GoĹÄ: KLIENTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:49 Jakie produkty w tych tzw. tanich marketach są godne polecenia? Podzielcie się uwagami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: mama3 Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:50 Wbiedronie super pieluchy DADA polecam , synek uczulił się na huggisy i ....byłam mile zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fazi Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.inds.pl / *.inds.pl 14.02.06, 13:53 ja bardzo lubie lidla,sa tu tanie soki marchewkowe,i bombonierki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gil Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: 80.51.222.* 14.02.06, 14:25 W Lidlu kupuję kaszę jęczmienną dla psa bo jest tania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agusia_1988 Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:32 ja kupuje w lidlu: coca-cole(za 2,49) nawet jest ok,frytki sa fajne bo cienkie i dlugie(to chyba sa maxlong-i).pizza tez mi smakuje-za 1.89.dobre sa tez delicje,niektore czekolady-np z drazami w srodku,soki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:59 W Plusie są extra pomidory włoskie w puszkach (pudliszki kosztują 2.80zł) a plusowe orginalne italiańce 1.50 zł polecam, o jeszcze super są ciastka tylko te orginalne niemieckie robione dla plusa( pierniki w czekoladzie, ciasteczka maślane, delicje plusowe ) i co istotne naprawdę tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 16:54 w Plusie jest fantastyczny jogurt "provivo" za 79gr za 200gr-dla mnie pycha i pomcny na żołądek...Bardzo dobre są buraczki i ogórki konserwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyglis Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 16:07 proszę mnie uświadomić. Gdzie jest Plus?, Dziękujei pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin_r Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.21.pl / *.21.pl 20.02.06, 19:17 Plus, z tego co mi wiadomo, jest na Północy (dawny Mleczarz). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drajwer Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 16:49 a ja to dzem z biedronki kupuje!!!!:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mim Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: ipcop.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:18 no w biedronce kupiłem świetne radio samochodowe - za małe pieniądze rewelacja. W lidlu przemysłowe są też dobrego gatunku choć z ceną to nieraz dowalą - mieli kiedyś świetną piankę do mycia szyb - ekstra - szyby w aucie długo po niej w środku nie parowały - i fajna i tania jest pianka do tapicerki - sprawdza się w domu przy małych dzieciach Odpowiedz Link Zgłoś
usser Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it 14.02.06, 18:37 a ja do biedronki zawsze sobie smigam po chipsy, kosztuja 1,89zl. jest ich dosc sporo, polecam paprykowe i serowo cebulowe(chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aśka Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:38 Lidl- ryby Alaska-panierowane-są super, mrożonki- szczególnie marchewka z groszkiem,fasolka szparagowa, kluski śląskie, krojone salami i worki na śmieci. Poza tym nieraz przemysłowe artykuły i napoje! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prof.Gastrofazer Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:59 "Planeta" LIDL: Cola(0.5l - 1.09pln)[doskonala za ta cene] Piwo GrafenWalder Strong puszka(teraz 1.39 a normalnie 1.59-1.65pln)[7.2% ale kopie skuteczniej niz okocim mocne] Baton(imitacja Twixa lepsza niz oryginal 0.89pln)-rowniez inne batony... "Energetyczny"-[napoj](1.89pln bywa w prom. 1.29pln) Wafelki(0.89pln) Pizza(1.89pln) Frytki(1.89pln) Delicje(1.59pln) Sezamki 3pak(1.19pln) "Ptasie"[mleczko](5 coś...pln) Prażynki(0.89pln czasem 0.59pln) Rożne żelki...w sumie to wszystkie dostepne tam tanie slodyczne... :) pozdrawiam [czesc] Odpowiedz Link Zgłoś
cornohlio Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it 14.02.06, 21:47 W Biedrone jest bardzo doba Cola - 2zł/l ,tabletki musujące z magnezem i multiwitamina ok 5zł,power max,to samo co redbull tyle ze za nicale 2 zł.Polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it 14.02.06, 22:11 Tesco: ciastka w "tescowych opakowaniach", żwirek tescowy dla kota, tani, a dobry; proszki do prania w promocjach w dużych kilkukilogramowych torbach za małe pieniądze. Auchan: bardzo dobre wypieki: ciastka z kremem, torty - pyszne, czasem ryby, jeśli w promocji - kapitalna panga po niecałe 11 zł, kosztująca gdzie indziej nawet 20 zł Real - kiedyś najlepsze bagietki w Czestochowie, teraz dawno nie byłam, nie wiadomo, czy się nie zmieniły Elea - świeży chleb w niedzielę rano, pyszne krakowskie bułki Lidl - latem pyszne lody rożki po niecałe 80 gr. A w ogóle w supermarkecie należy kupować z głową, orientować się troche w cenach, zwracać uwage, bo na jednej półce obok siebie stoją czasem w tej samej cenie opakowania o większej o 20 lub 30% pojemności, czasem zamiast dwu mniejszych opakowań warto kupić jedno 2 razy większe, bo można zaoszczędzić parę złotych. O starym chwycie, że to co najdroższe jest na poziomie oczu, a po to tańsze trzeba się schylic nie ma chyba potrzeby wspominać. Podobno nie powinno się także na zakupy iść na głodniaka, bo wtedy jest się skłonnym więcej kupić. Najlepiej zrobic listę rzeczy potrzebnych i tego się trzymać. Przydaje się kalkulator, żeby wiedzieć za ile już wrzuciliśmy do koszyka. Dobrze też wiedzieć, że czasami warzywa na bazarze są dużo tańsze i ładniejsze od tych z supermarketu. A w ogóle to po prostu myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bayka Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:23 a gdzie jest "PLUS" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:00 Plus jest w dzielnicy Północ-tramwajem pierwszy przystanek za promenadą po lewj stronie Odpowiedz Link Zgłoś
emm4 Polecam Plusa - naprawdę jestem mile zaskoczona 14.02.06, 23:25 Soki pomarańczowe po 1,49 i sporo rzeczy po znacznie niższych cenach, a nie odobiegających smakiem od tych "markowych". ps. ul.Wyzwolenia, przedostatni przystanek tramwajowy jest na wysokości Plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama3 Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:46 Nie wiem co to za ulica ale jak się mija M1 skręcić w lewo. Troszkę to zawiłe, ale trafić łatwo i jest duży w Blachowni. Odpowiedz Link Zgłoś
matmama Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it 14.02.06, 23:15 ostatnio kupilam w lidlu dobre konfitury z truskawek i lody w polewie czekoladowej z migdalami (na patyku). pychota!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacuziel Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:16 W Lidlu: 1. Cola 2l za od 1,79 do 2,49 w zależności czy jest promocja czy nie 2. Prawie wszystkie słodycze a szczególnie bombonierki, czekolada z migdałami, orzeszki w czekoladzie 3. Mrożony jabłecznik na francuskim cieście 4. Warzywa/owoce - szczególnie jak promocja Extra: Polecam zakupy w wigilię szczególnie po 15-tej - przed 2 dniami wolnego - mięso z 50% zniżki, warzywa/owoce nieraz i 80% zniżki - coby się nie popsuło przez wolne dni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: centuś Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:33 W biedronce są swietne i b. tanie chusteczki wilgotne dla niemowląt. 5zł za (72 sztuki) całe opakowanie, czyli połowa ceny pampersów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joas 14 Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:44 w lidlu SLODYCZE wszystkie żelki czekolady są naprawde super. w Biedronce mąka ok cola i soki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JJ Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:40 Na początku LIDLA nie było w sklepie ( na Mickiewicza) przechowalni bagażu. Zawiesiłem torbę na haczyku z przodu wóżka- tak się robi np. w PLUSIE, ADLERZE, Intersparr itp. Panienka w kasie chciała mi tę torbę zrewidować. Otworzyłem ją ochroniarzowi, zrezygnowałem z zakupów i juz ok. półtora roku w Lidlu nie byłm. W firmie LIDL wydałem do tej pory ok. 35 zł (za pierwszym razem; drugi raz to był ten incydent). Ostrzegłem przed firmą LIDL wszystkich znajomych. Uważam, że z chamskiej sieci nie należy korzystać. STRZEŻCIE SIĘ LIDLA. Mentalność Prezesa MPK. Na szczęście LIDL nie ma monopolu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacuziel Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:59 Tu się muszę z JJ zgodzić. Rzeczywiście brak koszyków i różne "ciekawe" maniery kasjerek mogą człowieka osłabić... Ale na kasjerki nie krzyczcie bo są Bogu ducha winne i zarabiają grosze, jeśli już to kierowniczkę za łeb... A mieszkam pod Lidlem to się już przyzwyczaiłem i się z tego śmieje... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 14:53 W Biedronce to drzem z biedronki, w Plusie to telefony, a w Lidlu? hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Menel Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 16:16 W Biedronce wiadomo chipsy-podobnie jak w Leaderze-tyle ze w tym 2 sa gorszego gatunku i ma sie gazy.Ta cola z biedronki tez niezla-w Plusie to wiadomo- krolestwo sokow-chociaz kiedys byly tansze(szczegolnie 2 L jablkowego)-ale soki i napoje sie tam oplaca-bardziej soki w kartonach:)W ogole Plus moim skromnym zdaniem jest najlepszym malo powierzchniowym markietem z 3 w/w . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nenyy Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:46 nie polecam pierogów z mięsem mrożonych w Biedronce, są tanie , ok. 3,90 za 1 kg, ale nie są smaczne . Mięso mielone chyba z wątróbek , a ciasto różnej grubości, jedne się rozgotowują inne nie dogotowane, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sonia Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: 80.51.222.* 20.02.06, 14:20 Lidl - przecier pomidorowy w kartoniku, żel do prania w automacie color, wafelki kokosowe , lody (+ inne słodycze), salami w plasterkach, kisiele, budynie i galaretki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia z bravo Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:28 Biedronka - chipsy, soki dosc dobre Lidl - wiekszosc slodyczy m.in. batoniki musli, zelki, landrynki, czekolady itd. Lider- mrozonki warzywne, tanie i bardzo smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: amigo Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:36 W Lidlu ostatnio kupiłam mrożone pierogi ruskie za 1,99zł (400g). Całkiem niezłe, ekspresowy obiad dla całej rodziny. Może nie codziennie, ale od czasu do czasu można zjeść. Polecam. Do Plusa i Biedronki mam za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gucio Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:01 ja w Lider Price kupuje sos czosnkowy (2,09 zł) taki sam jaki leją do frytek karbowanych na Chips Street ;) do frytek idealny Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9913 Re: Co kupować w PLUSIE, LIDLU, BIEDRONCE itp, it 21.02.06, 09:05 popieram -sos czosnkowy jest dobry .Dobre maja tez pistacje i orzechy w karmelu. Odpowiedz Link Zgłoś