Dodaj do ulubionych

kredyty - sprzedaż na siłę !!!

13.09.10, 00:40
To już jakieś szleństwo! Czy Was też tak rozliczają za sprzedaż kredytów? To zaczyna być śmieszne !!! Można zrozumieć nacisk na sprzedaż lokat - klient ma dożo środków na rachunku a'vista no to można mu zaproponować lokatę czy fundusz - ale jak można rozliczać Oddział za sprzedaż kredytów, przecież kredyty biorą Ci którzy chcą! Ostatnio mieliśmy "poważną" rozmowę z Dyrektorką i jak usłyszałam "Żadnego kredytu dzisiaj? To cobiliście przez cały dzień!!" to nie ukrywam trafiło mnie to mocno! Traktowanie sprzedaży kredytów jak sprzedaż np. masła to lekka przesada. To nie zależy tylko od nas ale to właśnie nas walą po głowach!
Obserwuj wątek
    • zadra-online Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 24.09.10, 21:10
      mało powiedziane na siłę !!!!!!!!!!!!!
      pazerność na zysk przekracza wszelkie granice !!!!!!!!!!!!!!
      a pazerność na wyrobienie MBO to czyste szaleństwo !!!!!!!!!!!!!!!!!
      zwykły szary sprzedawca
    • raivo Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 24.09.10, 21:39
      Powinniśmy sprzedawać PAKIETY - kredyt, monitoring i windykacja w jednym smile
    • pexik Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 28.09.10, 20:28
      Mało tego!! Dobrze byłoby utrzymac dobrą sprzedaż, ale ciągle więcej i więcej: rok do roku, kwartał do kwartału, miesiąc do miesiąca. Gdyby takie wymagania stawiano np: przed A. Małyszem, to skakałby już po kilometrze a na mamucie to ze trzy kilosy.
      • teodozja_pko Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 30.09.10, 19:07
        Ja nie rozumiem was

takiego luzu jak teraz jest to dano nie było a przynajmniej nie za czasów ianone
        Oglądając raporty z Unisales mozna sie załamać widząc sprzedawców z średnią PEX 0.2 dziennie i spotkaniami umówionymi 1 dziennie. To co taki sprzedawca robi przez całe dni ?
        Taka jest praca sprzedawcy i za to dostajecie premię, zawsze można się przenieść na kasę za goła pensję lub komu się nie podoba może wziąć torebkę i iść do domu.
        • farsa0000 Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 01.10.10, 18:52
          Witaj super kasjerko !!!

Może nas oświecisz, skoro tak ciężko pracujesz, skąd bierzesz czas na sprawdzanie raportów sprzedawców. Mam propozycję-ZOSTAŃ SPRZEDAWCĄ!!!! i pokaż na co cię stać!!! Wtedy będzie premia, a gwarantuję Ci- sprzedawca, który ma taką średnią o której piszesz premii nie dostaje. Zawsze możesz się przenieś na sprzedawcę. Istota problemu nie tkwi w samej pracy i nie o to chodziło przedmówcom, ale w metodach jej zdobywania.
        • khmo Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 01.10.10, 21:26
          Typowa wypowiedz dyrektora, który nie wie, co jego sprzedawca w ciągu dnia robi lub udaje głupka, bo mu tak wygodnie . P.Teodozjo proponuje zamiast siedzieć w tabelkach i bawić się w statystykę porozmawiać z pracownikami, w czym można pomóc lub jaki mają problem w realizowaniu sprzedaży./ Wgląd na realizacje planów wszystkich sprzedawców w wiązce maja dyrektorzy lub menadżerowie/

MÓJ DZIEŃ BEZ POŻYCZKI
          Przyjęcie zleceń stałych, zmiana kwot, wysyłka
          Zastrzeżenia kart, wprowadzanie nowych / dyspozycje/
          Kilka przelewów Western Union
          Pełnomocnictwa /w tym dniu 2 /
          Konwersje rachunków/ nowe umowy/
          Zmiana danych osobowych, adresów, dowodów
          Skup czeków zagranicznych, przelewy zagraniczne
          Windykacja, dzwonienie i wyjaśnianie, bo klient siedzi i się w;…………..
          Wyjaśnianie, dlaczego tak a nie inaczej jest z fio, /gdzie są odsetki od lokat, dlaczego mniej kapitału /podpisywanie umów o midfi
          Przelewy, drukowanie wyciągów rach. I kart itp., pokazywanie i wyjaśnianie jak działa Pekao 24
          To są niektóre operacje, które miałam jednego dnia roboczego nie dłubałam w nosie, ani w tyłku nie będę opisywać spraw sprzedażowych, bo nie w tym rzecz oprócz pexa tez są inne produkty, które wpływają na dochodowość placówki i sprzedawca ma w planach
          Proponuje jeszcze szczotkę w tyłek i do sprzątania, co już miało miejsce, bo panie nie przychodzą i wstyd przed klientami/ wizerunek banku/

• ludekbph Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 02.10.10, 00:14
            Wyluzjcie. Ludzie słuchają J.K. Bieleckiego, który zaleca oszczędzanie a nie dalsze zadłużanie się narodu smile
          • 1maestro Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 05.10.10, 16:09
            Teodozja pisze o SPRZEDAWCACH.

Jeśli tak wygląda Twój dzień pracy, to:
            - albo nie jestes sprzedawcą
            - albo organizacja Twojej pracy lub całej placówki jest do dupy.
            - albo jedno i drugie....

• pandolinek Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 05.10.10, 19:34
              albo pracuje się na małej filii, gdzie oprócz kasjera jest 1 lub 2 osoby do tzw. pozostałej obsługi i robi się wszystko, co Klient zadysponuje, byle go tylko nie odesłać z pustymi rękami, bo jakby kiedyś chciał pożyczkę czy coś, to już do nas nie przyjdzie, bo go nie obsłużyliśmy tak jak sobie życzył - o tym nie pomyślałeś? A co do sprzedaży - to Ci, którym z pocałowaniem w rękę dalibyśmy pożyczkę (bo mają zdolność), oczywiście już po załatwieniu wszystkich zleceń, przelewów i reklamacji itp, mają gdzieś nasze pexy, zaś Ci, którzy... nas by pocałowali w rękę za pożyczkę, oczywiście jej nie dostaną, bo....renta na czas określony, bo 2 dzieci na utrzymaniu, bo nie spłacił wystarczającej liczby rat poprzedniej pożyczki, bądź nie daj Boże spóźnił się te parę dni z jedną ratą itd. itp. tudzież nasza wspaniała aplikacja (ostatnio jedna i druga) do oceny zdolności znów nie działa i Klient musi poczekać na decyzję nie wiadomo ile, a jak pójdzie do innego banku to dostanie od ręki...co Ty na to?
            • khmo Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 05.10.10, 23:14

BYŁAM I JESTEM SPRZEDAWCĄ Z KILKULETNIM STAŻEM, DLATEGO NIE WCISKAJ CIEMNOT 1 MAESTRO, ŻE TO NIEMOŻLIWE ŻEBY SPRZEDAWCA TO ROBIŁ, JA WIEM, O KIM PISAŁA P. TEODOZJA O MNIE I INNYCH SPRZEDAWCACH.
              CZY REGION, CENTRALA JEST ŚWIADOMA, CO NA FILIACH SPRZEDAWCA ROBI, Z TWOJEJ WYPOWIEDZI WYNIKA, ŻE NIE!!!
              ORGANIZACJA PRACY DO DUPY –
              DO DUPY TO KURSY DLA SPRZEDAWCÓW
              BRAK BIEŻĄCYCH INFORMACJI O ZMIANACH, PROD.
              BRAK WIEDZY O OFERCIE, KTÓRA BYŁA I JEST ZAPROPONOWANA W NOWEJ FORMIE /PROSZĘ MI, PRZYSŁAĆ MAILA TO JA ZGŁOSZĘ I SPYTAM CZY MOŻNA NA TAKICH SAMYCH ZASADACH SPRZEDAWAĆ PRODUKT/
              DO DUPY TO JAK INNA PLACÓWKA WYSYŁA KLIENTA DO NAJBLIŻEJ, BO TAM PAN NIE BĘDZIE CZEKAŁ GODZ.TAM SZYBKO ZOSTANIE OBSŁUŻONY

• 1maestro Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 06.10.10, 08:36
                Czyli potwierdzasz, że do dupy.
                • khmo Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 06.10.10, 10:11
                  1 MAESTRO NIC NIE POTWIERDZAM, NIE ZROZUMIAŁEŚ, CO NAPISAŁAM
                  SZKOLENIA DLA SPRZEDAWCÓW NIE WSZYSCY KUMAJĄ, O CO CHODZI DO KOŃCA – LEPIEJ WYSŁAĆ DO INNEJ PLACÓWKI KLIENTA.
                  UNIKANIE WPŁAT I WYPŁAT WESTERN UNION, BO ZAJMUJE DUŻO CZASU A BRAK SPRZEDAŻY
                  OTWIERANIE NOWYCH RACHUNKÓW, A ZAMKNĄĆ STARY MOŻE PAN/I KAŻDEJ PLACÓWCE, KART, ITP.
                  ALE ODSYŁANIE DO ZAMKNIĘCIA RACHUNKU, GDZIE OPERACJE SA NA PODPIS W DOWODZIE TO SZCZYT GŁUPOTY.---TO WSZYSTKO JEST DO DUPY.CZŁOWIEK NIE JEST W STANIE ZAPLANOWAĆ DZIEŃ, BO NIERAZ WSZYSTKO BIERZE W ŁEB.
                  PRZYCHODZI KLIENT /KA MÓWI: Z PRZYJEMNOŚCIĄ PRZYCHODZI DO PLACÓWKI, BO ZOSTANIE WYSŁUCHANY I NIE CZUJE SIĘ JAK ZŁO KONIECZNE / SŁOWA KLIENTA/, Z PLACÓWKI GDZIE POSIADA RACHUNEK DZWONIĄ JAK TYLKO CHCĄ COŚ SPRZEDAĆ.
                  PROSZĘ PLANUJ, JESTEM CIEKAWA TWOICH PROPOZYCJI
                  MAM ODSYŁAĆ DO ODDZIAŁU – BARDZO PROSZĘ „SATYSFAKCJA KLIENTA”
                  MAM DONOSIĆ, ŻE KLIENCI SĄ ODSYŁANI –NIC Z TYCH RZECZY

• 1maestro Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 06.10.10, 11:04
                    Potwierdzasz, potwierdzasz - to, że Twoi przełożeni xle zorganizowali robotę w placówce.

Przecież to nie Ty za to odpowiadasz, to co piszesz przekaż menadzerowi, dyrektorowi... I nie traktuj tego jak donoszenia. Chociaż będzie to pewnie tak jak "rzucanie grochem o ścianę".

Pracuję w bardzo małej placówce.

• khmo Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 06.10.10, 23:06
                      Co mam zgłaszać, że przychodzą klienci odesłani z innych placówek, bo sprawy są problemowe lub nie sprzedażowe, przez pół Warszawy klientka jedzie zamknąć rachunek, bo w innej placówce nie przyjęli dyspozycji zamknięcia, / mimo że obsługa rachunku jest na podpis w dowodzie / przekazałam dzisiaj osobie kierującej 4 cisy klientów, którzy zostali odesłani wszystko ma swoje granice od jutra 8 godzin pracy, dbanie o swoje sprawy sprzedaż, sprzedaż?!!!! /Nie jest taka zła ha / kończę to pisanie, które sprowokowała, p. Teodozja
                      NA 99.9 % 1 MASTRO JESTES DYREKTOREM LUB MENADŻEREM,
                      POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH SPRZEDAWCÓW
                      NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ

• 1maestro Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 07.10.10, 22:06
                        Maruda jesteś... i już wink))
    • bank_pekaes Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 05.10.10, 19:18
      Witam.
      Czy ktoś wie cos na temat komórki w Pionie kr. konsumenckich i hipotecznych (czy jak to sie nazywa) która zajmuje się kontrolą wniosków procesowanych w APS i wylapuje niezgodności w tych wnioskach. Jakie sa konsekwencje niezgodności ktorych nie potrafi się wyjaśnić (np. przy kredycie konsolidacyjnym klient nie dostarczył zaświadczeń potwerdzających spłate w innych bankach etc.). Od kiedy ta komórka funkcjonuje? Mieliście z czyms takim doczynienia?
    • mela138 Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 06.10.10, 23:49
      Ostatnio mieliśmy "poważną" rozmowę z Dyrektorką i jak usłyszałam "Żadnego kredytu dzisiaj? To cobiliście przez cały dzień!!" -to zdanie to tylko oprawić w ramki. U nas to jest ciągle.Jeśli się nie ma kredytu tzn,że się nic nie robi !
      • khmo Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 10.10.10, 20:55

Mela 138 jak drugi raz dyrektorka cię spyta o pexa, powiedz ze niema sprawy załatwiasz klientów / uprawnionych/
        I dajemy na 9.99 %
        Ona- skończyła się promocja / brak /
        Ty-w innych oddziałach wprowadzają
        Ona- niemożliwe
        Ty – spróbujmy może i nam się uda tym sposobem oni maja wyrobione plany?????

• khmo Re: kredyty - sprzedaż na siłę !!! 12.10.10, 23:16
          WITAM
          PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA WPROWADZENIE W BŁĄD O POŻYCZCE NA 9.99.% OCZYWIŚCIE JEST OFERTA SPECJALNA NR 40/OS/2010, KTÓRA OBOWIĄZUJE DO ODWOŁANIA. NAJGORSZE JEST TO, ŻE REGION MA RACJE I TO MNIE W……, BRAK WIEDZY, WYGODA Z MOJEJ STRONY /ZAUFANIE W MAILA OD MENADŻERA W SIERPNIU, ŻE TO OSTATNI DZIEŃ I OFERTA SIĘ JUŻ KOŃCZY /., ALE SĄ I DOBRE STRONY W PONIEDZIAŁEK WSZYSTKIE OBOWIĄZUJĄCE OFERTY SPECJALNE PRZECZYTAŁAM I PEXA. NASTĘPNYM RAZEM DWA RAZY SPRAWDZĘ, CO JEST NAPISANE POTEM WYKONAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka