Gość: Protestant IP: *.bredband.skanova.com 12.07.05, 00:50 400-stu egzrcystow cieszko pracuje na Jasnej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Protestant Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.bredband.skanova.com 12.07.05, 01:27 To smieszne ale i tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK 12.07.05, 18:21 Gość portalu: Protestant napisał(a): > To smieszne ale i tragiczne. A takie zaklecia: "Saddam ma bron masowego razenia" - bardziej do Ciebie przemawiaja jako z XXI wieku? Od metafizyki czlek nie ucieknie. (Posiadacz telefonu komorkowe wcale nie wyprzedza mieszkanca buszu co nigdy np. nie widzial bialego (moze mu to nawet wychodzi na zdrowie) - technologia tylko podstwia swego rodzaju stolek, z ktorego mozna niezle spasc.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Der No nie, to tylko kłamstwo. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.05, 05:05 Ale egzorcyzmy to już skoncentrowane voodoo, hokus-pokus, "kreatyfny markIeting" i oszołomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Jasna Góra stolica światowego bałwochwalstwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:02 Słusznie, że przyjechali tam egzorcyści. Ale nie na zjazd tylko na egzorcyzmy nad tym miejscem powinni przyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Jasna Góra stolica światowego bałwochwalstwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:13 moim zdaniem Egzorcyści powinni odwiedzić Ojca Rydzyka zeby wypędzić z niego duszka o imieniu many many many heheh:):): Odpowiedz Link Zgłoś
hubertdrazba Re: Jasna Góra stolica światowego bałwochwalstwa. 16.07.05, 17:12 Money, money, money.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.na.dachu nie kłamstwo 15.07.05, 14:15 Nie prawda. Egzorcystów potrzeba coraz więcej. :( Odpowiedz Link Zgłoś
werrka Re: No nie, to tylko kłamstwo. 15.07.05, 22:19 Fantastycznie! wreszcie odpowiednie sily w kraju! No to chlopcy na Wiejska itp. i dzialac, dzialac i jeszcze raz dzialac bo roboty huuuuk, jest co wypedzac, oj jest! DO DZIELA! Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK 13.07.05, 09:20 > A takie zaklecia: "Saddam ma bron masowego razenia" - bardziej do Ciebie > przemawiaja jako z XXI wieku? Nikt tego nie kwestionował PRZED usunięciem Husajna - nawet "miłujące pokój" Francja, Niemcy i Rosja. Różnice dotyczyła tylko tego w jaki sposób go tej broni pozbawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra-ra [...] IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 12.07.05, 21:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: *.telsten.com / *.telsten.com 12.07.05, 22:32 Mozna rozne pomysly naszego milosciwie nam panujacego kosciola zniesc,ale to juz za daleko posuniete kretynstwo.Tak-kretynstwo.Pozdrawiam-komunista-czerwony pacholek Moskwy.To tak na wszelki wypadek,zeby uprzedzic epitety jakimi zaraz obdarza mnie zwolennicy radia maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: *.chello.pl 12.07.05, 22:59 popieram Emeryta - ten szamanizm dzisiejszych ksieży jest żałosny - ludzie zamiast iść na terapię do psychiatry idą do tych "czarowników", którzy za "co łaska, nie mniej niż..." wypędzą szatana, demona, złego ducha, czy cokolwiek tam sobie ktoś ubzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: *.crowley.pl 13.07.05, 09:17 a psychiatrzy to nie szamani? wydaje mi się, że w nie mniejszym stopniu... poza tym, skoro może pomóc to ludziom... niedawno chyba w newsweeku napisali, że badania kliniczne wykazały, że placebo pomaga także na niektóre schorzenia psychiczne... tak więc nawet, jeśli pomaga to ludziom tylko ze względu na to, że w to wierzą, to może warto sie nie czepiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:58 Jesteś tak zacietrzewiony, że nawet nie zdążyłeś zauważyć, że zanim taki egzorcysta przystąpi do pracy _najpierw_ wysyła delikwenta to psychologa, psychiatry i innych speców od umysłów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piezo1 Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:34 No pisałem właśnie: wysyła najpierw do lekarza, żeby się nie okazało, że to nie nawiedzenie tylko zwykła schizofrenia! Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny 16.07.05, 22:46 Skoro to wszystko jest czarnoksięstwem i bzdurami, to może najwyższy czas strzelić sobie w głowę? Skoro nie ma nic oprócz materii, to po co słuchać egoistycznych genów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek.ca Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: 64.187.60.* 17.07.05, 04:55 jestes baran. przeczytaj artykul troszeczke pomysl a potem jezeli juz musisz postuj to co masz do powidzenia. W komentowanym artykule jak wol stoi, ze po lekarskich badaniach, ktore to wyklucza medyczne przyczyny mozna sie poddac egzorcyzmom - jezeli jestes osoba wierzaca to pewnie wiesz, ze ksiadz ma wladze wypedzania zlych duchow - jezeli nie wierzysz - to co ci to przeszkadza, ze ktos po takich zabiegach poczuje sie lepiej?? tomek z ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technokrata Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 09:46 Ty nie jesteś z ciemnigrodu ty jesteś z czarnogrodu z kąd już nic nigdy nie zobaczysz bo ciemnota jest nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Re ra ra,a: moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: *.ztpnet.pl 13.07.05, 00:42 a ty polglowku nie czytales GW a zabierasz glos na jej forum i na dodatek szydzisz z czytelnikow GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belti Może jeszcze gromnice w oknach przeciw piorunom! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.05, 05:02 I woda święcona na choroby!!! Co za prostactwo. i jeszcze dumne z tego że ciemne. Nie ma się co dziwić, że tak liczne są elektoraty LPR, ko-muchów i samoobrony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Do belti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:18 A tak z ciekawości spytam taka oświecona i nowoczesna osoba jak ty do elektoratu której partii się zalicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Może jeszcze gromnice w oknach przeciw piorun IP: *.s3group.com / 193.120.90.* 13.07.05, 10:40 A wierzysz w horoskopy? Czytasz je 'tak dla zabawy'? A moze pomagala ci wrozka. Moze to nie jest ciemnota a zobaczysz ja w kazdej gazecie! Jest wiele przypadkow, ktorym nie moga pomoc psychiatrzy! I dzieja sie rzeczy niewytlumaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyklista Re: Może jeszcze gromnice w oknach przeciw piorun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 02:00 Albo do pieca na trzy zdrowaśki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loyola Re: Zalosny i prymitywny - czyli "ra-ra"??? IP: 129.81.192.* 14.07.05, 23:11 A tak, poza tym, internauto "ra-ra" to wszystko z toba w porzadku? Wszyscy w domu zdrowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: A moze to ty jestes zalosny, prymitywny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:14 Co Ty młody człowieku możesz powiedzieć a na jakich to przed wojną głosowałem co guzika nie chcieli oddać a oddali całe magazyny i cały kraj.Tak,tak prawica przed wojną to o nas dbała-jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja tylko pytam Czy to też wielkie osiągnięcie intelektualne JP2? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.05, 05:07 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.s3group.com / 193.120.90.* 13.07.05, 10:36 A nie jest smieszne umieszczanie horoskopow w gazetach? Chodzenie do wrozki? Nie mow ze to tylko dla zartow bo wiele osob traktuje to zupelnie powaznie (zazwyczaj to te same osoby, ktore twierdza ze wiara to zabobon, ze mamy 21 wiek itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:05 O tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na poważnie Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 14:12 Ja też nie wiem :). Ale tak na poważnie - byłem kiedyś na wykładzie (dziedzina zupełnie inna), gdzie jednym z gosci był dr psychiatrii z CMUJ. I opowiadał o tym dość ciekawe rzeczy. Nie widział nigdy, żeby ktos lewitował, ale miał przypadki, które po bezskutecznych próbach wyleczenia odsyła do (kościelnych) egzorcystów. Dość często skutkuje. Inna sprawa, że jeszcze częściej egzorcysci odsyłają swoje przypadki do psychiatrów. Nie wiem czy to choroba, czy "coś więcej". Ważne, że mna niektórych egzorcyzmy działają. Ale może też dojść do takich sytauacji jak ostatnio w Rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK 12.07.05, 19:05 To, co się wydarzyło w Rumunii, zostało spowodowane oczywiście straszną ciemnotą. A fakt, że psychiatra odsyła ludzi do egzorcysty bardzo dobrze o nim świadczy. Przypuszczam, że w wielu przypadkach osoba egzorcyzmowana nie jest opętana, ale sam obrzęd stanowi dla niej swoistą psychoterapię. Przypadki przesyłane w drugą stronę to zapewne efekt dewocji, żeby nie powiedzieć fanatyzmu, która w każdym zaburzeniu psychicznym widzi szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzyziu Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.crowley.pl 12.07.05, 22:15 > opętana, ale sam obrzęd stanowi dla niej swoistą psychoterapię. Przypadki > przesyłane w drugą stronę to zapewne efekt dewocji, żeby nie powiedzieć > fanatyzmu, która w każdym zaburzeniu psychicznym widzi szatana. Chyba nie zrozumiales... Chodzi o to, ze czesc z osob, ktore przychodza do kaplanow w sprawie egzorcyzmow nie jest opatana tylko normalnie chora. W takim wypadku kaplan kieruje pod wlasciwy adres - do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agni A wtym 21 wieku masę niewyjaśnionych zjawisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:06 np. cudowne uzdrowienia, telepatia, jasnowidztwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_bląd Re: A wtym 21 wieku masę niewyjaśnionych zjawisk IP: *.chello.pl 12.07.05, 15:30 czary..., :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: A wtym 21 wieku masę niewyjaśnionych zjawisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:56 wyniki sondazy prezydenckich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zedd Re: A wtym 21 wieku masę niewyjaśnionych zjawisk IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 13.07.05, 02:18 Niemniej jednak strach przed nieznanym powoduje potężne ograniczenie myślenia (i ignorancję). Przecież wygodniej się żyje z PRZEŚWIADCZENIEM że czegoś nie ma jeżeli nic o tym nie wiemy. OK, a tak dla utrudnienia życia proponuje ciekawy eksperyment: prosze popytać swoich znajomych o sytację typu: 1. dzwoni znajoma osoba z którą nie mieliśmy kontatu jakiś (nawet dłuższy) czas włąśnie w czasie kiedy sami mamy zamiar do niej zadzwonić, 2. sen (scena ze snu), który później się "zdażył". I co się okaże? Sytuacja nr1 zdaża się KAŻEMU. Sytułację nr2 przypomni sobie tylko co któraś osoba. Jednak na podobne rzeczy nie zwracamy uwagi lub się o tym nie mówi bo wniosków najczęściej nie ma żadnych. Skoro się jednak rzeczy takie zdażają, to może dzieją się też i inne tylko że bardzo rzadko i o tym nie mamy już wogóle pojęcia. Dlatego ciekawe o czym tam tak naprawdę rozmawiają na tym zjeździe egzorcystów. A publiczne wyśmiewanie się że kościół jest zacofany itd. na pewno nie pomoże w uzyskaniu rzetelnej relacji. Ps. Dla niektórych ziemia jest nadal płaska i boją się pomyśleć, że mogło by być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinlet Re: A wtym 21 wieku masę niewyjaśnionych zjawisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:38 Gość portalu: Zedd napisał(a): OK, a tak dla utrudnienia życia proponuje ciekawy > eksperyment: prosze popytać swoich znajomych o sytację typu: 1. dzwoni znajoma > osoba z którą nie mieliśmy kontatu jakiś (nawet dłuższy) czas włąśnie w czasie > kiedy sami mamy zamiar do niej zadzwonić, 2. sen (scena ze snu), który później > się "zdażył". I co się okaże? Sytuacja nr1 zdaża się KAŻEMU. Sytułację nr2 > przypomni sobie tylko co któraś osoba. Jednak na podobne rzeczy nie zwracamy > uwagi lub się o tym nie mówi bo wniosków najczęściej nie ma żadnych. Skoro się > jednak rzeczy takie zdażają, to może dzieją się też i inne tylko że bardzo > rzadko i o tym nie mamy już wogóle pojęcia. Dlatego ciekawe o czym tam tak > naprawdę rozmawiają na tym zjeździe egzorcystów. A publiczne wyśmiewanie się że > > kościół jest zacofany itd. na pewno nie pomoże w uzyskaniu rzetelnej relacji. > > Ps. Dla niektórych ziemia jest nadal płaska i boją się pomyśleć, że mogło by > być inaczej. Ja zaś Tobie jeszcze bardziej utrudnię życie i zaproponuję zakupienie słownika ortograficznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: A wtym 21 wieku masę niewyjaśnionych zjawisk IP: *.potulicka.v.pl 16.07.05, 09:13 Ale taką oto mamy prawidłowość: im kto ma słabsze szkoły, tym łatwiejszy do niego przystęp mają złe moce. Profesorów uniwersytetu rzadko one prześladują, zaś półpiśmienną absolwentkę podstawówki (z upodobaniem noszącą berecik z wiadomego materiału), czy też sfrustrowanego Araba bez podstawówki - to co i raz to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alleby Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.derbynet.waw.pl 12.07.05, 15:27 no i co z tego że 21? ludzie są tak samo głupi jak 500 lat temu, co widać po tobie bardzo wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: 62.172.134.* 12.07.05, 16:00 No tak: smiejesz sie ze mamy XXI weik, ale jak podwazasz egzorcyzmy, diabla, lewitacje i wszystkie te zagadnienoia zwiazane z egzorcyzmem to dlaczego nie podwazyc teorii religii chrzescijanskiej i Boga? Przeciez to wszystko tez zostalo przez czlowieka wymyslone. Z jednej strony Bog--religia---dobro z drugiej sztan--zlo i potrzeba egzorcyzmow. Smiejemy sie z egzorcyzmow ale chodzimy do kosciola i uczestniczymy w wyjatkowo nieziemskich rytualach koscielnych. Prosze mnie tutaj zle nie zrozumiec, ja nie uwazam ze religia jest zla - wrecz przeciwnie - religia jest dobnra i Bog (o ile istnieje...) tez jest dobry tyle ze z puntku widzenia agnostyka - egzorcyzm = rytual podczas mszy koscielnej. Jest to dla mnie tak samo niezrozumiale i ja w to kompletnie nie wierze (jeszcze raz powtarzam, ze mimo ze nie wierze - religie sznauje i wszystkich wierzacych takze). Wydalo mnie sie jedak to dziwne ze ktos tuatj wyskoczyl z tym tekstem mamy XXI w, a czy ludzie w XXI wieku powinni w takim razie myslec ze swiat stworzyl Bog? A potem byl Adam i Ewa, itd itd? Daj spokoj czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.chello.pl 12.07.05, 23:01 a zapytaj babcię jak było naprawdę - i wtedy zobaczysz jaką to ludziom ciemnotę się wciska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.polcard.com.pl / *.polcard.com.pl 13.07.05, 08:55 To nie jest kwestia rozumu tylko wiary. Nie możecie mówić człowiekowi w co ma wierzyć - bez względu na to, który wiek jest. Religia chrześcijańska jest oparta na ścieraniu się Boga i szatana. Jesli jest się chrześcijaninem, akceptuje sie całość, a nie wybiórczy fragment... Egzorcyści jak najbardziej się w tym mieszczą... A, i jeszcze jedno - Kościół nie jest zacofany ani ciemny. Ale to wiedzą Ci, którzy w nim i Nim żyją. Wiele znakomitych umysłów czuwa nad tym... No i przede wszystkim Ktoś jeszcze. Od dwóch tysięcy lat... Przykro naprawdę jest słuchać, jak traktuje się ludzi wierzących na równi z oszołomami z kręgu radia maryja. Przykre - bo może tylko takich znacie. Ale nie wszyscy tacy są - to skrajny margines. Tam nie wiara prawdziwa a jakiś skrajny fanatyzm, dewotyzm; umiłowanie chyba nie Boga a księdza czy tradycji - a to nie jest prawdziwa wiara... Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 XXI wiek? I co z tego? 13.07.05, 09:25 Czy w XXI wieku pozbyliśmy się totalitarnych zbrodniarzy? Czy rozwiązaliśmy problem głodu? Czy nie niszczymy środowiska naturalnego? Czy umiemy zapobiegać zachorowaniu na raka? XXI wiek to żaden przełom. Jesteśmy jako ludzkość niewiele mądrzejsi niż sto lat temu. Za to problemów nam przybyło. Do tego jesteśmy głupsi, bardziej głupio aroganccy i zadufani we własną mądrość, mniej czytamy, mniej interesujemy się życiem poza jego najbardziej konsupcyjną stroną, dokonujemy eksperymentów społecznych o nieznanych jeszcze skutkach, niszczymy relacje międzyludzkie. Egzorcyzmy mogą się przydać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkuth Re: Nie wiadomo,śmiać się czy płakać-MAMY 21 WIEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:48 ojcowie kościoła potwierdzaja działanie i skuteczność maghji + okultyzmu. abrahkadabrah... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Też tak myslałem dopóki nie zobaczyłem... 15.07.05, 12:47 ... dokumentu o egzorcyzmach w TV - mała dziewczynka wrzeszczała, męskim głosem, do zgromadzonych np. wyliczając ich grzechy z młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 06:51 Jak można wypędzić szatana z człowieka wbrew jego woli? Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boruta Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 12.07.05, 07:39 w dzisiejszych czasach w prawie kazdym człowieku siedzi szatan, zresztą widać to w kontaktach międzyludzkich, a poza tym diabelskie sztuczki nie uznaja 21 wieku, mogą być złe i podstępne zarówno w przeszłosci jak i przyszłosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.idea.pl 12.07.05, 08:39 Po spotkaniu z egzorcystą można zmienić raz na zawsze podejście do życia i religii... Ja miałem taki kontakt... a nawet namacalne znaki jego działalności... Tego się nie da opisać... Gdyby wszyscy księża byli tacy jak egzorcyści to wszyscy biegli by z radością do kościoła 2 razy dziennie. Osobobom chcącym czegoś się dowiedzieć polecam książki Gabriele Amorth'a - jednego z najbardziej uznanych egzorcystów watykańskich. Pewno też jest na Jasnej Górze :-) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_bląd amulet - tanio! IP: *.chello.pl 12.07.05, 15:32 mam amulet do sprzedania. tanio odstąpię. mocny. bierzesz? dorzuce parę zaklęć gratis. to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: amulet - tanio! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 16:12 zamienimy się? mam flaszkę świętej wody. Bez akcyzy ale każdego diabła powali w ilości pół litra na łebka. Moc rzędu 75% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: jaki tytul ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:29 Jeśli chodzi Ci o tytuły książek to: Śledztwo w sprawie szatana, wyznania egzorcysty i egzorcyści i psychiatrzy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.telsten.com / *.telsten.com 12.07.05, 22:37 Do T ! Ty polecasz ksiazki a ja polecam Ci wizyte u najblizszego psychiatry.Juz tylko na niego mozesz liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rODMIR Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.raks.pl / *.raks.pl 13.07.05, 09:33 Wolę Tolkiena jest bardzej realny. Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa do T 15.07.05, 11:59 chetnie bym z Toba pogadala, to sfera moich zainteresowan jestem z Warszawy moze sie do mnie odezwiesz?, a glupimi komentarzami ignorantow sie nie przejmuj pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgiedrowicz Re: do T 15.07.05, 12:45 na pewno zatem znasz juz 'zakladnikow diabla' autora nazwiskiem malachi martin. tez mieszkam w warszawie... polecam Ci rowniez nieskromnie wlasna ksiazke pt. 'BESSA~LALA'. siemandero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:02 No coz, szatanowi sie to z pewnoscia nie podoba, przez co i jego 'mieszkanie-czlowiek' nie jest z tego zadowolony poniewaz nie dziala zgodnie z wlasna wola tylko zgodnie z wola zlego. Rozszerzajac twoje pytanie moznaby zapytac: A jak mozna ratowac niedoszlego samobojce przed smiecią, równiez wbrew woli samobojcy? A jak mozna zamknac czlowieka w wiezieniu wbrew woli czlowieka? Coz, moze to brak egoizmu, litosc, wiara w to ze dobrze sie czyni, odpowiedzialnosc z drugiego czlowieka albo zwyczajnie chęć pomocy, nazwij to jak chcesz... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_bląd Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.chello.pl 12.07.05, 15:35 może Ty byś reflektował na ten amulet?? bo wygląda na to, że wiesz, o co chodzi? zaklęcia gratis!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 15:33 a można: obcęgami, gorącymi szczypcami, kilkoma innymi urządzeniami wymyślonymi przez chrześcijan dla chrześcijan. . Szatan daje się wypędzić z litości nad męczonym człowiekiem bo w przeciwieństwie do przeciwników bywa humanitarny Odpowiedz Link Zgłoś
grunwald11 Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 12.07.05, 09:14 Ciekawe czy przyjechali sławni egzorcyści z Rumuni, o których ostatnio tak dużo słyszeliśm? Grunwald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.idea.pl 12.07.05, 09:19 To nie byli egzorcyści, tylko zakonnicy, którzy próbowali egzorcyzmować - a to potężna różnica.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:16 O co chodzi z tymi Rumunami? Gdzie można coś przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 12.07.05, 21:47 link dla was wiadomosci.onet.pl/1115203,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:33 no kiedy tez zjazd i czy bedzie mozna wejsc ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M zjazd szamanów największej sekty w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: zjazd szamanów największej sekty w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:38 SEKTA (od łac. secta - kierunek, droga, postępowanie, zasady, stronnictwo, nauka, od sequi - iść za kimś, postępować, towarzyszyć) - określenie grupy wyznawców, których poglądy religijne są przez tradycyjne Kościoły uznane za nieoficjalne i niezgodne z oficjalną, dominującą doktryną. Sekta jest wynikiem rozdziału Kościoła od państwa i problemów organizacji życia społeczno-politycznego. SZAMAN działa poprzez ekstazę. Polega ona na wejściu w trans poprzez rytmikę tańca, lub uderzania w bębenek, podczas którego szaman doznaje duchowego opuszczenia własnego ciała. Pozwala mu to na wejście w kontakt ze światem nadludkim, podjęcie podróży do nieba, bądź zejścia do świata podziemnego, napotkania duchów opiekunów, zaprzyjaźnionych bądź też wrogich i wykonania swej misji. EGZORCYSTA kleryk posiadający trzecie święcenie niższe; duchowny uprawniony do egzorcyzmowania; charyzmatyk. Źródło: Kopaliński, Wolna Encyklop. Zaistniales F.Y.M.? Może, zanim cos napiszesz upewnij sie ze rozumiesz znaczenie slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol sabat łowców czarownic i diabła IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 14:11 przepraszam że się wcinam, Twój przedmówca może i nie trzyma się prawidłowości określeń ale określił ten cyrk dość dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: sabat łowców czarownic i diabła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:41 Nie no obie przytoczone definicje (sekty i szamaństwa) tylko potwierdzają słuszność porównania, wystarczy dokładnie przeczytać tak definicje jak i oficjalne informacje nt egzorcystów (bardzo skąpe i mętne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej O, przepraszam! IP: *.chello.pl 16.07.05, 11:02 Egzorcyści nie są i nie byli łowcami czarownic. Oni ścigali diabła jako takiego, łowieniem zasię czarownic i czarowników (którzy w dziele opętania bylwai diabelskimi wspólnikami i pośrednikami) zajmował się świecki wymiar sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piezo1 Re: O, przepraszam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:00 Takie były reguły gry: władza świecka musiała w średniowieczu ścigac heretyków, aby nie była sama posądzona o herezje, bo pomaga heretykom... Tak naprawdę ścigał, sądził i skazywał kler (tzw. święta inkwizycja z niezapomnianym Tomasem de Torquemadą), zaś do władz świeckich nalezał obowiązek wykonania wyroku. Torquemada osobiście skazał na śmierć prawie 300 000 ludzi (więcej niż Stalin)! Tym sposobem dzisiaj Kościół umywa rączki: to nie my podkładaliśmy ogień pod stosy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Siła ignorancji IP: *.chello.pl 18.07.05, 00:23 Wszystko ci się, kolego, pokitwasiło: pojęcia, epoki, kraje... Egzorcysta to nie inkwizytor, czarostwo nie herezja, Torquemada nie działał w średniowieczu. Brak ci też elementarnego krytycyzmu: czy faktycznie wierzysz, że jeden człowiek mógł osobiście skazać 300 tysiecy osób? Tomás de Torquemada był Generalnym Inkwizytorem w Hiszpanii w latach 1483-1498 - ilość osób posłanych na stos w tym czasie przez WSZYSTKIE trybunały inkwizycyjne tego kraju łącznie ocenia się na ok. 2 tys. Trybunały te istotnie stosowały procedurę przekazywania skazanego "ramieniu świeckiemu", które miało wykonać wyrok. Tymi skazanymi rzadko byli jednak "czarownicy" czy "czarownice", gdyż procesów o czary było w Hiszpanii znikomo mało w porównaniu z resztą Europy. Najintensywniejsze polowanie na czarownice miało miejsce w krajach takich jak Niemcy, Francja, Polska, Szwajcaria, W. Brytania - i to nie w średniowieczu, ale w XVI-XVII w. (u nas jeszcze w XVIII). Inkwizycja w tym czasie w tych krajach już nie funkcjonowała, a wspomniane procesy toczyły się najczęściej przed sądami świeckimi (mogły też, choć rzadziej, być to sądy biskupie). Egzorcyści występowali w procesie o czary, jeśli podsądny oskarżony był o pośrednictwo w opętaniu przez diabła. Używając dzisiejszego języka możnaby tych egzorcystów nazwać "biegłymi": sporządzali oni bowiem ekspertyzę - jakie diabły zagnieździły się w których częściach ciała ofiary. Przykładowy fragment takiej ekspertyzy: "1. Joanna od Aniołów, przełożona, lat 30 [...] Siedem diabłów opętujących: Lewiatan,z kręgu Serafinów, usadowiony pośrodku czoła; Aman,z kręgu Mocy; Isakaron,z kręgu Mocy, usadowiony pod ostatnim prawym żebrem; Balom,z kręgu Aniołów, usadowiony pod drugim prawym żebrem; Asmodeusz,z kręgu Tronów; Behemot,z kręgu Tronów, usadowiony w żołądku [...]" etc. (z procesu przeciw księdzu Grandier, Loudun, 1634r) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_bląd urok rzucę tanio! IP: *.chello.pl 12.07.05, 15:38 masz M. zupełną rację. nie wiedzą ciemne matoły, co wypisują. a z szatanem nie ma żartów, sam wiesz najlepiej, nie? to co? wziąłbyś ode mnie ten amulet? tani i mocny! na Złego w sam raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:04 Boże to nie śmieszne ale tragiczne.Kościół tkwi jeszcze w Sredniowieczu i nie czuje ducha czasu.Broń nas Boeże od tej czarnej mafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.vf.shawcable.net 12.07.05, 14:12 Czego jojczycie. Gdzie sie maja zlatywac na sabat??? W Palacu Kultury??? W bylym komitecie, na trojkacie? Lysa Gora juz zajeta... Maja w Tansylwanii swojego Dracule, Mdziarzy Ele Batory, to Czestochowa moze miec egzorcystow... A sie prosi urzadzic odpowiedni gabinet z figurami woskowymi w odpowiedniej scenerii, a moze nawet "zywy" skansen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alleby Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.derbynet.waw.pl 12.07.05, 15:29 co z ciebie za katolik, jaja se robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:05 Ale Szatan czuje ducha czasu, jak niestety widac... Dlaczego przejscie od sredniowiecza do wspolczesnosci mialoby zniszczyc Szatana? Szatan jest piekielnie inteligentny i... tez wierzy w Boga... Widac to z niektorych postow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:10 a nie na Łysej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Piekło jest poważnie zaniepokojone i rozważa IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 14:17 bojkot Polski. Wszystkie inwestycje piekielne mają zostać wstrzymane do wyjaśnienia, wstrzymuje się dostawy siarki i smoły. Ponadto Lucyfer rozważa zaprzestanie finansowania budowy Świątyni w Licheniu. Dyplomaci piekielni obecni w Watykanie otrzymali nakaz natychmiastowego powrotu do Piekła Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 12.07.05, 14:23 Idioci.Czy ktokolwiek z was mial do czynienia z egzorcysta?Kierujecie sie schematami myslowymi.Kto się nigdy z tym nie spotkal-NIE MA PRAWA SIE WYPOWIADAC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:36 A w dalekich krajach mowia, ze bogaci Polacy na codzien chodza w kierpcach a biedni boso, i bogate Polki nosza na codzien ludowe sukienki (takie jak z Cepelii) a biedne płócienne worki... Ludzie, jesli nie mieliscie z czyms kontaktu prosze, nie osadzajcie na podstawie śmiesznych bajek liczacych sobie kilkaset lat! Egzorcyści to kryształowi ludzie, szkoda że jest ich tak mało... Mozna watpiacym powiedziec tyle, ze jesli nie wierza w działanie szatana to sie z nim spotkaja. :) Pozdrawiam ponownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrześcijanin Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.citibank.com 12.07.05, 14:59 Popieram. Większość osób wypowiadających się tutaj nie ma zielonego pojęcia o egzorcyzmach i o ich istocie, ani o tym co się dzisiaj dzieje w świecie. Istnieją bardzo ścisłe zasady dopuszczania osoby "opętanej" do egzorcyzmu. Osoba taka musi przejść liczne badania wykluczające organiczne podstawy choroby. Dopiero wówczas odpowiednie osoby z ramienia kościoła dopuszczają do egzorcyzmów. Śmiejecie się z egozrcystów, a po ulicach chodzi pełno obłąkanych ludzi i nawet sobie nie zdajecie sprawy ilu... A te wszystkie sprawy gdzie spokojny mąż nagle zabija żonę i morduje wszystkie dzieci... Nikt kto ma zdrowy umysł, nie zrobi czegoś takiego... Czasy się zmieniły to prawda, nie żyjemy w średniowiecczu ale Szatan jest ten sam tylko inne sztuczki stosuje. I głupi ten kto się z niego smieje, bo jego największą sztuczką jest to abyśmy uwierzyli że go nie ma. Szatan jest obecny i jest tak przebiegły i inteligentny, że żaden człowiek go nie przechytrzy Kto wpadnie w taki schemat przepadnie całkowicie. Podstawą jest świadomość, że człowiek ma wolną wolę, zaś wszelkie zło pochodzi od Szatana. To czy przy wyborze pokierujemy się dobrem, czy złymi intencjami zależy już zaś tylko od nas. Egozorcyści są potrzebni dziś o wiele bardziej niż w średniowieczu. Wówczas poziom świadomości społeczeństwa był jaki był i wystarczyło, że osoba się rzucała i kipiała piana jej z ust. Dziś w takie rzeczy Zły się juz nie bawi. Ma znacznie bardziej wyrafinowane sposoby. Sam byłem świadkiem egzorcyzmu. Było to na chrzcie dwóch dorosłych osób. Nie, nie twierdzę że były opetane ale po raz pierwszy w życiu świadomie powiedziały CREDO, czyli "Wierzę w Boga". I chodzi o to, że wyczuwało się dosłownie piekielne napięcie, walkę tych osób aby dopowiedzieć do końca całą formułę, a pomieszczenie było przesiąknięte ciężkim powietrzem... Wszystko to metafory w pewnym sensie ale zło jest czasami tak namacalne, tak zmaterializowane, że nie można w nie nie wierzyć. A jesli nie można nie wierzyć to trzeba coś z tym robić kiedy juz za późno. I od tego sa własnie egzorcyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 15:12 jasne, zwal wszystko na szatana bo zło na świecie jest jego wina a nie ludzi zwróć uwagę na jedną istotną sprawę od 2 tysiącleci: gdzie się pojawia chrześcijaństwo w formie religii panującej tam szerzy się zło. chyba szatan lubi chrześcijan, katolików szczególnie za ich fałsz, zakłamanie i nietolerancję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obaryb Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 12.07.05, 15:15 > od 2 tysiącleci: gdzie się pojawia chrześci > jaństwo w formie religii panującej tam szerzy się zło. Zgoda, tylko dotyczy to każdej religii i nie tylko od 2000 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 15:28 racja, ale jakoś chrześcijaństwo szczególnie w wydaniu katolickim przoduje w stosach, inkwizycjach i przekrętach na wszystkie możliwe tematy i we wszystkich dziedzinach. a fałszu i zaklamania nawet komuniści się uczyli od mistrzów w sutannach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alleby Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.derbynet.waw.pl 12.07.05, 15:34 w stosach przodował protestantyzm, niedouku. Plują wszyscy debile na Kościół Katolicki a g..o wiedzą, szczekają aby szczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_bląd Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.chello.pl 12.07.05, 15:43 alleby, Ty mi wyglądasz na znawcę... wiesz, o co chodzi, nie? ten amulet... jakby co, daj znać na priv. zaklęcia na każdą okazję, chcesz być bogaty? , nie ma sprawy. mądry? w try miga! naprawdę warto... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgiedrowicz Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 15.07.05, 12:35 ja chetnie wezme... place od reki. [skad to NOSPAM?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 16:27 jakbym nie wiedział że ostatnie stosy w XVII i XIX wieku były zmajstrowane przez protestantów. Ale od kogo się nauczyli??? I dowodzi to jedynie tego że każda religia jeśli zaczyna panować to jest porąbana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:08 Robol wydaje Ci sie ze jestes taki oswiecony a widac mozg masz wyprany - wszystkie twoje opinie to komusze sterotypy. Poziom twoich wiadomosci jest sprzed jakis przynajmniej 15 - 20 lat. Chcesz o czyms sie wypowiadac to bys cos moze przeczytal oprocz faktu i super expresu?? A moze zaczytujesz sie w archiwalnych numerach trybuny ludu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alleby Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.derbynet.waw.pl 12.07.05, 15:33 ale z ciebi debil. to oczywiste że wina jest ludzi: każdy człowiek, nawet taki idiota jak ty ma wolną wolę. Zawsze może wybrać: czynić zło czy dobro. I konsekwencje wyboru poniesie także sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 16:38 jasne, odpowiadasz po katolicku. to czego nie chce Ci się pojąć bo trzeba mózg wysilić jest dla Ciebie dogmatem. A każdy myślący inaczej to albo debil albo wróg. Najlepiej go od razu na stos w imię boże. Zaś co do konsekwencji czynów to niezupełnie je ponosi ten co coś zrobił: przykładem jest całe chrześcijaństwo spływające krwią i śmierdzące palonym mięsem. Na przestrzeni wieków albo było ludobójcze, albo prowokowało ludobójstwo albo jak w ostatnim 60 leciu stało obok i się przypatrywało jak wyciągnąć korzyści. Myślę że gdyby nie było chrześcijaństwa w takiej jak jest postaci nie byłoby aż tyle okrucieństwa. Najwięcej cierpieli inni bo akurat byli w pobliżu gott mit uns i podobne bzdury... myslę że główną siedzibą szatana jest watykan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:53 Gość portalu: robol napisał(a): > jasne, zwal wszystko na szatana bo zło na świecie jest jego wina a nie ludzi > zwróć uwagę na jedną istotną sprawę od 2 tysiącleci: gdzie się pojawia chrześci > jaństwo w formie religii panującej tam szerzy się zło. > chyba szatan lubi chrześcijan, katolików szczególnie za ich fałsz, zakłamanie i > nietolerancję Wiesz, podstawowym warunkiem wiary w szatana jest wiara w chrzescijanskiego boga, i odwrotnie, wierzący w chrześcijańskiego boga automatycznie wierzą w szatana :-) . Innymi słowy satanizm to odłam chrześcijaństwa złożony z ludzi zdolnych do krytycznej obserwacji świata i wyciągania wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.07.05, 00:53 jednym słowem jestem satanistą. Dziękuję za uświadomienie. Idę szukać jakiegoś diabła, zaoferuję mą skromną duszyczkę za pół litra pozdrawiam po chrześcijańsku ale na wspak ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 12.07.05, 15:13 Powiem krótko: Co za bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obaryb Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 12.07.05, 15:19 Człowiek nie może zgrzeszyć, jeśli nie wie, co czyni. Jeżeli szatan opętuje kogoś i pozbawia go wolnej woli, to pozbawia go także możliwości grzechu. W itneresie szatana jest więc NIE opętywać kogokolwiek. Krótko mówiąc, człowiek, który nie chce zgrzeszyć, to nie zgrzeszy. Po co tu wplątywać szatana? Nie usprawiedliwiajcie zła szatanem, to tania i płytka wymówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.wrozka.net Jak to jest??? IP: 194.235.127.* 12.07.05, 15:37 Dla Twojej informacji - ustalenie czy ktos jest 'opetany' zajmuje jakies... 10 sekund. Co zas do koscielnych egzorcystow to moze warto wspomniec ze ich dzialania maja charakter chwilowy :( Osoba, ktora jest 'opetana' - nie cierpie tej nazwy - zwykle przejawia tendencje do tego stanu z wielu przyczyn. Nie wystarczy ja oczyscic - trzeba tez zapobiec nawrotom! :( A moze ktos wie dlaczego egzorcyzmy sa owiane tajemnica? To nonsens... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: Jak to jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:08 > A moze ktos wie dlaczego egzorcyzmy sa owiane tajemnica? To nonsens... na to czemu utajniono egzorcyzmy mam dwa pomysły: - to stek bzdur i nie wypada się ośmieszać przy ludziach - są to działania jak najbardziej rzeczowe, skuteczne (czasem) i mające swój sens, tyle tylko że w trakcie egzorcyzmów objawiają się siły starsze, potężniejsze a przynajmniej całkowicie niezależne od boga w którego każe wierzyć kk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Jak to jest??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:24 Juerk czy nie możesz kupić jakieś skuteczne antydotum na tą czarną stonke i skutecznie ją opryskać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Jak to jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:48 zanim sie ktokolwiek zacznie wypowiadac na ten temat mysle ze powinien wiedziec cos o nim wiedziec. NIe widze sensu w wypowiadaniu sie na temat czegos o czym nie ma sie zielonego pojecia a po wypowiedziach widze ze tak jest u wszystkich. Otoz egzorcyzmy w wierze katolickiej nie maja nic wspolnego z zabobonami. Nawet Papiez odprawial egzorcyzmy, raz publicznie (poczytajcie historie). ma to jak najhbardziej poparcie w biblii nawet Jezus odprawial egzorcyzmy, a jest to nic innego jak wypedzenia zlego ducha z ciala czlowieka. Ma do tego prawo wedlug wiary wlasnie egzorcysta w imieniu Jezusa Chrystusa tylko i wylacznie. A zły duch objawia sie pod roznymi postaciami, nawet palacz ma zlego ducha ktory mu nakazuje palic, bluzgajac na kosciol rowniez robimy to przez zlego ducha, jezeli ktos mysli ze gadam totalne bzdury niech poczyta fachowa literature badz tez zapyta pierwszego lepszego ksiedza. Pozdrawiam i zachecam do studiowania teologoii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: 217.17.33.* 12.07.05, 16:34 Proponuje aby nie odpowiadać na głupie zaczepki, nie wiedzących jedynie na knkretne pytania. nawet nie wiedzą, że wszyscy oni mieli już w życiu egzorcyzm podczas chrztu!!!! a tak się z tego naśmiewają... to wystarczający argument za tym, że są nam oni potrzebni i bedą coraz częściej.... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL4 Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 17:54 oj lubelak lubelak , wiem dlaczego lubelszczyzna znajduje sie w Polsce B Odpowiedz Link Zgłoś
piezo1 Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 17.07.05, 18:00 Hej, jak bym był szatanem to bym pir...ł asteroidą lub fanatykiem muzułmańskim w Jasną Górę. Przecież teraz jest to największe skupienie wrogów szatana na północnej półkuli! Walnąłbym! Odpowiedz Link Zgłoś
piezo1 Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 17.07.05, 18:00 Hej, jak bym był szatanem to bym pier...ł asteroidą lub fanatykiem muzułmańskim w Jasną Górę. Przecież teraz jest to największe skupienie wrogów szatana na północnej półkuli! Walnąłbym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodmir Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.raks.pl / *.raks.pl 13.07.05, 09:44 Za dużo chłopie naoglądałes się filmów. A czy ty choć czytałeś biblie? Ponoć ona jest dla was najwazniejszym źródłem wiedzy. Znalazłeś tam egzorcystę, a chocby szatana ? :-) Hahahahahahahaah! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.05, 10:18 Rodmir: -opis egzorcyzmu: Łk 8,26-39 -szatan: Łk 4,1-13 To tak bez specjalnych poszukiwań. Jak nie czytałeś, to się nie wymądrzaj. Osmieszasz się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinlet Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:52 Gość portalu: chrześcijanin napisał(a): Szatan jest obecny i jest tak przebiegły i inteligentny, że żaden > człowiek go nie przechytrzy Tu się mylisz, bo pan Twardowski w "Pani Twardowskiej" Mickiewicza go przechytrzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 15:04 ja miałem do czynienia z egzorcystą. Uznał mnie za diabła i szatana a z siebie to się nie dam wypędzić i zażądał sporej sumy za nieudolne próby czarowania. A nawet świeżej wody święconej nie miał i musial pożyczyć z mojej piersiówki.... Kryształowi ludzie....niektórych spotykam w burdelu a na codzień robię z nimi brudne interesy, za mamonę oddają dusze hurtem, swoje jako pierwsze ps. śmiech to zdrowie, powaga obowiązuje na pogrzebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśkov Re:Objawy są opisane wyraźnie! IP: 212.160.165.* 12.07.05, 14:28 wrogość do osób duchownych, agresywne zachowania nie tylko na tle religijnym, niewyjaśnione dolegliwości zdrowotne, mówienie nieznanymi językami, pojawianie i znikanie przedmiotów (najczęściej kasy - dop.mój) WYPISZ WYMALUJ-> członek ezelde. Odpowiedz Link Zgłoś
fla Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 12.07.05, 14:32 zapewnie nie zabrakło Jakuba Wedrowycza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alleby Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.derbynet.waw.pl 12.07.05, 15:36 e, to zjazd profesjonalistów a Jakub Wędrowycz to - jak wszyscy wiedzą - amator;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jakub Wedrowycz - tam był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:11 Oczywiscie Wedrowycz był, ale rzecz jasna in cognito - leczmy swoje obszarpane-smutne dusze smiechem, a nie wysmiewaniem Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 12.07.05, 15:10 Ja już dawno zauwazyłem, że ludzie są skłonni uwierzyc we wszystko. Byle tylko było tajemnicze, hermetyczne i odciągało uwagę, od szarego realnego świata. Smutne to, ale prawdziwe. Zauważyłem też, że tzw "ezoteryka" zwykle jest podsycana przez małą grupę ludzi którzy nie tyle wierzą w głoszone przez siebie bzdurki ile zarabiają na nich. Niby malutkie broszury, książki, wisiorki i duperele, ale rynek jest wbrew pozorom ogromny i okazja żeby się na łatwowierności ludziek dorobić - kusząca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xip Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.eranet.pl 12.07.05, 15:36 Autor artykułu napisał: > wszystko, co wiąże się z egzorcyzmami, jest w Kościele okryte tajemnicą Nie jest to prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jethrox Wypędzić diabła głupoty z "egzorcystów"! IP: 193.111.166.* 12.07.05, 15:40 To najwazniejsze. Bo właśnie głupota jest ich najcieższym grzechem, do którego nakłania ich "diabeł". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.K. Re: Wypędzić diabła głupoty z "egzorcystów"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:17 Oj, ludzie, ludzie... Przejrzalem z grubsza posty. Wynika z nich, ze nie wiecie, o czym piszecie. Egzorcyzm to pewne kulturowe dzialanie, ktore w wypadku chrzescijanstwa ma wielka tradycje. Czy zdajecie sobie sprawe, ze kazdy chrzescijanin dostepuje go przynajmniej kilka razy w zyciu? - po raz pierwszy przy chrzcie (w starozytnosci chrzescijanskiej ludzie najczesciej konwertowali na wiare w Jezusa z innych obrzedowosci; stad "zabezpieczenie" egzorcyzmem, stanowiace rowniez swoisty znak porzucenia starych bogow i wyznawanych demonow), nastepnie podczas odnowienia przyrzeczen chrzcielnych. Wasza wiBBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BBB˙BB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.arko.com.pl 12.07.05, 15:47 to nie ma nic wspólnego z wiekiem w którym żyjemy, opętanie jest faktem, nie zabobonem, a najgorszym działaniem sztana jest właśnie to że ktoś w to nie wierzy!!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivres Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.107.inds.pl 12.07.05, 16:07 śmieszni mali ludzie, którzy myślą, że cały świat poznali, zrozumieli, bo tylko to istnieje co można wziąć do ręki szklanym okiem zmierzyć, żałośni i pełni pychy chełpiąc się swoim rozumkiem nie zdają sobie sprawy jak chichoczą z robola i jemu podobnych niezdolnych do poznania innego niż okiem, jęzorem i paluchem ci, którzy już wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
obaryb Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó 15.07.05, 14:06 Gość portalu: ivres napisał(a): > i jemu podobnych niezdolnych do poznania innego niż okiem, jęzorem i paluchem > ci, którzy już wiedzą Wiara w naukę jest tak samo śmieszna i płytka jak wiara w katechizm. Jednak wolę wariant oświeceniowy - nie ma niewolnicta i zgasły stosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jethrox Sonda GW 65:22 - miara głupoty społeczeństwa IP: 193.111.166.* 12.07.05, 15:52 65% zdeklarowanych idiotów, 22% normalnych, reszta nie wie. No i co robić z takim narodem ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 macie jakieś linki do stron o egzorcyzmach??? 12.07.05, 16:00 najlepiej kościelnych ale mogą też być "nieautoryzowane" - tylko poważne proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jethrox Nie ale mam n/t mrówek na Słońcu - też dobre IP: 193.111.166.* 12.07.05, 17:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartOFWar Re: Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Gó IP: *.bulldogdsl.com 12.07.05, 16:09 Ja bym ich do sejmu wpuscil i transmisje na zywo w telewizorni zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyJorg Zbieg okolicznosci? IP: 66.133.95.* 12.07.05, 16:24 Zjazd egzorcystow na Jasnej Gorze ma miejsce podczas pilegrzymki Radia Maryja. Zbieg okolicznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Egzorcysta Katolicki uratował mnie przed szatanem! 12.07.05, 16:28 Też byłem w tym strasznym stanie opętania. Chciałem wyprodukować papier toaletowy z wizerunkiem Papypieru świętego. Miejscowy egzorcysta ksiądz Boguchwał podjął się tego nadludzkiego wysiłku. Pokropił mnie wodą święconą o zwielokrotnionej mocy, kropidłem były gałązki drzewa osikowego, ułożone w kształcie, który zniewala szatana, a w drugiej ręce trzymał różaniec wykonany przez samego o Hejmo, w którym paciorki były z ząbków czosnku. Wiłem się w konwulsjach i w straszliwym bólu przez dwie koronki i siedem paciorków. Potem klęczałem i klepałem osiem koronek i to, co pod koronką, chociaż nie wiedziałem czyje i co to jest. A obok leżało to coś, co wydaliło me grzeszne ciało i strasznie śmierdziało. Wszystko to było bardzo wstrętne, ogon, rogi i kopyta. Wtedy poczułem anielską lekkość, jakbym gdzieś leciał. Coś strasznie łupnęło i huknęło, obudziłem się i poczułem smród. Niepotrzebnie żarliśmy tą grochówkę na kolację, rzekła stara odwracając się do ściany. Wszelkie prawa zastrzeżone. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał EGZORCYŚCI SĄ POTRZEBNI!!!!!!! KONIECZNI!!!!! IP: *.crowley.pl 12.07.05, 17:18 Sluchajcie niedowiarki! Nie wiecie kim jest i jaką moc na szatan, skoro wypisujecie tu takie brednie. Na szczęście nie może on nic ponad to, co Bóg chce dopuścić. Nie wierzycie w piekło? Jak bardzo mi Was szkoda! Nie ma tam kotłów z płynną smołą i Madejowego łoża. Jedną z męczarni piekielnych jest wieczny wyrzut sumienia i brak nadzieji. Masz świadomość, że nie ma szans na zmianę sytuacji. Uważajcie, bo jesteście na dobrej drodze. Pieklo istnieje, szatan istnieje, nawet mimo tego, że mamy XXI wiek. Nie stracił daty ważności. Ruszcie glowami, a zrozumiecie po co komu egzorcysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jethrox Egzorcysta, wódka czysta i zabawa zaj...sta IP: 193.111.166.* 12.07.05, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol ja niedowiarek przyznaję Ci rację i kajam się IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 17:48 bo słusznie zauważyłeś: >>> Masz > świadomość, że nie ma szans na zmianę sytuacji.< idealnie określiłeś polską i katolicką zarazem rzeczywistość Egzorcyści i wierzący w nich osobnicy są potrzebni żeby reszta czuła się i miała za nieco normalniejszych, kotłów ze smołą tu nie ma, są kościoly zamiast i tacy w czarnych kieckach pilnujący żeby piekło bylo piekłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: EGZORCYŚCI SĄ POTRZEBNI!!!!!!! KONIECZNI!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:54 Michal? skad wziales te wiadomosci? pytam powaznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
obaryb Re: EGZORCYŚCI SĄ POTRZEBNI!!!!!!! KONIECZNI!!!!! 13.07.05, 09:24 Mnie to mówiła siostra na religii w 8 klasie. Swoją drogą po co usprawiedliwiać zło szatanem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodmir Re: EGZORCYŚCI SĄ POTRZEBNI!!!!!!! KONIECZNI!!!!! IP: *.raks.pl / *.raks.pl 13.07.05, 09:55 Miło mi Pana poznać Panie Mefistofelesie. Co słychać w piekle? To teraz macie tam centralne ogrzewanie i kotły gazowe. A czy siarka odpowiada normom europejskim? Wpadnij Pan do mnie to sobie po kufelku smoły wydoimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinski Proszę o pomoc! IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 16:35 Może ktoś wie i potrafi udzielić informacji: Jak i gdzie można zawrzeć pakt z diabłem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Proszę o pomoc! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.07.05, 16:54 udaj się do najbliższego kościoła. Tam poradzą za odpowiednią opłatą a za większą niż odpowiednia podejmą się pośrednictwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Proszę o pomoc! IP: *.zab.nat.hnet.pl 13.07.05, 10:47 > Może ktoś wie i potrafi udzielić informacji: Jak i gdzie można zawrzeć pakt z d > iabłem??? W redakcji GW. W glownym gabinecie, korytarzem pionowym w gore. Zaprawde wszakze powiadam Ci - uwazaj - nagrywa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry ale ciemnota IP: 82.148.37.* 12.07.05, 17:34 wrogosc do osob duchownych i wstret do ich praktyk religijnych odczuwam u siebie. czy to czyni ze mnie opetanego przez diabla? Odpowiedz Link Zgłoś
twok Re: ale ciemnota 12.07.05, 17:56 W każdym bądź razie nie zaszkodzi, Jerry, pomodlić się za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś