Dodaj do ulubionych

NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie

31.03.12, 00:31
Byłabym niezmiernie wdzięczna za polecenie dobrych i sprawdzonych kolonii.

Proszę o opinię rodziców a nie biura sprzedające kolonie.

Chodzi o kolonię na której jest bezpiecznie - dzieci są w jakiś sposób odseparowane od innych wczasowiczów - czyli najlepiej tylko ośrodek kolonijny albo chociaż miejsce gdzie nie każdy obcy może wejść do pokoju dziecka.
Chodzi mi o kolonie dobrze zorganizowane, gdzie nic nie dzieje się przypadkowo i na odwal - gdzie kolonia tematyczna jest naprawdę ciekawa a dzieci się nie nudzą.

Takie kolonie na których dzieci naprawdę są pod opieką a nie biegają samopas.

W tamtym roku pierwszy raz puściłam dzieci na kolonie i to była wielka porażka i wielkie rozczarowanie dla dzieci.
Bardzo chciałabym nauczona doświadczeniem wybrać w tym roku lepiej bo jak w tym roku będzie tak samo to już moich chłopaków nigdy nie namówię:-)

Baaaaaardzo proszę o jakieś sprawdzone miejsca :-)))))

Obserwuj wątek
    • bibona Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 31.03.12, 09:40
      Tu masz link do wątku, gdzie nie tylko ja pisałam opinie. Większość z nich jest zgodna z moimi odczuciami:
      forum.gazeta.pl/forum/w,54941,79767114,79767114,Dziecieca_Akademia_Przygody.html
    • dorota.k2 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 12.04.12, 14:14
      Skąd jesteś i jakie oferty Cie interesują? Coś dla chłopca, dziewczynki, w jakim wieku? Polska czy kolonie za granicą? Znam fajną firmę z Trójmiasta, nie ma się do czego przyczepić ;) Organizują obozy rowerowe, taneczne, fajne tematyczne wyjazdy dla najmłodszych i dla starszych.
      • kamyka1976 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 12.04.12, 14:18
        Jesteśmy ze Szczecina, chłopcy 7 i 10 lat. Polska.
        Mogą być tematyczna dla chłopców, może jakiś windsurfing dla początkujących albo przygodowe.
        Z góry wielkie dzięki:-)
        • marcin.slawski Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 12.04.12, 14:25
          Proszę o kontakt na adres: slawski@akademia-przygody.pl a dokładniej opiszę kolonię dla dzieci w wieku 6-10 lat, na którą również zapisane są dzieci ze Szczecina i okolic :)
          Więcej o niej można też przeczytać tutaj:
          akademia-przygody.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=208&Itemid=143
          lub:
          akademia-przygody.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=207&Itemid=143
        • doroti1983 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 15.04.12, 23:45

Jeden z fajniejszych jaki znalazłam -> obóz małego Einsteina www.tramp.gda.pl/component/option,com_wycieczki/Itemid,43/katid,89/oferta,/task,sw/wycid,509/
          są też obozy tematyczne: obóz wynalazców, obóz doktora Dollitle albo obozy żeglarskie. Dobrze jest połączyć wakacje z zainteresowaniami.
          • wwwpodkogutempl Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 24.03.14, 12:45
            wioskapodkogutem ( podkogutem.pl) Młody Farmer i Młody dżokej :)
        • dorota.k2 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 18.07.12, 16:04
          O kurczę, nie powiadomiło mnie o odpowiedzi, przypadkiem teraz znalazłam wątek. Windsurfing dla dzieci w takim wieku (przedział wiekowy jest 6-13 lat) masz np. w Czaplinku, BUT organizuje. Jeszcze 3 terminy mają na sierpień, z tego co widzę, ale nie wiem ile wolnych miejsc

www.kochamwakacje.pl/kolonie/index.php?co=oferta_opis&id=286
    • sal-ka Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 17.04.12, 12:34
      Witaj, ja wysyłałam 3 lata temu swoje dzieci na kolonie, przypadkowo trafiłam na taką fajną stronę z obozami, byłam zadowolona, dzieci były naprawdę też ucieszone, ponieważ wychowawca kolonijny był zabawny, podobno nigdy się nie nudizli, w porównaniu z innymi koloniami, w tym roku wysyłam na kolonie o tematyce gwiezdne wojny, bo mój syn bardzo się w tym temacie lubuje;) możesz sprawdzić sobie, na jedzenie nie narzekali i poznali fajnych kolegów więc sprawdź sobie na glownej może znjdziesz coś dla swojej pociechy www.kolonie.edu.pl/kulka-gwiezdne-wojny-sz2011.html
    • brams3 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 17.04.12, 14:25
      Jest takie jedno wymarzone miejsce dla dzieci, gdzie czują się bezpieczne i zawsze mają co jeść ponadto zawsze czysto i spokojnie a starsi im nie przeszkadzają.
    • klaudia949 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 09.01.13, 20:04
      Proszę zainteresować się tą ofertą:
      www.omegaobozy.pl
      Ja jestem zadowolona ;)
      • waikiki2011 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 09.01.13, 20:12
        Jako ich organizator raczej na pewno...
        • anna-103 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 27.03.13, 19:49
          Ja w tym roku myślę o tym żeby swoje dzieci wysłać na kolonie w góry które organizuje Omnibus . Córeczka ma 8 lat i to będzie jej pierwsza wyprawa bez rodziców, ale będzie z nią brat i koleżanka z angielskiego. W sumie chyba więcej dzieci z angielskiego też chce się zdecydować, bo organizuje to Omnibus, ta sama firma która robi kursy dla dzieci w radości(warszawa) z których jesteśmy bardzo zadowoleni. Ogólnie to W Omnibusie odbywają się różne kursy, zajęcia dodatkowe, korepetycje. Kolonie mają być fotograficzno-językowe, przedstawiony jest ciekawy program atrakcji, dzieci będą mieszkać w hotelu o wysokim standardzie. Znajoma w zeszłym roku oddała dziecko do nich na półkolonie i była zachwycona, w tym roku chyba półkolonie też mają . Informacje można znaleźć na: www.omnibusy.pl
          • waikiki2011 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 27.03.13, 19:51
            Słabych lotów spam Omnibusa. Ktoś się jeszcze nabiera na takie gierki ?
    • 1nutka Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 19.04.13, 13:51
      moje dzieci jeżdża na www.ow-krokus.pl zapominaja o internecie i komorce, wychowawcami sa wykladowcy i absolwenci AWF, w tym roku tez je zapisalam.
    • merllott Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 19.04.13, 15:03
      Witam,

Mój syn po raz trzeci wyjeżdża na obóz językowy tym razem do Chorwacji ze Szkołą Językową Perfect English z Nowego Sącza. Trzy lata temu był z nimi obozie nad Jeziorem Żywieckim a rok temu był na kolonii w Mikoszewie. Fajny program - nie tylko językowy ale też sportowy a wychowawcy cały czas zapewniają dzieciom opiekę oraz dużo zajęć i atrakcji. Kadra w miarę młoda ma fajny kontakt z młodzieżą. Syn w tym roku umawia się z osobami które poznał w ubiegłym roku na obozie i tera razem całą paczką jadą w lipcu do Crikvenicy. Dla mnie najważniejsze że syn jest zadowolony i bezpieczny, wiem że dziecko jest pod 24 godzinną opieką i nie ma czasu na nudę i głupie pomysły. Może dzieci nie są z tego zadowolone że nie ma tak zwanego "czasu wolnego" - dzieci cały czas mają zorganizowany czas ale dla mnie jako dla matki jest to duży plus dla organizatora.
    • pilotka214 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 09.05.13, 20:13
      Mogę polecić kolonie Vogue Travel dla młodszych dzieci w Poddąbiu, co prawda trudno w polskim hotelarstwie wygospodarować cały ośrodek tylko na kolonijny, ale OW Lazur jest przynajmniej w 95% wypełniony koloniami i to tymi młodszymi właśnie. W tym wypadku organizator Vogue Travel wynajmuje tylko pod swoje kolonie cały nowiutki budynek. Współpracuję z tą firmą i widziałam standard ośrodka na własne oczy, fajny jak na kolonie w takiej cenie, proszę sobie zernkąć: voguetravel.pl/kolonie---straszyciolki.437.t1,polska.2,obozy-letnie.html
      • anow0885 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 18.06.13, 08:30
        moje dzieciaki jeżdżą z Rospondem. Jestem raczej przewrażliwioną mamą, ale jak jadą z nimi, to jestem spokojna. Przeżywam tylko rozłąkę z dziećmi, ale wiem, że są zadowolone i bezpieczne.
    • pilotka214 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 09.05.13, 20:18
      dodam jeszcze, że można codziennie "podejrzeć" uczestników co robią danego dnia i czy na pewno zmieniają koszulki ;) na obozowym facebooku :)
    • 1nutka Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 09.05.13, 22:34
      Najlepiej zadzwonić do kilku roznych biur. Moje dzieeci 11 i 13 lat jeżdża do Krokusa www.ow-krokus.pl Jest tak jak ok, zadnych problemow, nie bede duzo pisac, polecam i juz.
    • mariannam2 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 09.05.13, 23:15
      Witam, ja szukam fajnych kolonii dla 7-8 letnich miłośników zwierząt w drugiej połowie lipca. Może ktoś ma jakieś fajną firmę przetestowaną? Mogą być z jazdą konną połączone, albo jakąś agroturystyką (żeby krowy doić czy coś:). Będę wdzięczna za namiary..
      ps. tak się składa, że jestem z Wawra i znam Omnibusa bo moja starsza córka chodziła do nich na niemiecki parę lat temu i była na obozie językowym (chodziła wtedy do 6 klasy) i byliśmy zadowoleni.. Bardzo fajnych miała opiekunów i dużo się działo. Nie wiem jak jest teraz, bo niemiecki ma w szkole i nie chodzi tam na zajęcia.. Z okolicznych firm mogę polecić też Kredkę - syn był z nimi w zeszłym roku na "plenerze" w Bogucinie. Mieli taki wiejski dom do dyspozycji i ogólnie warunki wiejskie, ale bardzo dobrze się bawił. Wrócił brudny i szczęśliwy:) Mniej bogaty program niż w Omnibusie, ale budynek jest z dala od cywilizacji na prawdziwej wiosce więc może ci to będzie odpowiadało.. O ile wiem, w tym roku też tam jadą.
    • anow0885 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 10.06.13, 08:07
      Polecam kolonie z Rospondem, jeśli jesteś z Trójmiasta. Moje dzieciaki jeżdżą od lat i zawsze wracają zachwycone- ze dwa razy byliśmy u nich w odwiedzinach - żadnych wpadek i wszystko wygląda, jak należy. Z opowieści dzieci też wynika, że nie było żadnych problemów.
      • waikiki2011 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 10.06.13, 08:17
        Spam.
        W innym wątku piszesz, że znalazłaś ich na forum kolonijnym, w tym, że jeździsz z nimi od lat...
    • jolasko87 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 11.06.13, 00:31
      JA polecam obozy organizowane przez ośrodek Relaks w Międzybrodziu Bialskim jeden problem dzici trzeba dowięść na miejsce ale program i warunki 1 klasa www.miedzybrodzie.net.pl
      • marcelkakkk Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 26.06.13, 14:36
        Właśnie zastanawiam się nad kolonią stacjonarną, zwłaszcza, że moje dziecko jeszcze nigdzie nie wyjeżdżało. To też dale takie poczucie bezpieczeństwa, bo widzisz się z nim codziennie. Póki co znalazłam jedną fajną ofertę w Lublinie akademos.pl/102-stacjonarne-obozy-sportowe-dla-dzieci-w-cs-akademos
    • domcia64 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 14.06.13, 10:46
      Polecam kolonie z firmą Empi. Jeden opiekun na 12 dzieci. Bogaty program dostępny na www.empi.org.pl Sprawdzona kadra . Polecam i serdecznie zaprazam. Ostatnie miejsca na turnusy.
      • domcia64 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 19.06.13, 11:41
        Moje dziecko z firmą Empi na koloniach było i mówiło że w ogóle się nie nudziło. www.empi.org.pl
    • kiel23 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 24.06.13, 11:25
      Polecam kolonie z firmą Expert-kids. Moja córka jedzie z nimi w lipcu po raz trzeci - zawsze nad morze. Mają bogaty program dostępny na www.kolonie.szczecin.pl Sprawdzona kadra . Polecam.
    • waikiki2011 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 09.09.13, 15:46
      Spamujesz.
    • dorota.kulmaczewska Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 15.03.14, 17:38
      wysylam tylko z biur białostockich, bo mam takie przyzwyczajenie, ze musze odwiezc i osobiscie spotkac sie z opiekunem dzieci, zobaczyc, jakie maja podejscie od samego poczatku
      rok temu moja corka byla na pierwszych koloniach z jedna pania, ale okazalo sie, ze tylko ta pani byla fajna, a biuro beznadziejne
      i tez nie chce zeby bylo daleko, zebym w kazdej chwili mogla przyjechac
      i zeby bylo BEZPIECZNIE, to podstawa
      przegladam podlaskie oferty i wciaz szukam tej najlepszej
      • marcin.slawski Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 17.03.14, 14:44
        Nie myli się Pani posługiwanie się dwoma nick'ami ? Jeden jako szukający kolonii rodzic, drugi jako organizator kolonii ? :)
    • marcin.slawski Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 17.03.14, 13:29
      Akademia Przygody z powyższej reklamy nie ma nic wspólnego z Dziecięcą Akademią Przygody. Swoją drogą, miło nam, że próbuje się nas kopiować, nadając turnusom i adresom internetowym niemal bliźniacze nazwy :)
      Zapraszamy do lektury naszych kolonii i obozów na akademia-przygody.pl
      Do końca marca taniej w promocji "wczesny zapis" :)

Pozdrawiam,
      Marcin Sławski - Dziecięca Akademia Przygody
    • marcin.slawski Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 17.03.14, 14:36
      Nie "moje reklamy", a nazwa firmy i turnusów, które prowadzimy od lat :) Zapewne Państwa nazwa, profil kolonii, a przede wszystkim niemal bliźniaczy link to przypadek :)))

Kolonie Dziecięcej Akademii Przygody z programem Surwiwalowym "Misja Mały Komandos" (dla dzieci w wieku 6-9 lat):
      akademia-przygody.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=118
      "Misja Młody Komandos" (dla dzieci w wieku 9-12 lat):
      akademia-przygody.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=320&Itemid=118
      A oprócz tego turnusy kolonii "Moja Pierwsza kolonia", "Brazylijska Akademia Piłki Nożnej", "Akademia Małego Tancerza" i inne...
    • marcin_duchnowski Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 27.03.14, 14:57
      Ostatnio wysyłałem syna (10 lat) na kolonie w góry.
      Był bardzo zadowolony trochę wyczerpany codzienną wspinaczką ale zrobił się mniej chorowity niż był, co bardzo mnie ucieszyło bo często zostawał w domu przez bolące gardło itd. Kolonię organizowała Oświata-Lingwista, więc chyba mogę ich polecić jeśli szukasz fajnego wyjazdu w góry dla dziecka. Polecam.
    • kiel23 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 31.03.14, 15:12
      A ja jak co roku polecam kolonie z firmą Expert-KIDS ze Szczecina. Moja córka jedzie z nimi w lipcu po raz czwarty - zawsze nad morze, a tym razem Karpacz i Praga. Mają bogaty program dostępny na www.kolonie.szczecin.pl Sprawdzona kadra . Polecam.
    • oriana330 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 23.05.14, 20:41
      Polecam obozy letnie dla dzieci i młodzieży organizowane od 20 lat już przez Centrum Wypoczynku Odys, sama wysłałam tam dzieci w zeszłym roku, i nie zawiodłam się, to nieliczne z takich obozów które już wychodzą z mody bo są tematyczne, a dzieci chcą tylko odpocząć..., tutaj każdy obóz ma swój program łączy elementy nauki (jazd konna, windsurfing, aikido &jujitsu do wyboru) i zabawy jest doświadczona kadra instruktorska, opieka medyczna na miejscu. Dzieci dobierane są wiekowo ( w okresie wakacji tylko ośrodek dla dzieci), kuchnia jest smaczna, dodatkowo liczne wycieczki, polecam.
      • szkuner.radom Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 02.06.14, 08:07
        Nasz klub organizuje obóz żeglarsko - informatyczny w sierpniu (może połączenie co najmniej dziwne, ale każdy sposób jest dobry, aby młodego człowieka czymś zainteresować) jeden turnus dla dzieci 10-13 lat, drugi dla młodzieży 13 - 19. Obozy są kameralne. 2-4 łódek. Instruktorami są wychowankowie klubu, bardzo często moi uczniowie, każdy dzień ma swoje hasło... Obozy utrzymane w klimacie harcerskim. Skrócony program obozu: www.szkuner.radom.pl/obozy/programobozu.html. Tomek Kmiotek
    • kovalelb Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 27.05.14, 10:09
      Hej
      sprawdzone - bezpieczne kolonie jakich szukasz znajdziesz sportowekolonie.pl
      mnóstwo atrakcji - windsurfing, nurkowanie, ścianka wspinaczkowa, strzelnica sportowa itd.
      mała grupa kolonijna około 30 osób, dużo kadry - nauczyciele i studenci awf-u
      jeździmy tam od kilku sezonów i jest super :)

• werkaa70 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 28.05.14, 12:26
      Zdjęcia z clubbingu młodzieży organizowanego
      przez BUT:
      www.facebook.com/BUT.Warszawa.Watch
      Kto wyśle tam córkę?
      • wulfryk1 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 30.05.14, 23:24
        Polecam obozy Kortunalowe, są różne i bardzo oryginalne - fabularne, survivalowe, wszystko w Srebrnej Górze. Dzieciaki na pewno nie będą się nudzić.
        Tutaj macie więcej info:

www.obozy-wakacyjne.pl
        • waikiki2011 Re: NAPRAWDĘ bezpieczne i ciekawe kolonie 30.05.14, 23:31
          Czyżby to to samo ?:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,126765,6534772,Dolny_Slask__dwunastolatka_odnaleziona.html
          Więc na pewno dzieciaki się nie nudzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka