Dodaj do ulubionych

związki zawodowe_skandal i darmozjady

10.04.12, 19:50
Dziś na skrzynki pocztowe pracowników rozesłano LIST pracownicy Regionu Małopolskiego do Pracodawcy... Treśc - zatrważająca !!!

Co w tej i podobnych sprawach zrobią/zrobiły związki zawodowe ( czytaj: darmozjady i własnejdupychrony ) ???

NIC nie zrobiły i nie zrobią.

Ja Wam - biedne misie-pracownicy - dobrze radzę: wypisujcie się i nie płaccie daniny na tych darmozjadów !!!
Obserwuj wątek
    • fajnybank Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 10.04.12, 20:36
      Wstydzę się,że wśród moich kolegów pracuje 1maestro.
      Wielka klasa , a jeszcze wyższa kultura osobista.
      Podobno dla takich w banku nie ma miejsca, tak przy najmniej zawsze mówią przedstawiciele pracodawcy.
      A może trzeba mu dać jeszcze szansę i wysłać na szkolenie, bo takie też są w banku.
      • 1maestro potwierdzenie 10.04.12, 20:57
        FAJNYBANK.... jasne, jeśli jest się na związkowym etaciku to w banku jest FAJNIE !

Merytoryczny poziom odpowiedzi w skali 0-10 : 0 ( ZERO ).

Czego się wstydzisz ? Że jako działacz masz za nic pracowników i członków ( nie obrażając biednych misiów-pracowników tzw CZŁONKÓW twoich związków ) ?
    • pexik Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 10.04.12, 21:08
      Ooooo, a co to za pismo?? Podaj jakieś informacje
    • makro1408 Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 10.04.12, 22:15
      znam tekst i jest mi wstyd, że karta zasad jest pustym frazesem w tym Banku i zasad ogólnie jest brak!
      • pexik Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 11.04.12, 07:40
        jestem na urlopie, nie musicie cytować ale czego treść pisma dotyczyła ?
        • zadra-online Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 11.04.12, 09:00
          Absolutnie popieram 1maestro. Dbają tylko o swoje interesy. Już w poprzednim temacie o -Spotkanie ZZ z Pracodawcą- napisałam co sądzę o związkach i po przeczytaniu listu pracownicy z Krakowa do prezesa utwierdziło mnie to w przekonaniu o "sile" związków w naszym banku. Najgorsze jest to, że mało jest tak odważnych pracowników do wyrażania swoich opinii. Ja też do nich należę. W mojej małej miejscowości przy dużym bezrobociu i bezrobotnym mężu nie mogę za bardzo fikać bo skończę jak koleżanka. Tyle tylko, że na tym forum wyrażę swoja opinię. Pozdrwiam
        • makro1408 Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 11.04.12, 20:18
          pexsik, bardzo ogólnie rzecz ujmując sprawa dotyczy pozbywania się pracowników w wieku przedemerytalnym w tz, białych rękawiczkach czy jak wolisz majestacie prawa. Pracowników, lojalnych, oddanych swej pracy i pracodawcy, niegdyś świetnych, doskonałych, a obecnie nagle miernych, bo dobijają do finału zawodowego. W tle sprawy głównej, zasygnalizowane są sposoby nacisku i traktowania pracowników. List liczy 5 stron i jest szczerą prawdą opisującą naszą rzeczywistość.
    • war300 Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 16.04.12, 18:21
      Masz dość radykalne poglądy na temat ZZ. Skoro nie ZZ to może masz inne propozycje jak zmienić sposób postępowania pracodwawcy aby przeszczegał prawo pracy, zapisne w zakładowym układzie zbiorowym obowiązki pracodawcy. Z tego co wiem to zgodnie z prawem z pracodawcą mogą rozmawiać tylko grupy zrzeszone takie np. jak ZZ.
      • obled2012 Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 18.04.12, 20:35
        To niech jeszcze te madraliny z zz pokaza jak to przez ciezka prace teraz sa na etaciku zz i zgarniaja kaske. Nie opwiedza o swoich doswiadczeniach z pracy w oddziale. Moze powiedza nam jak zdobywali klientow zanim dostali sie do zloba. U nas w oddzilae tylko chodzi taki ... I podpuszcza zeby przepisac sie do niego bo on nam zbawienie przyniesie. Ludzie dramat jakis oni sobie na wzajem frajerow podbieraja. A moze nie????
        • zadra-online Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 18.04.12, 20:42
          Proszę zauważyć jak opisywana jest walka w wątku "A w regionie śląskim wiatr mobbingowy wywiał" gdzie tam były związki. Jeszcze raz chwała tym pracownikom z Dąbrowy Górniczej.
          • tasheena obcięli mój post w "A w regionie śląskim wiatr.. 18.04.12, 21:07
            ...
            chodziło o potwierdzenie, że do reg.dolnośląskiego zawitała Pani R..... O...
    • war300 Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 03.02.13, 16:47
      Okazuje się, że nie wysokość składki jest przyczyną zapisywania się do Związków ale obciążenie pracą pracowników należących do związku. Przy minimalizowaniu płacy nikt nie chce więcej robić i to normalne. Na rękę pracodawcy jest aby Przewodniczący Oddziałowej Organizacji Związkowej czy też SIPy obłożyć tak pracą aby nie mogli spokojnie sprawować swoich funkcji. Mało tego dodatkowo wmawia się im, że od ich pracy zależy czy będą utrzymane etaty. Nic Tylko Nowy Kodeks Postepowania się kłania.
      • zombeapocalypse Re: związki zawodowe_skandal i darmozjady 13.05.13, 23:01
        Rania O. gwiazda wśród gwiazd największa smile))) Takich półgł.... potrzeba dyrektorom regionalnym - ktoś koziołkiem ofiarnym być musi. Popieram w 1000 procentach ,że zz to skandal i darmozjady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka