Dodaj do ulubionych

Wynalazek z TZN-u na targach poznańskich

IP: *.blachownia.sdi.tpnet.pl 12.06.06, 19:00
A cóż to za nowość ?
20 lat temu, w czasach świetności takich czasopism jak Radioelektronik, gdy
zabawa w elektronikę była na porządku dziennym, miałem coś takiego w łazience,
gdzie mamuśka systematycznie zapominała gasić oświetlenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Wynalazek z TZN-u na targach poznańskich IP: *.prio138.trustnet.pl 12.06.06, 19:49
      No i się zatrzymałeś gosciu przed dwudziestu laty w rozwoju technicznym. Ten
      wyłącznik umie liczyć i wyłącza światło po wyjściu ostatniej osoby z
      pomieszczenia. Umiesz czytać? Jest to napisane w artykule.
      Podstawową cechą wielu ludzi jest zawiść i to twój największy problem.
      Współczuję.
      A chłopcom gratuluję!
    • Gość: arti Re: Wynalazek z TZN-u na targach poznańskich IP: 80.53.75.* 12.06.06, 20:21
      takich rzeczy jest w pyte typu "Zrób to sam" Osobiście posiadam kilka schematów
      takiego urządzenia nawet o lepszym działaniu gdyż wyposażony jest w układ
      ściemniacza a także sterowany komputerem. Lipa i tyle. Oni chyba ten pomysł
      pożyczyli sobie z EDW elektroniika dla wszystkich itp. Każdy tego typu układ
      zlicza liczbę osób, zależy to od długości słowa bitowego w mikroprocesorze.
      Pani Dąbrowska to już chyba niema co robić. Nikt jej w TZN-ie nie lubił i nie
      lubi.
    • Gość: garfield Hali D Superstar IP: *.autocom.pl 12.06.06, 20:28
      Za kazdym razem jak czytam nazwisko tej zamotanej kobity to ozywa TZN-owski wspomnien czar :D
    • Gość: Krakoo Re: Wynalazek z TZN-u na targach poznańskich IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:07
      Patent???
      Takie uklady mozna bez problemu kupic jako zestawy do samodzielnego montazu...
      Czyzby wychodzilo na to, ze kogo stac na patent ten rzadzi?
      • Gość: absolwent TZN'u TZN stać chyba na więcej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:30
        pomysł odgrzewany ... ale jakt nikt nie opatentował to za to należy sie plus
        ujemny jak mawia L.Wałęsa.
        A pani Halinka to już chyba na emeryturkę powinna się udać... umysł już nie ten
        i wypaliła się kobitka :)
    • Gość: thr Re: Wynalazek z TZN-u na targach poznańskich IP: *.centertel.pl 12.06.06, 23:36
      hehe, to Halinka jeszcze uczy ?! aż dziw bierze :), Dla chlopaków gratulacje,
      nie tylko nie za projekt, ale również za cierpliwość, ktorej trzeba mieć
      baaaardzo dużo przy tej kobiecie :). Oj z tego co pamietam to naprwde potrafila
      uprzykrzyc życie. No ale jak widać jest jak lenin, wiecznie żywa :),
      pozdrowienia dla absolwentów. btw: Ciekawe czy jeszcze takie fajne testy robi ;)
      • Gość: Stertox Re: Wynalazek z TZN-u na targach poznańskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:49
        Halinka to jest ja przecinak.Ja niewiem co ona jeszcze tam robi??? Halina oh Halina ile ty zdrowia napsulas ludziom to se nawet nie wyobrazasz...
        • Gość: Grzegorz Re: Wynalazek z TZN-u na targach poznańskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:47
          Czujnik potrafi zliczyc az ponad 65 tys osob ;)
          Nawet wiem ile dokladnie :P - 65535, poprostu taka cyfre max mozna zapisac do
          zmiennej integer ( int ).
          Tez uwazam ze takie rozwiazanie potrafi wprowadzic w zycie lekko zaawansowany
          elektronik bez zadnych problemow.
          Sprawa patentu to juz inna bajka, pogratulowac tylko znalezienia dziury w tejze
          ksiedze, gdzie wszystko jest juz chyba spisane i zatwierdzone ( :O, trzeba
          bardzo uwazac zeby jaki plagiat kiedy komus nie wyszedl :PP )
      • Gość: A long time ago... A są tu jacyś absolwenci sprzed 20 lat? IP: *.man.czest.pl 13.06.06, 16:38
        Ten, kto przeżył Świerzego i Rusiniakową ten wie wszystko o TZN-ie...
    • Gość: Golmen Re: Wynalazek z TZN-u na targach poznańskich IP: *.ids.czest.pl 13.06.06, 10:51
      TZN RULEZZZZ... :)
    • Gość: HeyHi Rozmiar drzwi ma znaczenie IP: 212.191.161.* 13.06.06, 14:52
      Oczywiście drzwi muszą być na tyle wąskie, aby dwie osoby nie mogły przejść
      jednocześnie, tzn. obok siebie - w przeciwnym wypadku wyłącznik zarejestruje
      przejście tylko jednej osoby. Dodatkowo, na wszelki wypadek, powinien być
      napis: "Przechodzić pojedynczo !".
      • Gość: Krakoo Re: Rozmiar drzwi ma znaczenie IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:27
        I nie machac za badzo rekoma ;)
    • virtual_vintage TZN to porazka, a stara pani D. musi odejsc 13.06.06, 15:17
      Ta szkola to kompletne dno, niczego nie uczy. Skonczylem ja jakis czas temu i
      wiem ze zmarnowalem tam 5 lat swego zycia. Pani D. ciagle sie pokazuje przy
      ronych zwycieskich konkursach a sama jest taka pusta ze szkoda gadac.
      Dyrektor tez sie ciagle chwali ze szkola jest super, bo ma 2 zdolnych ludzi
      ktorzy startuja w takich konkursach...o reszcie uczniow sie nie mowi. dno dno dno
      • Gość: Krakoo Re: TZN to porazka, a stara pani D. musi odejsc IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:32
        Tu sie z Toba nie zgodze. Na studiach w mojej grupie bylo dosc sporo ludzi po
        TZNie i swietnie sobie dawali rade, szczegolnie bylo to widac na zajeciach z
        fizyki, elektroniki czy informatyki...
        • Gość: tznjd Re: TZN to porazka, a stara pani D. musi odejsc IP: *.magma-net.pl 14.06.06, 13:30
          zalezy na jakich studiach, na PCz moze sobie daja rade :)
    • Gość: koni A młotki ciagle sa w produkcji ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:47
      Ciagle to pamietam kierunek systemy komputerowe a przez pół roku szlifowałem
      bryłke metalu by zrobic z niej młotek :)
      • Gość: Harry_man Re: A młotki ciagle sa w produkcji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:49
        Niech zgadnę - Pan prof. dr hab. mag. inż Cichoń?? :D:D:D:D
        • Gość: koni Niestety nie pamietam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:54
          jesli mu brakuje przedniego uzebienia to on.
          Szkołe wymazałem juz z pamieci, pamietam tylko fizyke i czarownice Rusiniak
          (chyba tak sie to zwało) - zawdzieczam jej jedyna 2
          • Gość: Harry_man Re: Niestety nie pamietam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:57
            No to musiałeś szkołę kończyć już pare latek temu. Pani Rusiniak nie kojarzę, za
            to jeśli chodzi o fizykę to obecnie panuje Pani Dudek którą z tego miejsca
            chciałbym serdecznie pozdrowić :) Co semestr to 3/4 klasy miało zagrożenie z
            fizyki, a ja tą panią i tak bardzo miło wspominam. No i przynajmniej coś qumam z
            tej fizy :)

A jeszcze odnośnei młotka - wykromet?? :)
            • Gość: Sturm Re: Niestety nie pamietam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 16:25
              ahhhhhh alescie mi nawspominali az sie łezka zakreciła :D Halinka to
              przesadzona pani wiecznie cos osiaga ahahahah nawet jezeli to tylko jej
              wyobraznia :D

rusiniak - cale zycie tzn'u ta królowa szarosci zawsze mroczna dazyla do celu
              nauczenia fizyki biednych uczniow

mlotki na systemach komputerowych tez przezylem hahaha kpina normalna :D

chlopakom gratuluje (nawet za chęci) :D za mojej kadencji to chlopaki jakis
              piec do politechniki zmontowali ;))
              • Gość: sulfur Re: TZN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:10
                TZN to klasyka wsrod szkol. Chetnie bym do niej jeszcze pochodzil sobie, kolejny rok. Atmosfera cudowna, klasa, grono pedagogiczne, jego dobra i zla czesc ;p szkoda ze teraz juz tylko moge to wspominac... az sie lezka w oku kreci, jak juz ktos wczesniej zauwazyl
                • Gość: tezen Re: TZN IP: *.ids.czest.pl 14.06.06, 15:05
                  Dąbrowska -prawie jak nauczyciel
                  • Gość: Lilon Re: TZN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:57
                    Dąbrowska- prawie robi różnicę..............

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka