Dodaj do ulubionych

Ciaza w wieku 43 lat

20.11.19, 09:48
Chcielibysmy z mezem miec dziecko ale mam wiele pytan dotyczacych ciazy moj wiek 43 lata czy to niebezpieczne co musze najpierw zrobic jakie witaminy czy czesto w tym wieku dochodzi do poronien Raz juz rodzilam corka ma 20 lat
Obserwuj wątek
    • megan313 Re: Ciaza w wieku 43 lat 25.11.19, 22:01
      Myślę, że to kwestia indywidualna. Mam też 43 lata i jestem w trzeciej, nieplanowane ciąży. Z tym, że ostatniego syna urodziłam 5 lat temu. Mogę powiedzieć, że kolorowo nie jest, ale raczej się tego spodziewałam. Dwoje dzieci, które urodziłam to wcześniaki. W 21 tc trafiłam do szpitala z niewydolnością szyjki, i przepuklią pęcherza. Mam założony szew i szyjke 5 mm. Ciąża leżąca niestety z niepewnym zakończeniem. W Twoim przypadku ciąża może być prawidłową, ale trzeba liczyć się z kilkoma scenariuszami.
    • milupaa Re: Ciaza w wieku 43 lat 13.02.20, 02:44
      Nie ma żadnego schematu, każda kobieta przechodzi inaczej. Ja w ciąży grubo po 40 (więcej niż 43) nie miałam żadnych problemów z jej przebiegiem (poza moimi dolegliwościami bez wpływu na dziecko ale to inna sprawa). Prognozowano mi cukrzycę, rzucawkę, przedwczesny poród. Nic się nie sprawdziło :) Za to dużo młodsze w poczekalni u dr skracające się szyjki, niewydolność łożyska itp. Fakt że po 40 częściej są poronienia z powodu wad u zarodka.. Także próbuj i bądź dobrej myśli.
    • magdalena.palarz Re: Ciaza w wieku 43 lat 29.07.20, 12:02
      W tym wieku ciężko zajść w ciążę.. Ale warto próbować! :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka