madzioba35 09.01.10, 19:53 Czy u Was też są tacy Menadżerowie??? Brak wiedzy, umiętności, praktyki, znajomości Rocketa, Unisales, Astra i innych aplikacji a tylko wymagania??? Wymagasz od innych??? Zacznij od siebie!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teneo0 Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 09.01.10, 23:50 Też mi odkrycie. Im wyższe stanowisko tym mniejsza wiedza, a wyższe wymagania w stosunku do podwładnych. Odpowiedz Link
agawa300 Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 10.01.10, 19:16 A mi brakuj w gabinecie Dyrektora normalnej rozmowy (nie straszenia, wyśmiewania czy podpuszczania jednych na drugich) w jaki sposób wykonać plan. A chodzi mi o tak długie rozmowy aby był ustalony konkretniy plan działania który wszyscy wykonują mając pomoc i wsparcie Dyrektora i pozostałych Kierowników. Gdy nie wypali ustalony plan to porozmawiać o tym co było przyczyną, jakie błędy wystąpiły, co trzeba poprawić, jakie pomysły. Jednym słowem tylko praca zespołowa przyniesie efekty. Odpowiedz Link
1maestro Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 10.01.10, 19:30 Masz rację ! Ale aby można było NORMALNIE rozmawiac o wykonaniu planów - oprócz zwyczajnej wiedzy, kultury, rozumienia biznesu itp. które powinni posiadac Dyrektorzy - plany musiałyby byc REALNE. A są wyssane z palca, czyjego ? Wiadomo. Odpowiedz Link
bankpexa Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 13.01.10, 00:04 Zdarzały się w historii tego banku przypadki menedzerów którzy potrafili wszystko i dyrektorów, którzy pracowali z ludźmi, a nie ludźmi... i realizowali plany. Ale po tylu latach jeżdżenia po wszystkich jak po lysych koniach, niewielu takimi pozostało. Współczuję kolegom dysponentom, sprzedawcom, menedżerom i dyrektorom. Przepraszam, że nie wymieniłem kasjerów -zapomniałem. Odpowiedz Link
1maestro Koń Trojański w Pekao SA ! 10.01.10, 16:14 He he he A co w Banku jest ok ???? Np. praca w nadgodzinach za.... WOLNE. To Wam nie przeszkadza ? Pseudo związkom zawodowym to nie przeszkadza ? To ci dopiero wynalazek ! - praca za WOLNE ! He he he W każdym normalnym zakładzie pracy pracuje się za PŁACĘ. Górnik, Hutnik, Stoczniowiec.... i nawet moja ŻONA - jeśli pracują w nadgodzinach otrzymują za tę pracę WYNAGRODZENIE. Chciałoby się powiedziec: na ch..uj górnikowi wolne ? Pa pa - zapisujcie się do związków zawodowych !!!! Za każdych 500 CZŁONKÓW dostają 1 etat. Nie ma to jak etacik w związku zawodowym, to jest klawe życie Odpowiedz Link
agawa300 Re: Koń Trojański w Pekao SA ! 10.01.10, 19:05 Wolne wynika o ile się nie myle z kodeksu pracy. Jeżeli na wniosek Pracownika odbierane są godziny to godzina za godzinę, jeśli na wniosek Pracodawcy to za godzinę należy się półtorej godziny. Odbiór godzin ma nastąpić w okresie rozliczeniowym, jeśli to nie nastąpi wówczas Pracodawca zapłaci za godziny nadliczbowe. Najważniejsze to w przypadku pracy po godzinach mieć zgodę przełozonego podpis na zleceniu)aby żadne godziny nie przepadły albo nie poszły ku chwale. Odpowiedz Link
1maestro Re: Koń Trojański w Pekao SA ! 10.01.10, 19:25 Tak jest - wynika z KP, ale powinno dochdzic do takich sytuacji w WYJĄTKOWYCH SYTUACJACH. Niestety w banku nadgodziny to NORMA. Poza tym "...Udzielenie czasu wolnego za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych MOŻE nastąpić na pisemny wniosek pracownika..." - w banku ZMUSZA się pracownika do napisania takiego wniosku. ZMUSZA. Praca za PŁACĘ czy za WOLNE - wybór jest chyba prosty. Odpowiedz Link
lekkoduch-to-ja Re: Koń Trojański w Pekao SA ! 30.01.10, 21:14 To może by Związki Zawodowe poinformowały menadżerów operacyjnych o przepisie mówiącym o tym, że za 1 nadgodzinę należy się półtorej godziny. U mnie w wiązce nie płaci się za nadgodziny, tylko każą wybierać i to 1 godzinę za 1 nadgodzinę. Jeżeli to jest niezgodne z prawem to dlaczego Inspeksja Pracy jeszcze tego nie wykryła ? Odpowiedz Link
1maestro Re: Koń Trojański w Pekao SA ! 31.01.10, 15:36 A Tobie co jest ? Udajesz Darwina ? Wszyscy doskonale wiedzą, że za 1 nadgodzinę należy się 1,5 godz. wolnego - ALE NIE W TYM RZECZ, NIE O TO CHODZI !!! Za pracę należy się PŁACA. A na Związki ( he he he ) zawodowe ( ale jaja ! ), inspekcję pracy nie licz !!! Związki + Pracodawca + Inspekcja trzymają sztamę przeciwko nam robolom. Odpowiedz Link
ix-on Re: Koń Trojański w Pekao SA ! 01.02.10, 18:39 U mnie w oddziale są kasjerki,które pracują 5 tygodni w miesiącu,mają po blisko 40 nadgodzin do odbioru.Ale dziwne,siedzą cicho a bank nimi orze dalej.Gdyby mnie to dotyczyło to PIP od razu bym zawiadomił,ale że boją się własnego cienia to cóż ich sprawa. Takie realia są w tym pięknym banku,gdzie nikt na górze tego nie widzi,a raczej nie chce widzieć,brak ludzi w oddziałach do pracy,a na niektórych stanowiskach pracuje się za troje,rzecz jasna za jedną za...ną jałmużnę. Odpowiedz Link
lulu1020 Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 25.04.10, 20:05 CO SĄDZICIE O MENEDŻERACH, KTÓRZY DZWONIĄ LUB PISZA MAIL DO PODLEGŁYCH PLACÓWEK JAK FILIE, JAKIM PRAWEM KORZYSTAJĄ Z BAZ ODDZIAŁOWYCH, / ONI MOGĄ, ALE RESZTA NIE? / MAM PROPOZYCJE DLA TAKICH OSÓB PSYCHOLOG BANKOWY PRACĘ W CENTRALI GDZIE BRAKUJE OSÓB DO PILNOWANIA SPRZEDAWCÓW, KTÓRZY JESZCZE ZOSTALI NA PLACU BOJU, / ALE TO CHYBA BĘDZIE NAGRODA/. Odpowiedz Link
mpekao Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 28.04.10, 11:41 zawsze sie zastanawiam kto ich wybiera...i to nie chodzi tylko o Menadżerów ale np o kierowników, którzy mało ze nie maja wiedzy to udaja że ja mają - tylko dochodze do wniosku, że ja jestem od "roboty" bo gdyby usiadła na moim stanowisku to...Bank poszedł by z "torbami"-ale pensje odbiera 4x> Odpowiedz Link
ec24 Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 28.04.10, 19:54 pensja 4 razy większa??? przesadzasz i to bardzo, dawałem PEX takiej kierowniczce, miała 400 złotych brutto więcej ale zero premii tylko MBO Odpowiedz Link
1maestro Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 28.04.10, 20:39 Dyrektorzy Regionalni ( biznesowi i kadrowi ) czekają na ludzi z ENERGIĄ, POMYSŁAMI, ZORIENTOWANYCH NA REALIZACJĘ CELÓW... itd. Każdy może byc kierownikiem, menedżerem, dyrektorem... TYLKO trzeba chciec, a nie tylko narzekac, wytykac... itd Odpowiedz Link
lulu1020 Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 28.04.10, 21:49 A ja mam w porządku kierownika, zawsze pomocny i jak coś nie wie to doczyta i przekaże pracownikom. Dla klientów jest jak malinka / ---satysfakcja klienta---/ Długo pracuję w tym banku i jest to 3 osoba, którą spotkałam na obsłudze tak ukierunkowana na klienta., Ale pewne rzeczy się nie przeskoczy i stoimy w miejscu. Odpowiedz Link
hornwaldt Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 04.09.10, 22:34 madzioba35 napisała: > Czy u Was też są tacy Menadżerowie??? Brak wiedzy, umiętności, > praktyki, znajomości Rocketa, Unisales, Astra i innych aplikacji a > tylko wymagania??? Wymagasz od innych??? Zacznij od siebie!!! Zawsze jedynym atrybutem kazdego Menedzera sprzedażowego był tzw. BAT SŁOWNY i do niczego wiecej taka osoba sie nie nadawała Odpowiedz Link
khmo Re: wiedza Menadżera ds sprzedaży 21.09.10, 00:15 Szkolenia produktowe przeprowadzane przez menadżerów dla pracowników są poniżej krytyki. Ostatni krzyk mody I…na…plus, zaproszenie ludzi do oddziału, m…pokazuje slajdy i czyta z zarządzeń myląc się i przekręcając wyrazy i nazwy, mogliby mieć odrobinę szacunku dla sprzedawców i się przygotować, ale tak samo było z pexem. Proponuje niezapowiedziane wizyty regionu lub centrali / będą mieli cały obraz wiedzy /. Odpowiedz Link