Dodaj do ulubionych

PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę ....?!

09.08.04, 05:48
Mam pytanie dlaczego filia PUP w Koniecpolu jest opłacana przez
częstochowskiego podatnika w wysokości 316 tysięcy złotych rocznie? Czy
musimy szukać bezrobotnych TAM, gdy w Częstochowie stopa wynosi prawie 17
% ????? Informacje w budżecie na rok 2004 poz. 722 :)?

Panie Irenauszu ..... Proszę o wytłumaczenie ...:)

Pozdrawiam Proczestochowa
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:20
      Panie Ireneuszu .... ? Czekamy .... Spradziłam Powiatowy Urząd Pracy w
      Koniecpolu [filia Częstochowskiego] jest opłacany w wysokości ponad 316 000 z
      kieszeni Częstochowy, czyli podatnika czestochowskiego. Proszę o komentarz.
    • Gość: ll Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:34
      ?
    • Gość: 666 Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 09.08.04, 09:54
      przecie to powiat Częstochowa ;)
      • proczestochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . 09.08.04, 13:23
        Koval .... :)? Chyba tak :0
    • Gość: xx Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.netcafe.waw.pl 09.08.04, 10:03
      Witam,

Nie mam pojecia o tej szczegolnej sprawie, pewnie wynika to z jakichs
      rozporzadzen.

Ale wydaje mi sie, ze bycie centrum regionu do czegos zobowiazuje.

Powinnismy sie czegos nauczyc z nauczki jaka otrzymalismy przy okazji utraty
      wojewodztwa, gdy malo kto poparl plany Czestochowy.

Poza tym Koniecpol lezy chyba w powiecie czestochowskim.

Pomysl sobie wiec, ze tak samo powie podatnik w Katowicach - po co mamy dawac
      cokolwiek na Czestochowe ? Czestochowianie sie oburza i beda mieli racje.
      Z Koniecpolem jest podobna sytuacja.

Pozdrawiam,

• proczestochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . 09.08.04, 10:14
        Powiat grodzki Częstochowa to nie jest to samo CO POWIAT CZESTOCHOWSKI -
        proponuję przestudiować mapę administracyjną powiatu! Częstochowa jako miasto
        jest jednocześnie gminą i powiatem GRODZKIM, ale istnieje zupełnie odrębny
        POWIAT CZĘSTOCHOWSKI!
      • proczestochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . 09.08.04, 10:25
        Gość portalu: xx napisał(a):

> Witam,
        >
        > Nie mam pojecia o tej szczegolnej sprawie, pewnie wynika to z jakichs
        > rozporzadzen.

OK! Sporo Czestochwian mieszka i pracuje w Warszawie. Proponuję przeznaczyć 1
        milion złotych dla Nich [Urząd Poszukiwania Pracy w Warszawie dla
        Częstochowian!]

> Ale wydaje mi sie, ze bycie centrum regionu do czegos zobowiazuje.

Do wydawania pieniędzy? Myślałem raczej że do inwestycji i ich PRZYCIĄGANIA? No
        może się myliłem. Wołabym aby 316 tysięcy złotych POZOSTAŁO W CZESTOCHOWIE ????

> Powinnismy sie czegos nauczyc z nauczki jaka otrzymalismy przy okazji utraty
        > wojewodztwa, gdy malo kto poparl plany Czestochowy.

Prosze Pana! Rozmawiałem z Szymonem Giżyńskim i stwierdził, że gdy był czas na
        ratowanie województwa Częstochowskiego to CZĘSTOCHOWIANIE NIE BYLI W STANIE
        ZAPEŁNIĆ 2 AUTOKARÓW, ABY POJECHAĆ POD URM [przeliczmy 2 autokary X 48 miejsc
        siedzących = 96 osób! NIE BYŁO ZATEM W CZESTOCHOWIE 100 OSÓB CHĘTNYCH DO
        OBRONY :)

> Poza tym Koniecpol lezy chyba w powiecie czestochowskim.

W POWIECIE CZESTOCHOWSKIM TAK, ALE NIE W MIEŚCIE NA PRAWACH POWIATU
        CZESTOCHOWIE [w przypadku miast na prawach powiatu [powiat grodzki] w jednym
        mieście znajdują się stolice / urzędy dwóch niezależnych, aczkolwiek mogących
        ściślej niż zwylke współp[racowac powiatów!!!!!!!!!!!]

> Pomysl sobie wiec, ze tak samo powie podatnik w Katowicach - po co mamy dawac
        > cokolwiek na Czestochowe ? Czestochowianie sie oburza i beda mieli racje.
        > Z Koniecpolem jest podobna sytuacja.

NO POMYŚLAŁEM SOBIE I CO ... ? NO MYŚLĘ ŻE NALEŻY PRZEZNACZYĆ 300 TYŚ. ZŁOTYCH
        NP. NA ZAKUP NP. RZUTNIKÓW MULTIMEDIALNYCH NP. ZA OWE PIENIĄŻKI MOŻNA KUPIĆ Z
        50 RZUTNIKÓW DLA CZESTOCHOWSKICH SZKÓŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> Pozdrawiam,

JA RÓWNIEŻ - OCZYWIŚCIE chciałbym aby Pan lepiej znał podział administracyjny
        [ową informację znalazłem na stronie miasta Czestochowy - a więc dotyczy
        budżetu MIASTA CZESTOCHOWY, które nie należy do POWIATU CZĘSTOCHOWSKIEGO, lecz
        jest POWIATEM CZESTOCHOWA [miastp grodzkie !!!!] Bardzo prosze nie mylić tyc
        pojęć !!!!!!!!!!!!

• Gość: zachwycowny :) Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 10:55
      Czy o to chodziło? Spójrzcie ile na same WYNAGRODZENIA dla URZEDNIKÓW ... :)

PUP Filia Koniecpol 316 302
      a) wydatki bieżące 316 302
      - wynagrodzenia i pochodne od wynagrodzeń 297 602
      • proczestochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . 09.08.04, 12:22
        Tak o to .... :):)
    • Gość: Proczęstochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 11:02
      www.czestochowa.um.gov.pl/urzad/finanse/budzet/wydatki.xls tam
      znajdziecie pozycja 722 :)
      • Gość: kurcze Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 11:36
        Wyjaśnić to natychmiast - może Gazeta Wyborcza ?
        • Gość: T Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:52
          I ... ?

• Gość: hmm ? Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:37
      Panie Irenauszu ... Prosimy o odpowiedź ...
    • Gość: ewenament? Kupmy za to 50 rzutników mulitedialnych dla szkół! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:38
      Panie Ireneuszu bardzo proszę o odpowiedź!
      • Gość: pappa Re: Kupmy za to 50 rzutników mulitedialnych dla s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:56
        No i co z tą odpowiedzią ... ?
    • Gość: koniecpolanka Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.kabel.net.pl 09.08.04, 13:37
      Dlatego ze PUP w Koniecpolu obsługuje bezrobotnych z oklolicznych 4gmin
      (wchodzących w skład powiatu częstochowskiego)
      A zresztą to nie jest PUP w Koniecpolu, tylko:
      PUP W CZĘSTOCHOWIE FILIA W KONIECPOLU,
      więc samo się rozumie dlaczego Częstochowa ma to robić
      A skoro PUP w Częstochowie nie może znależć pracy dla bezrobotnych z
      Częstochowy, to jak znajdzie dla bezrobotnych z gmin: Koniecpola, Lelowa,
      Przyrowa, czy z Dąbrowy Zielonej, które są oddalone o ok 50km od Częstochowy ?!?
      A wyobrażacie sobie jechać PKS 1,5 godz, by w PUP w Częstochowie złożyć
      podpis /po odtaniu 5godz w kolejce/ ??
      Uważamy że jest on potrzebny, a poza tym byłoby inaczej gdyby KONIECPOL ZOSTAŁ
      POWIATEM o co my mieszkańcy walczyliśmi !
      • Gość: onnn Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:58
        jestescie zalosni. plebstwo
        • proczestochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . 09.08.04, 14:05
          a o co Tobie chodzi? Nie pomyliłeś postów ... ?
        • Gość: xyz Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:50
          a cóż to CHAMSTWO wyszło z Ciebie?
      • proczestochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . 09.08.04, 13:59
        Ale Ty nie rozumiesz, że ON jest w budżecie ale POWIATU MIASTA CZESTOCHOWY a
        nie w powiecie częstochowskim !!!!! Kobieto! Knoecpol nie podlega powiatowi
        grodzkiemu Częstochowa a POWIATOWI CZĘSTOCHOWSKEMU !!! TO DWA RÓŻNE
        POWIATY !!!!!!!!!!!!!!!!
        • jacoobs Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . 09.08.04, 14:13
          A z jakiego Urzędu Pracy korzystają mieszkańcy Częstochowy. Czy nie z tego
          samego co mieszkańcy powiatu częstochowskiego ziemskiego?
          • Gość: Proczęstochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:04
            Tego nie wiem, ale jeśli z tego samego to chyba logiczne jest [przy
            uwzględnieniu że tak własnie jest i mają korzystać z jednego] że KOSZTY SĄ
            DZIELONE NA DWA POWIATY! nie wiem czy w budżecie pokreslam powiaty ziemskiego
            częstochowskiego jest pozycja: utrzymanie PUP w Koniecpolu, ale jeśli nie TO
            DLACZEGO CZĘSTOCHOWA POWIAT GRODZKI PŁACI NA UTRZYMANIE BIUROKRACJI PRACUJĄCEJ
            DLA SAMORZĄDU KONIECPOLA [swoja droga sympatyczne miasteczko] i POWIATU
            ZIEMSKIEGO ????? No nie bardzo to potrafię zrozumieć ... ?
          • Gość: :) Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:07
            władzę trzeba kontrolować!
      • proczestochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . 09.08.04, 16:42
        I jedno mnie mnie ciekawi! Skoro większość z tej sumy 316 000 złotych na rok,
        tj. 297 000 przeznaczanych jest na wynagrodzenia, to ja się PYTAM: ILU ICH TAM
        PRACUJE? Skoro w całej gminie Koniecpol żyje 11 600 osób - to można
        domniemywać, że ma około 7 tysięcy ludzi [juz sprawdziłem ma 6755 mieszkańców,
        z tego jak podaje SERWIS TEGO MIASTA tak wygląda struktura wieku:

Struktura wieku: dane na dzień: 1.07.2004r.
        od 0 do 18 lat: 21%
        od 19 do 65 lat: 64%
        powyżej 65 lat: 15%

Zatem 64 % z liczby 6755 daje liczbę 4324 W WIEKU PRODUKCYJNYM !!!! Jesli zatem
        przyjmimy, że BEZROBOCIE JEST TAM wyższe niż w CZĘSTOCHOWIE niech będzie 25 %
        to stworzono FILIĘ URZĘDU [piękny budynek] dla 1000 bezrobotnych. I ICH OBSŁUGA
        MA KOSZTOWAĆ 316 000 ROCZNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!

CZY URZEDNICY W TYM KRAJU ZWYCZAJNIE OSZALLLELELKIII
        • Gość: koniecpolanka ?? IP: *.kabel.net.pl 10.08.04, 10:25
          umiesz czytac?? Filia obsługuje 4 gminy, a nie tylko gminę Koniecpol !!
      • Gość: xx Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.icis.pcz.pl 09.08.04, 22:43
        Pozdrawiam Koniecpol z Czestochowy.

Powiatowy Koniecpol jest w interesach Czestochowy, bo mielibysmy o jeden powiat
        wiecej ktory wchodzilby w sklad naszego regionu. A wszelkie marzenia o
        wzmocnieniu pozycji Czestochowy musza sie zaczac od policzenia na kogo mozna
        ewentualnie liczyc.

Jak bedziemy sie tak zamykac - jak niektorzy radza - to mamy tylko szanse zeby
        byc za przeproszeniem pipidowka.

A Koniecpol to ciekawe miasto i ma piekne tradycje - hetman Koniecpolski to
        jedna z piekniejszych kart polskiej historii.
        • Gość: koniecpolanka Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.kabel.net.pl 10.08.04, 10:27
          Koniecpol odzdrawia :)
          • Gość: wow Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:56
            A umiesz myśleć - gość mówi o czymś zupełnie innym! Kto płaci twoje rachunki
            telefoniczne, nawet jak jest was 5- 6 w domciu [+necik] ???? Sąsiad ma
            wpisanego WAS do rachunku? Kobito - idzże na rynek pohandluj bo myśleni Ci nie
            wychodzi!
            • Gość: xx Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.icis.pcz.pl 10.08.04, 16:08
              Rzecz idziew wlasnie o tym - pewnie chcialbys zeby Czestochowa byla
              wojewodztwem ?

A moze wystarczy Ci jak bedzie np. tylko stolica gminy ?

Jak sie jest gminna stolica, to na nikogo pieniedzy wydawac nie trzeba, jest
              cicho, kury chodza po ulicach, jest sielsko anielsko, spac sie idzie o
              zachodzie slonca, a wstaje wraz z pianiem koguta :)))
              • Gość: Proczęstochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:41
                Rozwój miasta nie musi być związana ze statusem wojewódzkim. Los Angelse nie
                jest stolicą Kaliforni, lecz jest nim Sacramento.

Częstochowa JUŻ JEST STOLICĄ GMINY :):):):):) Ty nie rozumiesz podziału
                administracyjnego państwa. Co do Michała [to nie ÓW IDIOTA] nie wie, jednak
                skąd biorą się pieniądze na pobudzanie rynku pracy w tym konkretnym przypadku.
                Sądzę że Pan Michał za punkt honoru postawił sobie udowodnić: moją głupotę i
                wyszło mu par excellans dokładnie odwrotnie :):)

• Gość: lipa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:54
                :(
    • Gość: Proczęstochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 16:26
      Przepraszam! W Częstochowie jest bezrobocie oceniane na 18,7 % ludzi? Czy TO
      WAS DRODZY CZESTOCHOWIANIE NIE DZIWI, ŻE ZA 316 TYSIĘCY NAPRAWDĘ MOŻNA WYROBIĆ
      NP. OWYM BEZROBOTNYM Z CZESTOCHOWY PASZPORTY [zwrot kosztów chyba 100 złotych?
      Wyszłoby ponad 3 tysiące paszportów! Inwestycja w OBYWATELA Z CZĘSTOCHOWY!
      • Gość: expertum credere p Etatysci WON IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 09.08.04, 18:55
        niby ma racje niby to sluszne, ale tak naprawde:

TO ja mam to gleboko w zupie.

Nowy Jork tez ma gleboko czy bedzie stolica USA czy nie, wojewodztwo jest nam
        tak potrzebne jak oblozenie podatkiem od jazdy na zimowkach w grudniu, albo jak
        przepraszam za okreslenie 'gwint na xxuju' (cyt za panem Waldkiem).

Protestuje przeciwko wyrabianu darmowych paszportow, bo to poroniony pomysl.
        Potem beda darmowe bilety do Ámsterdamu i do Londynu i inne fanaberie. Jak
        ktos sam za siebie nie zaplaci to nie bedzie mial. A tak znowu jakas
        proczestochowa potem bedzie marudzila ze z podatkow na Rakowie utrzymuje sie
        filie wydzialu paszportow na Blesznie.

precz z darmocha, precz z etatystami i biurokracja. Niech zyje wolnosc,
        swoboda, dobrobyt i tolerancja dla ludzi pracy i przedsiebiorczosci.
        • Gość: olala brawo!! IP: *.kabel.net.pl 10.08.04, 10:23
          brawo !!!
          Przeciez ktos by musial wyplacic zasilki tym ludziom, ktorzy by byli zwolnieni
          z PUP w Koniecpolu,
          proczestochowo ! moze nie czestochowa??
          a poza tym PUP w Koniecpolu obsluguje 4 (czyt. CZTERY) gminy !
        • proczestochowa Re: Etatysci WON 10.08.04, 15:13
          Zgadzam się w całości, ale przyznasz, że dziwnym jest że w budżecie MIASTA
          CZĘSTOCHOWA jest pozycja obsługi bezrobotnych z innego powiatu [jesczez raz
          powiem: mamy DWA POWIATY - Grodzki Częstochowa [i gmina i powiat jednocześnie i
          tu znalazłem ową p[ozycję w budżecie oraz powiat częstochowski pod który jako
          gmina należy KONIECPOL i tu POWINiEN BYĆ ów wydatek rzędu 316 tysięcy złotych,
          gdyż Koniecpol podlega pod ów POWIAT [czestochowski, a nie CZESTOCHOWA]

Nie chodzi mi o to czy warto, czy też nie dopłacać. CHODZI O TO CZY POZYCJA 723
          W BUDŻECIE NA ROK 2004 MIASTA CZESTOCHOWA POWINNA ZAWIERAĆ DOPŁATĘ DLA
          KONIECPOLA??????]

NIE WIEM TYLKO CZY TO BŁĄD, CZY MOŻE SPECJALNA STRATEGIA, CZY ZWYCZAJNY
          SZWINDEL? I PROSIŁEM TYLKO [PODKREŚLAM TYLKO] O POWODY UMIEJSCOWIENIA OWEGO
          WYDATKU PO STRONIE MIASTA?????? [między Bogiem a prawdą dla budżetu miasta
          Czestochowa jest to bardzo znikoma suma]

pro .... [expertum - nie wysilaj się bo się chyba nie zrozumiałeś. Nie jestem
          zwolennikiem DAWANIA, ale INWESTYCJI [poszport dla młodzieży chcącej pracować
          za granicą :):):)]

• Gość: expertum credere p Re: Etatysci WON IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 10.08.04, 15:39
            primo: vocativus ab expertum experte est!
            secundo: kazden jeden niech inwestuje w siebie i za swoje, a jak jestes taki
            inwestor to lepiej zainwestuj od razu w kogos dochodowego (na przyklad we mnie).

bulbencja
            • Gość: pp Re: Etatysci WON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:07
              Te pieniądze to dotacja od wojewody, która przechodzi przez budżet miasta, bo
              takie są wymogi prawne. Miasto Cz-wa nie opłaca filii w Koniecpolu
    • Gość: michał Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:13
      Znowu nieuctwo i tępota proczęstochowy. Zanim tu coś nabazgrolisz to byś
      zasięgnął jakiejs wiedzy, bo bardzo się jej boisz. Ja taki młody i głupi(wg
      ciebie) i doskonale wiem od kogo są przekazywane pieniądze na PUP w Koniecpolu
      ( i na 100% nie od podatnika z Częstochowy). Ale ty przy swojej tępocie nigdy
      sie nie dowiesz, ty tylko umiesz szczuć! Powodzenia w rozpoznawaniu sprawy!
      • Gość: Proczęstochowa Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:34
        Michale babraj się sam w swoim gówienku vel gnojówce! Proszę ... :)
      • Gość: wow Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:42
        Ale proczęstochowa nie pyta, czy to są pieniądze częstochowskiego podatnika. on
        pyta dlaczego taka pozycja znajduje sie w budżecie miasta Czestochowy?
        • Gość: inny Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:19
          Niech proczęstochowa nie pyta i nie udaje głupka tylko sprawdzi wszystko zanim
          walnie głupotę. To tak jak Lepper, on tylko pyta a przy tym rzuca oskarżeniami
          w koło. Jak pro jest taki mądry to czemu nie sprawdzi struktury Powiatowego
          Urzędu Pracy. Czemu nie rozróżnia zadań własnych i zadań zleconych samorządom i
          nie wie kto finansuje zadania własne a kto zlecone i w jakim trybie. Taki
          mądral, taki dociekliwy tyle tylko, że na swoją nutę. Nutę malkontenta.
          • Gość: jeszcze inny Re: PUP w Koniecpolu opłacany przez Czestochowę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:26
            No więc kolejna nienormalność - z tym, że przyznam, że trochę głupio jest
            ujrzeć w budżecie miasta kaskę dla Koniecpola [zwłaszcza po tym, jak
            opublikowane dane o najwyższym bezrobociu w woj. śląskim, które jest w .....
            Czestochowie. Powinno być to chyba zadanie zlecone [owszem, ale powiatu
            częstochowskiego, A NIE GRODZKIEGO CZĘSTOCHOWA. Więc może mamy do czynienia z
            pomyłką urzędników? Nie rozumię. Czy pieniądzę dawane Agencji Restrukturyzacji
            Rolnictwa idą do placówki w Czestochowie przez powiat w Lublińcu??????? [bez
            skojarzeń .... :)]

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka