Dodaj do ulubionych

zwiazki zawodowe

01.03.11, 16:29
do jakich zwiazkow najlepiej sie zapisac. DIALOG 2005 czy ZZZ Banku PEKAO SA?
Obserwuj wątek
    • 1maestro Re: zwiazki zawodowe 01.03.11, 17:21
      .... a do jakiej kałuży "najlepiej" wyrzucic 5PLN - z wodą słodką czy z wodą słoną ??? Wg mnie to bez znaczenia - Twoje 5 PLN i tak przepadnie.
      • szczera-live Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 08:53
        żałosne jest to co piszesz. Najlepiej siedzieć w kącie i czekać, aż jednostki zrobią coś same dla wszystkich. Wiem jak jest u nas wszyscy członkowie mają duże oczekiwania, a jak trzeba coś zrobić, zadziałać, to chowają głowę w piasek. Sami bez poparcia nic nie są w stanie zrobić, a tak wszyscy by chcieli. Bo najlepiej samemu nic nie robić, a oczekiwać od innych cudów. Pamiętajcie nic na siłę nie można zrobić.
        Poza tym w jedności siła!!!!
        • kazar2 Re: zwiazki zawodowe 20.03.13, 21:51
          smile
    • ala_jk Re: zwiazki zawodowe 01.03.11, 17:33
      ...do żadnych - po co finansować leserów i darmozjadów?
      • szczera-live Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 08:54
        każdy sądzi po sobie !?
        • ala_jk Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 19:15
          Owszem... Jeśli ktoś sam nie potrafi zadbać o siebie to szuka innych którzy zrobią to za niego...
          • szczera-live Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 22:59
            Może nie zawsze za niego, może z kimś. Sam świata nie zwojujesz ....
    • dzonsa Re: zwiazki zawodowe 01.03.11, 20:38
      Teoretycznie może i macie rację, ale?
      10,-zł miesięcznie to nie majątek obecnie to np.paczka papierosów. Niski poziom uzwiązkowienia powoduje iż nikt się z Nami nie liczy bo stanowimy 10-15 % ogółu pracowniów, gdyby było 70-80 % to zapewne związki zawodowe miałyby silniejszą kartę przetargową.
      Zobaczcie jakie jest uzwiązkowienie np we Włoszech?
      A my tylko potrafimy czczo gadać i narzekać że jest źle, czy naprawdę chodzi o 10,- zł miesięcznie.???
      Może warto dać im szansę i pokazać iż potrafimy się zjednoczyć i nie jesteśmy tylko "głupimi polczkami"!!!. I tak jesteśmy mocno poróżnienie ( a takimi łatwiej zarządzać)
      pozdrawiam.
      • szczera-live Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 08:55
        nareszcie rozsądna i myśląca osoba smile
    • bilonka29 Re: zwiazki zawodowe 01.03.11, 21:46
      Ja osobiście polecam Dialog bo pomógł mi w przeciwieństwie do ZZZ Masz rację każdy umie narzekac a żeby związki pomogły muszą miec podstawy czyli musisz dac na piśmie zezwolenie na reprezentowanie Ciiebie a tego większośc albo i wszyscy się boją.Ja właśnie tak zrobiłam nie było to miłe (bo miałam spotkanie z dyr region.ale trzeba walczyć o swoją godnośc niech wiedzą,że nie wszystko im wolno.Co do zw zawZZZ to nie mam dobrego zdania bo gdy zwróciłam się o pomoc to twierdzili że nie idzie tej sprawy załatwić bo takie czasy i dlatego zapisałam się do Dialogu
      • maryjan33 Re: zwiazki zawodowe 01.03.11, 22:15
        Co nam dają ZZ - nic. Ile jest tych związków w Banku??? Co one robią dla pracownikó,dbają o to abyśmy godnie zarabiali???. Nic nie robią ,jedi drugim na złość i orzekór robią.Zamiast dogadać się i utworzyć Jeden silny ZZZ i przycisnąć pracodawcę,zmobilizować o dbanie o szeregowych pracowników - to nie tylko co miesiąc na składkę dawać a nic z tego nie mieć i utrzymywać KOGO I PO CO ??????????????
        Niech zrobią coś dla NAS Szarych pracownikó.Już mieli wywalczyć chyba 2 lata temu abyśmy zarabiali po 3200,- minimalne prace a oni co nic bo MY ich G***o obchodzimy
        • fajnybank Re: zwiazki zawodowe 02.03.11, 08:39
          To jest nasza- Polaka mentalność-narzekać, jesteśmy wielce roszczeniowi.
          Wszystkim Nam pracuje się coraz trudniej, naciski, naciski, naciski.
          Proponuję zwrócić się do Swoich władz związkowych z prośbą o zaproszenie na spotkanie z Pracodawcą gdzie można naocznie przekonać się i wtedy wysuwać wnioski i komentować pracę związków zawodowch.
          Nie staję w obronie związków ale wierzcie mi jest to trudna i ciężka praca a działać w związkach nikt nie chce.A może warto spróbować i przekonać się jak to naprawdę wygląda?
          Takiej garstce uzwiązkowienia trudno jest być skutecznym w działaniu.
          A jeli chodzi o składki , to tutaj proponuję również zapytać władze związkowe na co przeznaczają pieniądze.I wtedy przekonacie się czy 5 , 10 czy 15 zł to tak dużo.
          • szczera-live Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 09:01
            brawo!

Ludzie nie zdają sobie sprawy ile kasy idzie na przykład prawników. Związki nie mają możliwości chwalenia się na forum o swoich sukcesach. Nie zdajemy sobie nawet sprawy ilu osobom pomagają ZZ, ale te osoby nie maja ochoty i odwago pochwalić się tym, ze związki im pomogły.
            Ponadto nie czujmy się, że za 5 zł. miesięcznie stać związki coś robić. ZZ, które od tej garstki członków zbierają po kilka złotych nie stać jest nawet na prawnika, więc jak mają pomóc. Sama porada prawna to wydatek ogromny, a cóż tu mówić o prowadzeniu sprawy w sądzie.
            • netics Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 16:27
              Porady prawne nie są tak niedostępne, jak myślisz. Jestem z Krakowa i niedawno korzystałem z porady prawnika od prawa pracy dot. ostatnich porozumień. Koszt porady to ok. 100zł. PIP w swojej siedzibie na pl. Szczepańskim przez cały dzień udziela porad bezpłatnie. Podejrzewam, że w każdym mieście działa to na takiej samej zasadzie. Niektóre firmy raz w tygodniu udzielają również bezpłatnych porad (np. www.consensus.krakow.pl).
              • szczera-live Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 22:57
                OK!
                Porada może nie tak bardzo dużo. Wszystko zależy od zasobności portfela. Niestety nie każdy ma możliwość skorzystania z bezpłatnych porad, bo jeśli mieszka w "Koziej Wólce" to niestety już o to trudniej. Poza tym to koszt samej porady, a co z napisaniem na przykład pozwu nie mówiąc o reprezentowaniu w sądzie. Koszty są duże, zwłaszcza jeśli sprawa nie jest prosta.
                • netics Re: zwiazki zawodowe 04.03.11, 12:17
                  Jeśli sprawa składana w sądzie jest oczywista, to ryzyka wielkiego nie ma. Wtedy pozwany-przegrany płaci wszelkie koszta. Łącznie z wynagrodzeniem Twojego adwokata, czy Twoje utracone zarobki za czas, kiedy byłaś na rozprawie.
          • kazar2 Re: zwiazki zawodowe 20.03.13, 21:50
            brawo smile
            wszyscy tylko gadają,wymagają, a od siebie nic. Najlepiej nie należeć i narzekać, choć tak naprawdę nic ten krzykacz nie wie o działalności jakichkolwiek ZZ, nic nie robiąc, tylko siedzi w kącie. U mnie w oddziale Konfederacja Pracy pomaga zawsze, temu kto tej pomocy potrzebuje.
            • technik888 Re: zwiazki zawodowe 14.03.15, 23:19
              Terrrorysci i oszusci ze zwiazkow
              Ludzie pomozcie walczyc z ta zaraza zwiazkowa rozprawa 3 lipca 2015 o godzinie 10.00 w Edmonton County Court przeciwko GMB Trade Union.Pomozcie mi wygrac z zzz ze zdradzieckimi zwiazkami zawodowymi za to co zlego zrobili w Polsce i na swiecie
              Marian Lukasik
              00447985284791
              technik888@gazeta.pl
              wpiszcie dane w gogle a wszystko wam wyjdzie
              www.wiadomosci24.pl/…/polak_pozywa_brytyjskie_zwiazk…
              polscott24.com/the-county-court-at-edmonton/
              polscott24.com/zwiazkowcy-oszukuja-ludzi-i-bogaca-s…/
              anti-trade-unionists.blog.onet.pl/2013/05/
              polscott24.com/dlaczego-warto-glsowac-na-mnie-maria…/
              nowypolskishow.co.uk/?tag=marian-lukasik
      • kazar2 Re: zwiazki zawodowe 20.03.13, 21:41
        Tak Dialog jest godny polecenia, ale jeśli ktoś lubi piękne i mocne słowa, które się nie pokrywają w czynach.
        • jednosc_xx2 Re: zwiazki zawodowe 28.04.13, 08:55
          Polecam Zakładowy Związek Zawodowy, zzzpekaosa.pl/node/24 Podsumowując:
          - otrzymałam konsultacje prawnika finansowaną przez Związek, wcześniej zwrot pieniędzy za pierwszą płatną konsultację. Przed konsultacjami z prawnikiem było zgłoszenie sprawy do Komisji Antymobbingowej; uważam, że uruchomienie wszystkich możliwości daje rezultat w postaci otrzymania odszkodowania od pracodawcy.
          Zachęcam do dbania o siebie, honor, godność, Wasze db imię, nikt tego za Was nie zrobi. W sytuacji gdy antywartości i antyspołeczność panoszą się, co więcej, pieją szumnie o wartościach, robiąc z ludzi idiotów również za murami instytucji, to jedyne wyjście. Powodzenia!

• technik888 Re: zwiazki zawodowe 28.04.13, 13:21
            Zwiazki zawodowe to cos najgorszego co czlowiekowi moze sie przydarzyc
            • jednosc_xx2 Re: zwiazki zawodowe 28.04.13, 17:45
              Dzięki przynależności do związku miałam przewagę, przełożyło się to otrzymanie odszkodowania od pracodawcy. Konkret! Tym bardziej polecam!
              • technik888 Re: zwiazki zawodowe 28.04.13, 18:16
                jednosc_xx2 napisał(a):

> Dzięki przynależności do związku miałam przewagę, przełożyło się to otrzymanie
                > odszkodowania od pracodawcy. Konkret! Tym bardziej polecam!
                Mnie ZZ sprzedaly konkret
    • szczera-live Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 08:50
      misiek121319 napisała:

> do jakich zwiazkow najlepiej sie zapisac. DIALOG 2005 czy ZZZ Banku PEKAO SA?

Polecam Konfederację Pracy !!!
      cały czas pracują, robią dużo dobrego dla ludzi etc.
      Ponadto potrafią zdobywać pieniądze z własnych pozytywnych inicjatyw.
      Dialog2005 - krzykacze, ZZZ- co robi nie wiem?
    • kazar2 Re: zwiazki zawodowe 03.03.11, 09:08
      zadzwoń pod numer telefonu 12 618 61 11 lub 12 618 63 00.
      Zapytaj się, co robią i ile jest członków, itd.
      Polecam !!!!
    • kazar2 Re: zwiazki zawodowe 20.03.13, 21:45
      Ja polecam Konfederację Pracy. Może mniej piszą, ale wiele robią dobrego dla ludzi. Zawsze możesz liczyć na wsparcie mądrej, rzeczowej Przewodniczącej, która w to co robi wkłada całe swoje serce.
      Sprawdź najpierw, czego możesz oczekiwać za składkę w innych związkach. Czy jest możliwość ewentualnej pomocy prawnika, zapomogi i innych tematów.
    • takisam51 Re: Wiecej linkow na temat szkodniczej dzialalnos 21.04.13, 09:27
      A nie pomyślałeś o tym żeby przywrócić sowieckie gułagi i hitlerowskie obozy pracy przymusowej ?
      Tam nie było żadnych ZZ, więc zapewne było fantastycznie.
      Rola ZZ to zrównoważenie bezsilności pojedynczego pracownika wobec pazerności pracodawcy. Jednak istnienie ZZ trochę chroni interesy pracownika, szkoda że po erze lat 80 i NSZZ Solidarność , tak mało jest tej ochrony.
      • kalafior56 Re: Wiecej linkow na temat szkodniczej dzialalnos 22.06.13, 10:42
        Czy ZZ wiedzą jaka zasada obowiązywała w tym roku przy podziale nagród za poprzedni rok? czy znajdzie się ktoś odpowiedzialny z ZZ i poinformuje o tym szarych pracowników?
        • technik888 Re: Wiecej linkow na temat szkodniczej dzialalnos 22.06.13, 15:22
          odpowiedzialnego pracownika ZZ bardzo trudno znalezc w zdecydowanej wiekszosci to sa karierowicze ktorzy dbaja o wlasna kieszen
        • kazar2 Re: Wiecej linkow na temat szkodniczej dzialalnos 03.04.15, 06:51
          napisz do : konfederaci.org.pl/ odpowiedzą smile
    • fajnybank Re: zwiazki zawodowe 15.03.15, 11:01
      misiek121319 napisała:

> do jakich zwiazkow najlepiej sie zapisac. DIALOG 2005 czy ZZZ Banku PEKAO SA?

Masz większy wybór , jeszcze siedem związków.
      • technik888 Re: zwiazki zawodowe 15.03.15, 13:14
        ZZZ Banku PEKAO SA zzzto zdrzdzieckie zwiazki zawodowe
    • kazar2 Re: zwiazki zawodowe 01.12.16, 16:48
      Konfederacja Pracy
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka