Dodaj do ulubionych

Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fina...

02.05.13, 18:09
Niech podyskutują raczej o uczciwej pracy.Bo z kleru ani kościoła to Polacy raczej pożytku nie mają.Dobra kościelne kościół już odzyskał z nawiązką.A te tłuste świnie ciągle o korycie ględzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: bryk Re: Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fi IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 18:57
      Coś mi się widzi,że niewiele powąchają.
      • Gość: ormowiec Re: Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fi IP: *.net.stream.pl 02.05.13, 19:10
        Byłem pewien,że kicha się odezwie.Ja osobiście biskupów mam gdzieś,ale chciałbym się osobiście spotkać z kichą i zobaczyć czy gość jest z tej czerwonej częstochówki.Podaj swój telefon ,a ja oddzwonię.
        • Gość: kicha Re: Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fi IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 19:34
          Napisz podanie i dołącz trzy zdjęcia -ormowcu jeden.
    • setu-nia Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fina... 02.05.13, 19:55
      rocznie dostają ponad 6mld z tacek !!!!! a gdzie reszta od pańsywa??? nie piszę o innych darowiznach i odzyskanych ziemiach !!!tym świniom zawsze maaaaaaaaaałooooooo !!!!!!!patrzą się nażreć aż im z pysków kapie obleśne gróbe wiepszki !!
      • Gość: zw Re: Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 20:26
        Największe przedsiębiorstwo wyznaniowe w Polsce powinno mieć prawo do funkcjonowania, ale za własne, opodatkowane pieniądze. W Polsce jest łamana konstytucja, bo w świeckich szkołach jest religia i wszyscy Polacy, bezprawnie, za to płacą.
    • baran2333 Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fina... 02.05.13, 20:25
      Może hutę kupią, dobrodzieje
      • Gość: pierre_dollinsky Re: Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 20:40
        baran2333 napisał:

> Może hutę kupią

... i przetopią na pomnik Jana Pawła. Będzie jeszcze jeden największy na świecie... :)
    • Gość: pierre_dollinsky A cijak zwykle - jak nie o polityce, to o mamonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 20:37
      "Biskupi na Jasnej Górze: o nowych zasadach finansowania Kościoła"
      -----------------

Aha, czyli: odpisuje z podatku kto chce, a jak będzie mniej niż do tej pory, to rząd dopłaci za tych, co mieli czelność nie odpisać :)

Rzeczywiście - zmiana jak cholera...
      • Gość: do piotrusia piotrusiu oszalejesz z rozpaczy IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 21:51
        sam ze sobą rozmawiasz.popychasz takie bzdety ,że twoja pała mała.wybacz małą literę.każdy leje na ciebie ciepłym moczem .choć za ciepło nie jest bzdeciarzu.
        • Gość: do @do piotrusia Re: Raczej dostanę rozpuku czytając twoje wypociny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 13:24
          biskupi waflu.
          • Gość: kicha "Książe"Kloch IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 17:58
            Ile by naród nie dołożył do Twego kościoła Twoja święta odbytnica i tak wszystko strawi.A Twoja parszywa gęba bedzie zawsze wołać że jeszcze śniadania nie jadła.
            • Gość: prawdziwakicha1 Re: "Książe"Kloch IP: *.205.48.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.13, 18:05
              cio by sem o tym nie muwilo odbytnica to odbytnica no nie
              • Gość: kicha3 Re: "Książe"Kloch IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 19:10
                tu jesteś kretynie
                • Gość: prawdziwakicha1 Re: "Książe"Kloch IP: *.30.6.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.13, 19:21
                  possasz mi znowu?
                  • 654321sc Re: "Książe"Kloch 03.05.13, 21:11
                    Gość portalu: prawdziwakicha1 napisał(a):

> possasz mi znowu?

a może ci possa twoja flądra ta ku.rew matka co??
                    ty imbecylu.
    • aludwik78 Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fina... 03.05.13, 19:09
      A może już na nich czas. Zlikwidować Fundusz Kościelny, niech zaczną zwyczajnie pracować i się utrzymać. Zobaczymy co wtedy powiedzą.
      • Gość: pierre_dollinsky Re: Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 20:59
        aludwik78 napisał(a):

> A może już na nich czas. Zlikwidować Fundusz Kościelny, niech zaczną zwyczajnie
        > pracować i się utrzymać. Zobaczymy co wtedy powiedzą.

To samo co zawsze - że ich prześladują :)
    • przem0_25 Biskupi na Jasnej Górze. O nowych zasadach fina... 04.05.13, 15:32
      Czytam wasze wypowiedzi i tak jakby płynęła z nich nienawiść że ktoś jest cwańszy i komuś się udało . To że Państwo ustali z Klerem raz na zawsze sprawę Funduszu Kościelnego to nie wszystko , bo księża już zarobili na wiernych po przez odzyskiwanie majątku i teraz go sprzedawanie i przez wiele lat pobieranie Funduszu. Drugi aspekt to mówicie że po zniesieniu Funduszu Kościelnego to ks.wreszcie nauczy się pracy, ale w jaki sposób jeśli w dormalnym Kraju ksiądz zarabia za posługę i za udzielane sakramenty , a tylko w Polsce ma zapewnione pieniądze ze stanowiska i później emeryturę , oraz dotacje na renowacje zabytkowych obiektów lub dzieł . To w samych Włoszech księża nie mają takich funduszy co w naszym Kraju , a religia jest uczona po za szkołą publiczną ( przy parafiach).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka