gris19 18.01.09, 12:24 Proszę o opinie na temat tych szkół. Interesuje mnie profil mat - fiz z dobrą informatyką Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ROM W tym profilu obok XIV tylko Poniatowski jest OK! IP: 79.191.33.* 18.01.09, 12:45 Odpowiedz Link Zgłoś
gris19 Re: W tym profilu obok XIV tylko Poniatowski jest 18.01.09, 13:52 Staszic ok ale Poniatowski nie ma klasy z rozszerzoną informatyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROM To ma być mat-fiz czy mat-inf w końcu??? IP: 79.191.52.* 18.01.09, 17:20 Odpowiedz Link Zgłoś
gris19 Re: To ma być mat-fiz czy mat-inf w końcu??? 18.01.09, 18:41 Większość szkół z klasami z rozszerzoną informatyką jest również mat-fiz. Poniatowski jest ok jeżeli chodzi o mat - fiz ale informatyka jest nauczana w podstawowej ilości godzin. Generalnie chodzi o klasy z rozszerzonym programem nauczania informatyki w podanych liceach lub innych. Czekam na wszystkie opinie o ww profilach jak i o całych szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama licealisty Re: To ma być mat-fiz czy mat-inf w końcu??? IP: *.chello.pl 18.01.09, 19:36 Czacki!! Jest to dobra szkoła, ma najdłuższą w historii klasę z rozszerzona informatyką, przyzwoicie wyposażone pracownie i niezłych nauczycieli. Jak kazda szkoła i ta nie jest pozbawiona wad, ale ma ich mniej niż większość warszawskich ogólniaków. Wyścig szczurów ograniczony, choć od lat dostają się najlepsi z najlepszych ( vide próg punktowy). Tradycja unosi się w murach szkoły, ale nie brak tez nowoczesności w dobrym tego słowa znaczeniu. Szkoła stawia także na rozwój fizyczny - ma sukcesy sportowe ( wioślarze), młodzież wyjeżdża na obozy narciarskie, a większość lekcji w-f odbywa się w pobliskim ośrodku sportu ( w tym zajęcia na pływalni). Jest jedną z niewielu szkół ( chyba 10%), w których obok religii jest i etyka. Bardzo dobra zdawalność matur - wszyscy absolwenci kończą studia, a zdecydowana większość ( ponad 90%) prestiżowe publiczne szkoły wyższe. Oprócz nauki w szkole jest także rozrywka - choćby Festiwal Teatralny. Sam(a) wyrobisz sobie opinię gdy przyjdziesz na Dzień Otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
gris19 Re: To ma być mat-fiz czy mat-inf w końcu??? 18.01.09, 21:35 Gość portalu: Mama licealisty napisał(a): > Czacki!! Jest to dobra szkoła, ma najdłuższą w historii klasę z rozszerzona > informatyką, przyzwoicie wyposażone pracownie.............. Dzięki za opinie Martwi mnie jakaś dziwna opinia na temat klasy informatycznej panująca wśród uczniów z innych profili (informacja z forum Czackiego)Może za długo siedzą przed kompami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama licealisty Re: To ma być mat-fiz czy mat-inf w końcu??? IP: *.chello.pl 18.01.09, 22:05 Przed kompami zdecydowanie za długo siedzi większość z nas- dorosłych - i Was - młodych ludzi, nie tylko z Czackiego. Komp to takie zwierzę, które wciąga. Naprawdę dobrze znam tę szkolę i mogę z czystym sumieniem polecić.A zapewniam, że w każdej znajdzie się cos niepokojącego. Dla mnie byłaby to przemoc, wszechobecne narkotyki , wymuszenia itd. P.S. Nie ma szkoły wolnej od narkotyków - w Czackim pewnie też są, ale nie ma jawnego handlu, nikt nie ćpa, nie pada na lekcjach, nie ma jawnej dilerki, a po katach - pewnie tak jak w każdej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony To chyba pani dyrektor Kuran?;-)Nie żadna matka;-) IP: 79.191.59.* 18.01.09, 23:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama licealisty Re: To chyba pani dyrektor Kuran?;-)Nie żadna mat IP: *.chello.pl 19.01.09, 08:18 To się baw dalej. Śmiech i zabawa to jest to co trzeba robic w czasie ferii. A tak na marginesie - były jakies problemy w Czackim? Czy sie nie dostałeś? A jeśli jesteś/byłeś uczniem wskaż nieprawdziwe stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony W tym stylu wypowiada się dyrekcja,nie rodzice! IP: 79.191.55.* 19.01.09, 09:20 To jest styl oświatowych sprawozdań i mów okolicznościowych;-)))))))) I to Panią zdradza, Pani Dyrektor!;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gris19 Re: To chyba pani dyrektor Kuran?;-)Nie żadna mat 19.01.09, 10:41 Uczniem mam zamiar być w tym roku Chodzi mi o wypowiedzi na forum Czackiego, właściwie nie dokończone wypowiedzi, na temat inności uczniów z informatyki (może są zbyt mało w realnym świecie). Pewnie to jakaś bzdura i ze względu na swoje zainteresowania są trochę wyobcowani. A jeżeli chodzi o progi punktowe? Jest w regulaminie "2 pkt za inne osiągnięcia, odnotowane w świadectwie ukończenia gimnazjum" Co to za inne osiągnięcia? Jeżeli mi nie pójdzie LOGI to każdy dodatkowy punkt powyżej 165 - 168 możne mieć znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama licealisty Re: To chyba pani dyrektor Kuran?;-)Nie żadna mat IP: *.chello.pl 19.01.09, 12:32 Mój starszy syn skończył klasę informatyczną i nie zauważyłam, żeby coś było nie tak z kimkolwiek z jego kolegów. Wbrew temu co tu ktoś pisze nie jestem dyrektorem/nauczycielem i nie mam pojęcia o jakie osiągnięcia może chodzić. Najlepiej zapytać u źródła - dzień otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
gris19 Re: To chyba pani dyrektor Kuran?;-)Nie żadna mat 19.01.09, 12:43 Pewnie tak jest Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROM Jest coś za coś;-))))) IP: 79.191.59.* 18.01.09, 23:17 >Większość szkół z klasami z rozszerzoną informatyką jest również mat-fiz.< Dyrktor ma ograniczoną ilość godzin na rozszerzenia.Jeśli rozszerza 3 przedmioty to na każdy "rozszerzony"przedmiot wypada malo godzin tygodniowo! Odpowiedz Link Zgłoś
gris19 Re: Jest coś za coś;-))))) 18.01.09, 23:28 Pewnie tak Ale są może jakieś fakultety, kółka itp? Odpowiedz Link Zgłoś
gris19 Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy 18.01.09, 23:45 A jeżeli chodzi o progi punktowe? Jest w regulaminie "2 pkt za inne osiągnięcia, odnotowane w świadectwie ukończenia gimnazjum" Co to są inne osiągnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 13:10 Wszystkie osiągnięcia w konkursach ogólnopolskich [poza kuratoryjnymi, bo te liczą się na znanych zasadach], wolontariat, certyfikaty językowe. Z tym, że każda szkoła ustala w tym zakresie własny regulamin co będą punktować, a co nie. Trzeba się zapytać na zebraniu informacyjnym, jakie osiągnięcia uznaje Czacki. Odpowiedz Link Zgłoś
gris19 Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy 19.01.09, 22:06 Dzieki za informacje i czekam na dalsze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:08 czacki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 22:24 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosiek Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy IP: *.gprs.plus.pl 16.02.09, 12:31 Bierz Chrobrego,mało nauki dużo luzu,wysoka zdawalność matury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy IP: *.aster.pl 22.03.09, 14:19 władysław ma dobry mat-fiz, pod których o ile się orientuję podchodzi też rozszerzona informatyka. Generalnie szkoła na poziomie, polecam. Do mat-fizu są najwyższe progi. Warto przyjść na zebranie informacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WESOLEK Pani dyrektor Filipiak zachwala swój towar;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 17:01 Każda sroczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedroneczka biol-chem Władysław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 09:08 a ten profil na jakim jest poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grecja 1999 Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 23:59 Nie polecam Witkacego z powodu dwóch nauczycieli... Szuchta i Andrzejewska. Z czego Szuchta jest osobą po prostu ograniczoną a Andrzejewska przejawia skłonności sadystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
romashka Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy 06.10.09, 13:53 Ja kończyłam Witkacego i generalnie wszystkim bym poleciła tę szkołę, ale dane mam mało aktualne… Za moich czasów „ściśli”, czyli mat-fiz był na świetnym poziomie, ale informatyka na żałośnie niskim. Humaniści też mieli raj. Co do dwóch wymienionych wyżej nauczycieli – Szuchta nie jest ograniczony, o nie! Ma swojego „konika: i tyle. Andrzejewskiej nigdy nie lubiłam, bo byłam zero z biologii, a ona piłowała. Ale bez sadyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
an26d Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy 07.10.09, 08:50 A co z humanistami? Co polecacie dla humanistów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Które liceum Czacki, Władysław IV czy Witkacy IP: *.acn.waw.pl 17.11.09, 22:50 Czacki!Zdecydowanie.Kończyłam kilka lat temu klasę hum. w Czackim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bednarskarulez Czacki jest dla motlochu!Dla elity jest Bednarska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 23:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znikomek Re: Czacki jest dla motlochu!Dla elity jest Bedna IP: *.icm.edu.pl 18.11.09, 08:18 >Jasne jasne i te słynne "inteligentne muminki" po bednarskiej na polibudzie czy medycynie. I to zdumienie że koleś po technikum mechanicznym przy zespole szkół rolniczych dostaje się na mechatronikę i jest rewelacyjny w trakcie sesji egzaminacyjnych a "muminek" po elytarnej Bednarskiej coś nie halo.... Elyta Panocku nic tylko Elya :) Humanisty przez duże Hu :) Odpowiedz Link Zgłoś