Dodaj do ulubionych

zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.06.09

21.05.09, 20:39
Nie wiem czy wiecie ale od 01.06.2009r. wszyscy pracownicy Banku
Pekao SA bedą płacić prowizję za użytkowanie karty Maestro nawet od
starych Eurokont-normalnie jak wszyscy klienci. Wynika to z nowej
Taryfy Prowizji i Opłat Bankowych obowiązującej właśnie od 01.06.09.
Jest tam zapis że nie płacimy tylko za wydanie i wznawianie. Bedzie
niezły Meksyk jak się wiara dowie. Może Związki Zawodowe to
wyjaśnią? Pozdr.
Obserwuj wątek
    • qbek70 Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 30.05.09, 11:09
      Poszli dalej już wcześniej.Wczoraj potrącili mi opłatę za
      użytkowanie Visy,z której wogóle nie korzystam.
      • fajnybank Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 30.05.09, 14:18
        To idż do kolegi/żanki , niech Ci zrobi korektę.
        Napewno to błąd,pomyłka.Nie tylko TY masz kartę visa,inni też ją mają
        ja również ale nie zauważyłem prowizji pobranej z mojego konta.
        A propos prowizji od pracowników, gdzie jest zapis w nowej tabeli
        /zw nr 38/ o pobieraniu prowizji za użytkowanie karty od pracownika?
        • qbek70 Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 30.05.09, 15:52
          Oczywiście,że pójdę.Bo mimo,że to 25 zeta to nie podaruję.Za bardzo
          mi zaleźli za skórę.A swoją drogą ciekawe kiedy będziemy płacić
          prowizje za nasze opłaty.Bo coś mi się zdaje,że opłaty za kartę
          maestro to tylko początek.
    • 1maestro Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 30.05.09, 20:11
      Nie róbcie zamieszania - pracownicy jak na razie zwolnieni są z wszelkich opłat.
      Czytajcie Tabelę Prowizji i ....
      • fajnybank Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 30.05.09, 23:25
        1maestro napisała:

> Nie róbcie zamieszania - pracownicy jak na razie zwolnieni są z
        wszelkich opłat
        > .
        > Czytajcie Tabelę Prowizji i ....
        O jakim zamieszaniu mowisz?My tylko rozmawiamy,a gdie byłeś do tej
        pory?pierwszy wpis był 21/05/09/.już wtedy należało nas strofować.
        Z wszelkich nie są zwolnieni , już w pażdierniku 2008 wprwadzono
        prowizję od przelewu z Dobregu Zysku.Nie dziwi mnie to ,że ktoś
        spodziwa sie nstepnych,
        • 1maestro Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 31.05.09, 10:27
          czyli jednak znasz Taryfę... ! W takim razie po co mieszasz ... he he he
          • vimi77 Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 31.05.09, 10:35
            To jak to wkońcu jest? Ja otrzymałem pismo o zmianie taryfy z którego jasno wynika iż pracownicy będą płacić za kartę maestro.
          • fajnybank Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 31.05.09, 10:36
            1maestro napisała:

> czyli jednak znasz Taryfę... ! W takim razie po co mieszasz ... he
            he he
            rzeczywiście bardzo śmieszne...
            • karolek_mr Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 31.05.09, 22:30
              W taryfie jest zapis że jesteśmy zwolnieni tylko od wydania i
              wznowienia za kartę. Za obsługę płacimy od 01.06.2009. Informacja
              została ostatnio potwierdzona również przez Centrum Informowania
              Odziałów.
              • krzysztofsf Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 01.06.09, 10:23
                karolek_mr napisał:

> W taryfie jest zapis że jesteśmy zwolnieni tylko od wydania i
                > wznowienia za kartę. Za obsługę płacimy od 01.06.2009. Informacja
                > została ostatnio potwierdzona również przez Centrum Informowania
                > Odziałów.

Czyli pracodawca zmusza was do korzystania z jego produktow, obecnie platnych?

Nie macie mozliwosci zakladania ROR w innym banku, domyslam sie.
                Czy ktos probowal zlikwidowac konto w pekalo i zalozyc u konkurencji?

W ostatecznosci, moze po prostu podziekujecie za karty bankomatowe, a pensje jednym przelewem ze "sluzbowego ror" bedziecie przerzucac tam, gdzie sa korzystniejsze warunki?
                • asoakep Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 01.06.09, 14:27
                  Bez przesady z tym obowiązkiem posiadania konta w Pekao S.A. To pracownik
                  decyduje, gdzie mają przekazane jego pieniądze (wypłata). Równie dobrze można
                  podać konto w innym banku (tylko kasa będzie dzień później). Generalnie to chyba
                  nie ma obowiązku posiadania żadnego konta w banku i można zażądać wypłaty w
                  gotówce. Tylko ciekaw jestem jak by to pracodawca rozwiązał gdyby zażądali
                  wypłaty w gotówce smile
                  • krzysztofsf Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 01.06.09, 14:34
                    asoakep napisał:

> Bez przesady z tym obowiązkiem posiadania konta w Pekao S.A. To pracownik
                    > decyduje, gdzie mają przekazane jego pieniądze (wypłata). Równie dobrze można
                    > podać konto w innym banku (tylko kasa będzie dzień później). Generalnie to chyb
                    > a
                    > nie ma obowiązku posiadania żadnego konta w banku i można zażądać wypłaty w
                    > gotówce. Tylko ciekaw jestem jak by to pracodawca rozwiązał gdyby zażądali
                    > wypłaty w gotówce smile

W mojej firmie (niefinansowa) pracodawca przelewa pracownikom "bezkontowym" pieniadze do jedengo z bankow, gdzie moga je odebrac w kasie z dowodem osobistym w przeciagu jakiegos krotkiego czasu (chyba tydzien).
    • 1maestro Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 01.06.09, 18:42
      jeśli kiedyś to jednak nastąpi i będziemy musieli płacić za karty maestro - i na to jest sposób.

Kredytowy schell ze spłatą 100% - ZA DARMOCHĘ.
      A na razie schelek płatniczy - najlepszy wynalazek bankowy, niestety korzystny dla... KLIENTA, więc też idzie pod nóż.
      • ec24 Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 03.06.09, 19:02
        powinniśmy płacić tak samo jak każdy klient
        • igielnik Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 03.06.09, 19:31
          ec24 napisał:

> powinniśmy płacić tak samo jak każdy klient
          to żart?
          • ec24 Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 03.06.09, 19:34
            Pracownik fabryki audi powinien dostawać Audi za darmo?? Powinniśmy płacić jak każdy, ja tak uważam.
            • igielnik Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 03.06.09, 19:40
              jeżeli tak bardzo chcesz płacić to sobie przelewaj na konto prowizji co miesiąc
              może góra będzie miała większe zyski do podziału między sobą
            • 1maestro Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 03.06.09, 20:00
              Audi to może nie dostaje za darmo, ale ma TAKI pakiet pracowniczy, poziom opieki
              zdrowotnej, widoki na emeryturę ( HE HE HE nasze OFE ) itp. że za AUDI może
              zapłacić.
              • ec24 Re: zaczęło się - prowizje od pracowników od 01.0 03.06.09, 20:38
                i tu masz w 100% rację, jestem za. U nas tez powinien być taki pakiet

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka