Dodaj do ulubionych

ból kości ogonowej po cc możliwy?

25.11.11, 10:44
Może któraś z was miała podobny przypadek....
2 miesiące temu miałam cc i ponad miesiąc boli mnie kość ogonowa.Szczególnie jest odczuwalna jak siedze albo jak wstaje....kurcze martwi mnie to bo to długo juz trwa, nie miałam upadku wiec to nie jest tym spowodowane
robiłam tez przeswietlenie i na zdjeciach nic nie wyszło...
a ból dalej jest.... tak sie zastanawiam czy moze mieć to jakis związek ze znieczuleniem w ....

i jeszcze chce zapytać czy 2 miesiące po porodzie można już ćwiczyć?
dzieki
Obserwuj wątek
    • kobietka_29 Re: ból kości ogonowej po cc możliwy? 25.11.11, 14:49
      mialam cc dokladnie 8 tygodni temu i oprocz nadcisnienia nie mialam zadnych problemow, tym bardziej z koscia ogonowa. i ciezko jest mi sobie wyobrazic, w jaki sposob mialoby cc miec wplyw na kosc ogonowa... moze to promieciuje od kregoslupa? ja po porodzie mialam przez kilka tygodni bol, tak jakby rwa kulszowa, w odcinku ledzwiowym. najwyrazniej spowodowane odciazeniem kregoslupa po ciazy. moze u ciebie to tez jest to, tylko inaczej sie objawia?
      co do cwiczen, wydaje mi sie, ze mozesz powoli zaczynac. a co na to twoja polozna, co lekarz po kontroli powiedzial? mi polozna na poczatek polecila nordic walking i cwiczenie miesni kegla. w styczniu ide na gimnastyke poporodowa.
    • katarzynaoles Re: ból kości ogonowej po cc możliwy? 28.11.11, 21:51
      Nie sądzę, żeby ból miał jakiś bezpośredni związek z cc - raczej ze znieczuleniem, jeśli w ogóle. Myślę, że może Pani zacząć ćwiczyć - na początku delikatnie, potem bardziej intensywnie. Pozdrawiam :)
    • alisagap Re: ból kości ogonowej po cc możliwy? 04.08.20, 23:59
      Witam! Miałam CC 4 miesięcy temu i do tej pory "coś "boli na dole kręgosłupa, i już od kilka dni myślę ,że to może być kość ogonowa. Teleporady mi nie pomagają, i lekarz rodzinny niestety nic nie mówi...byłam u neurologa, chirurga, robiłam uzg brzucha, rezonans nie zrobiłam i nawet nikt do ortopedy nie skierował, masakra...Mam to samo co Pani 98klara, czy to minęło!? I co trzeba robić? Czy to po znieczuleniu taki ból???? Pozdrawiam.Dziękuje ...
    • jakobbb Re: ból kości ogonowej po cc możliwy? 24.10.22, 18:06
      ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka