Gość: Arturo IP: *.21.pl 11.09.06, 11:09 Mam taka prace domowa z Historii i nigdzie nie moge tego znalezc czy ktos o tym slyszal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nauczycielka Re: sposób liczenia lat na ery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:42 na ery czy raczej na wieki? gimnastyka umysłu nikomu jeszcze nie zaszkodziła, ćwicz lepiej sam, by się nie okazało, że mózg to jedyny niewyćwiczony organ w twoim organiźmie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia525 Re: sposób liczenia lat na ery 11.09.06, 15:39 Ale o co dokładnie chodzi w tej pracy domowej Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: sposób liczenia lat na ery 11.09.06, 16:41 Wpisz w Google "podział na ery" i zobacz, co się będzie działo. Ja już jestem starym dinozaurem, ale pamiętam jeszcze, że jeśli coś było mi potrzebne z wiadomości tego typu deptałam do biblioteki - szkolnej, miejskiej, głównej i przy pomocy długopisika zapisywałam tą znalezioną wiedzę na karteczki (czasem było ich wiele). Stało tam wiele opasłych tomiszczy, gdzie takie informacje można było znaleźć. Wymagało to jednak wysiłku, trzeba było wyjść z domu, poszukać w katalogu, przepisać (ksera w bibliotekach wtedy nie było), a potem jeszcze raz przepisać na czysto. Pierwszy raz skorzystałam z Internetu, kiedy już stuknęła mi 40 i od tej pory nie mogę się nadziwić, że mając Internet można zadawać takie pytania. Kurczę! Tobie się nawet kliknąć nie chce, bo to chyba wymaga zbyt dużego wysiłku umysłowego. Swoją drogą do książki od historii też zajrzyj. Odpowiedz Link Zgłoś