Dodaj do ulubionych

A nie mówiłem.........?!

30.06.15, 17:36
Edmund Bared pisze:
wiadomosci.onet.pl/kraj/sejm-uchwalil-budzet-na-2015-rok/tvjf5
STAŁO SIE
Lasy państwowe mogą pójść pod młotek.
W czasie jazgotu na temat wizyty prosiaka i poselskich kilometrówek odrzucono obywatelski wniosek podpisany przez 2,5 miliona ludzi o objęcie lasów konstytucyjną ochroną

Niech bedzie pochwalony Panie Edmundzie !
A tu komentarz
" Pamiętacie ostatnie eurowybory? Zwycięskie PO dostało 32,12% poparcia przy frekwencji 23,82%. Oznacza to, że głosowało na nich 2,7 mln obywateli spośród 33,5 mln uprawnionych do głosowania (w Polsce jest 38.5 mln z czego ponad 5 mln to dzieci stąd te 33,5 mln).
PO uznało, że uzyskane poparcie tych 2,7 mln to wielki sukces i zwycięstwo demokracji... po czym właśnie teraz olało ponad 2 mln podpisów obywateli sprzeciwiających się wysprzedaży Lasów Państwowych. Taką właśnie mamy demokrację, w której władza słucha ludu tylko wtedy gdy ma w tym interes."

I co tu wiecej mowic ???? :mrgreen:
Wypada tylko jeknac
AAAAAMMEEEENNNN !!!!

Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: A nie mówiłem.........?! 30.06.15, 17:57
      No to ku...;
      Jeśli mi PiS obieca, że uwzględni tę ustawę, / o objęciu ochroną polskich lasów przed prywatyzacją / to zagłosuję na prezesa choć by się po tym miał świat zawalić.
      Dyzio.
      • ramzes1960 Re: A nie mówiłem.........?! 30.06.15, 18:45
        PAJACOWAĆ TO KAŻDY MOŻE
    • ramzes1960 Re: A nie mówiłem.........?! 30.06.15, 18:44
      WIĘKSZYCH BZDUR TO JESZCZE NIE CZYTAŁEM CHYBA,ŻE TO PISAŁ PISLAMISTA
    • pluto37 Re: A nie mówiłem.........?! 01.07.15, 09:48
      Dyziek!!!!
      Już kiedys o tem było.
      Niedawno PO/PSL proponowało, żeby stan skupienia LASÓW PAŃSTWOWYCH wpisać do KONSTYTUCJI RP I KTO sie na to nie zgodził?
      Przypomnę ..... PiS!!!! A bez nich konstytucji przy tym układzie parlamentarnym zmienić się nie da.
      To pierwsze primo.
      Drugie zas primo to takie, żeś znalazł coś w rewelacjach budżetowych z ...grudnia 2014:):):)
      budżet jest realizowany I nie nie wskazuje na to, żeby LP działa się krzywda.
      A trzecie primo to takie, że LP to poza wszystkim to przedsiębiorstwo państwowe, które działa wprawdzie na specjalnych warunkach, ale tez prowadzi normalny biznes I czerpie z niego całkiem spore zyski, którymi nie lubi się dzielić.
      A po czwarte primo, to zadymienie w temacie prywatyzacja LP wydumała sitwa Kaczyńskiego bo to daje się wcisnąć wszystkim tym, którym nie chce się przyjrzeć problemowi z bliska.
      • storima Re: A nie mówiłem.........?! 01.07.15, 12:26
        R i u u pluto37 napisał:
        iem spore zyski, którymi nie lubi się dzielić.
        > A po czwarte primo, to zadymienie w temacie prywatyzacja LP wydumała sitwa Kacz
        > yńskiego bo to daje się wcisnąć wszystkim tym, którym nie chce się przyjrzeć pr
        > oblemowi z bliska.

Poatrz Pluto gdyby nie Twoja konkretna odpowiedź glosowalby Dyzio na PiS do Sejmu !
        • piesc_boga Re: A nie mówiłem.........?! 01.07.15, 13:52
          I co ta prywatyzacja LP Wam przeszkadza? lasy maja zerową wartość rynkową. Nikt tego nie kupi. Ciężko sprzedać za grosze. Drzewa nie można wyciąć bez zgody. Ba nawet się nie opłaca bo trzeba dokładać do tego. Ja swoje 2h sprzedalem kilka lat temu za grosze. Rodzina czekała na lepsze ceny i doczekała się pięciokrotnie niższych. Jak tak dalej pójdzie z ochroną przyrody to chlopi będą wlasne lasy podpalać żeby kłopotu się pozbyć.
        • pluto37 Re: A nie mówiłem.........?! 01.07.15, 15:50
          Dyziek na PiS????
          Nie wierzę. Nawet gdyby był w stanie wskazującym do dobrostan:)
          Już wiele razy pokazał, że nie lubi radiomaryjnych ministrantów przebranych za lewactwo:)
          Nieuważny był i dał się nabrać na PiSowskie plewy.
          Zdarza się.....
          • dyziek_o Re: A nie mówiłem.........?! 01.07.15, 20:24
            Powiedzmy, że w pewnym sensie mnie uspokoiłeś Pluciński ale............
            jak się okaże, że moje ukochane lasy jednak sprywatyzują........
            Już ja Was odszukam!
            I nie będzie zmiłuj się. Pójdzie jeden z drugim ustawy zmieniać i dziadostwo odkręcać.

A do "pieszczocha":
            Wybacz Wasze, ale w dupie mam "wartości rynkowe" lasów.
            Dziwnie od pewnego czasu w tym kraju tylko to się liczy, co ma "wartość".
            I to jedynie w złotówkach a jeszcze lepiej w "ojro"!
            To ja takiemu podejściu do sprawy mówię "nie".
            Dla mnie liczy się to, że mogę , - gdy mam ochotę - wyjść do lasu i odetchnąć świeżym powietrzem.
            Bo dość mam smrodu spalonego gazu czy oleju napędowego z tych poniemieckich golfszrotów parkujących pod moim blokiem.
            I! - gdy mam ochotę, idę sobie posłuchać śpiewu ptaszków a nie tylko ryku motocykli głupich dawców organów którzy ulubili sobie moją ulicę do późno nocnych wyścigów czy może zawodów, który silnik jest głośniejszy.
            O jesiennych wyprawach na grzyby w Borach Tucholskich nie wspomnę.
            Jak widzisz "boży pieszczochu" - mają te niedoceniane lasy parę innych zalet różnych od "wartości".
            Ale to jedynie mój pogląd i nie wszyscy muszą się z nim zgadzać.
            Co chciałem wyjaśnić,
            Dyzio.
            • obserwator1-2013 Re: A nie mówiłem.........?! 01.07.15, 20:51
              Oj, dyziek_o,
              popieram ciebie w pełni!
              Też mam gdzieś tę "wartość" czyli przeliczanie drzew na pieniądze, itd.

Czy ludzie zgłupieją do reszty i mamona zasłoni im całkowicie oczy?... oby tak się nie stało... Miejmy nadzieję, że LASY ocaleją i nie pójdą pod młotek.
              No, ale kto to wie? Kto to wie?...
            • piesc_boga Re: A nie mówiłem.........?! 02.07.15, 10:29
              Dyźku drogi,
              pisałeś:
              A do "pieszczocha":
              Wybacz Wasze, ale w dupie mam "wartości rynkowe" lasów.
              Dziwnie od pewnego czasu w tym kraju tylko to się liczy, co ma "wartość".
              Jakby lasy chłopskie miały wartość to by chłopy o nie dbali. Teraz lasy skupują ludzie wpływowi i przekształcają to na działki budowlane kilkadziesiąt razy droższe. Ja chodzę sporo po lasach w mojej okolicy, w okolicy Olsztyna. Zobacz Kolego że domy w lesie stoją, i to jakie domy. W poraju będąc na rybach nie możesz sobie namiotu rozłożyć bo ktoś dzierżawi część brzegu i tylko u niego za opłatą zrobić.Jak można ogrodzić coś do czego konstytucyjnie masz dostęp?
              Do chłopskich lasów powinno panstwo dopłacać na utrzymanie bo lasy nie mają wartości tylko są bezcenne. Bez lasu nie ma nas!!
              Pozdrawiam serdecznie i życzę Tobie dużo zdrowia sił do łażenia po czystych lasach
              • piesc_boga Re: A nie mówiłem.........?! 02.07.15, 10:31
                P.S.
                Nie głosuj na pis bo nie dom a kaplice w lesie spotkasz
                • koyod i kapliczkę i krzyż nad mogiłą zobaczysz już dziś 02.07.15, 17:06
                  wędrując leśnymi duktami.
                  I nikomu za wyjątkiem oszołomów one nie wadzą.
                • dyziek_o Re: A nie mówiłem.........?! 02.07.15, 17:28
                  Teraz lasy skupują ludzie wpływowi...............piszesz:
                  I o to mi właśnie chodzi, by uniemożliwić tego typy proceder.
                  Bo to, że kogoś stać na kupno lasu, wcale nie znaczy, że dany osobnik
                  będzie o ten las dbał. A już na bank, tacy obwiesie pojęcia nie mają
                  co i jak należy zrobić, by las rósł zdrowo i przynosił pożytek społeczeństwu.
                  Oni z reguły posiadają jedynie pieniądze, - w dodatku podejrzane.
                  Oczywiście masz również rację jeśli chodzi o tzw. chłopskie lasy.
                  Jednak dopłacanie z kasy "państwowej chyba w grę nie wchodzi.
                  Te lasy, - moim zdaniem, - należało by wykupić za uczciwą cenę i oddać pod zarząd LP.
                  Bo o ile mi wiadomo, to leśnicy znają się na uprawach tego typu i co ważniejsze,
                  posiadają środki do właściwej tego typu uprawy. Czego nie można powiedzieć o właścicielu prywatnym ze względów oczywistych.
                  Sporą winę ponoszą tu błędy wcześniejsze, - popełnione w trakcie zakładania leśnych plantacji, - które zakładały monokulturę czyli jeden gat. drzew.
                  Udowodniono tym czasem, że taka monokultura jest bardzo podatna na zniszczenie przez szkodnika a zapobieganie jest drogie.
                  Stąd mój ból głowy o te lasy by nie pozwolić na ich wyprzedaż w ręce prywatne.
                  Nikt albowiem " w pojedynkę" nie będzie w stanie takiej uprawy poprowadzić i czym prędzej się tego albo pozbędzie albo przekształci a później wytnie.
                  I tak, to co nasi ojcowie posadzili przez te parę lat słusznie minionych, dziś chcą cwaniaki z Wiejskiej przetiurmanić za bezcen.
                  A poszli von!
                  Przynajmniej od naszych lasów.
                  Dyzio
                  • pluto37 Re: A nie mówiłem.........?! 08.07.15, 08:32
                    dyziek_o napisał:

> Teraz lasy skupują ludzie wpływowi...............piszesz:
                    > I o to mi właśnie chodzi, by uniemożliwić tego typy proceder.
                    > Bo to, że kogoś stać na kupno lasu, wcale nie znaczy, że dany osobnik
                    > będzie o ten las dbał.
                    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    Dyziek!
                    Coś się tych lasów uczepił?
                    Lasów Państwowych nikt nie sprzedaje. PO/PSL nawet chciały to do kostytucji wpisać tylko bogobojne pływaki z PiSuaru się nie zgodziły.
                    A co do prywatnych to co Cie głowa boli o to co czyje. Jak chłopu zbrzydło na własnych hektarach żyto z owsem siać tylko pod sosennemi uprawami, albo dębowym lisciem cienia w upały szukać to jego sprawa.
                    O ile mnię pamięć nie myli to ci prywatni też jakimś ogólnym przepisom lesnym podlegają.
    • storima Re: i kapliczkę i krzyż nad mogiłą zobaczysz 04.07.15, 13:58
      To oryginalne, piękne przykłady polskiego folkloru, sztuki ludowej:
      www.google.fr/search?q=le%C5%9Bne+kapliczki&biw=1344&bih=706&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=T8eXVYHcFsL5UsuggZAL&ved=0CCAQsAQ
      --
      Mówił dalej, że jak zrobią rewolucje (on z trzema "prykaszczykami"), to od tej pory będziemy pracowali tylko po ośm godzin, a przez resztę czasu będziemy się bawili, mimo to każdy będzie miał emeryturę na starość i darmo pogrzeb.
      Lalka –
      powieść społeczno-obyczajowa Bolesława Prusa
      publikowana w odcinkach
      w latach 1887–1889
      w dzienniku „Kurier Codzienny”,
      wydana w 1890 w Warszawie
      w wydawnictwie Gebethner i Wolff.

• taniarada I zapomniane groby w lasach 04.07.15, 20:15
        Zapowiedź dalszej prywatyzacji spotkała się z krytycznymi komentarzami. „Wydawało się, że po siedmiu latach nieustającej wyprzedaży majątku narodowego proces ten zostanie w końcu wstrzymany. Wygląda jednak na to, że do samego końca rząd PO-PSL będzie wyprzedawał to, co wartościowe i nieustannie powiększał dług naszego kraju” – można przeczytać na portalu Niewygodne.info.pl. Ostatnie lata nie pozostawiają złudzeń. Koalicja PO-PSL wyprzedała w czasie swoich rządów narodowy majątek za 58 mld zł.Ale pięści boga to zwisa i powiewa.Bo łapy nad lasami dalej są trzymane.Wracając do tematu jaką piękną historię kryją nasze lasy .Walki partyzanckie o wolność naszej ojczyzny.Groby bezimienne .dzieje.pl/rozmaitosci/lesne-cmentarze-i-mogily
        • taniarada Sondaż dla kierowców 04.07.15, 21:40
          Czy popierasz polską policję i zalecenia Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju .Policja musi wystawić ponad 2 miliony mandatów w 2015 roku.Wytyczne dla Policji dotyczące liczby wykroczeń w 2015 roku

Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju dokładnie zaplanowało ilu kierowców i za jakie wykroczenia ma ukarać Policja w 2015 roku. Dane te zostały przedstawione zaskakująco szczegółowo. Policjanci muszą:

• ujawnić więcej niż 420 tys. wykroczeń popełnionych przez pieszych,

• ujawnić więcej niż 38 tys. wykroczeń popełnionych przez kierujących wobec pieszych,

• ujawnić więcej niż 1,7 mln wykroczeń kierujących nieprzestrzegających przepisów dotyczących prędkości,

• wylegitymować więcej niż 685 tys. pieszych,

• wylegitymować więcej niż 6,3 mln kierujących Czemu ma służyć taka polityka władz? Być może na początku tworzenia nowych regulacji prawnych, jednym z głównych celów była poprawa bezpieczeństwa na drogach. Wydaje się jednak, że z czasem rachunek ekonomiczny wygrał z rozsądkiem, a przepisy zostały tak zmodyfikowane, by ich głównym beneficjentem był budżet Państwa, a nie jego obywatele.I jak tu żyć pani premierowo.To lepszy hicior niż wyprzedaż lasów.biznes.onet.pl/wiadomosci/transport/policja-musi-wystawic-ponad-2-miliony-mandatow-w-2015-roku/t16w68

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka