majka6543 21.01.10, 19:38 Jak działa to u Was w oddziałach? U nas to porażka.. Lepiej było bez tego stanowiska. Klienci omijają pex-cornery szerokim łukiem, a osoba tam pracująca nie wykona planu kwartalnego do końca roku!!! jak tak dalej pójdzie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bank_pekaes Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 21.01.10, 19:46 Z ust mi to wyjęłaś!!! Gdy nie bylo Cornerów sprzedaż była lepsza, nie wiem od czego to zależy ale naprawde tak to wygląda. Innym problemem jest wielkość planów nałóżonych na sprzedawców- cornerowców - mają wykonać 80% planu oddziału i 80% baz PEXowych. Pomyłą jest również wymóg 4 umów na jednego cornerowca dziennie i codzienny monitoring poczynań. Swoją droga sposób traktowania tych pracowników zaczyna "trącic" mobbingiem. A juz gdy widzę maila od "orłów" ze Regionu w którym nakazuja menedzerowi "omowienie wynikow sprzedazy" to się flaki przewracają. Odpowiedz Link
teneo0 Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 22.01.10, 22:14 Ależ to proste. Klienci omijają pex cornery, bo nie chcą, aby pozostali klienci ( w tym ich znajomi) wiedzieli, że muszą korzystać z drogich pożyczek. W końcu to żadna przyjemność musieć pożyczać pieniądze. U mnie już kilku klientów wolało załatwiać pożyczkę po staremu. Odpowiedz Link
ludekbph Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 22.01.10, 23:48 Dokładnie, bank pokazuje palcem - ten bierze pożyczkę! Do tego ten bur...lowy kolor. Ciekawe, czyj to projekt i ile kosztował. Odpowiedz Link
bank_pekaes Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 23.01.10, 08:12 O przepraszam. Kolor nie jest burdelowy tylko oficjalny grupy Unicredit. Chociaż na jedno wychodzi Odpowiedz Link
teodozja_pko Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 23.01.10, 09:52 Projekt jest włoski. Sprawdzony w Włoszech Niemczech Węgrzech itd. Jakby się komys chciało choć zerknać w rankingi a nie tylko narzekać to oddziały z Cornerami maja wyższą sprzedaż PEX niż pozostałe. Więc niekoniecznie sie nie sprawdza, kwestią jest że pożyczki się nie sprzedają nigdzie nie tylko w naszym banku. Odpowiedz Link
asoakep Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 23.01.10, 19:21 taaaak, rankingi mówią wszystko szczególnie jak są wynikiem "kreatywnej" sprawozdawczości Odpowiedz Link
teneo0 Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 23.01.10, 19:55 Taaak , wystarczyło troszkę niższy planik i pex cornerek zrobił procentowo lepszą sprzedaż. I na tym polegały badania. Tak jak badania nad CPI. Zapytano klientów czy chcieliby ubezpieczenie do pożyczki i prawie wszyscy odpowiedzieli : "tak". Nie dodano w pytaniu tylko, że za pieniądze klienta i to nie małe. Odpowiedz Link
kuku.2 Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 03.02.10, 21:30 U nas też klienci omijają pex kornery szerokim łukiem, i komentarze o kolorach bu...wych, autentycznie stanęła klientka na środku sali nie swiadoma że ktoś z boku ją słyszy i zaczęła, cytuję ,,... jak w burdelu, na zachodzie w witrynach takie kolory stosują -porozgladała sie w koło- jeszcze czerwonych podwiązek wam brakuje,, koniec cytatu . Obciach obora itd itd. Odpowiedz Link
luigi_l Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 06.02.10, 11:54 No to lepiej kupcie wszyscy te podwiązki bo te kolory to oficjalne barwy Unicredit i z chwilą zmiany nazwy i zmiany barw całe oddziały będą w tym kolorze i to chyba jeszcze w tym roku. Odpowiedz Link
agawa300 Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 06.02.10, 13:52 Po 2-dniowym urlopie wracam i pierwsze wrażenie: - miejsce gdzie jest stanowisko Pex-Corner od razu wpadło mi w oko - szokiem był kolor i postać z papieru - przez chwilę nie widziałem pracownika, gdzie siedzi, dopiero po chwili jak przyzwyczaiłem sie do koloru, wyglądu i otoczenia zobaczyłem sprzedawcę. Piszę o tym bo myślę że, takie same odczucia ma każdy klient który pierwszy raz zobaczy Pex-Corner. Pytanie czy dobrane kolory, wygląd stanowiska i otoczenie wpływa na zainteresowanie Klienta czymś nowym a może raczej wprowadza go zakłopotanie (to nie dla mnie to dla VIP-ów). A tak przy okazji czy każdy wypełnił ankietę - bo ja tak mimo że nie bardzo widzę w tym mozliwość zmian na lepsze. Odpowiedz Link
dzonsa Re: Pex-Corner w oddziałach ???? 06.02.10, 22:45 w naszym Oddziale są takie 2 stanowiska. Pierwsze skojarzenie klienta iż jest w Eurobanku Odpowiedz Link