Dodaj do ulubionych

Położna środowiskowa Poznań

19.10.12, 11:37
Hejka

Macie może godną polecenia położną w Poznaniu? Muszę już po mału zacząć się rozglądać ;) A nie chciałabym trafić na kogoś niekompetentnego, traktującego swoją pracę niepoważnie (a o takich położnych niestety też już słyszałam :( )

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Położna środowiskowa Poznań 19.10.12, 13:54
      ale chcesz taką na po porodzie czy prywatnie?
      • minininja Re: Położna środowiskowa Poznań 20.10.12, 20:50
        Szukam na po porodzie
        • mama.rozy Re: Położna środowiskowa Poznań 22.10.12, 08:49
          mogę zapytac koleżanki-tylko musiałabyś podac rejon,jesli możesz się do mnie odezwac na gazetowego,nie bedziemy zaśmiecac forum:)
    • dona1986 Re: Położna środowiskowa Poznań 06.12.12, 20:47
      Hej:)

A w jakim rejonie Poznania mieszkasz? Pytam, bo to trochę od tego zależy. Ja mam na Ratajach świetną położną, bardzo kompetentną. Po porodzie od razu przychodzi, jest 6 wizyt i naprawdę wszystko podpowie i pokaże jak zająć się Maluszkiem. Ważne jest to szczególnie u pierworódek. Ja byłam "zielona" a ona mi bardzo pomogła. Ma na imię Ania, nazwiska nie pamiętam:) Wiem, że siedzibę ma na Starołęce, numer do niej to: 693552130. Ja mieszkam na Oświecenia, także działa chyba na całych Ratajach (może nie tylko, tego nie wiem).
    • agibubu Re: Położna środowiskowa Poznań 08.12.12, 21:06
      ja też mam dobrą położną, wspaniała kobieta, wiele razy nam pomogła - my mieszkamy na franowie, ona pracuje na kórnickiej i w tych okolicach myślę, że byłaby dostępna (rataje, franowo, stare miasto)
    • optymistka86 Re: Położna środowiskowa Poznań 02.06.13, 22:21
      Ja mogę polecić z czystym sumieniem moją ciocię: położna Ewa Leśniewicz
      Przyjmuje na NFZ, prowadzi opiekę przedporodową, KTG, wizyty patronażowe (w domu rodziny), opiekę po operacjach ginekologicznych i onkologicznych.
      Ciocia ma wieloletnie doświadczenie i cudowną osobowość, jest opiekuńcza, kompetentna, bardzo miła i z pełnym zamiłowaniem pomaga Panią i rodziną.
      Zawsze można na nią liczyć, nawet w niedzielę nigdy nie odmawia przyjazdu, porady.
      Z tego co wiem ciocia świadczy usługi na terenie gminy Mosina, ale przyjeżdżają do niej Panie z Poznania. Najlepiej zadzwoń i się sama zorientuj: 783 692 988

Ciocia naprawdę ma do tej pracy serce, dlatego myślę, ze takich właśnie ludzi, takie położne trzeba promować :)
    • iga.86 Re: Położna środowiskowa Poznań 29.09.13, 10:17
      Ja znam bardzo dobrą położną środowiskową, i szczerze ją wszystkim polecam, to Pani Karolina Kaczmarek z doświadczeniem,z ogromną miłością do bobasków,cierpliwa,na wizycie patronażowej nigdy się nie spieszyła, empatyczna ,wyrozumiała,profesjonalna,w razie wątpliwości zawsze mogłam do niej zadzwonić bez względu na porę dnia, w kontakcie z nią widać jak kocha swoja pracę ,polecałam ją swoim znajomym i wszyscy byli bardzo zadowoleni.Pracuje w Bezpłatnej Szkole Rodzenia "Bambino" w Poznaniu.Gwarantuje 100% zadowolenia.
      • netdesign Re: Położna środowiskowa Poznań 30.01.14, 23:50
        Cześć;

Jak szukasz położnej po godzinach , takiej która doradzi pomoże w pielęgnacji , pokaże jak kąpać malucha, jak go nosić , wyciszać, co zrobić z kolką lub poprostu z nim posiedzi ,żebyś ty mogła np. ogarnąć się , wykąpać i choć trochę odpocząć bez lęku ,że coś się maluszkowi stanie.. polecam Panią Małgosię ma naprawdę rewelacyjne podejście i do niemowlaków i mam :)

692 311 002
        • mama.rozy Re: Położna środowiskowa Poznań 01.02.14, 12:53
          a propos,znalazłam też tę stronę www.malinowerodzenie.pl/porody_domowe.php
          • kreska1986 Re: Położna środowiskowa Poznań 18.08.14, 14:59
            Cześć dziewczyny,

Czy mogłybyście polecić proszę położną środowiskową z Grunwaldu? Znacie kogoś takiego?

Z góry bardzo dziękuję Wam za odpowiedź i przesyłam pozdrowienia :)
            • maggia30 Re: Położna środowiskowa Poznań 02.09.14, 14:44
              Witaj,
              również szukam położnej z tego rejonu a dokładnie z okolic Budziszyńskiej. Czy udało się Tobie już znaleźć? pozdrawiam :)
              • agienka83 Re: Położna środowiskowa Poznań 02.04.15, 11:57
                witam, szukam fajnej położnej środowiskowej z okolic ulicy Półwiejskiej, termin mam na początek maja, więc przydałoby się już kogoś znaleźć, może któraś z Pań pomoże? pozdrawiam
    • siyah.zeytin A Plewiska? 18.08.14, 16:26
      To i ja zapytam o położną. Szukam pani która świadczy usługi w ramach NFZ w Plewiskach.
      • kreska1986 Re: A Plewiska? 18.08.14, 17:56
        A dzwoniłaś tu:

ul. Grunwaldzka 508
        tel. 61 651 79 90

tu:

ul. Grunwaldzka 571
        tel. 61-65-17-792

albo tu:

Przychodnia Zespołu Lekarza Rodzinnego w Komornikach
        Podstawowa opieka zdrowotna
        ul. Stawna 9/11
        (61)8935118

Może mogliby coś podpowiedzieć?

Przyznam, że nie wiem, czy p. Nowicka działa w ramach NFZ..., wiem tylko, że działa na terenie Plewisk

Położna środowiskowa
        Ewelina Nowicka
        tel. 608-328-225
        ewelina.nowicka17@gmail.com
        • siyah.zeytin Re: A Plewiska? 19.08.14, 10:06
          Dzięki za namiary. Popytam :)
        • katarzynaoles Re: A Plewiska? 02.04.15, 13:08
          Moim zdaniem najprościej popytać wśród koleżanek w swoim mieście. Taka reklama szeptana ma sens :). Dodatkowo chciałabym zwrócić Pań uwagę na to, że warto dzielić się w różnych miejscach (także na odpowiednich forach) także pozytywnymi uwagami o pracy położnych i lekarzy - to bardzo pomaga, kiesy szuka się odpowiedniej osoby. Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka