Dodaj do ulubionych

żeń-szeń na początku ciąży

16.04.13, 13:20
Witam, jestem w 7 tc, zanim zrobiłam test ciążowy to przez niemal 3 tygodnie codziennie zażywałam tabletkę Body Max Plus z żeń-szeniem. Czytałam, że żeń-szeń może mieć bardzo szkodliwy wpływ na dziecko i przyczynia sie do wad wrodzonych. Jestem tym bardziej zaniepokojona, gdyż pierwsze dziecko urodziło się z wadami. Proszę o odpowiedź czy powinnam na tym etapie coś już z tym zrobić, czy zaalarmować lekarza prowadzącego ciążę? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: żeń-szeń na początku ciąży 16.04.13, 17:48
      Szczerze powiedziawszy wątpię, żeby cokolwiek miało się stać. Ale rozważając teoretycznie - wady powstałe w pierwszych tygodniach ciąży są zazwyczaj duże, często wielonarządowe i bardzo często prowadzą do poronienia, bo organizm matki "rozpoznaje", że kontynuowanie ciąży jest biologicznie nieopłacalne. Jak rozumiem Pani nie miała dotychczas żadnych sygnałów grożącego poronienia, co jest dobrym znakiem. Oczywiście może Pani porozmawiać o swoich obawach z lekarzem prowadzącym - zapewne zaproponuje Pani jakieś sposoby sprawdzenia dobrostanu dziecka. W każdym razie nie martwiłabym się zanadto, choc rozumiem, że może to być trudne w obiczu doświadczeń, które Pani ma. Pozdrawiam serdecznie :)
    • stokrotkaa Re: żeń-szeń na początku ciąży 16.12.18, 15:22
      Agaka77, proszę napisz, czy Twoje dziecko urodziło się zdrowe? Brałam 100 mg zen szenia przez 5 tyg. Bardzo się martwię.
    • magdalena.palarz Re: żeń-szeń na początku ciąży 29.07.20, 12:36
      Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

Warto w takich sytuacjach robić badania.
      • kaja70072 Re: żeń-szeń na początku ciąży 11.09.20, 13:36
        dokładnie, badania są najważniejsze.

strony www dla firm

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka