Dodaj do ulubionych

UPC - dlaczego NIE warto

28.04.12, 09:35
Witam. Od ponad dwóch lat korzystam z Internetu w UPC i przynajmniej raz w miesiącu przez kilka dni (rekord to prawie 3 tygodnie!) nie mam dostępu do sieci. Przyczyna zawsze jest ta sama - awaria magistrali. Ponadto nigdy nie dostaję żadnej informacji, że w najbliższych dniach nie będzie Internetu, a kiedy dostęp do sieci zostaje przerwany to bardzo ciężko jest uzyskać jakieś konkretne informacje, ponieważ nie można dodzwonić się do Biura Obsługi Konsumenta - nie ma sygnału, w słuchawce panuje cisza. Po około dwóch dniach uzyskuję szczątkowe informacje od konsultanta. W tym miesiącu również nie było Internetu. Warto dodać, że wszystkie rachunki opłacam w terminie, nie ma z tym problemu. Czy tylko ja mam takie problemy? Składam wymówienie. To pewne. Poradźcie gdzie dostęp do Internetu jest stały i nie szwankuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomazo72 Re: UPC - dlaczego NIE warto IP: 91.210.242.* 28.04.12, 09:38
      Podpowiedz, w jakiej dzielnicy mieszkasz ?

Pozdrawiam.
      • gosc789 Re: UPC - dlaczego NIE warto 28.04.12, 09:42
        Mieszkam na Rakowie. Czy to ma jakieś znaczenie?
        • klusecznik Re: UPC - dlaczego NIE warto 28.04.12, 10:56
          W STREAM'ie jest podobnie ... z tą tylko różnicą, że do BOK'u można się dodzwonić - ale na tym koniec - można sobie posłuchać muzyczki (za którą trzeba zapłacić) ... Nie ma idealnego dostawcy Internetu - przynajmniej nie w Częstochowie ...
          • Gość: Ja Re: UPC - dlaczego NIE warto IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 14:33
            Też mam UPC i mieszkam na Rakowie, awarie są częściej niż jak miałem w TP czy Netii. Ale 3 tygodnie to nie miałem nieprzyjemności uświadczyć braku usługi. Na rakowie jest sporo otwartych sieci z których korzystam jak nie mam u siebie. Ktoś nawet udostepnia 13mb łacze, pewnie nieświadomie.
            • Gość: Mundek_79 Re: UPC - dlaczego NIE warto IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 17:49
              Ja o nich nie mogę powiedzieć złego słowa. Mam neta w UPC prawie od 3 lat. W tym czasie nie działał w sumie może z 5 razy, ale to max 12 godzin. Wykupione mam 25 Mb/s - 1,5Mb/s (odb-wys) i transfer praktycznie idealny. Jeżeli zdarzy się, że nie ma neta to na biurze obsługi automat mówi, że technicy pracują i o której będzie net. Fakt, że mieszkam na 3 Wieszczy, a jak wiadomo znajduje się tam ich serwerownia na Czewe.
              • Gość: rozgarnięty Re: UPC - dlaczego NIE warto IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 20:48
                Sobieskiego się kłania ,git ludzie.Mundek słodzisz dupę UPC.Od miesiąca mam neta ,kablówkę tak długo że nie pamiętam.I zawsze z kablem były kłopoty ,a to zmieniali kanały, a to cisza w eterze ,bez grosza pocałuj mnie.Ostatnio też mi automat mówił i co z tego jak do wieczora nie miałem netu.To jest co najmniej nie w porzo.
                • Gość: zibi Re: UPC - dlaczego NIE warto IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 09:07
                  ostatni grosz,
                  od jakis 4 lat mam internet z upc i ja takich problemow nie mam, moja ocena jest bliska Mundka.
                  Choc ostatnio przyszedl mail o podwyzce bo kanaly zmieniaja, tylko 6zl ale ...
                  Problem z tym ze nie widze dla siebie alternatywy

PS. od razu uprzedzam Stream NIE ... BO NIE !!!!
                  • Gość: gosc Re: UPC - dlaczego NIE warto IP: *.Netcominternet.pl 29.04.12, 09:21
                    a ja mam z neta z firmy NetCom ul. Ludowa. Jeżeli nie mam czasem internetu to tylko przez Tauron, gdy po prostu nie ma prądu albo u mnie, albo w NetComie na nadajnikach. Ze strony samej firmy nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam przerwie w dostawie neta. Namiary na nich, oferta, cennik itp. są na ich stronie.
                    • Gość: qwerty Re: UPC - dlaczego NIE warto IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 22:48
                      Wcześniej miałem Netię(Zacisze) przez jakieś 4 lata i było może z pięć przerw, w tym jedna dłuższa na 2-3 dni. Co do infolinii to kiedyś czekałem i 40 minut ale liczyli od połączenia, nie od minuty.
                      Teraz od niedawna upc, jak na razie bez awarii(3 Wieszczy).
        • Gość: tomazo72 Re: UPC - dlaczego NIE warto IP: 91.210.242.* 29.04.12, 21:20
          To polecam firmę Intercom . Sprawdzona jakość i dostęp bez jakichkolwiek przerw.

www.inter-com.net.pl/index.html
          Pozdrawiam.
          • mig_line Re: UPC - dlaczego NIE warto 29.04.12, 22:34
            a ja z innej strony - nie wiedziałem że kiedykolwiek pochwalę TVNaszaPraca.
            Korzystam u niech tylko z TV. I nagle mam porównanie z innym operatorem i niestety z UPS.
            W śródmieściu starsza osoba z rodziny zmieniła TV - poszedłem poustawiać odbiornik.
            Ku mojemu zdziwieniu to co mam u siebie w standardzie i co mi się należy (cyfrowy sygnał w kablu na kanałach nadawanych w tej jakości naziemnie) w UPS niedostępny. Jako potentat nie wiadomo dla czego ma odbiorców w d......
            Jakiś bełkot że to dla dobra odbiorców bo mogą odbierać TV w jakości analogowej bez ponoszenia kosztów. Jeśli chcesz lepiej to kup u nich pakiet cyfrowy.
            Mieszkańcy powinni wystąpić do zarządcy budynków (TBS), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastuktury jako administratora, do zapewnienia owej infrastruktury do odbioru TV zgodnie z standartami TV naziemnej. Jeśli jedyny operator na budynku (nie wiadomo dla czego on ma wyłączność) jej nie zapewnia powinna powstać druga instalacja w formie Azartu dla mieszkańców - to obowiązek do którego powinien przygotować się administrator.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka