Dodaj do ulubionych

Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc...

04.05.07, 09:54
...wpisujcie tutaj.
Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 09:59
      To wkońcu chciałbym się dowiedzieć kto się dostaje do biura w TRW?Czy ta lub ten co dobrze ssie..?Czy ci co mają odpowiednie plecy w postaci mamusi,tatusia w biurze itp...?
      • Gość: Jak dobrze ssie !! Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 83.2.141.* 04.05.07, 11:39
        Pracuje tam i widze , Jak te lalunie pizdrzą sie
      • Gość: Pracownica TRW Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.240.170.* 04.05.07, 13:19
        A nie przyszło Ci przypadkiem do głowy, że pisząc takie głupoty o ssaniu itd.
        możesz obrazić wiele osób, które sie tam dostały bo mają po prostu coś w głowie
        i dobrze wypadły na rozmowie!!!??? Tacy też tam wbrew pozorom pracują, czego
        jestem przykładem i znam jeszcze kilka podobnych przykładów. Więc skończ już
        pisać brednie, weź sie do roboty, zacznij sie uczyc języków i innych
        przydatnych w biurze rzeczy, powiększ swoje IQ , napisz CV i może Ciebie też
        zaproszą. I nie będziesz musiał sie poniżać - jeżeli wiesz co mam na myśli?
        • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 13:34
          hehe a co?Byłaś z nimi na rozmowie że wiesz jak było czy wierzysz im na słowo?A poza tym jest takie powiedzenie "uderz w stół a nożyce sie odezwią" ;) PS. Ja już dobrze wiem jakie tam "fachury" pracują
        • Gość: Pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.145.inds.pl 22.06.07, 18:44
          Kobieto IQ nie podniesiesz to cecha wrodzona a nie nabyta.
          • Gość: kolo Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 16:50
            skoro tak uważasz to żyj dalej ze swoim IQ = 31 i nie rozwijaj się. bo zresztą po co. lepiej całe zycie zapierniczac jak wół i wyzywac tych którzy coś w życiu osiągneli
      • Gość: Ramzes II Mocny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.centertel.pl 01.06.07, 16:24
        Pracuję w TRW 3 miesiąc wczesniej pracowałem w innych firmach . To co widzę w
        TRW to poprostu szok . Domyslam się że to jakaś specjalna ulga albo przywilej
        który pozwala na inne traktowanie tego zakładu niż firmy prywatne .
        Tam " specjaliści " od kontroli a raczej nekania pracodawców surowo by ukarali
        własciciela firmy ale nie w TRW . Niektóre z rozwiazań poprostu zagrazają
        zdrowiu osób pracujacych - operatorka urządzenia stoi na ciagu komunikacyjnym
        tuz za jej plecami co kilka kilkanaście minut jeżdżą wózki , inne pracownice
        przesuwają skrzynie i skrzynki , nie ma zadnej osłony
        na stanowiskach z wirujacymi narzedziami pracuje sie bez okularów ochronnych
        Nowi pracownicy nie maja szafek w szatni , przebieraja sie w WC .
        Pamietam jak jakis bhp-owiec ukarał szefa poprzedniej firmy ze w szatni było za
        mało miejsca . Tutaj ludzie są ściśnięci jak moskaliki w słoiczku .
        Ja pracowałem 12 dni bez żadnych badań lekarskich i innstrukcji BHP na
        stanowisku pracy . Niektórzy z pracowników nawet po miesiacu pracy nie wiedza
        jak sie nazywa maszyna która obsługują . Kilku wie jak ją właczyć i wyłaczyć
        Nigdy nikt z dozoru nie pokazał mi jak ma wygladać prawidłowo wykonany wyrób -
        widziałem tylko zdjęcia i to co robili inni . Pierwszego dnia okazało się ze
        robię źle . Uczono mnie inaczej . Drugiego dnia robiłem tak samo jak pierwszego
        i było dobrze .
        wiekszość bardzo ważnych prac dla bezpiecznego i prawidłowego działania
        zabezpieczenia w samochodzie wykonuja " gazeciarze " po kilku , kilkuminutowym
        przeszkoleniu .

zyczę Wam bezpiecznej jazdy .

• Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 18:46
          To po co tam pracujesz. Ludzie poszukajcie innej pracy jak wam nie pasuje. Teraz tyle wolnych miejsc podobno i to dobrze płatnych a wy tam tkwicie. Poprostu nie potraficie się przyznać ze na g... się znacie i udało się wam wreszcie znaleść pracę za godziwe pieniądze. A może miejscie dla ciebie jest przy zmywaku w Angli lub na truskawkach itp. a na twoje miejsce przyjdzie ktoś odpowiedni kto potrafi uszanować to co robi. SZkoda dalej pisać bo i tak to do wiekszości nie dotrze :(
          • Gość: pracownik do pracownika IP: 212.87.241.* 07.06.07, 23:24
            Człowieku, czy Ty tam pracujeszs, czy jesteś przypadkowym gościem na tym forum,
            a w zasadzie wątku. Czy uważasz za normalny fakt pracę z około 1400 PLn w
            systemie 4 brygadowym, przy tak wysoko postawionych wymaganiach ( czytaj
            normach), przy nieustannym wyzywaniu,ublizaniu, wstrzymywaniu urlopów itp. Czy
            to jest normalne w kraju będącym od 3 lat w UE bo mnie wydaje się że nie
            • jacek4-67 Re: do pracownika 02.08.07, 17:58
              czemu nrzekasz ja terz pracuje na czterobrygadowce i mam na reke 1180 jak ci nie pasuje to sobie zmien a nie placz bo o urlopie to moge tylko pomarzyc
              • Gość: gość Re: do pracownika IP: 94.251.128.* 23.10.08, 09:36
                Pisze się ;też;, a nie ;terz;. Czas wrócić do podstawówki...
            • Gość: Marian Re: do pracownika IP: *.chello.pl 22.09.08, 13:45
              masz racje ale sam zobacz toz to i ich Zwiazek do tego doprowadzil
              i oni sami za kase i to jak heheehh wiesz bylem widzialem przez 5
              lat serio jeszcze firma byla na ulicy Krotkiej
            • Gość: concita Re: do pracownika IP: *.ludowa.netcominternet.pl 20.11.08, 13:40
              ja tam pracuje i kasa jaka dostaje za te obowiazki to smiech a teraz
              jeszcze te przestoje i czy to jest normalne no nie sadze po jaka
              cholere przedluzaja umomy chyba tyko po to zeby syracic bo jak
              zwykle to my pracownicy na tym tracimy przymosowe urlopy sluchanie
              ze sie do niczego nie nadajesz to jest normalne MOBING nie ktorzy
              nad nami to chybanawet nie wiedza co to znaczy bo ich zachowanie
              wobec nas jest kary godne!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: al capone Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.244.* 20.03.08, 17:15
            niesamowity jesteś- evenemant takich jak ty tutaj
            tzreba....hehehehehe. Aha i na tym zmywaku w Anglii czy na zbiorze
            truskawek wyciąga się na m-c tyle co ty za pół roku i ma się
            szacunek od pracodawcy... masz ambicje nioe ma co?! heheheheh
            • Gość: up Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.alfanet24.pl 21.08.09, 23:50
              up
          • Gość: gosc z TRW Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.chello.pl 22.09.08, 13:43
            ja bylem tam widzialem 5lat ten zaklad ja sie rozwijala ale to co Ty
            tu napisales znaczy tamta wypowiedz ma racje bytu a czemu coz
            wrosniesz w ta firme twe dzieci tam tez beda pracowac z tym tylko ze
            juz na dachu pod deszczem bo tak sie tam szanujesz a w Angli mopi
            drogi Ciebie usznanuja ale ty tez musisz szanowac wiec TRW to juz
            brak kultury pracy kultury do ludzi i kultury bycia tak wam juz
            odbija za marne pieniadze ktor notabene i tak wam zabiora kiedy
            bedzie inflacja zostaniesz z reka w nocniku!!!!!
          • Gość: zmywaczka Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.1-85.cust.bluewin.ch 08.07.09, 23:28
            co Ty chcesz od zmywaka? ja pracuję na zmywaku w Szwajcarii i
            zajbiście mi jest :) pracuję 8-10 godzin dziennie 5 dni w tyg, 2 dni
            przymusowe wolnego, mam 20 CHF na godzine, policz sobie gdzie się
            bardziej opłaca, przy tym nikt się na mnie nie wyżywa a wszyscy
            pracownicy są jak jedna wielka rodzina, obrażasz ludzi takich jak ja
            pisząc pogardliwie o pracy na zmywaku
        • Gość: wip Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 18:43
          pracuje w trw 2 lata,tez uwarzam ze praca tam to szok.kazdy obgaduje Cie za plecami,a biurokraci tylko utrudniaja nam prace,wymyslaja co rusz to nowe karty,czujniki,robia szkolenia ktore i tak nie sam nam potrzebne.ostatnio wpadli na pomysl zeby szyc po 3 sztuki,a dyrektor Piotrowski jest taki madry ze stoi caly dzien na lini i obserwuje ludzi jak bysmy byli w obozie pracy.w sumie to tak jest.ostatnio szlam na stolwke i widzialam jak dyrektor stoi z kamera przy dziewczynie z workera,wspolczulam jej,bo niewiem czy umialabym tak szyc,prawde mowiac to pan Piotrowski wcale niewie co sie dzieje na produkcji,niewie jak musimy zapieprzac i pewnie glowno go to obchodzi,a jak mu sie nie podoba nasza praca to niech zakasa rekawy i sam sie wezmie do roboty...pozdrawiam pracownikow trw
          • kz_wzz_sierpien_80 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 30.11.08, 13:32
            Witam Wszystkich.
            Jestem Członkiem KZ WZZ Sierpień 80 przy dawnej CF-GOMMA a teraz
            Systemy Polimeryczne Barre Thomas w Częstochowie ul. Legionów 244.
            Zwracamy się z prośbą o kontakt osoby, które są pracownikami firmy
            TRW, Brembo,
            => Nie pozwólcie sobą pomiatać.
            => Nie dajcie się dalej oszukiwać
            => Nie dajcie się pseudo związkowcom;waszej solidarności, są na
            Garnuszkach pracodawcy i tylko ich dobro się dlanich liczy.
            => Zbieżcie się i skontaktujcie z nami a pomożemy wam założyć własny
            Wolny Związek Zawodowy Sierpień '80. Pomożemy rozpocząc waszą
            działalność, ukarać tych co tak długo was oszukują i wami pomiatają,
            zapewnimy ochronę przed zwolnieniem. Więcej Informacji:
            www.kurier.wzz.org.pl/
            Kontakt do nas w Częstochowie:
            spbt-czestochowa@wzz.org.pl
            Prosimy także o kontakt pracowników Agencji Pracy Tymczasowej, z
            którymi rozwiązano stosunek pracy lub takowego nie przedłużono.
            => Pracodawca nie jest w stanie przewidzieć kiedy ilość zamówień
            powróci do oczekiwanego poziomu i będzą w stanie ponownie
            zapewnić Państwu pracę.
            => Pracodawca nie jest w stanie przewidzieć jak będzie wyglądać
            poziom zamówień.
            Wszystkim pracownikom zatrudnianym na produkcji w obozach pracy typu
            TRW, Brembo, Gomma itp. proponuję zapoznać sie z obowiązującym
            prawem pracy:
            "Kodeks Pracy", a w szczególności "Ustawa o Pracy Tymczasowej".
            Zatrudnianie przez agencje było jawnym obchodzeniem przez te firmy
            prawa pracy.
            Właśnie o to chodziło, żeby w każdym momencie można się było pozbyć
            pracowników.
            Nie chce mi się tutaj pisać pełnej analizy,
            Ale zwrócę uwagę na pewien fakt:
            "Definicja ustawowa pracy tymczasowej jest bardzo konkretna i za
            taką uznaje
            wyłącznie pracę o charakterze sezonowym, okresowym, doraźnym lub w
            terminach,
            gdy jej wykonywanie przez pracownika użytkownika byłoby niemożliwe,
            lub w celu
            zastępstwa nieobecnego pracownika."
            Powyższy fragment pochodzi z artykułu w monitorze prawa pracy.
            Pełen artykuł jest tutaj:
            www.monitorprawapracy.pl/index.php?mod=m_aktualnosci&cid=40&id=176
            a tutaj jest ustawa:
            www.abc.com.pl/serwis/du/2003/1608.htm

Ponadto:
            Art. 15. 1. Pracownik tymczasowy w okresie wykonywania pracy na
            rzecz pracodawcy
            użytkownika nie może być traktowany mniej korzystnie w zakresie
            warunków pracy i
            innych warunków zatrudnienia niż pracownicy zatrudnieni przez tego
            pracodawcę
            użytkownika na takim samym lub podobnym stanowisku pracy.
            i jeszcze to:
            Art. 20. 1. W okresie obejmującym 36 kolejnych miesięcy łączny okres
            wykonywania
            pracy tymczasowej przez pracownika tymczasowego na rzecz jednego
            pracodawcy
            użytkownika nie może przekroczyć 12 miesięcy.
            Poza tym:
            Art. 16. 1. Pracownikowi tymczasowemu, wobec którego pracodawca
            użytkownik
            naruszył zasadę równego traktowania, w zakresie warunków określonych
            w art. 15,
            przysługuje prawo dochodzenia od agencji pracy tymczasowej
            odszkodowania w
            wysokości określonej w przepisach Kodeksu pracy dotyczących
            odszkodowania
            należnego pracownikowi od pracodawcy z tytułu naruszenia zasady
            równego
            traktowania pracowników w zatrudnieniu.

Wszyscy którzy byli zatrudniani na stanowiskach produkcyjnych
            powinni
            udać się do sądu pracy z pozwem o ustalenie istnienia stosunku pracy
            z firmą w której pracowali.
            Apelujemy zatem o zebranie się i przeciwstawienie temu procederowi.
            Pomożemy wam poszukać prawnika od prawa pracy iść do sądu z pozwami.
            www.wzz.org.pl/jak.shtml

Kontak do nas w Częstochowie
            spbt-czestochowa@wzz.org.pl
      • Gość: ktośik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:29
        Zostaw tę sprawe w spokoju zapraszamy do TRW i zobaczysz jak jest naprawde,
        a nie będziesz jakieś glupie inscynułacje malowal.

pozdrowienia dla wszystkich pracowników ciężko pracujących w TRW.
        • robser21 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 30.09.07, 21:13
          widac ze jestes zadowolony z tej pracy cmentarz komunalny czeka
        • daniel-is-one Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 22.08.09, 04:56
          up
      • cwalineczka1 jak powinna wygladac normalna praca 20.06.07, 11:48
        Tak sobie czytam kolejne wątki. I myślę że warto tutaj powiedzieć jak, moim zdaniem, powinna wyglądać normalna, porządna praca.

Mam już parę lat na karku i kilku pracodawców się przewinęło.

Obecnie pracuje w małej (5-osobowej) firmie reklamowej w Częstochowie.
        Pracujemy w trójkę w jednym pomieszczeniu - praca przy kompie. Każdy ma dostęp do bogato wyposażonej łazienki, aneksu kuchennego etc. Z pomieszczenia jest wyjście na balkon. Co parę minut wyłazimy aby łyknąć świeżego powietrza i pośmiać się z ruchu na Jana Pawła. Gadamy, palimy i wracamy do klawiatury.

Nie ma żadnego stresu ani ciśnień. Nikt nie patrzy człowiekowi na ręce (monitor), nie wylicza ile zrobił i czy w ogóle coś. Jakaś własna dyscyplina się wykształciła - każdy dobrze wie jaka jest jego działka, co powinien zamknąć i w jakim czasie. Szacunek do pracy.

Nie ma czegoś takiego jak przerwa obiadowa - jesteś głodny to jesz. Kawa, herbata - w każdej chwili.

Dużo gadamy, jeszcze więcej śmiejemy. Czasami burza mózgów nad jakimś projektem - każdy ma swoje wyczucie estetyki. Stosunki z szefem są świetne. Jak z kumplem. W sobotę na piwo czasami się wychodzi i gada o kobietach do 4 rano w Bostonie :)

Ogólnie praca od 9 do 17. Weekendy wolne. Potrzeba wolnego dnia - nie ma sprawy. Nikt nie będzie Ci pod koniec miesiąca odliczał ile razy Cię nie było i ile godzin spędziłeś w kiblu podczas zatrucia pokarmowego... Wakacje? 2-3 wolnego tygodnie można wsiąść. Oczywiście nie ma wpływu na pensje.

Wypłata stała, zawsze na czas + częste premie. Koło 2000 na rękę się wychodzi.
        Poza tym otwarcie każdy w domu może swoje rzeczy dłubać - dorabiać jak ma ochotę. Wiadomo, różne wydatki się ma.

Może i ktoś mi powie że zarabia więcej, że ja też mógłbym. Ale nie zamieniłbym się na żadną inną posadę.

pozdrawiam
        • Gość: Ktos Pracownik Re: jak powinna wygladac normalna praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:34
          Jezeli nie wiesz jak jest w TRW to nie wygaduj tu bzdur.
      • kobo13 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 06.08.07, 22:45
        Siemanko.Mam pytanko.jak to jest z tym stażem w TRW?wlasnie zaczynam staż na
        kontroli jakosci wejscia.Czy pozniej jest szansa zatrudnienia?jest ktos z tego
        dzialu na forum?pozdro
        • Gość: trtr Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.07, 06:32
          wiecie dlaczego kierownicy i liderzy z TRW nie chodzą do kina ????
          nie moga patrzec jak ludzie siedzą :)
          • Gość: bibi Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 07:20
            Paweł, już to znamy........ idź spać
      • Gość: ja Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.08, 16:50
        szkolke przejdziesz ze wzgledu na zysk firmy a jelenie w cenie
    • Gość: TRW Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 11:19
      TRW TRW TRW najwspanialszą firmą jest!!!!!
      • Gość: fantasy Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:02
        Zeby dostac sie do biura w TRW trzeba przejsc najpierw 9 miesieczny staz na
        ktory dostaja sie osoby ze znajomoscia jezykow i umiejace pracowac w zespole.
        Nie da sie inaczej dostac jak poprzez dzial HR ktory wnikliwie przepytuje
        kandydata, robi ewentulanie testy i ma sie rozmowe z kierownikiem danego
        Dzialu.
        Ludzie zrozumcie, inaczej sie nie da i nie ma zadnych podtekstow erotycznych,
        skad takie bzdury?

Wiem doskonale jak o wyglada bo z znam osoby z dzialu rekrutacji i postepuja
        zgodnie z zasadami.
        Takie zarzuty sa widocznie od tych ktorzy nie przeszli przez sito rekrutacji i
        nie rozmuieja ze w jakis sposob nie odpowiadali wymaganiom i odpadli.

Na produkcje tylko przez Workera i tez bez zadnych "plecow", bo i po co?!
        • Gość: roller Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:10
          Tak jasne a świstak zawija...Niewątpliwie kilku "omnibusów" trzeba przyjąć by odwalali robote za reszte...A tak poza tym to biuro to nie tylko Centrum Inżynieryjne ale także ludzie którzy w biurze pracują od wielu lat.No i może ktoś mi powie że decydowały przy rekrutacji wyłącznie doświadczenie,znajomość języków i inne kompetencje? A co do produkcji to i owszem przyjmują każdego teraz bo nie każdy ma ochote stac sie niewolnikiem a wręcz przeciwnie patrzy by stamtąd jak najszybciej prysnąć
          • Gość: sweet Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:53
            Najlepiej zapytac pracownikow jak sie dostali do firmy a nie wytwarzac teorie.
            Skoro tyle watkow o dostaniu sie do firmy to znaczy ze nie jest latwo i nie
            kazdy moze byc takim pracownikiem. Jednak warto sie starac bo pracodawca jest
            stabilny, wyplacalny i dochodowy, a nie tak jak reszta firemek z czwy.
            Think about it ..
            • Gość: al capone Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.244.* 20.03.08, 17:05
              witam, masz racje "pracownica TRW" koncern sam w sobie nie jest zły
              a wręcz odwrotnie, w końcu jest jednym z największym na świecie w
              tej branży, tylko mamy amotorską kadre zarządzającą rodem z ep[oki
              feudalnej. Niestety taka jest prawda, jedynym na co stać tą kadrę
              zarządzającą to kompletny wyzysk pracowników, lecz niestety to się w
              końcu odbije na zakładzie kwestia czasu. Szkoda gadać.... brawo dla
              dyrekcji nieprofesjonalni amatorzy. Też kiedyś pracowałem w TRW ale
              zrezygnowałem bo mam ambicje. Dopóki ta kadra się nie zmieni doputy
              zakład nie ma przyszłości. Są to ludzie którzy uczyli się w czasach
              PRL-u i Ci wielcy liberałowie(dzisiaj się za nich uważają, heh) w
              rzeczywistości nie mają pojęcia jak wygląda kapitalizm, demokracja i
              standardy europejskie lub chociażby wschodnio-europejskie. Według
              mnie to tylko azja, azja, azja..............welcome to......
          • Gość: ROBOCOP Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 195.205.202.* 28.11.07, 17:45
            MACIE RACJE NIESTETY
        • Gość: ktos Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.pcz.pl 04.05.07, 17:15
          w 100% zgadzam sie z fantasy. nie trzeba miec zadnych plecow. masz test ,
          rozmowe i staz. a pozniej ....brak miejsc w dziale....i nie wiem co dalej
          • Gość: K2 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 19:17
            Gość portalu: ktos napisał(a):

> w 100% zgadzam sie z fantasy. nie trzeba miec zadnych plecow. masz test ,
            > rozmowe i staz. a pozniej ....brak miejsc w dziale....i nie wiem co dalej

heh:) kumpel mi mówił o tych stażach w trw, śmiechu warte
            • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 06:40
              hehe no dokładnie ale jak widzisz tutaj co niektórzy jak np. "Pracownica TRW" wydają z siebie same wyrazy zachwytu dla koncernu :D A do tej pani właśnie powiem tylko tyle że apropos nauki języków to mógłbym raczej więcej ciebie nauczyć niż ty mnie i jakoś mi sie nie pali pracować w "twojej firmie" zresztą nigdy mi się nie paliło. PS. osobiście znam przypadki ludzi którzy znali po 2-3 języki obce i się nie dostali więc ciemnoty prosze mi nie wciskać naprawdę...:)
              • Gość: kapar Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.man.czest.pl 19.06.07, 21:39
                No jasne. Świadectwo wystawiacie sobie pisząc właśnie teksty typu "Kolega widział, opowiadał mi..." Buehehehe... Oto podręcznikowy przykład najbardziej żenującego początku, z wszystkich możliwych początków zjawiska, które nazywa się plotka.

Budujcie dalej swój światopogląd na opowieściach kolegi. Taki światopogląd właśnie reprezentują pracownicy czterobrygadówki, jadący ostro 24h/dobę, 7 dni w tygodniu, tyle że pod budą z browarem.

A teraz coś kontrowersyjnego. Aby mieć dobrą pracę w biurze trzeba albo mieć dobre, specjalistyczne wykształcenie, albo dobrze znać co najmniej jeden obcy język, albo być nieźle cwanym, albo być niezłym lanserem, albo dobrze ssać. Jak widać, Wam, którym żal dupy ściska nawet ssanie dobrze nie wychodzi.
                • Gość: Anusiak Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 07:45
                  Wiecie co, zmieńmy na chwilę temat. Znacie kogoś w TRW, kto jest fajny, miły,
                  ludzki? Kogoś, kto ceni sobie przyjaźń bardziej niż kasę, kto potrafi
                  bezinteresownie pomagać, nie obgaduje koleżanek za plecami, stanie w obronie
                  kozła ofiarnego? Napiszmy o tych ludziach, przecież to dzięki takim nielicznym
                  jednostkom da się tu jeszcze pracować.Myślę, że będzie to dla nich wyróżnienie.
                  Nie musimy używać nazwisk wystarczy linia i imię lub inicjały (przecież i tak
                  wszyscy się znamy)
                  Powodzenia i uszy do góry.
                  • Gość: Hammersmith Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.actix.com 20.06.07, 17:12
                    To chyba o mnie chcesz napisac, ale chyba sie nie uda bo pracuje w UK za
                    wielokrotnosc polskiej wyplaty, a pracodawca dba o mnie jak o wlasne dziecko :)
                    choc mam juz 30 lat, ale robi to dlatego ze rozumie zwiazek pomiedzy moim dobrym
                    samopoczuciem, a moja wydajnoscia i zyskami firmy...

Niestety... jedynym IMHO milym i rozsadnym Managerem jest Robert z DZR/ME.

Pozdrowienia dla Ciebie Robercie z London City.
                    • Gość: al capone Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.244.* 20.03.08, 17:10
                      otóż to.........
                  • Gość: bibi Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:10
                    Na każdej linii jest kilka takich ludzi. Ale sztuką jest być liderem i
                    człowiekiem jednocześnie. Znacie takich liderów?
                    • Gość: abc Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 213.199.204.* 22.06.07, 16:18
                      Mądre słowa.
                    • Gość: ROBOKOP Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 195.205.202.* 28.11.07, 17:53
                      Jest taki lider na BU6 więcej nie zdradze
                  • lacosta69 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 20.02.08, 13:35
                    Owszem , pracuje kilka osób "normalnych " jeśli tak można
                    nazwać .... ale lepiej nie wymieniać ... pracuję dość długo w TRW i
                    wiem , że kasa to nie wszystko - najważniejszy jest człowiek ...ale
                    nadgorliwców tam nie brakuje . Pozdrawiam .
                    • Gość: Mądry Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 14:24
                      Jak sie komuś nie podoba to wypad za bramę.Tacy jesteście cwani a coraz więcej z was wraca z podkulonymi ogonkami z "zagranicznego raju" i błagacie o ponowne przyjęcie do pracy.Nie podoba się komuś niech sie zwolni znajdą sie inni na jego miejsce.
                      • Gość: rozsadny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 80.54.168.* 16.03.08, 10:03
                        Juz w uniwersum byli tacy cwani kolego!No i teraz brakuje pracownikow jak masz
                        znajomych co by tam chcieli pracowac to zapraszam MADRALO!!!
                      • Gość: al capone Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.244.* 20.03.08, 17:24
                        skąd ty jesteś??????????hehehe
                        Jak minie twoje żałosne życie wtedy usiądziesz mam nadzieje że
                        pomyślisz(choć pewnie cieżko z tym będzie) i powiesz że całe życie
                        minęło i nic z tego nie ma, a życie jest tylko jedne......pamiętaj,
                        bo nie byłeś na zachodzie i nie wiesz jak to wszystko powinno
                        wyglądać, oczywiście nie dla wszystkich jest różowo bo emigrantów
                        zawsze i wszedzie gorzej się traktuje......
                • Gość: Ssacz Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 08:27
                  Do kapar: Za to tobie ssanie wychodzi świetnie bo widzę że z biura się ktoś odezwał ;)
            • Gość: pawel Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 07:54
              Witam,
              aktualnie pracuje w TRW w "biurze". Na moim okresie stazowym nauczylem sie kilku
              nowych rzeczy. Nie jest prawda ze do "biur" zatrudniane sa osoby, ktorych
              rodzice juz pracuja albo maja tzw. plecy. Chociaz wiem ze problem w minimalnym
              stopniu wystepuje. Oferty pracy sa nawet w necie, wystarczy tylko poszukac. na
              rozmowie kwalifikacyjnej trzeba po prostu dobrze wypasc i koniec. Jak potem
              zadzwoni tepefon to pewnie jestes przyjety. W przeciwnym wypadku po prostu -
              najprawdopodobniej jestes za cienki. Na staz przyjmowane sa osoby bez praktyki.
              W koncu do tego ten staz jest. W czasie trwania stazu tzreba miec nadzieje, ze
              bedzie jakies miejsce w dziale, abys mogl byc potem zatrudniony na stale.
              Osobiscie znam kilka takich przypadkow w moim dziale. Jezeli jestes potrzebny a
              nie ma tzw. headcount'u to najczesniej zostajesz zatrudnuiony przez Workera.
              Jezeli komus sie nie podoba robota albo ma nagrane cos innego to najzwyczajniej
              w swiecie rozwiazuje umowe. To samo tyczy sie pracownikow na linii - jak nie
              podoba sie komus ze jego lider unosi sie 5 cm nad ziemia to tez moze sie zwolnic
              i ukladac kostke brukowa (zawsze jakas alternatywa). Prawda jest taka ze po
              prostu trzeba zapieprzac. Dopowiem tylko ze w kuluarach takze pracownicy z
              wiekszym stazem narzekaja na zaklad.

Pawel
              • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 08:14
                W gruncie rzeczy zgadzam sie z tym co napisałeś.Jest tam spora grupa ludzi którzy się dostali w uczciwy sposób no bo przecież ten zakład jakoś funkcjonuje więc jakiś tam odsetek ludzi ma pojęcie co robi.Polemizowałbym z tym "marginalnym problemem" przyjmowania kogoś po kumoterstwie lub w inny sposób, jaki łatwo sie domyśleć.Myślę a nawet mam pewność że skala tego procederu jest znacznie bardziej poważna.Jeśli chodzi o ludzi "odrzuconych" podczas procesu rekrutacji to odrzucono oferty ludzi nieraz naprawdę wartościowych (może dział HR TRW ma jakiś awers do tutejszej Politechniki bo praktycznie wszystkich stąd odrzucono...).Ja ze swej strony mogę jedynie pogratulować rekrutującym jeśli naprawdę żyją w przekonaniu że przyjęli naprawdę "najlepszych",bo ja mam duuże wątpliwości.

Pozdrawiam
                • Gość: Michal K. Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.flatpla.net 05.05.07, 10:55
                  www.kierunekczestochowa.pl/trw.html?mod=praca
                • Gość: pawel Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:30
                  Ja jestem po PCz. W zasadzie nie przygladalem sie pracowikom akurat pod tym
                  katem. Chociaz mozesz miec duzo racji. Z wartosciowymi pracownikami tez sie
                  zgodze, bo znam osobiscie kilka osob, ktore po zmianie dyrektora fabryki
                  kwalifikowali by sie tylko do zwolnienia za swoj brak kompetencji. A o tym, czy
                  dostaniesz szanse rozmowy kwalifikacyjnej decyduje twoj sposob prezencji,
                  chwila, w ktorej mloda kobietka z HR zdecyduje, ze OK. Czasem zdaza sie jeszcze
                  ze ktos jest potrzebny "od zaraz" (np. jak ktos kluczowy sie zwalnia sam) to
                  wtedy szanse pracy wzrastaja sporo ;)

Pawel
                  • Gość: Go Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:50
                    Trzeba jeszcze pamietac ze decydujacy glos w doborze personelu ma kierownik
                    dzialu. Pomimo tego iz ktos spodoba sie na rozmowie z dzialem HR a kierownik
                    mowi "nie" to juz droga sie konczy.
                    HR jest odpowedzialny za przyciagniecie kandydatow, przeselekcjonowaniem a
                    potem przedstawieniem kierownikowi.
                    • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 13:17
                      Trafiłeś w samo sedno takie właśnie sytuacje miałem na myśli i dokładnie z takimi ze słyszenia przynajmniej sie spotkałem pozdrawiam :)
                    • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 13:24
                      Jeszcze jedno:I niech sie w takiej sytuacji znajdzie ktos wartościowy i załóżmy że syn kieronika lub syn lub córka jego znajomego to kto dostanie nagle pracę? ;)
                      • Gość: K2 Pytanko ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 15:03
                        A co trzeba zrobić aby się dostać do Działu BHP i Ochrona Środowiska, dodam że doświadczenie w tych sprawach mam pokaźne (4 lata pracy i teraz kończę studia w tym kierunku). A i jak sprawa się przedstawia z zarobkami w tym dziale?
                        Bo z tego co widzę na tej stronie:
                        www.kierunekczestochowa.pl/trw.html?mod=praca&page=0 to nabór nie jest tam prowadzony do tego działu.
                        • Gość: Don Pedro trzeba possać odpowiedniej osobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 16:26
                          i robote masz jak w banku
                          • Gość: click Re: Praca w BHP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 16:50
                            Jak nie ma na stronie to widocznie nie ma naboru. Tak czy siak od stazu by sie
                            zaczelo
                            • Gość: K2 Re: Praca w BHP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 17:19
                              Staże mnie nie interesują, ale zapytam się w tamtejszych "kadrach" czy jak wy to tam nazywacie czy nie jest coś takiego planowanego.
                              I ponawiam pytanie ile mozna zarobić będą pełnoprawnym pracownikiem działu BHPiOŚ, może jest na forum ktoś kto tam pracuje?
                              • Gość: tescior Re: Praca w BHP IP: 80.54.171.* 05.05.07, 23:39
                                masz bardzo marne szanse dostac sie ot tak po prostu do tego dzialu. Najpierw
                                staz , co i tak bedzie sukcesem w w bhp pracują rowniez ludzie z workera a potem
                                ewentualnie po 7 miesiacach jakas stala robota. innej drogi nie ma
                                • Gość: K2 Re: Praca w BHP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 10:52
                                  Ale zapytać można:)
              • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 26.09.07, 23:22
                www.kierunekczestochowa.pl/trw.html?mod=praca
                to strona (gdzie można poszukać dobrej pracy) dla tych ludzi, którzy wypisują te
                głupoty i zazdroszczą innym pracy a przy okazji wiedzy i ambicji. Przecież Wam
                też mogą inni zazdrościć, wystarczy tylko mięć chęci(no i oczywiście wiedzę).
                Ci którzy mają coś w głowie i nie rzucali na szkołę cegłami mogą się przekonać,
                że nie trzeba się poniżać i robić Bóg wie jakich obrzydliwych rzeczy aby tylko
                mieć dobrą pracę.

Pozdrowienia
                Powodzenia dla ambitnych
                • Gość: up Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 21:22
                  up
                  • Gość: składacz Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 13:08
                    Dziwna sprawa, brakuje ludzi do roboty a nie przedłużają umów
                    niektórym osobom, ciekawe kto będzie pracował w nowej fabryce marzeń
                    jak skończą budowę.
                    • Gość: baśka Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.rak.spidernet.pl 03.10.07, 19:08
                      Jest budowana nowa hala produkcyjna TRW w Częstochowie? Jeśłi tak to
                      gdzie na Legionów czy na Rolniczej?
                • Gość: pracownik12 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 18:58
                  Kolego pracuje w tej firmie 12 lat, różne rzeczy widziałem,
                  wytłumacz mi w jaki sposób awansował pan Di Gusto do działu
                  kontroli. Nie zna żadnego języka i nie ma matury. Takich awansów
                  jest wiele, moge podać nazwiska. Zastanów się na drugi raz co
                  piszesz. POZDRAWIAM.
      • Gość: bizmesmen Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.realestate.net.pl 10.05.07, 00:09
        Tam Robią Wariaci TRW
      • Gość: tygrys Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 17.05.07, 22:23
        debil
        • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.srod.spidernet.pl 29.06.07, 15:13
          idiota
      • Gość: byly pracownik trw Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:33
        co za debil to napisal to nie wiem !!!
    • Gość: nie wszystkie Re: Praca w BHP IP: 212.87.241.* 05.05.07, 20:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44233076&a=44233076&v=2&wv.x=2
    • Gość: Tek'ma te Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 80.54.171.* 06.05.07, 16:16
      Jak widzę , najwiecej mają dopowiedzenia Ci którzy nigdy niebyli lub nie
      zamierzają byc w TRW.
      JA pamietam Swój proces rekrutacji i HR nie ma nic do gadania jesli chodzi o
      zatrudnianie. Musisz dobrze się sprzedać na rozmowie z przyszłym szefem.
      HR ma za zadanie przedstawić mu listę odpowiednich kandydatów i tyle -
      najważniejsza jest rozmowa z osoba, która bedzie Twoim bezpośrednim przełożonym.
      Rozmowa była konkretna, w pewnym momencie kolejne pyatnie padło po angielsku,
      tak jak kilka kolejnych, później znów płynnie przeskoczyła na polski. Dostałem
      pracę przez WORK SERVICE później (kilkanaście miesięcy) pierwszą roczna umowe
      bezpośrednio.
      Zadając kłam licznym komentarzom - zapraszam do pracy w rozwoju, jakości,
      jakości klienta, kontroli wejściowej itp - nabór jest tylko kandydatów coś
      brak (www.pracuj.pl) - tutaj ich sporo;-) Praca miła, przyjemna i
      bezstresowa - chyba tak ją tu wszyscy opisują jesli chodzi o biura - po prostu
      miód malina no i zarobki olbrzymie - to tez mozna znaleźć w wątkach o pracy w
      biurze;-) No i co najważniejsze nienormowany czas pracy - mozesz pracować 8
      godzin, 10 godzin nawet 12 godzin i wiecej nikt Ci tego nie zabroni no i praca
      domowa jest mile widziana......możesz pracować do woli - no i po roku pracy jak
      wieść gminna na forum niesie stać Cię na Bahamy, kupno domu, nowy samochód
      itp....

Więc do zobaczenia w raju na ziemi...........

• Gość: pracownik Re: ble... . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:11
      Oczywiście że moderator to robi a którz by inny...A co do rekrutacji to wiadomo jak to w Polsce jest ;) Kto ma szerokie plecy to prace dobrze płatną ma,natomiast omnibusów jest niewielu ale ich rola jest prosta zap.....ć za to całe towarzycho oczywiście zarabiając mniej od nich ;). Tak jest w TRW,Gommie,Brembo,Bergerze zreszta wszędzie tyle w tym temacie
      • Gość: haju Re: ble... . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 00:06
        I tu się kończy wolność słowa, gdzie my żyjemy. Czyżby wróciła komuna i cenzura?
        A może moderator ma umowe zlecenie z TRW-iu, zakłada wątek i likwiduje posty
        które nie łamią regulaminu.To jakaś paranoja.
        Najwyższy czas zbojkotować to forum.
        • Gość: *** Re: ble... . IP: 212.87.241.* 09.05.07, 22:31
          Mój post tez kiedyś się nie ukazał, bo na tym forum nie ujawnia sie prawdy
          tylko same pierdoły, jakby wszyscy przeczytali to co ja chciałam przekazać, to
          oczy z orbit by wam powychodziły.
    • Gość: takijeden Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:27
      Z tego co słysze to niedługo na produkcji w tym TRW prawie nikt nie zostanie a ci co zostaną to sami prawie emeryci i kryminaliści ;)
      • Gość: *** Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.241.* 09.05.07, 22:11
        jeszcze trche i będą przyjmować ludzi pod budki z piwem, a kierownictwo
        poząwszy od najniższego szczebla udają, że wszystko jest ok i ludzie sie nie
        zwalniają
        • Gość: K2 heh:) państwa UE już to przerabiały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:31
          Nie mam pojęcia jak jest w TRW ale na zachodzie w podobnych firmach pracuje fizycznie sam slams społeczny, ludzie bez ambicji, którzy nie chcą się dokształcać zdobywać nowe umiejętności dla których praca to sama konieczność.
          Wiem bo dwa razy byłem na szkoleniu w niemczech, francji i wizytowalismy podobne firmy pod kątem ochrony środowiska.
          Gdy tam weszłem razem z dwiema koleżankami to wiecie co zobaczyłem, samych murzynów szczekających jak psy na moje koleżanki (ładne były), przed moimi oczyma ukazał się sam slams społeczny, poprostu beznadzieja, jak małpy !!!

Sądzę że to będzie powolny proces ale z TRW za pare lat uciekną wszyscy którzy cuś tam potrafią i maja jakieś ambicje, a zastąpią ich same niedouki i nieudacznicy.

ps. wcale się nie dziwię że 2 lata temu na ulicach paryża wybuchły zamieszki
          • Gość: gość Re: heh:) państwa UE już to przerabiały IP: *.venaritmo.com 10.05.07, 11:40
            Przestańcie pisać te bzdury, jeżeli komuś się nie podoba praca w TRW
            to zawsze może odejść.Pragnę przypomnieć, że na produkcji nie wszyscy
            mają wyksz.pod czy zawodowe są ludzie inteligentni i wykształceni.
            • Gość: K2 A ty czytaj ze zrozumieniem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:09
              Napisałem o tym że proces wymiany kadr pracowniczych na produkcji (czy jak to tam się nazywa) już się rozpoczął, miałem na mysli to że za pare lat wszyscy wartościowi pracownicy PRODUKCJI zapragną wiekszego wynagrodzenia czy poprostu znudzi im się robota za bardzo przeciętne pieniądze i będą szukać pracy ktora im te pieniadze da, a na miejsce starych pracowników (tych którzy uciekli będą przyjmowani pracownicy prosto z ulicy bez żadnego wykształcenia itd. i bez ambicji na poszerzeniue swojej wiedzy). Zreszta taki proces pewnie przejdą też stanowiska biurowe z tym tylko że tam bedą zatrudniani lub przekwalifikowani pracownicy produkcyjni z resztkami ambicji do kształcenia się, a stara kadra pracowników biurowych mając jakies tam doświadczenie i znajac języki wyjedzie na zachód lub do lepszych firm gdzie zapłacą im za taka sama pracę wielokrotność tego co by zarobili tutaj.

...................................
              Przykre ale prawdziwe, demokracje mamy
              • Gość: AZZ do K2 IP: 212.87.241.* 13.05.07, 14:11
                CZY TY NIC NIE ROZUMIESZ CO SIĘ DZIEJE , TRW TO NIE PĘPEK ŚWIATA , BRAK LUDZI
                DO PRACY DOTYCZY WIĘKSZOSCI KRAJÓW EUROPY
                • Gość: K2 Re: do K2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 16:38
                  Ale nie krzycz:)! dlatego tam NIE pracuję a chciałem się tylko pare rzeczy dowiedzieć
            • Gość: inna Re: heh:) państwa UE już to przerabiały IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 15:19
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Przestańcie pisać te bzdury, jeżeli komuś się nie podoba praca w TRW
              > to zawsze może odejść.Pragnę przypomnieć, że na produkcji nie wszyscy
              > mają wyksz.pod czy zawodowe są ludzie inteligentni i wykształceni.

czyli rozumiem ze dla ciebie ludzie po podstawowce czy zawodówce sa
              gorsi,głupsi??? niezły masz podział.wiesz mi ze patrzac na wykształcenie bardzo
              sie mozna pomylic.......
              • Gość: ja Re: heh:) państwa UE już to przerabiały IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.07, 21:49
                Kochany-na wiesz mi mam osoby na linii po studiach i po zawodówce a
                czasami po podstawówce. I chciałem powiedzieć, że pewne formy –
                zdolności nie wynikają z wykształcenia, ale z wyssania pewnej
                inteligencji
                z mlekiem matki. Dlatego proszę o nie ubliżanie ludziom, tym, co
                nie mają wyższego wykształcenia
          • plutus1 Re: heh:) państwa UE już to przerabiały 11.05.07, 19:25
            Gościu elokwentny, chyba raczej "wszedłeś" lub "weszszliśmy" z tymi "ładnymi
            koleżankami".A pracy w TRW nic nie wiesz dlaczego? Testy były za trudne?
            • Gość: normalny Re: heh:) państwa UE już to przerabiały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 07:38
              OOO widzę że biuro się odezwało :P Prawda w oczy kole :D
        • Gość: al capone Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.244.* 20.03.08, 17:38
          spoko........ póści się przewozy do wloszczowy, jędrzejowa może
          obejmiemy całe świętokrzyskie, a nawet warmińsko-mazurskie, i będzie
          OK!!!!!!!!!
    • Gość: gość Re: heh:) państwa UE już to przerabiały IP: *.venaritmo.com 10.05.07, 19:53
      wypowieć bez cenzury, czy właśnie tacy ludzie pracują w TRW.Bardzo mi
      przykro .
      • Gość: gow Re: heh:) państwa UE już to przerabiały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 23:57
        Co znaczy "wypowieć"?
      • Gość: inna Re: heh:) państwa UE już to przerabiały IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 16:00
        Gość portalu: gość napisał(a):

> wypowieć bez cenzury, czy właśnie tacy ludzie pracują w TRW.Bardzo mi
        > przykro .

mnie tez :)ci wyksztalceni pisza własnie "wypowieć" hehe dobre.
    • Gość: TRW Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 09:48
      Ja pracuje w biuże i dobrze zarabiam a jak sie komuś nie podoba w firmie to już jego problem
      • Gość: inna Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 14:44
        Gość portalu: TRW napisał(a):

> Ja pracuje w biuże i dobrze zarabiam a jak sie komuś nie podoba w firmie to
        już
        > jego problem

biuże=biurze
        • Gość: agata staż w TRW IP: *.35.inds.pl 12.05.07, 18:46
          Proszę o wypowiedzi, czy staż w TRW dla absolwentki jest dobrym rozwiązaniem?
          Czy może to strata czasu i warto szukać czegoś "na stałe", bo i tak nie wiadomo
          co po tych 9 miesiącach pracy będzie. Ponadto interesuje mnie, czy są możliwe
          "podwyżki" podczas stażu, czy jest z góry ustalona, sztywna kwota?
          jak ktoś może rozwiać moje wątpliwości, będę wdzięczna.
          Pozdrawiam
          • Gość: em Re: staż w TRW IP: 80.48.49.* 12.05.07, 19:04
            witam.
            a ile zaproponowali Ci za staż? i w jakim dziale?
            • Gość: MIŚKA Re: staż w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:21
              mam rozmowe w HR Z K.JAKI ON JEST?
              • Gość: Chichot Re: staż w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 13:49
                Porąbany jak wszyscy prawie w biurze :)
                • Gość: agata Re: staż w TRW IP: *.35.inds.pl 13.05.07, 17:57
                  Jeszcze mi nie powiedzieli konkretnej kwoty, na stronce było 1200 a podczas
                  wstępnej rozmowy pan pół żartem - pół serio powiedział pod nosem "a gdyby to
                  było 900?". Nie wiem, czy to miało być tzw. branie pod włos czy jak to rozumieć...
                  • Gość: lol Re: staż w TRW IP: *.pcz.pl 13.05.07, 20:48
                    mniej niz 1200 nie bedzie, a mysle ze bedzie lepiej --z autopsji
                    • Gość: agata Re: staż w TRW IP: *.35.inds.pl 13.05.07, 21:28
                      Czy wobec tego mam rozumieć, że na stażu są możliwe podwyżki ? A jeśli tak, to
                      od czego to zależy - od mojej pracy, czy raczej od humoru szefa ? Logistyka.
                      • Gość: em Re: staż w TRW IP: 80.48.49.* 14.05.07, 13:49
                        no to widac ze skomasowany nabor do dzialu logistyki jest :)
                        mnie tez tam przyjeli na staz, zaczynam od czerwca.
                        moze spotkamy sie w pracy ;)

a na temat podwyzek nic mi nie wiadomo,
                        zaproponowali mi 1700 brutto i o nic wiecej w kwestiach finansowych sie nie
                        dowiadywalem.

pzdr.
                        • Gość: lol Re: staż w TRW IP: *.pcz.pl 14.05.07, 14:27
                          em, dowiedz sie o premiach zawsze dodatkowa kasa
                          • Gość: em -> lol Re: staż w TRW IP: 80.48.49.* 14.05.07, 14:33
                            prosilbym o kontakt, bo mam pare pytan na temat tych stażów.
                            merfiol@op.pl
                            • Gość: student Re: staż w TRW-ile dostane za staż -informatyk?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 14:07
                              chcilabym spytac ile dostane za sttaż w trw jaki informatyk ??
                          • Gość: lolo Re: staż w TRW IP: 195.205.202.* 16.06.09, 21:42
                            w trw teraz wyciska się szpik z kości pracownika ,jak można pracować z taką
                            kadrą z takimi deklami,wyzysk ,terroryzm ,poniżanie pracownika,wszystko co
                            najgorsze można przypisywać do trw.taka prawda,teraz mają pole do popisu.ja bym
                            się tak nie poniżył,żeby z takimi deklami współpracować.
                      • Gość: lol Re: staż w TRW IP: *.pcz.pl 14.05.07, 14:25
                        nie wiem nic o podwyzkach. z gory dowiadujesz sie o calym finansowaniu, tak mi
                        sie wydaje. placa tyle na ile sie zgodzisz lub na ile cie wycenia. wazne jest
                        ile zarabialas wczesniej - mnie nie dali mniej. po 3 miesiacach dostajesz chyba
                        jeszcze premie dodatkowo.daj jakis namiar to mozemy porozmawiac na temat stazow.
                        mnie sie podoba. pozdrawiam
                        • Gość: agata Re: staż w TRW IP: *.35.inds.pl 14.05.07, 19:31
                          em, widzę właśnie, że co jakiś czas ogłaszają nabory na logistykę (w necie).
                          Jeszcze nie miałam drugiej - konkretniejszej rozmowy, jak będzie już wszystko
                          jasne to dam znać. Być może się TAM spotkamy, trzymaj kciuki :)
                          lol, dzięki za zainteresowanie i za info.
                          pozdrawiam
                          • Gość: em -> agata Re: staż w TRW IP: 80.48.49.* 14.05.07, 19:57
                            ja w zasadzie drugiej rozmowy nie mialem,
                            od razu zadzwonili i powiedzieli, ze chca mnie przyjac.
                            kciuki trzymam i zycze powodzenia:)
                            • Gość: agata Re: staż w TRW IP: *.35.inds.pl 15.05.07, 09:01
                              Nie dziękuję:)
                              • Gość: melanie Re: staż w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:26
                                Rekrutujacy tez to czytaja, wezcie to pod uwage
                                • Gość: agata Re: staż w TRW IP: *.35.inds.pl 15.05.07, 22:09
                                  Melanie, to tak oczywiste że....szkoda o tym przypominać :)
                                • Gość: chichot Re: staż w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:27
                                  To rekrutujący umieją czytać...? <lol2>
                                  • Gość: agata Re: staż w TRW IP: *.35.inds.pl 18.05.07, 15:12
                                    Czytać i pisać, jak widać wyżej ;)
                                  • Gość: mhgmgmg Re: staż w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:05
                                    Ożug na prezydenta!
                                    • tomaszek1985 Re: staż w TRW 27.03.08, 16:29
                                      coś z jajkiem :D
                                      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9f3b0cdf62864254.html
                                      • Gość: kj Re: staż w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 16:51
                                        ile zarabiacie na stażu w trw ?
                                  • Gość: J-24 Re: staż w TRW(mobing) IP: 212.87.244.* 19.09.08, 08:54
                                    niebawem audit na rolniczej i w tych dniach zaważą się losy dyrektorków czy
                                    przez nastepny rok będą nas wykorzystywać
                                    dyr. biega po hali ze stoperem jak najarany byk
                                    jednych wystraszy drugich rozśmieszy trudno taki to zakład i takie szefostwo
                                    tylko czemu my to znosimy za tak małe pensje gdzie k...a związki domagajmy się
                                    podwyżek
                                    min 2500 na rękę dodatek 4bryg a za niedz.setki
                                    napiszcie co was boli
                                    pozdrawiam....
        • Gość: cekwejs Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:20
          niema to jak błędy ortograficzne :P i co tu sie dziwić
        • Gość: gość Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 94.251.128.* 23.10.08, 09:45
          Jak ty pracujesz ;w biuże;, to nie wiem co to za biuro, co zatrudnia
          oszołoma, który pisze ;w biuże;. Może ;w biurze; co? Marsz do
          podstawówki!!!
        • kz_wzz_sierpien_80 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 02.12.08, 08:41
          co to kogoś obchodzi z e w biurze pracujesz??
          Zajmij sie lepiej pracą a nie pisaniem pierdół, które nikogo nie
          interesują
      • Gość: al capone Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.244.* 20.03.08, 18:00
        Do TRW: hahahahehehahahehehehahahhahehheheheheheheheheh kurde
        to "wykształcone" biuro, proszę nie pisz o wykształceniu bo mi
        ubliżasz, wykształcenie nie jest wyznacznikiem inteligencji-
        przypominam___to tak na marginesie dla inżynierów i biura___ a swoją
        drogą to już jest to o czym pisaliśmy wcześniej- spływ w dół, dzięki
        TRW, i widać dlaczego są osoby zadowolone z obecnej sytuacji i jak
        najprawdopodobniej dostały wakaty- END...........piękne to było.....
        • Gość: lola Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 19:20
          W tym zakładzie jest problem z ludzmi.
          Czy czytaliscie pytania jakie zadawali dyrektorowi poprostu
          pozostawie to bez komentarza smiech, smiech jakie maja problemy
          Jak mają okazje sie coś konkrtnego dowiedzieć to brak konkretnych
          pytan prawie same głupoty
          sami podpierd..... i nikogo wiecej tam
          • Gość: mika Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 195.116.125.* 20.03.08, 20:45
            Lola jak możesz to napisz coś więce co było na zebraniu?
            • Gość: lola Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:25
              a co chcesz konkretnie wiedzieć ? Bo wiekszość pytań zadanych panu
              dyr. jest bez sensu.
              Są pytania i odpowiedzi odnosnie:
              dlaczego brakuje komponentów, o nowej hali,o przejściach na 3
              zmiany, o naszych pensjach, co jest brane przy podwyżkach, dlaczego
              nie mają dodatku TPm i żółte kołnierzyki, o zwolnieniach lekarskich,
              o pracownikach workera jak również o przejściach, o ubraniach
              roboczych, skąd pieniądze na zakup nowych Fordów, o liderach,
              przewozach, MP3 :),ile zarabia dyr. :) haha bije wszystkie pytania,
              paleniu i wiele wiele innych pytan jest tego troche
      • Gość: wip Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 18:29
        pracujesz w biurze a biuro piszesz przez ż,tez mi cos..
    • Gość: ciekawy Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 17:23
      Ciekawe ile osób odejdzie w lipcu z TRW? ;)
      • Gość: pracownica Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 17:38
        skoro ja zarabiam mniej niz work,skoro mam mniej urlopu niz work skoro ja
        poniewieram sie po innych liniach a dla worka jest miejsce to jak ja sie czuje??
        jak popychadło.
        zaznaczam ze na pytanie( czemu ja ?)usłyszałam;"bo ty sobie dasz rade wszedzie"
        czemu nie jestem w takim badz razie doceniona od strony finansowej?odpowie mi
        ktos?bo coraz powazniej rozwazam opcje zwolnienia sie z tego zakładu a kazdy
        dzien utwierdza mnie w tym ze dobrze zrobie.pozdrawiam was.
        • Gość: Menel Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:43
          Kiedy bedzie Dzien Szwacza na Promenadzie?
          • Gość: szwacz Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 13:09
            A naszym hymnem będzie piosenka "przeszyj to sam"
          • Gość: hrabia Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 195.205.202.* 16.03.08, 22:37
            "pracownica" masz wiele racji. a wlasciwie wszystko to prawda.tak jak Ty
            czuje sie 70% pracownikow.pozdrawiam
            • Gość: stanisława Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:41
              Ciągle tylko wam żle i żle to sie zwolnijcie jak wam nie pasuje ta
              praca za tą kase i szukajcie gdzie wam bedzie pasoało i kasa będzie
              odpowiadała
            • Gość: concita Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.ludowa.netcominternet.pl 20.11.08, 14:07
              pracownico podpisuje sie pod toba, i ja tez mimo ze jestem
              ^tymczaswoym^ pracownikiem rzuca mnie wszedzie z tekstem - ty umiesz
              robic wszedzie!!!!
      • Gość: eska Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.10.08, 19:11
        wszyscy?
      • Gość: zadowolona Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.116.81.154.tvksmp.pl 08.07.09, 22:48
        Moze troche odejde od tematu, ale wiele syszalam o TRW, ze to oboz
        pracy , ze liderzy wyzyskuja, ze nie oplaca sie tam isc bo placa
        grosze, a wlasnie moj chlopak miesiac temu zaczol tam pracowac, bo
        szukal dorywczej pracy pzrzed rozpoczeciem roku studenckiego, i byl
        pelen obaw ja z reszta tez co do tej pracy a okazalo sie ze TRW
        wcale nie jest obozem pracy. Wiadomo to nie praca u prywaciarza ale
        warunki sa bardzo dobre. Wszystkie zasady BHP sa zachowane, liderzy
        wcale nie sa upierdliwi, chyba ze ktos ewidentnie niewie co ma obic
        a co wezmie w rece to spiepszy...
        Przerwy moze i sa krotkie jak na 8 godzin pracy (jedna 10 minut,
        duga 20 minut) ale wystarczajace na to by zjecs cos napic sie i
        wypalic papierosa, a robota przy produkcjy wiadomo ze do zaciekawych
        nie nalezy, ale nie jest wyczerpujaca czy ciezka.
        Co do zarobkow rownierz sa dobre. W pierwszym tygodniu szkolenia
        (8zl za godzine) pozniej 9zl. A taka kwota jak na nasze czasy jest
        zdecydowanie zadowalajaca.
        Uwazam ze kazdy kto szuka pracy tymczasowej czy stalej nie powinnien
        sluchac tych idiotyzmow na temat pracy w TRW bo to normalna firma a
        nie zaden oswiecim, nie wyzyskuja tam ludzi bo nikt nie kaze im
        wyrabiac 100% normy, czasy komuny juz dawno za nami, a Ci ktorzy tak
        narzekaja sa wg mnie zwyklymi leniami ktorzy mysla ze dostana stolek
        kolo maszyny ktora zrobi za ich wszystko... No coz by cos miec
        trzeba sie w zyciu narobic, a nie czekac az ktos cos nam da
        Wiec nie bojcie sie pracy w TRW , bo moze niejst zbyt ambitna ale
        wystarczajac na utrzymanie siebie, i rodziny
        • Gość: do zadowolonej Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 23:32
          Dziewczyno masz niewiele ponad dwadzieścia lat jesteś na garnuszku u mamusi i
          mało wiesz na temat pracy. Więcej myślących tak ludzi i będzie nam się żyło jak
          w Bangladeszu.
          • Gość: zadowolona Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.116.81.154.tvksmp.pl 12.08.09, 22:43
            na garnuszku u mamusi moze jest twoje dziecko, ja juz dawno pracuje
            moj obecie maz rownierz ale o tym pisalam wczesniej;] jakos
            starczylo na slub, a teraz wystarcza na wszystkie zachcianki;]i
            czasu tez jakos nie brakuje bo jak widac mam go na to by odpisywac
            takim idiota jak wy... wy wszyscy chyba w innym swiecie zyjecie;]
            trzeba sie wziasc do roboty i cieszyc sie ze wogole jest niz
            narzekac ale to widac wada wrodzona niektorych osobnikow z naszego
            karju
        • Gość: inny Re: do zadowolonej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.07.09, 10:27
          Poczekaj aż nie będzie miał czasu dla ciebie bo będzie pracował po 12 godzin ,
          ręce zaczną go boleć , a pieniędzy będzie starczało tylko na podstawowe potrzeby .
          Ale cóż prości ludzie - proste potrzeby widocznie .
          • Gość: trw Re: do zadowolonej IP: *.2.10.49.tvksmp.pl 09.07.09, 11:07
            Powiedz niech Cię porządnie zerżnie a nie głupoty opowiada!!!!!!!!!
            • Gość: zadowolona!! Re: do zadowolonej IP: *.116.81.154.tvksmp.pl 12.08.09, 22:36
              Ty sie ku... pacnij w ten glupi leb bo widac ze masz mniej niz 15lat
              i taki sam wynik na tescie IQ, nieroby jestescie takie ze az sciska
              jak sie tego wszystkiego czyta.. ale coz ludzie po technikum maja
              wielkie ambicje tylko wiedzy brak, wypowiadaja sie tu ludzie ktorzy
              pewnie niegdy w trw nie pracowali tylko cos uslyszeli od swojego
              kumpla spod sklepu ktoru uslyszal to od jeszcze wiekszego menela, i
              tak poszla plotka wsrod spoleczenstw spod z sklepu z dostepem do
              internetu.. nic sie na to nie poradzi.. jakie kraj takie meneli z
              interentem.. kocham was nieroby idioci! dostarczacie wiecej wrazen
              niz moda na sukces!
        • Gość: GOSC Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.chello.pl 20.07.09, 20:38
          CZY W TRW PRACUJE SIE NA NOCNE ZMIANY?