Dodaj do ulubionych

HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot goscia

28.09.11, 12:51
podobno jeden taki pseudo szefunio HR, udaje ofiarę przyklejając się do innych w robocie, wyzywa kolegów i kolezanki - wyłącznie za plecami, plotkuje, wyciaga poufne informacje o robocie i relacjach, żeby piąć się wyżej i wyżej, trampolina musi byc. Nie wie co to tajemnica służbowa, jego zasady nie obowiązują. Władza go napędza, po trupach, a jak, byle do celu, kasy mu ciągle malo. Słyszeliście? kto go przejrzy, niszczy, nie masz prawa miec swojego zdania. Na pierszy rzut oka - erudyta z charyzmą, biały kołnierzyk. Ze tacy sie utrzymuja w instytucji z Karta Zasad ... Tez Was wrobił? Znany ze strategii na litość ....., udawania zatroskanego o losy pracowników Hr-ca.
Obserwuj wątek
    • artold2 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 28.09.11, 13:23
      to ten który uwodzi kobiety w robocie? Kochana, znany z przeskakiwania z kwiatka na kwiatek w biurze ..........., dodam że żonaty, nieustannie żali się na szefów, koleżanki, kolegów i robotę, oczernia innych, potem pnie się w górę. Wąż w białej koszuli, ale dobrze mu idzie, wie kogo się uczepić ! Ma facet tupet, wykwalifikowany w ..... Wlasnie w czym....., oprocz kłamstw?
      • marchewka_25 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 04.10.11, 10:31
        dajmy jemu spokój, podobno zaburzony, zaburzenie dramatyczno-niekonsekwentne czy cos innego psychopatycznego. Żal człowieka, chory. Manipulację, pasożytnictwo ma na stałe wdrukowane. Zdrowym ciężko to zrozumieć, ale tak jest i już. Po prostu omijajcie go szerokim łukiem, czyni destrukcję za plecami. Jedwabne rękawiczki.
    • war300 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 06.10.11, 20:02
      LIST ZARZĄDU DO PRACOWNIKÓW
      1. Sposób ubierania się w pracy
      Wskazane jest, abyś przychodził do pracy ubrany zgodnie z wysokością
      swojej płacy. Jeżeli przychodzisz w butach Prady za 350 i z torbą Gucci
      za 600 to zakładamy, że powodzi ci się dobrze i nie potrzebujesz
      podwyżki. Jeżeli ubierasz się skromnie, to znaczy, że powinieneś
      nauczyć się lepiej dysponować swoimi pieniędzmi żeby kupić sobie
      lepsze ubranie. Dlatego też nie potrzebujesz podwyżki. Jeżeli twój
      strój jest średniej klasy to znaczy, że twoja płaca jest na odpowiednim
      poziomie i nie potrzebujesz podwyżki.
      2. Zwolnienia chorobowe
      Nie honorujemy już zwolnień lekarskich. Jeżeli byłeś w stanie pójść
      do lekarza, to równie dobrze mogłeś przyjść do pracy.
      3. Urlopy
      Każdy pracownik dostanie 104 dni urlopu w roku. Terminy zostały już
      ustalone: są to soboty i niedziele.
      4. Zwolnienia na wypadek pogrzebu
      Nie ma żadnego usprawiedliwienia nie stawienia się do pracy. Nie możecie
      już nic zrobić dla zmarłych kolegów, członków rodziny czy
      współpracowników. W rzadkich przypadkach, kiedy pracownik MUSI wziąć
      udział w pogrzebie, ceremonia powinna odbywać się późnym wieczorem.
      Wtedy pracownik może pracować w przerwie na lunch, aby wyjść godzinę
      wcześniej.
      5. Korzystanie z toalety
      W toalecie spędza się stanowczo za dużo czasu. Dlatego też wprowadzono
      3-minutowy limit użytkowania toalety. Po tym czasie włączy się syrena
      alarmowa, papier toaletowy zostanie schowany, drzwi od kabiny zostaną
      otworzone i zostanie zrobione zdjęcie. Jeżeli przekroczenie czasu zdarzy
      ci się dwukrotnie, twoje zdjęcie zostanie umieszczone w biuletynie
      firmowym w rubryce "Recydywiści".
      6. Przerwa na lunch
      Wychudzeni na zjedzenie lunchu mają 30 minut, żeby mogli zjeść więcej
      i nabrać zdrowego wyglądu. Pracownicy z normalną wagą mają na
      zjedzenia lunchu 15 minut. Tyle akurat wystarczy, aby zjeść posiłek
      pozwalający utrzymać stałą wagę. Otyli mają 5 minut. Akurat tyle
      zajmuje wypicie Slim Fasta.
      Dziękujemy za lojalność wobec naszej firmy. Jesteśmy tutaj, aby
      zapewnić dobre samopoczucie wynikające z pracy dla nas. Dlatego też
      wszystkie pytania, komentarze, uwagi, skargi, insynuacje, oskarżenia i
      wyzwiska powinny być kierowane gdzie indziej.

Udanego tygodnia życzy,
      KIEROWNICTWO

• lea_74 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 07.10.11, 10:11
        Hmmm, taki pogrzeb to doskonała okazja na znalezienie klienta na pożyczkę np na nowy pomnik na cmentarzu. Naprawde szanowne kierownictwo nie docenia tego rynku smile
      • ciarki23 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 20.10.11, 14:03
        pasuje jak ulał do jego obsesji kontrolowania, szantażowania innych, poczytajcie jak ropoznac psychopatę - destruktora w pracy:
        weblog.infopraca.pl/2011/08/10-zachowan-ktore-wskazuja-ze-twoj-szef-jest-psychopata/
    • war300 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 22.10.11, 20:31
      Dlaczego po remoncie Oddziału/Fili są do dyspozycji pracowników pokoje do spożywania śniadania bez wyposażenia np. jednakowe filiżanki, kubki czy talerzyki np. 20% liczby załogi.
      Mój mąż w pracy oprócz dostępu do firmowych filiżanek ma też herbatę w szaszetkach i cukier w kostkach ale to już może za dużo jak na naszego Pracodawcę.
      • takisam51 przykłady, obserwacje dot go 26.10.11, 21:50
        A ja się cieszę, że jeszcze mogę wyjść na zaplecze i w jadalnio~szatni wypić herbatę którą sobie kupiłem oraz zjeść kanapkę !
        Lecz obawiam się, że wkrótce i tego nie będzie, bo są plany na oddanie połowy powierzchni oddziału, a wówczas jadalnio-szatnia stanie się siedzibą magazynku oraz smętnych resztek wsparcia - administratora kredytowego.
        • ciarki23 Re: przykłady, obserwacje dot go 18.11.11, 19:37
          ciesz się póki możesz. Te zmiany wprowadza ten mały, brzuchaty? Słyszałam, jak pracowników nazywa bydłem, za plecami oczywiście.
        • nomena88 Re: przykłady, obserwacje dot go 23.11.11, 22:17
          Kochany Ty się ciesz, że możesz zjeść w jadalnio-szatni. Ja mam do dyspozycji stolik przy wejściu do toalety, taki na styl babci klozetowej, notabene plastikowy i ceratka nim zaścielona też słusznego wieku, czyli nazywając rzecz po imieniu jem w przedkiblu. Smacznego i pozdro!
    • lubelskie234 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 30.11.11, 06:32
      do mnie co i raz truł o patologii w pracy i domu (wrogość, histeria, niedojrzałość żony). Mówił że niedługo zwariuje, jeśli mu nie pomogę. Czyli udaje, chodzi o strategię na litość?
      • ciarki23 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 03.12.11, 07:46
        mnie napuszczał na jednego, potem drugiego szefa, każdego przezywał za plecami, ujawniał poufne informacje o ich pracy tj. zarobki, przewinienia zawodowe, kłamał ze zablokował moje zwolnienie. Okazało się, że za plecami z nimi trzymał przeciwko mnie. Wymyśla oddzielne historyjki dla każdego. Wilk w owczej skórze. Napsuł tyle zdrowia, wydało się gdy zgłosiłam sprawę do rzeczników KZ. Paskudna manipulacja.
        • war300 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 03.12.11, 08:11
          Na pytanie dlaczego mam tak niska premię - odpowiedź - bo każde wsparcie jest do likwidacji. Pracownicy Wsparcia pozostaje pracować po włosku, bardzo ale to bardzo wnikliwie, nie odkładać do uzupełnienia.
          • takisam51 Czyli trzeba czytać 08.12.11, 22:10
            na nowo wszelkie procedury & instrukcje a potem je ściśle egzekwować smile))
            W takim to razie będzie masakra klientów a nie ich obsługa !!!
            Ale n najważniejsze, że zgodnie z przepisami naszego chlebodawcy smile))
        • lubelskie234 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 09.12.11, 21:27
          Narcyz czy jak? Koleżanka z pracy mówiła, że natrętnie składał jej propozycje matrymonialne w biurze, zaczęło się od puszczania oka, potem nachodził ją w pracy, śledził, gdy nie odbierała telefonów, nagrywał się na poczcie głosowej telefonu, wysyłał swoje zdjęcia, swojego samochodu służbowego, dedykacje, wszystko w czasie pracy, smsy, potem propozycje s....su w pracy i mieszkaniach służbowych pracodawcy..... Chory? Uważajcie, ludzi ma za nic, gwałci prawa pracowników. To usłyszała moja koleżanka - pogwałcił Pani prawa pracownika, naganne zachowania menedżerskie. HR z taaakim dyrektorem, hm......
          • koniunkcja2 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 15.12.11, 22:20
            Ale macie fajnie. Mnie to zaden nie zaczepia juz. Szłam przez park i krzyczałam gw.... a tu nic.
            • takisam51 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 17.12.11, 20:07
              Widocznie trafiłaś na seksualnych abstynentów smile
              • ciarki23 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 18.12.11, 11:09
                Jako obserwator mogę powiedzieć, że gdy ktos sobie nie radzi w pracy i domu z problemami, powinien zrezygnowac z roboty albo leczyć się. Gośc mi opowiadał, że jest mobbingowany przez podwładnego, potem o podbojach jego kolegi z roboty, następnie o mieszkaniach służbowych, które ma do dyspozycji (rzekomo ze nie płacismile Czyli podpisał umowę z bankiem na korzystanie z mieszkań? Fajny Czaruś. Pracodawca go kocha, czy mieszkania są dodatkową premią poza MBO?
                • lubelskie234 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 22.12.11, 15:19
                  zgadzam się z opinią. Mało że miesza sprawy zawodowe z prywatnymi w miejscu pracy, rozprasza i przeszkadza innym w robocie to jeszcze zwalnia ludzi łamiąc przy tym podstawowe przepisy Kodeksu Pracy, Regulaminu, ustaleń ze ZZ. Nie wspomnię o wartościach KZ .... Lukruje każdemu, buduje podstępnie sojusze, potem ni stąd ni zowąd, nie zdążysz się zorientować, jak ci wbija nóż w plecy. Dostajesz kwitek na do widzenia. Ukryta wrogość, patologiczny egocentryzm, brak honoru i sumienia - wlasnie czytam, typowe dla psycholi.
                  • ciarki23 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 26.12.11, 19:07
                    składam życzenia świateczne w tym drugim dniu Świąt BN obecnym i byłym pracownikom banku, szczeólnie tym którzy bezprawnie zostali zwolnieni "w białych rękawiczkach" przez tego człowieka lub na skutek frustaracji sami zdecydowali się odejść. Dużo spokoju, radości, ciepłych, rodzinnych chwil, pogody ducha na co dzień. Może kiedyś wartości KZ wygrają.
                    • gregory_cki7 Re: HR mobbinguje? - przykłady, obserwacje dot go 20.01.12, 21:31
                      chyba wiem o kim mowa. O ile mi wiadomo facet jest na programie naprawczym, ale czy to cokolwiek zmieni, wątpię. ps. najbardziej wazelinuje kolegom włoskim, nie powtórzę jak ich nazywa......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka