesora Noniewicza. Przedewszystki dzięki ich poświęceniu i wielkiej chęci do nauczania, mam teraz świadomość że ukończyłem naprawdę dobre liceum. Oczywiscie nie obyło sie bez gorszych stopni, ale ogólnie jestem zadowolony z tego, że mogłem uczęszczać właśnie do tej szkoły.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1983 Re: Kto następny????? IP: *.chello.pl 10.07.03, 14:55 To prawda Zajaczkowski byblby najlepszym kandydatem !! Co prawda nie uczyl mnie matematyki [ nad czym ubolewalem ] , ale zawsze slyszalem o nim dobre opinie...Zreszta on nie ma takiego psychopatycznrgo wygladu , jak Pacholec !! Ale czy profesor Zajaczkowski spelnia wymagane kryteria oraz czy bedzie chcial przyjac takie stanowisko ,badz co badz ,teraz splamione ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert W. Re: Kto następny????? IP: *.acn.pl 10.07.03, 15:03 Możnaby zaspiewać na pocieszenie " Tak panie Waldku, pan sie nie boi, 2/3 szkoły za panem stoi....." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona80 Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.acn.waw.pl 10.07.03, 18:42 Ciekawe kto wystawił Waldemara P???????????? - zbulwersowani rodzice czy zmówieni nauczyciele podpuścili tego rodzica??? Zbyt podejrzane wydaje się żeby nagle jeden z rodziców dzieci w trzy dni po wejściu ustawy przypadkiem chciał zaprowadzić porządek. J mature zrobiłąm w 1999 ale jak byłam w pierwszej klasie to ówcześni maturzyści mówili, ze bierze łapówki. Tyle lat się dorabiał. Najciekawsze była jak co roku po egzaminach zmieniał samochód. Za moich czasów skończył na Alfa romeo. Podobno zarejestrowane na ośrodek do spraw nowej matury czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO To nie ma związku z nowym prawem.... IP: 212.160.235.* 11.07.03, 12:05 Tu rodzice najpierw(!) nadali sprawę policji, a potem, już pod jej kontrolą(!), dali znaczoną łapówkę!!!Oni by nie odpowiadali również po rządami starego prawa! To tylko dziennikarze są niekompetentni i takie rzeczy opowiadają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziku Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 13.07.03, 13:33 Ta kontrola to tylko fikcja. To już się stało czy ci ludzie nie mają co robić, a może trzeba ukryć brak nadzoru, wtedy właśnie wysyła się kontrolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bry Re: Będzie kontrola w liceum im. José Marti IP: *.chello.pl 14.07.03, 15:08 nieuczciwosc, kretactwo to w Polsce niestety cechy na porzadku dziennym... dlatego zawsze cenilem sobie (i nie tylko ja) pania od fizyki Lewczuk. ale popatrzecie na jeszcze jeden fakt... ci nieuczcie zostana w szkole, ci co powinni byc tu zostana gdzies odeslani... no i opinia wielce (nie)szanownego adwokaciny de Virka... ze on tylko rozmawial z Pacholcem, w lape nie dal, a jego wnusio to najzdolniejszy brylant i musi sie uczyc w dobrej szkole... to czemu to zolne dziecko nie dostalo sie samo?????? paranoja... wywalic bachory ktore dostaly sie za kase!!!!!!!!!! mam nadzieje ze beda mialy cieeeeeeeeeeeezkie zycie w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś