Dodaj do ulubionych

Szuflada Częstochowa HIT czy MIT

17.04.20, 20:21
WItajcie, ponieważ nastały dla wszystkich trudne czasy wiele restauracji wprowadziło niestandardowe do tej pory dla nich rozwiązania, niedawno ukazał się materiał w TVP w którym pan Paweł z Szuflady mówi o swoim lokalu byli również inni właściciele, ale z Szuflady chyba najwięcej.
Zastanawiam się bo zdarzyło się być kilka razy w Szufladzie, ale również w innych miejscach w Polsce czy miejsce to nie jest trochę przereklamowane i nie chodzi mi w żadnym wypadku o hejt, raczej chodzi o prywatną ocenę, jeśli ktoś będzie miał chęć może tu wpisać swoje spostrzeżenia

Choć mamy już wiosnę to do zimy jest tak samo blisko jak do lata więc zacznę od tego, że osobiście dużym minusem tego lokalu są bardzo chłodne wnętrza piwnicy nie jak na syberii, ale idąc w zimę do lokalu na pizze i piwo bo tym się kieruje Szulada to tak słabo siedzieć z zimnym piwem w zimnej piwnicy.

Kolejnym moim spostrzeżeniem jest coś czego nie zaobserwowałem w innych częstochowskich lokalach.
Chodzi o żonglowanie nowościami i promocjami. W Szufli można się przy tym wszystkim pogubić, były pamiętam piątki z salamino za 18 i nie wiadomo czy to dalej działa czy nie po prostu coś nagle znika, czymś innym jest menu z pizzą, jest taki zestaw podstawowy i poza nim potem pizza sezonowa, pizza niespodzianka pizza jakaś tam wersja A i B i pizza znowu jakaś tam wersja wege i nie wege, widziałem pizze z ziemniakiem w jakiejś promce mamy dziś 17.04.2020 i nie wiem czy jest nadal czy została ogłoszona data końca tej akcji.
W Częstochowie topowe pizzerie nie bawią się w takie rzeczy.

Kolejnym spostrzeżeniem są imprezy, były jakieś filmowe, literackie, muzyczne jedne mniej udane drugie bardziej, byłem kiedyś na vintage tape night i powiem tak... nuda. Mało ludzi i nikt nie zwracał nawet uwagi na to że impreza tam jest jakaś ;-)

Ostatnią rzeczą która też wpadła mi w oczy to częste opóźnianie otwarcia lokalu z jakieś to przyczyny.
W mojej ocenie chociaż nie mam doświadczenia z gastronomią od kuchni to tak się raczej nie robi, chodzi mi o częste informowanie, że lokal otwieramy od takiej czy innej godziny.

Reasumując, lokal ma potencjał chociaż prowadzony jest w zabawny trochę infantylny sposób, może jest to sposób bo przy pełnym lokalu można spotkać wielu ludzi, lokalnych znajomych jak i obcych, czuć taki klimat wielkomiejskiego pubu i jest przyjemnie. Niestety ma ten lokal też swoje minusy i na pewno tam kiedyś znów zajrzę to też z przyjemnością zajrzę gdzieś indziej.


Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka