Gość: zadowolona Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:24 Stary trochę przesadziłeś. Akurat ja również rodziłam na Parkitce w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona - bez łapówki. Opieka była idealna - niekiedy rzeczywiście położne mnie miały dość ale żadna opryskliwe się nie odezwała tylko ze stoickim spokojem przychodziła zobaczyć co się dzieje. Ja akurat nic nie dałam przed ale na wyjście zaniosłam czekoladki i nie uważam to za łapówkę tylko prezent ot mój taki gest - akurat były święta. A Ty na początek robisz halo i twierdzisz, że konował to i tamto, a później sam stwierdzasz, że dałeś. Bóg jeszcze jeden wie jak tam właściwie było. Także czekamy na Twój kolejny krok. Tylko kogo by tu posądzić o łapówkę ??? Pozdro.. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 14.11.05, 23:36 tego ostatniego pytania to nie rozumiem... mimo ze glosowalem na PO, to zaczynam cieszyc sie ze PiS wygral... moze wprowadza w koncu duzo bardziej restrykcyjne przepisy odnosnie "brania" kasy... poczekamy pozyjemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:29 Gość portalu: belmotybe napisał(a): A tak naprawde to chciałbyś usłyszec coś takiego"nazywam sie Kowalska mieszkam.podany adres.... rodziłam na Parkitce w m-cu np.Wrzesien i dałam łapówkę w wys.500zł panu dr.Kowalskiemu)jakby co to bede swiadczyc.Tylko o cos takiego ci chodziło.Chciałeś miec asa w kieszonce bo liczyłes na to ze pojdziesz z żona rodzic.Takich lisków rozpoznaje sie na kilometr.Myślisz ze rozmawiasz z frajerami. Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 14.11.05, 23:46 asa mialem i mam... slowa takie nie raz juz uslyszalem... i ja juz sie tym dalej nie zajmuje... sa odpowiednie sluzby, ktore takie sprawy prowadza... rozmawiaja z pokrzywdzonymi, etc... swoja droga, gdybysmy mieszkali w normalnym kraju, to nie potrzebna bylaby taka prowokacja, bo pojechalbym z zonka do szpitala bez obaw i z usmiechem na twarzy... lekarze i pielegniarki byliby na odpowiednim poziomie... dokonczyc moze kazdy... na wlasny sposob... ja jestem zadowolony po porodzie, wszystko bylo tak jak trzeba... nie mam zastrzezen... ale naprawde jest bardzo wiele osob, ktore maja bardzo wiele zastrzezen... z powietrza sie to nie wzielo... prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 08:59 belmotybe2 napisał: Nie jestem pracownikem ani nie byłam Służby Zdrowia ale tego co piszesz to nikt normalny tego nie zrozumie. > ja jestem zadowolony po porodzie, wszystko bylo tak jak trzeba... nie mam zastr > zezen... ale naprawde jest bardzo wiele osob, ktore maja bardzo wiele zastrzeze > n... z powietrza sie to nie wzielo... prawda? Skoro jestes taki zadowolony i obyło sie bez łapówki to na jakiej podstawie wierzysz innym ze musieli dać łapówkę?.A może to nie jest prawda?Osoby ktore to pisza moga mówic nieprawde cz też prawde ale w jaki sposób chcesz to sobie udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 15.11.05, 09:33 ale to nie ja sobie bede udowadniac takie rzeczy, tylko odpowiednie sluzby odpowiednim osobom... i nie rozumiem, czemu nie znajac dobrze tematu tak bardzo bronisz sluzbe zdrowia... nagle okazuje sie ze w naszym kraju problem korupcji nie istnieje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:13 belmotybe2 napisał: Odnoszę wrażenie że myslisz że masz idiotów przed sobą. Temat znam lepiej niz ci sie chłopie wydaje.Korupcja jest wszędzie nie tylko w Służbie Zdrowia.Napisz przynajmniej jesli uwazasz ze ty jestes w porzadku bo rodziłeś z żona bez pieniedzy jak sie nazywasz ktory lekarz ci pomagał i komu dałeś "tylko czekoladki".Przecież to nie łapówka.Jesli potrafisz szukac winnych korupcji to powinienes podac nazwiska tych ktorzy tego nie robia i pracuja za pensje.Mam na myśli lekarza i położną.To chyba im sie należy skoro okazali się uczciwymi.Pokaz ludziom że i tacy tam pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 14.11.05, 13:51 Jak juz wczesniej pisalam spedzilam w tym szpitalu duzo czasu.Lezalam na trzech oddzialach.Poznalam caly personel-sympatyczne osoby.Pani oddzialowa tez.Czy masz jeszcze jakieś pytania MISIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ_DOŚĆ Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:54 dajcie juz spokój chłopczykowi,najpierw straszył telewizją,gazetami,a jak już jest "po bólu" chce zapomnieć,co takiego wymyślał.Jakieś spotkania,żądanie wręcz nazwisk łapówkarzy...to się nazywa -prowokacja.Miał gość szczęście a my przy nim,bo jakby poszło coś nie tak z żonką,to mielibyśmy następny popieprzony temat Odpowiedz Link Zgłoś
belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 14.11.05, 23:42 zapomniec to za wszelka cene chca niektore osoby na tym forum o tym watku... ale na ich nieszczescie caly czas wyplywa... jak g...o:) Widocznie caly czas komus nie pasuje, ze mowi sie o lapowkarstwie i szpitalach w tym samym zdaniu... wcale sie nie dziwie... zarobic kilkaset zlotych dodatkowo, a nie zarobic, to jest roznica w portfelu... teraz przeciez kazda potencjalna pacjentka moze byc podstawiona, z banknotow spisane numery, rozmowa nagrywana... a ja, jakbym chcial zapomniec, to nie wracalbym ciagle do tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 15:25 Tak sie skLada ze ja tez tam dlugo lezalam i mam troche inne zdanie niz ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejski głupek Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:38 Piszesz panie że jesteś informatykiem,no to fakty. 1.Twoja żona urodziła bez łapówki,tak 2.Był jej lekarz prowadzący przez pare godzin,tak 3.w tym czasie nie było go w gabinecie prywatnym,tak 4.Ty zaangazowałes go do porodu bezpłatnie,tak 5.CO w tym czasie robiły kobiety czekające w gabinecie. 6.dlaczego prosiłeś do do porodu,zabierając mu jego czas wolny? 7.skąd wiesz o czym była rozmowa na odprawie z ordynatorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejski głupek Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:53 Popsumowanie całej akcji 1.Zalozyłeś wątek bo Twoja żona miała rodzić 2.Naraziłeś na straty finansowe jej lekarza bo nie przyjał pacjentek 3.zawiodłeś jego pacjentki bo Twoja żona rodziła 4.zażądziłeś jego wolnym czasem bo Twoja zona rodziła. 5.oskarżyłeś wielu ludzi uczciwych o korupcje bo Twoja żona rodziła 6.ktora z pacjentek rodzacych z Twoją zoną uwiezy że lekarz przyjechał za darmo 7.wnosek jesteś egoistą który dla swoich celów,obraża i znieważa innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ_DOŚĆ Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:04 ale on tego nie przeczyta,bo jest po "imprezie"żona urodziła,wszystko poszło ok. i koniec akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 15.11.05, 15:17 Jestem taka szczesliwa ze musze sie podzielic z wami moja radoscia.Znowu zostane mamą.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:01 to tak jak ja, gratuluje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dwóch ostatnich Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:54 to załóżcie sobie nowy temat,a nie piszcie o tym na forum o korupcji,ciąża wam na oczy padła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:46 o widze że jesteś nie tylko przystojny ale i BŁYSKOTLIWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedostatni Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:30 zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:14 to miało być szyderstwo, ale ty bidulo chyba nie zrozumiałeś, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 16.11.05, 18:12 Nam na oczy nie padla,ale tobie coś padlo na rozum.Jak cos ci sie nie podoba to nie czytaj.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 23.11.05, 23:06 belmotybe-co sie dzieje ze sie nie odzywasz?Wiedzalam ze jestes dupkiem ale ze az takim to nie.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 23.11.05, 23:12 Moim zdaniem jestes facetem bez jaj?Kto wiec jest ojcem twojego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia995 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 23.11.05, 23:17 Pisząc moja -żonka{domyślam sie ze jeśtes wielbicielem -LEPRA]Pozdrawiam całą wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:23 zosia995 - niezła jesteś:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do was Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:34 A po się ma odzywać ,narobił hałasu i boi się ,żeby się nim ktoś nie zainteresował."Żonka" urodziła, to się uspokoił.Acha,wydaje mi się,że belmotybe a belmotybe2, to dwie różne osoby,więc nie łaczę ich wypowiedzi .A swoją drogą,to gratuluję mu "odwagi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goosiaa3 A mnie na Parkitce spotkala mila niespodzianka:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:31 Poniewaz jestem w ciazy i skonczylam I trymest to zainteresowala sie badaniem przeziernosci karku, oczywiscie prywatnie bo badanie nie refundowane. Wydzwanialam po prywatnych gabinetach w Czestochowie i koszt tego badania to ok 100zl. Gdy zadzwonilam do jednego z prywatnych lekarzy polecil mi dr. Oleksika poniewaz On posiada odpowiedni sprzet do tego badania.Zadzwonilam i oziwo pan doktor powiedzial zebym przyjechala do szpitala na parkitke na ginekologie i ze to badanie bez problemu mi wykona, zapytalam za jaka kwote a on powiedzial ze za darmo!!!! i ze nie ma zadnego problemu. Bardzo sie ucieszylam bo jednak zaoszczedzilam 100zl, wczorajwrocilam z badania bardzo zadowolona, pan doktor poswiecil mi sporo czasu i na szczescie badanie wyszlo mi bardzo dobrze, wiec moze jeszcze sa lekarze w Czestochowie "z sercem" . A panu dr. Oleksikowi serdecznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pacjentka Re: A mnie na Parkitce spotkala mila niespodziank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:51 TRESC JEST MOZE DLUGA ALE WARTA PRZECZYTANIA JESLI CHCESZ MIEC ZDROWE DZIECKO I MATKE DZIECKA masz kobieto szczescie!!!i to duze, moze to moze dzieki mojemu przypadkowi... opiekowal sie mna jak bylam w ciazy i wczesniej nie wiedzial wogole co to za badanie i po co sie je robi. Moze troche go to nauczylo rozumu, ze nie tylko kasa sie powinna liczyc dla lekarza ale i pacjent-a w przypadku poloznika bierze odpowiedzialnosc za 2 istnienia ludzkie. Madrze ktos napisal lekarze z Parkitki i nie tylko ogolnie z Czestochowy MOGA CIE WYLECZYC ALE Z KASY!!!!!! Diagnostyka prenatalna jest w Czestochowie na poziomie kamienia lupanego... A LEKARZE Z CZESTOCHOWY ZAMIAST SIE MODLIC ZEBY WSZYSTKO BYLO W PORZADKU, POWINNI WZIAC SIE DO NAUKI!!! Prostych przypakow nie umieja zdiagnozowac. Taka jest niestety opinia o lekarzach z Czestochowy w innych miastach, np. Krakow, Lodz,Warszawa. A teraz podzielam ja niestety i ja, wyszlo jakie koniowaly sa w Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: A mnie na Parkitce spotkala mila niespodziank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 00:01 n Odpowiedz Link Zgłoś
tadek435 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.11.05, 00:15 Wszyscy się tylko boją, wszyscy wiedzą, większość przez to przeszła ale najlepiej pogadać sobie i na tym koniec. Czytam wypowiedzi i uświadamiam sobie że jeśli tylko się chce proste i jasne rzeczy można tak opisać aby z tego nic nie wnikało. Najchętniej porozmawiałbym tylko z osobami którzy naprawdę chcą coś z tym zrobić. Mój telefon 693-470-523 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 08:58 chętnie zajmę się tą sprawą, jestem dziennikarzem jednego z ogólnopolskich dzienników. piszcie na adres: matrung@tlen.pl czekam na odzew. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sushi Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 02:06 no to poco tam wysłałałeś żone Odpowiedz Link Zgłoś