Gość: BABA 55 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:58 Dodaję nie licz na -służby- one nie zrobią nic, albo prawie nic. Jeśli dasz radę zciągnąć TVN to może ci się uda coś w tej sprawie zrobić. Np. dlaczego na Parkitce za łóżko trzeba płacić ? I to 20zL za dobę. W innych szpitalach na Sląsku nie ma takich opcji. Matka z dzieckiem leżącym w szpitalu nic nie płaci choćby leżała miesiąc. Czyżby Parkitka to państwo w państwie? Sam zobacz wywieszka o opłacie wisi na korytarzu. W Częstochowie mało kto ze *służb* chce zadzierać z lekarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 10:55 jest mozliwosc zebysmy sie jakos zgadali poza forum??? absolutna anonimowosc oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABA 55 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:27 Nie ma żadnego problemu, tylko dzisiaj właśnie dzięki leczeniu u p.Wieczorka jadę z wnuczką do Katowic bo ma okropne wyniki badań. Córka da znać kiedy wrócę to się spotkamy. Mam nadzieję że po badaniach od razu będzie wiadomo jak dzidzię leczyć. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 13:42 to daj znac jak bedziesz mogla... belmotybe2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABA 55 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 22:43 Możemy spotkać się jutro 9 - 10 wejście do marketu Elea od Sobieskiego .Jaki znak rozpoznawczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 22:54 nie da rady... wyslij mi na maila: belmotybe2@gazeta.pl jakis kontakt do siebie... niestety pracuje i ciezko u mnie z czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata40 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:37 urodziłam swojego syna 15 lat temu,raczej bez płacenia,nie pamiętam tego ,bo byłam zmęczona cała noc rodzenia.Na początku położna odmówiła wzięcia pieniędzy,potem chyba wzięła,ale że zmieniały się to mi je oddała.Wiem ,że ta druga nie chciała i bardziej się mną zajęła.Nie pamiętam czy dałam jej po raz drugi...stres po porodzie odbiera pamięć. W każdym bądź razie lekarka nie wzięła ode mnie nic. Ja wyszłam ze szpitala porządnie zszyta,ale dziecko wypuścili z sepsą.Trzy tygodnie walki o zdrowie i życie,ale dzięki kompetencji ówczesnego ordynatora oddziału dziecięcego dra Przudzika wyszedł "naprawiony".Dzisiaj jest mądrym dzieckiem,bez porażenia mózgowego i innych kompilkacji neurologicznych.To bardzo dobrze,że pan zdaje sobie sprawę ,jak ważne jest traktowanie rodzącej i pierwsze chwilę nowonarodzonego dziecka.Drobny błąd lekarza lub położnej,a dostajecie kalekę na całe życie.Wasze życie ,bo przecież oni umyją ręce od nieszczęścia,które ewentualnie spowodowali.Tym bardziej,że wiele wad wychodzi po jakimś czasie.Życzę powodzenia,proszę zadbać o swoją żonę najlepiej ,jak pan potrafi.Dobrze, że mnie spotkało to tylko raz,nie wiem co bym zrobiła dzisiaj w takiej atmosferze?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 15:55 chyba otworze jakas fundacje, albo stowazyszenie takich pokrzywdzonych ludzi... na pewno w nazwie bylyby dwa slowa: OFIARY i CZĘSTOCHOWA Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 15:54 najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, ze tvn z krakowa i 2 gazety z warszawy (moze wyborcza:) zainteresowaly sie powaznie tematem, a nikt z czestochowy nie chce tego ruszyc... boja sie leszcze... albo wola sobie nie psuc ukladow i ukladzikow... brak mi slow do tego miasta po prostu... brak slow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:09 belmotybe2 napisał Nie tak dawno rodziła moja synowa na Parkitce.Powiem szczerze ze nie chciałabym rodzic w tym szpitalu.Pan doktor przyjął synowa do szpitala bo nadchodził termin porodu ale przyjecie było wczesniej gdyz akurat miał dyżur i wolał zrobic to wywołujac porod na własnym dyżurze niz przyjeżdzac specjalnie.Synowa cała ciąże chodziła do niego prywatnie zeby pozniej sie czuc bezpiecznie na oddziale.Oczywiscie stawka obowiazuje ,nie wiem bo nie pytałam czy dawała coś położnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:45 Jak to się dzieje,że w państwowym szpitalu i na państwowym sprzęcie ktos uprawia prywatę.Dlaczego nikt sie nie zainteresuje taki sprawami.Bardzo łatwo sprawdzić,czy lekarze biorą łapówki.Podliczyć ich majątki porównać z dochodami i wyjdzie,że zdecydowanie więcej mają niż zarabiaja.Proponuje jeszcze inne rozwiązanie.Należy zalegalizować łapówki i od tych łapówek lekarze niech zapłacą podatek.Zapewniam,będą to spore pieniądze,które można przeznaczyń na utrzymanie szpitali.Chociaż chorym bedzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 22:55 wlasnie zastanawiam sie powaznie nad otwarciem protalu o lapowkach... co wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:02 Uważam ,że jest to także bardzo dobry pomysł.Działaj człowieku.Upublicznienie nagannego zachowania NIEKTÓRYCH lekarzy może dać efekt w postaci zignorowania przez pacjentów ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 08:13 skoro zona ma lada dzien rodzic to nie ma sie nad czym zastanawiac a skoro zona jest ubezpieczona to proponuje jaknajszybscjiej skointaktowac sie z jej ginekologiem prowadzacym ciaze aby ten dal skierowanie i jedzcie do szpitala w Bytomiu - tak ja wiem ze to daleko odleglosc i wogole ale tam sa chyba najlepsi lekarze ktorzy za darmo zrobia cesarke i jeszcze tak sie zaoopiekuja dzieckiem jak malo kto, skad wiem, otoz jakis czas temu ( na poczatku roku mniej wiecej ) moja znajoma tez miala miec cisarke ale na tysiacleciu polozyli ja do szpitala dziewczyna lezala prawie tydzien, nagle sie okazalo po tygodniu ze szpital sobie przypomnial ze oni tam przeciez nie maja sprzetu zeby jej zrobic cesarke i ze bedzie musiala rodzic silami natury - co wogole nie wchodzilo w gre bo dziewczyna ma wade serca i taki wysilek moglby ja zabic z czego chyba sobie nie zdawali sprawy tamci lekarze a co jest oczywiste, ale pan ordynator tego szpitala byl tak mily i powiedzial ze jezeli panie nie bedzie u nas rodzic to niech sobioe pani szuka innego szpitala wypisal dziewczyne i mial problem z glowy, ( pomijam fakt na jakie obrazki sie tam ta dziewczyna napatrzala, jedna kobieta dwa dni lezala i nie mogla urodzic a lekarze nic jej nie dali, w koncu maz wzial kredyt dal w lape i dopiero wzieli sie za nia :/ ) w kazdym razie po tym jak dziewczyna zostala wyrzucona ze szpitla co oczywiscie nie mialo by zapewne miejsca gdyby posmarowala lapke gdzie trzeba :/ poszla do swojego ginekologa powiedziala jak styuacja wyglada ten od razu dal jej skierowanie, powiedzial ze najlepiej bo Bytomia i jeszcze jej transport karetka załatwil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Wywoływanie porodów!!!!!!!!!?????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 15:18 Jak można wywoływać poród u kobiety tylko z tego powodu,że lekarz ma właśnie dyżur i nie chce mu się przyjeżdżać specjalnie ,kiedy zacznie się właściwa akcja porodowa?????????????A zastanowi się jeden z drugim jakie to może mieć konsekwencje dla matki i dziecka.Czy taki ginekolog tak samo potraktowałby swoją żonę?Na pewno nie! Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: Wywoływanie porodów!!!!!!!!!?????????????? 01.10.05, 15:52 no tacy specjalisci w naszych specjalistycznych szpitalach w czestochowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 195.116.81.* 03.10.05, 12:36 Nie trzeba skierowania na porodówkę. Jak się zaczyna akcja to w samochód i na śląsk. Ja byłem z żoną pooglądać szpital w Tychach. Oddział położniczy "trakt porodowy" wygląda świetnie. Wszystko nowe, czyste, ładne. Położna oprowadziła nas po oddziale, pokazała wszystko. Pogadaliśmy z jakimś lekarzem. Powiedzieli, że nie trzeba skierowania. Jeśli jest 5 dni po terminie to nawet bez akcji porodowej przyjmują. Zaartanawiamy się czy tam nie pojechać. A i poród w wodzie koasztuje 160zł. Legalnie nie w łapę. Zwykły nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:54 Witam wszystkich!Żadko pisze na forum, ale czytając ten temat musiałem zareagowac!Uważam że wiekszość tych postów jest bezpodsatwna i zbyt wyogólniona! Osoba zakładająca ten temat obraża wszytstkich lekarzy pracujących w szpitalu na Parkitce!Nie przez przypadek ten szpital jest szpitalem specjalistycznym, a Oddział Ginekologii posiada certyfikat Przyjazny Matki i Dziecku,jako nieliczny w Polsce-chyba o czymś to świadczy...Jeżeli ktoś sugeruje przyjęcie łapówki przez lekarza niech ma odwagę i pisze konkretne nazwisko, a nie obraża pozostałych lekarzy pracujących w tym szpitalu!Ktoś napisał że lekarz powinien wyjechac z Polski aby lepiej zarabiać...To ja się pytam tego mądrali kto go tu będzie leczył.Może BABA55???Nie jestem lekarzem,ale jestem powiązany z służbą zdrowia, ponieważ jestem studentem III roku Akademii Medycznej.Wiem ile pracy należy włożyć w studia,aby teraz leczyć ludzi!!!A jeśli komuś nieodpowiada pomoc medyczna w Częstochowie to niech leczy sie na Śląsku...Zobaczymy jakie będą Wasze wrażenia...Czekam z niecierpliwością... Pomyślcie nad tym zanim coś napiszecie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 20:10 Kolego studencie! Bardzo nam miło,że wykazujesz obywatelską postawę i stajesz w obronie ludzi pracujących w tym zawodzie.RZADKO się zdarza aby w tym wątku ktoś przedstawił także drugą stronę medalu.Chwała Ci za to.Nikt tutaj nie oskarża wszystkich lekarzy o korupcję.Jest bardzo wielu uczciwych ludzi pracujących w tym zawodzie.Jednak jest tajemnicą poliszynela ,że są także tacy ,którzy wykazują się niskim morale oraz dużą pazernością.W przeciwnym wypadku nie byłoby potrzeby pisania na tym wątku.Jesteś studentem i życzymy Tobie ukończenia studiów z wynikiem bardzo dobrym oraz zachowania wysokiego morale w przyszłej pracy zawodowej.Takich wyłącznie lekarzy potrzebujemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 212.160.108.* 30.10.05, 08:15 Szanowny studencie medycyny - z ortografią u Ciebie na bakier, mam nadzieję, że chociaż recepty bedziesz wypisywał poprawnie. To, że studiujesz z wysiłkiem, nie jest wyczynem, i to, że człowiek wykształcony pracujący w państwowej instytucji zarabia grosze jest smutną normą. Ja też zarabiam niewiele,chociaż skończyłam dwa kier. studiów plus studia podyplomowe, ale nie wyobrażam sobie wzięcia łapówki.Zastanów się więc, czy na pewno jesteś studentem med. z powołania. Cennik na Parkitce jest wszystkim znany - na położniczym - 700zl za poród.Wszyscy wiedzą doskonale ile maja zapłacić, nikt się nie buntuje, ponieważ w Częstochowie dawanie łapówki jest normą. Osobiście polecam Tysiąclecie - lekarz - 500zl i przemiłe położne - pełne poświęcenia i zrozumienia - ja przynajmniej na takie trafiłam. Drugie dziecko też tam będę rodzić. Położne nie wzięły ode mnie ani grosza. To jest dopiero szok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peterowa Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 20:47 Gość portalu: Peter napisał(a): Po studiach drogi Panie zaczyna sie prace i żyje sie bardzo krótko skromnie.Pożniej żeby sie utrzymac trzeba krakac jak inni. !A jeśli komuś nieodpowiada pomoc medyczna w Częstochowie to niech leczy > > sie na Śląsku...Zobaczymy jakie będą Wasze wrażenia...Czekam z > niecierpliwością... No prosze,prosze to juz właśnie śiadczy o tym co to bedzie jak sie dostanie dyplom i pierwsza prace.Pewnie ambicja mamusi tatusia sa te strudia bo napewno nie autora wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 01.10.05, 21:30 oj bidulo... chyba nie czytales dokladnie skoro takie wnioski wyciagasz... ja probuje wlasnie tym watkiem namierzyc tych lekarzy, ktorzy biora, a nie oczerniac wszystkich... widac ponad 100 postow przeroslo twoje zdolnosci czytania... zarzucasz mi stronniczosc? hmmmm... staram sie byc obiektywnym... zbieram dowody, opinie, komentarze... nic na lapu capu (nie jak ty:) prawda jest niestety taka ze lekarze biora w lape... a mam nadzieje, ze zanim ty skonczysz studia, to wyplenimy to z ich mentalnosci... bidula jestes... nie dostanie ci sie lapowka... nie zdazysz skonczyc studiow...:) moze to wlasnie to cie najbardziej boli??? - jak moze taki belmotybe psuc tak fajny i lukratywny rynek...???!!! az strach sie bac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.man.czest.pl 25.12.05, 15:17 Dlaczego nikt nie poruszył tematu winnych zaistniałej sytuacji ,to wszystko dzieje się za przyzwoleniem dyrekcji.Tak jest im wygodnie nie mieszać się w pracę Ordynatorów ,a oni niech nie patrzą nam na ręce i jest cacy a patologia trwa dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
martuniaaa2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 01.10.05, 20:36 a jeszcze chciałam nawiązać do tematu że ja niedawno chciałam iść właśnie do pani Brzezin i poszłam do szpitala... okazało sie ze lekarka jest an urlopie, a ze było dwóch ginekologów to pomyslalam ze oni mi pomoga bo chcialam tylko recepte ....po krótkiej wymianie zdań dali mi do zrozumienia zebym im dała łapówke. wyszłam stamtąd.... teraz chodze do pani brzezin tylko prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 01.10.05, 21:32 a jacy to lekarze byli??? operowali jakimis kwotami??? ewentualnie co powiedzieli? jak dali ci do zrozumienia ze chca kase??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 09:32 Odnośnie studenta,który tak broni lekarzy-łapówkarzy.Zapewne to jest dziecię jednego z nich i juz się sposobi do takich zachowań.Przecież geny to rzecz najwazniejsza.Przecież i prawnicy i lekarze a może i aktorzy głosno krzyczą,że do tych zawodów nadają się tylko ich potomkowie,ponieważ talent mają już w genach,właśnie po rodzicach.Dlatego taka determinacja studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 02.10.05, 10:21 No wlasnie juz o tym pisalem... ale chlopak prawie wogole nie zaglada na forum, wiec raczej nie bedzie sie bronic... dajmy mu spokoj i zapomnijmy lepiej o nim... Odpowiedz Link Zgłoś
martuniaaa2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 02.10.05, 10:26 To było dwóch ginekologów, nie mam pojęcia jak sie nazywali. Weszłam do gabinetu i mówie ze chciałam zeby mi przepisali plastry antykoncepcyjne (do tego jak jest potrzeba to zeby tez mnie zbadali) a oni odpowiedzieli ze to jest szpital i tu sie nie przychodzi po takie rzeczy!, ze jak chce recepte to moge na wizyte do domu (oczywiscie płatną wizyte)... wyszłam stamtąd bo szkoda słów.. i jeszcze z taką ironią to powiedzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:47 Sorki, ale coś nie tak. Wchodzę do gabinetu lekarskiego na oddziale i mówię:Dawać mi tu ... (PRoszę;). Od tego jest przychodnia i też wcześniej trzeba się zarejestrować. Można zrozumieć ich sarkazm, choć na pewno nie był stosowny. Takich głupot się nie czepiajmy, bo dyskredytują one inne, poważne elementy tej sprawy. Pozdrawiam i życzę wspaniałego dzidziusia i zadowolonej żonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczona Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.man.czest.pl 02.10.05, 17:19 znam przypadek z parkitki mlodej dziewczynie obumiera ciaza, lekarze doskonale wiedza o sytuacji, pomimo iz dziecko rodzi sie martwe wolaja od zdruzgotanej i zalamanej rodziny 500zl !! Czy oni maja serce? chyba nie zdaja sobie sprawy co wtedy czuje rodzina..liczy sie tylko zysk, zero wspoczucia...koszmar..przeciez to ich obowiazek odbebrac porod taki maja zawod... Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 02.10.05, 20:07 a konkretnie? mozesz zapytac sie jak nazywali sie ci lekarze??? ewentualnie czy ktos moze to potwierdzic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nokia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.net / 82.160.62.* 02.10.05, 19:44 nie rob facet z siebie idioty i NIE KRZYCZ NA KORUPCJE W INTERNECIE BO NIE JESTES WIARYGODNY W TYM CO PISZESZ !!! ZACHOWUJESZ SIE JAK POSPOLITY POLACZEK KTORY NIE MA DOWODOW A KRZYCZY ZE JEST POSZKODOWANY !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 02.10.05, 20:05 to odpowiedz POLACZKU skad panuje powszechne przekonanie ze lekarze biora w lape i ze slyszy sie o cennikach u lekarzy??? ja chce poznac prawde... a moze tam pracujesz i boisz sie czegos??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 08:59 Gość portalu: nokia napisał(a): > nie rob facet z siebie idioty i NIE KRZYCZ NA KORUPCJE W INTERNECIE BO NIE > JESTES WIARYGODNY W TYM CO PISZESZ !!! ZACHOWUJESZ SIE JAK POSPOLITY POLACZEK > KTORY NIE MA DOWODOW A KRZYCZY ZE JEST POSZKODOWANY !!!!! No to wykazałeś(aś) się wysoką kulturą.Typowa wypowiedź ad personam.A co masz do powiedzenia w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do życzliwego Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 13:14 "nokia" co wiedziała -powiedziała,często zdarza się tak,że ci co najmniej mają do powiedzenia,najczęściej zabierają głos. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 03.10.05, 21:19 no niestety nie kazdy popiera uczciwosc... moze nokia to jakis polityk:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linapau Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 21:57 swojego czasu opisywałam historię śmierci mojej mamy w opisywanym szpitalu. po latach uczęszczłam do szkoły rodzenia, w której oficjalnie mówiło się o cenniku usług. Z lekarzy polecam dr. brzezin, ale osobiście miałam pecha - termin podczas urlopu p.dr. w 9-tym m-cu zmieniałam i szpital i lekarza. Rodziłam na mickiewicza - poród rodzinny - bezpłatny!!!!!!!!!!!!, Zielony mundurek - gratis !!!! i wierzcie mi nikogo nie znałam, żadnych pleców itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala SZPITAL NA PARKITCE TO BAGNO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 14:19 Ściągają pieniądze z ludzi i w ogóle nie leczą! Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: SZPITAL NA PARKITCE TO BAGNO!!! 03.10.05, 16:57 a masz na to jakies przyklady? znane ci sa jakies przypadki?? zbieramy tutaj konkrety... masz okazje je przedstawic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoj Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 14:25 i pinionchy biero i nic ni robio ino tyko chodzom tam i zpowrotem... Kiełbache żym dał bo wincej ni mom. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 03.10.05, 16:56 o chłop z mazur:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asia1972 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 04.10.05, 23:16 Przykro mi belmo, że Cię rozczaruję, ale ja rodziłam na Parkitce dwa miesiące temu, nie dałam żadnemu lekarzowi łapówy i byłam zadowolona z opieki. Nie panikuj, wszystko będzie dobrze. Lekarze mili (ordynator dość arogancki, ale może dzięki temu jest porządek na oddziale?.... O łapówkach w tym szpitalu słyszałam dużo, ale jako osoba sprawiedliwa z natury musiałam Ci napisać, że nie doświadczyłam tam żadnego molestowania o pieniądze. Nie narzekam na ich nadmiar i nie daję dla zasady. Jak do tej pory ani mnie, ani znajomych którzy postępują tak samo i mieli do czynienia ze służbą zdrowia nic złego nie spotkało. W czasi ciąży chodziłam do zastępcy ordynatora Doktora Strzelczyka (przemiły człowiek) i na mój poród zjawił się sam nieproszony o to i nie zachęcany do tego łapówką (był już jedną nogą na urlopie). Jestm Mu za to bardzo wdzięczna. Położne i pielęgniarki na oddziale miłe, choć zestresowane przez ordynatora i zapracowane. Też mi bardzo pomogły, gdy miałam probelmy z piersiami. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i wdzięczna za opiekę. Nie jest tak strasznie belmo. PS nie jestem lekarzem z tego szpitala. Szczegóły na maila jeśli Cię interesują as99@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:48 Jest powolany do tego rodzaju spraw wydzial do walki z korupcja w KWP Katowice i tam najlepiej zapukaj. Oni wiedza co jak i kiedy zrobic. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.man.czest.pl 07.10.05, 22:46 RĘKA,RĘKE MYJE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 08.10.05, 12:25 Piszecie tylko o łapówkach które biorą lekarze.Nikt nie pisze o cięzkiej i odpowiedzialnej pracy za tak marne grosze.Leżalam na tym oddziale na ginekologi,póżniej na pat.ciąży aż wreście trafilam na porodówkę.Personel średni wspaniały,położne przemiłe szczególnie na porodówce.Zestresowane tylko przez ordynatora.Dziewczyny dwoją się i troją i tak w/g szefa żle pracują.Totalny brak poszanowania ich pracy.Oddzialowa to tez jakiś oszołom.Rzuca personelem po wszystkich oddziałach,przez co zdarzają się niedociągnięcia.Z tego co mi wiadomo to w innych szpitalach są stałe zespoły.Bylam świadkiem jak młoda położna płakała ponieważ oddziałowa przydzieliła ją do pracy na porodówkę a ona nie chciała z braku doświadczenia.Bałam się że trafię na jej dyżur.Przecież tam powinny pracować położne z długoletnim stażem.Koleżanka chciała rodzić na Parkitce ale zrezygnowala właśnie z tego powodu-poszła na Mickiewicza.Radze p.oddziałowej i ordynatorowi zastanowić się nad tym problemem,bo juz całe miasto huczy o trzęsących się ze strachu położnych.Co do lekarzy to wszystcy biorą łapówki i nie tylko w tym szpitalu.Biorą bo ludzie sami wręczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.man.czest.pl 20.10.05, 14:24 ...polozne swoja droga...to prawda ze sa traktowane jak przedmioty przez lekarzy przez wiekszosc czasu spedzonego w szpitalu to tak naprawede one sie nami opiekuja i z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzam ze staraja sie jak moga, pomimo, ze pracuja za marne grosze i musza sie jeszce nawysluchiowac przemadrzalych lekarzy!! Pelegniarki, polozne nie czekaja na prezenty tylko dzialaja ..tak napraede to im naleza sie wyrazy szacunku i uznania za sile, nerwy i sposob w jaki podchodza do pacjentow jako ludzi...gdy pielegniarka dostanie np kawe jest wdzieczna a lekarz spojrzy ci w twarz i powie ze to nie zalatwia sprawy... A jesli chodzi o parkitke...WYKANCZALNIA !!!!!!!!!!!!! niedawno zmarl moj znajomy wlasnie dzieki tak wspanialomyslnym lekarzom...poszedl na oddzial o wlasnych silach, stwierzdono zapalenie pluc, lezal 1 tydzien zrobili mu podst badania przeswietlenie pluc, stwierdzono zapalenie pluc, pozniej oplucnej i nic poza tym a jego stan z dnia na dzien pogarszal sie nie mog nawet wsatac juz z lozka gdy dalismy lekarzowi wreszcie zaczeli dzialac odrazu byla inna rozmowa podlaczyli mu tlen abu lepiej mu sie oddychalo zrobili badania powtorne i nagle pan doktor stwierdzial, ze jednak cos jest nie tak oczywiscie nie powiedzial co....wujek chcial wyjsc prosil aby go stamtad zabrac bo bo czuje ze on tu umrze...proslilismy aby przewiezli go do innej kliniki na slask jednak spotkalismy sie z odmowa. Wkoncu gdy sami wyszukalismy klinike na slasku i zarzadalismy aby przewiezli wujka on dziwnie sie zgodzil i zalatwil to w miare szybko...wujek byl szcesliwy ze ychodziz tego szpiatala dziekowal za wszystko tego samego dnia dotral do klinmiki na slask...nastepnego dnia telefon prosze przyjechac po zwloki...to bylo strasne nikt nei mogl w to uwierzyc...lekarz na slasku przeprowadzil sekcje zwlok bo chcial poznac przyczyne smierci...wujek zostal zarazony na parkitce gronkowcem i jeszce jakas bakteria....prawdopodobnie dltego nie chcieli poinformaowac nas na parkitce o prawdziwej przyczynie tak zlego stanu zdrowia wujka moze i dlatego tez zgodzili sie go przewiesc do innego szpitala aby pozbyc sie "problemu" to oni przyczynili sie do jego smieci nie majac nawet odwagi przyznac sie do bledu I TO ONI BEDE ZA TO ODPOWIADAC jesli nie przed sadem to przed Bogiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiapysia9 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 08.10.05, 22:15 witam...:(to smutne co tu wszyscy piszecie ale prawdziwe:((niestety) Jesli chodzi o mnie to mam duze doswiadczenie w lezeniu w szpitalu poniewaz jak dzisiaj policzylam do w ciagu tego roku lezalam 9 razy w szpitalu:( Zdanie mam wyrobione o klinice w Katowicach i najwiekszemu wrogowi nie zycze zeby sie tam znalazl.Jesli mam polecic oddzial urologi to tylko KĘDZIEŻYN Kożle!!!!Naprawde poprostu warunki jak w senatorium a opieka?poprostu super!!!i nikt sie nie oglada za kasa:)Ja jestem z blachowni i moj chlopak pracuje w naszym szpitalu i wszyscy sobie chwala oddzial ginekologi i położnictwa wiec moze niech pana żona tutaj w Blachowni urodzi?? Pozdrawiam i zycze powodzenia:) ps.ja bym sie bala rodzic na parkitce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.info / 83.16.120.* 10.10.05, 09:09 a jak ktos musi rodzic na parkitce? to niestety jedyny szpital z patologia ciazy w okolicy... a jechac gdzies daleko, to wydatek... dosc duzy wydatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: val Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 195.116.125.* 10.10.05, 19:18 poczytalem was dopiero teraz i az mi was szkoda...........karzdy z was kto by mial jakas niewielka kase np 800zl zaplacilby za porod...........no chyba ze woli jak sie jego (ukochana)zona bedzie meczyc.Tacy co tu pissza ze nie dali nic klamia taka ject prawda..........no chyba ze mowia ............MOJA ZONA TO RODZILA TYLKO 20 GODZIN I BYLO OK.............placilem na parkitce 6 lat temu 400zl...........lekarz przyjechal na telefon o 5 rano ..........zona rodzila 1 godzine...........teraz bedzie rodzila i powiedzial 800.........dla mnie okolo 500.........i tez dam.............na 100% zdrowie zony i dziecka jest nr1........i nic tego nie zmieni..........pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: val Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 195.116.125.* 10.10.05, 19:18 poczytalem was dopiero teraz i az mi was szkoda...........karzdy z was kto by mial jakas niewielka kase np 800zl zaplacilby za porod...........no chyba ze woli jak sie jego (ukochana)zona bedzie meczyc.Tacy co tu pissza ze nie dali nic klamia taka ject prawda..........no chyba ze mowia ............MOJA ZONA TO RODZILA TYLKO 20 GODZIN I BYLO OK.............placilem na parkitce 6 lat temu 400zl...........lekarz przyjechal na telefon o 5 rano ..........zona rodzila 1 godzine...........teraz bedzie rodzila i powiedzial 800.........dla mnie okolo 500.........i tez dam.............na 100% zdrowie zony i dziecka jest nr1........i nic tego nie zmieni..........pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 83.16.120.* 10.10.05, 23:32 to "karzdy" nam wlasnie powiedzialo cos ty za ludek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 83.16.120.* 10.10.05, 23:32 to "karzdy" nam wlasnie powiedzialo cos ty za ludek:) Odpowiedz Link Zgłoś
zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 10.10.05, 23:31 val-czasy sie zmieniły.6 lat temu bylo inaczej.Dałes kase lekarzowi a kto odbierał poród?Chyba położna?[pewnie ona nawet nie usłyszała słowa dziękuje] Teraz tak jak juz pisalam pracuja na porodowce polozne z przymusu.Zycze ci pomyślnego rodzenia z twoją żoną oraz trafienia na doświadczone położne.Bardzo długo leżalam na tym oddziale i dużo zaobserwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 11.10.05, 19:13 Sądze ze pan ordynator i pani oddzialowa mają komputer i przeczytaja sobie moje cenne uwagi.Warto chyba zadbać o swoje stanowisko pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 11.10.05, 22:34 Nie dawaj kasy lekarzowi.Oni ją maja duzo.Biedusie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:22 ot czarny rynek pod przykrywką praworządności :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.man.czest.pl 20.10.05, 14:35 ...polozne swoja droga...to prawda ze sa traktowane jak przedmioty przez lekarzy przez wiekszosc czasu spedzonego w szpitalu to tak naprawede one sie nami opiekuja i z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzam ze staraja sie jak moga, pomimo, ze pracuja za marne grosze i musza sie jeszce nawysluchiowac przemadrzalych lekarzy!! Pelegniarki, polozne nie czekaja na prezenty tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.man.czest.pl 20.10.05, 14:35 dzialaja ..tak napraede to im naleza sie wyrazy szacunku i uznania za sile, nerwy i sposob w jaki podchodza do pacjentow jako ludzi...gdy pielegniarka dostanie np kawe jest wdzieczna a lekarz spojrzy ci w twarz i powie ze to nie zalatwia sprawy... A jesli chodzi o parkitke...WYKANCZALNIA !!!!!!!!!!!!! niedawno zmarl moj znajomy wlasnie dzieki tak wspanialomyslnym lekarzom...poszedl na oddzial o wlasnych silach, stwierzdono zapalenie pluc, lezal 1 tydzien zrobili mu podst badania przeswietlenie pluc, stwierdzono zapalenie pluc, pozniej oplucnej i nic poza tym a jego stan z dnia na dzien pogarszal sie nie mog nawet wsatac juz z lozka gdy dalismy lekarzowi wreszcie zaczeli dzialac odrazu byla inna rozmowa podlaczyli mu tlen abu lepiej mu sie oddychalo zrobili badania powtorne i nagle pan doktor stwierdzial, ze jednak cos jest nie tak oczywiscie nie powiedzial co....wujek chcial wyjsc prosil aby go stamtad zabrac bo bo czuje ze on tu umrze...proslilismy aby przewiezli go do innej kliniki na slask jednak spotkalismy sie z odmowa. Wkoncu gdy sami wyszukalismy klinike na slasku i zarzadalismy aby przewiezli wujka on dziwnie sie zgodzil i zalatwil to w miare szybko...wujek byl szcesliwy ze ychodziz tego szpiatala dziekowal za wszystko tego samego dnia dotral do klinmiki na slask...nastepnego dnia telefon prosze przyjechac po zwloki...to bylo strasne nikt nei mogl w to uwierzyc...lekarz na slasku przeprowadzil sekcje zwlok bo chcial poznac przyczyne smierci...wujek zostal zarazony na parkitce gronkowcem i jeszce jakas bakteria....prawdopodobnie dltego nie chcieli poinformaowac nas na parkitce o prawdziwej przyczynie tak zlego stanu zdrowia wujka moze i dlatego tez zgodzili sie go przewiesc do innego szpitala aby pozbyc sie "problemu" to oni przyczynili sie do jego smieci nie majac nawet odwagi przyznac sie do bledu I TO ONI BEDE ZA TO ODPOWIADAC jesli nie przed sadem to przed Bogiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.man.czest.pl 20.10.05, 14:37 dzialaja ..tak napraede to im naleza sie wyrazy szacunku i uznania za sile, nerwy i sposob w jaki podchodza do pacjentow jako ludzi...gdy pielegniarka dostanie np kawe jest wdzieczna a lekarz spojrzy ci w twarz i powie ze to nie zalatwia sprawy... A jesli chodzi o parkitke...WYKANCZALNIA !!!!!!!!!!!!! niedawno zmarl moj znajomy wlasnie dzieki tak wspanialomyslnym lekarzom...poszedl na oddzial o wlasnych silach, stwierzdono zapalenie pluc, lezal 1 tydzien zrobili mu podst badania przeswietlenie pluc, stwierdzono zapalenie pluc, pozniej oplucnej i nic poza tym a jego stan z dnia na dzien pogarszal sie nie mog nawet wsatac juz z lozka gdy dalismy lekarzowi wreszcie zaczeli dzialac odrazu byla inna rozmowa podlaczyli mu tlen abu lepiej mu sie oddychalo zrobili badania powtorne i nagle pan doktor stwierdzial, ze jednak cos jest nie tak oczywiscie nie powiedzial co....wujek chcial wyjsc prosil aby go stamtad zabrac bo bo czuje ze on tu umrze...proslilismy aby przewiezli go do innej kliniki na slask jednak spotkalismy sie z odmowa. Wkoncu gdy sami wyszukalismy klinike na slasku i zarzadalismy aby przewiezli wujka on dziwnie sie zgodzil i zalatwil to w miare szybko...wujek byl szcesliwy ze ychodziz tego szpiatala dziekowal za wszystko tego samego dnia dotral do kliniki na slask... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.man.czest.pl 20.10.05, 14:48 To straszne co tam sie dzieje,fakycznie wykanczalnia. Powinna sie tym zjac prasa lub telewizja moze zmienilby sie ich stosunek do wykonywanego zawodu i pacjentow. Rozglasnienie byloby wskazane.Zjednoczmy swoje sily i zacznijmy dzialac tymbardziej, ze dzieje sie coraz gorzej to nie jest jeden przypadek tylko zaczyna sie tworzy cala lista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 08:17 Samy im w łapy wpychacie prezenty i pieniadze, to sie nie dziwcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 11:32 Coś o Panu doktorze Ułamku z Blachowni,Trafiła do niego moja mama/kilka lat temu/Po tygodniu leczenia została wypisana do domu bez przeprowadzenia żadnych badań.Chorowała na serce.Zalecił jej wizyty w Jego prywatnym gabinecie.W połowie grudnia była z mamą na takiej wizycie.Doktor zrobił EKG wypisał receptę i kazał się zgłosić w styczniu.W styczniu mama zmarła na zawał serca.Mam kilka pytań do tego lekarza:dlaczego nie zlecił badania koronarografia.Wówczas można byłoby stwierdzić jak wyglądają naczynia krwionośne i wprowadzić ewentualnie stent,który uratowałby życie mojej mamie.Dlaczego nie poinformował mnie o tym że wogóle istnieją takie badania.Ileż osób chorych z wprowadzonym stentem żyje.Ci ludzie wracają nawet do pracy.Moja mama miała tylko 63 lata.Nigdy tego nie wybaczę temu niby lekarzowi i wszystkich ostrzegam,nie leczcie u tego doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.matrix / *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:00 PARKITKA TO NAJGORSZY SZPITAL W TYM MIEŚCIE TO JEST DOSŁOWNIE ZAKŁAD POGRZEBOWY A NIE SZPITAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 30.10.05, 20:35 Mój ojciec miał kontakt z przymusu z onkologiem na Parkitce i to z tym najważniejszym na oddziale............... Od 2 lat leczy mojego ojca chorego na raka Furaginem!!!!!!!!!! Panie doktorze - nawet kotu weterynarz podaje czasem Furagin! A moj ojciec to nie kot!!!!!!!!!!!!! Tacy kompetentni lekarze na parkitce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wxb Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:56 Twoja wiedza medyczna jest porażjąca. Lecz Go sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:36 Odpowiadasz na : Gość portalu: wxb napisał(a): Nie trzeba miec żadnej wiedzy zeby wiedziec że Furagin jest lekiem ktory stosuje sie w zakażeniu bakteryjnym dróg moczowych.Nawet moje 10-=letnie dziecko o tym wie.Odezwał sie medyk od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 31.10.05, 22:34 no i po wszystkim... nie wiem czy ta cala moja akcja, czy moze szczescie, ale porod byl wrecz jak bajka... rodzilismy sami, silami natury, lekarz prowadzacy przyjechal na kilka godzin przed porodem, mimo, ze w tym czasie mial miec prywatne wizyty (pan OLEKSIK - dziekujemy serdecznie)... sam porod trwal kilkadziesiat minut... sami rodzilismy na sali, opieka wrecz jak w prywatnej klinice... nie ukrywam, ale kilka dni przed porodem nagle sie na oddzialach cos pozmienialo... podobno ordynator zrobil zebranie i opier... wszystkich lekarzy, ze miasto az huczy od tematu lapowek, etc... nikt od nas nie wzial nawet grosza... przy wyjsciu ze szpitala dalismy po pudeleczku czekoladek poloznym i pani ordynator niemowlakow... rewelacja ogolnie... przy porodzie byli panowie Oleksi, Korn, Wiktor, pani Abramowicz (przepraszam jesli nazwisko przekrecilem) i chyba jeszcze z dwoje innych lekarzy... pielegniarek tez bylo kilka... nawet obchody przez nas zaczely sie pol godziny pozniej... ja i moja zonka jestesmy bardzo zadowoleni, a jesli przy okazji naszego przypadku inne kobiety zyskaly - to wielki + dla szpitala... moze w koncu bedzie tam dobrze:) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carew Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 22:42 Odnosze wrażenie że to koniec Twojej akcji????????? Czy ta akcja miała na celu jedynie dobro twojego dziecka i żony????? Nic nie wytępiłeś, ani nic nie załatwiłeś. Ciesz się że natura pozwoliła Ci na spokojne chwile podczas porodu. A czekaladki????????Przeciez podobno tego też miało nie być????? Mnie nikt w pracy nie serwuje słodyczy itp. za dobrze wykonaną prace. Korupcja nie zaginie jeśli ktos się konkretnie za to nie wezmie. Mimo wszystko gratuluje dziecka, bo to największy skarb na świecie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 05.11.05, 21:40 uuu pomylka... czekoladki dalem, bo naprawde mialem wrazenie, ze bylo lepiej niz normalnie... swoja droga, ze nikt ich nie chcial przyjac... zostawilem na stole i wyszedlem... nie musialy polozne robic herbaty na sali porodowej dla mojej zonki... nie musialy biec na drugi koniec oddzialu po koc... nie musialy... a pomogly... prezentu rzeczowego nie dalem... nie wzbogacily sie... kasy nie dostaly... a swoja droga kelnerowi za mila obsluge nie dales/dalas napiwku? to jest kasa... czekoladki za pare zloty raczej ciezko nazwac lapowka czy napiwkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:50 oj a ja już miałam nadzieje że chcesz na prwdę się zabrać za tą sprawę, ale niestety okazało się że chciałeś załatwić swoją prywatę, BARDZO SIĘ NA PANU ZAWIODŁAM, MYSLAŁAMŻE JSET PAN INNYM CZŁOWIEKIM Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 05.11.05, 21:45 i znowu zle wrazenie... sprawa sie zajmuje dalej... jakbym sie nie zajmowal, to nie siedzialbym na tym forum wogole... jednak jestem... konkatk ze szpitalem sie chwilowo urwal... mysle, ze moja rodzina jest najwazniejsza, a z racji urodzenia sie mojej corki w 34 tygodniu ciazy bylo co robic i jest dalej co robic... ale wykupilem ciekawa domene i jestem w trakcie opracowywania serwisu o lapowkach, protekcji i kilku innych "ciekawych" rzeczach... przykro mi ze nikt we mnie nie wierzy... urodzila mi sie corka - to jest dla mnie najwazniejsze... wszelkie inne sprawy poczekaja... i ta tez... mysle ze za jakis czas bedzie co robic... mam nadzieje, ze znajde tylko kogos do pomocy, bo jak na razie nikt tego nie zaoferowal..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:17 nie jesteś więc lepszy od tych lekarzy, kupczysz tylko że czymś innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NFZ Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.orange.pl 01.11.05, 08:24 Oddzial zamiejscowy NFZ- ul. SObieskiego, Czestochowa. Dostepna jest lista procedur medycznych refundowanych przez NFZ (w tym cesarki) Prosze uwaznie przesledzic. Z calym szacunkiem dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luta Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 212.87.229.* 03.11.05, 09:56 no i jakos temat sie urwał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek pachnący Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 21:08 no co chcecie...dziecko urodzone,poród jak w bajce i buzię zamknął...teraz niech inni się martwią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 21:31 Teraz to on nie ma czasu na siedzenie w internecie. Zajmuje się dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 05.11.05, 21:37 tak, racja... zaniedbalem temat troszeczke... ale dalej sie nim zajmuje... mam kilka kontaktow... nie tylko na parkitke... problem w tym ze ciezko namowic ludzi do gadania... nie wiem czego sie boja... Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 05.11.05, 21:46 hehe, nie urwal... chwilowo zatrzymal sie w miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jh Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:17 nie ściemniaj facet Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 06.11.05, 16:21 hahaha:) jak skoncze to co robie to zobaczysz niedowiarku:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:00 to mam pytanie.PO CO PANIE UDAJĄ SIĘ RODZIĆ NA PARKITKĘ,przeciez jest wiele innych szpitali w cz-wie? każdy o tym wie że na parkitce biorą i brać bedą a na dodatek nie ma tam dobrych lekarzy !!!!kobiety zastanówcie się.wystarczyłby taki bojkot i sami lekarze zastanowiliby się co się dzieje, że nie ma pacjentek.poczytajcie statystyk i porównajcie ilość urodzeń na parkitce a na tysiącleciu. To że jest to nowy szpital i mają doby sprzęt to nie jest ważne.Wazne jest to żeby byli fachowcy a takich niestety nie ma na parkitce. Ja rodziłam dwa razy na tysiącleciu i pomimo że jest to stary szpital to jest czysto ,schludnie,a opieka poporodowa kobiet i dzieci przekracza najsmielsze oczekiwania kobiet w tak waznej chwili dla młodej mamy i młodego taty. Młode przyszłe mamy zastanówcie się nad tym co wybrać i pamietajcie że to od wykfalifikowanego personelu zalezy czy urodzimy zdrowe dziecko a takiego nie ma niestety na parkitce.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 05.11.05, 21:36 miedzy innymi dlatego, ze w czestochowie to parkitka ma patologie ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 15:05 To sobie juz odpowiedzialas i mam nadzieje ze nie pojdziesz na parkitke Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 11.11.05, 02:28 sporo czasu minelo... ale udalo sie... zapraszam wszystkich na www.lapowka.pl - przedstawiac chyba nie trzeba... na portalu jeszcze strasznie duzo do zrobienia... ale szkielet juz jest... ZAPRASZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:57 Panie Przemku czy tak ma pan na imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:59 Czy wychodzi na to ze sie pan pomylil i pisal zle na temat lekarzy i poloznych z parkitki Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 13.11.05, 22:37 zastanawiam sie nad jednym... zaczalem akcje... rozmawialem i dalej rozmawiam z ludzmi... napisalem swoja wlasna opinie na temat szpitala... na temat co uslyszalem, co spotkalo innych (bez przyczyny by mi o tym nie opowiadali) i co spotkalo mnie i moja zone... czy to, ze po dotychczasowej dyskusji obiektywnie opisalem bardzo dobre zachowanie lekarzy, to znaczy ze zle zrobilem??? powinienem dalej stac tylko po jednej stronie nie zwracajac uwagi na to co mnie spotkalo??? ludzie, zastanowcie sie co sami piszecie i nie piszcie o psychiatrach, psychologach i psychoanalitykach, bo chyba nie wiecie ktory z tych lekarzy jakiemu pacjentowi jest niezbedny... mnie zaden nie jest potrzebny, ale niektorym forumowiczom/forumowiczkom przydalby sie specjalista pomagajacy opanowac emocje:) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 15:02 A moze lepiej przekonac sie samemu a nie pisac glupoty uslyszane w autobusie . przeciez jakis rpzum chyba pan posiada . czemu tak pan pisal zle o parkitce i poszedl pan tam patologia ciazy jest w kazdym szpitalu w kwestii wyjasnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: położna Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 21:29 Gość portalu: misia napisał(a Wiesz misiu temu panu powyżej jest potrzebny specjalista psychiatrii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 14:58 No nie chce sie az tak posunac zeby to stwierdzic ale po co pisac przez pare miesiecy glupoty a pozniej pisac ze bylo bombowa moze trzeba bylo sie przekonac a pozniej napisac wrazenia bylby bardziej wiarygodny a nie korupcja korupcja a pozniej i tak tam polazl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: położna Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 19:05 Gość portalu: misia napisał(a): Nie jestem złośliwa i bez powodu nikogo nie obrażam ale facet najpierw perfidnie wciągał niektórych w dyskusje szukał sensacji sama nie bardzo wiem co chciał osiągnąć(właściwie to tylko mogę podejrzewać) ze miał nieczyste intencje wobec forumowiczek bo takie rozmowy mozna sprawdzic skad kto co pisał.Oczerniany lekarz na forum tez moze wykorzystac te rozmowy jesli mu sie nic nie udowodni.Następnie idzie tam rodzic z żona.Naprawde trzeba byc niezrównoważonym zeby robic z siebie głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 to zaczyna byc smieszne... 13.11.05, 22:29 po pierwsze nikogo personalnie nie oczernialem... nikt jednak nie watpi ze proceder "brania w lape" mial miejsce i jak to niektorzy mowia "nie bierze tylko ryba w tym kraju"... skutek: jest, bez przyczyny ordynator nie organizowalby zebrania wszystkich lekarzy i dyskusji na temat tego, ze az huczy w miescie o tym co sie tam dzieje... skutek2: jest, poprawilo sie i to zdecydowanie... kontakt caly czas ze szpitalem mam... caly czas mam kontakt z kobietami, ktore tam lezaly i leza... co do wypowiedzi z ostatnich dni, to mam wrazenie, ze ktos chce mi powiedziec: facet zamknij sie i odpier... od szpitala... chcemy wrocic do procederu i bedzie "dobrze" tak jak kiedys... program w tv, albo art w gazecie pewnie juz by dawno byl, gdyby osoby z ktorymi nawiazalem kontakt bardziej chcialy rozmawiac ze mna... i nie tylko ze mna... ale prawo w naszym kraju skonstruowane jest tak, ze nie tylko bioracy jest przestepca, ale i dajacy... ciekawe czemu teraz lekarze nie chca brac "w lape" i jedyne na co moga sobie pozwolic, to zapraszanie pacjentek na wizyty w swoich prywatnych gabinetach... na nasze szczescie zaczyna sie tak dziac w calym regionie... nie mowie tutaj o zadym szpitalu konkretnie... ktos tu powiedzial, ze sa odpowiednie sluzby, ktore zajmuja sie sciganiem korupcji etc... a czemu dyskuje rozpetalem? to oczywiste, chcialem dla zony i dziecka jak najlepiej... zaden szpital oprocz parkitki nie ma tak dobrych specjalistow i sprzetu - tego nie mozna zanegowac... a teraz slysze az tak nieprzychylne slowa... ja na pewno nie chce uciac sprawie lba... i nie chce zeby to byla jednorazowa akcja... ale nasze spoleczenstwo takie juz jest... zawistne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: to zaczyna byc smieszne... IP: 212.87.229.* 14.11.05, 08:48 nie chodzi o to że ludzie są zawistni tylko o to że najpierw piszezs jak to źle dawać, a potem piszesz że dałeś czekoladki - no wiesz ja w pracy czekoladek nie dostaje dlatego że zrobiłam coś tak jak powinnam, bo za to jest pensja, która lekarze tez dostają. Ponadto teraz piszesz że rozpętałeś dyskusje żeby żonie było lepiej, i ja to doskonale rozumiem, też bym tak zrobił, tylko że wcześniej o tym zapomniałeś wspomnieć, pozdrawiam, i gwarantuję że ludzie z zasady nie są zawistni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: to zaczyna byc smieszne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:58 zastanow sie co piszesz lapowki dajecie sami przeciez nik ci z kieszeni nie wyjal ani nikomu innemu a tu sie okazuje ze twoja zona rodzi bez lapowki i nie mysl ze to co sobie troche popisales wszyscy sie ciebie wystraszyli i juz nie biora co ty jakis bosior jestes czlowieku zastanow sie nad soba . A odnosnie sprawy ze ordynator cos tam nagadal lekarza to ty chyba bajki ogladasz myslisz ze ktos na takim poziomie zniza sie do poziomu ........i czyta pierdoly na internecie puk puk w lebek!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 13.11.05, 18:01 Jak rodzic to tylko na Parkitce z doświadczoną położną.Radzę z oddziałową ona jest super doświadczona.Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:03 Mysle ze jezeli ktos pracuje to znaczy ze ma jakies pojecie o pracy a na dyzurach chyba sa poloznymi a nie krawcowymi i nie trzeba zeby ktos przyjezdzal dodatkowo .A skad wiesz ze oddzialowa jest taka dobra znasz ja????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:05 halo panie Przemku co tam w sprawie korupcji pan wymyslil ciekawego czy bedziemy musieli czekac az pana zona bedzie rodzic drugie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz Poczekamy na drugie albo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:14 Misia ma rację... Teraz proponuję panu belmotybe wątek pod tytułem: "Korupcja na stacjach diagnostycznych" kiedy to np. bedzie chciał zrobić badania techniczne swojemu autku. Wówczas jego post będzie brzmiał następująco: KONIEC!!!! DOŚĆ TEGO !!!! SKOŃCZMY Z PROCEDEREM NIEUCZCIWYCH DIAGNOSTÓW !!!! Czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Poczekamy na drugie albo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:34 w tym kraju to tylko ryby nie biora...:) zamiast pomoc to tepicie inicjatywe... mam wrazenie, ze tylko pracownicy szpitala sie tutaj wypowiadaja... Odpowiedz Link Zgłoś